<< Tillbaka till Startsidan

Att betta på Motorsport - Vad du behöver veta!

Motorsport är ett ganska så brett ord, som täcker många olika inriktningar så som Formel1, MotoGP eller Crossbil. På samma vis så kan även betting kring detta vara brett. När det gäller att satsa på motorsport finns det många saker du behöver ta hänsyn till för att se till att du har bästa möjliga chans att vinna. Här nedan har du tips på vad du bör tänka på innan du lägger din satsning!

Håll dig påläst - 7 tips

• Vilken typ av motorsport satsar du på?
Det finns många olika typer av motorsport, från Formel 1 till rallycross, och alla har sina egna regler och bestämmelser. Se till att du vet allt som finns att veta om den typ av motorsport du satsar på innan du placerar några spel. Att satsa på en sport utan tillräckligt med kunskap leder ofta till en gissning, vilket minskar chansen för vinst. Med mer kunskap kring en sport, så kan du mer grundat försöka förutspå vem som kommer att vinna.

• Rätt sida med bra odds
Att ha koll på vilken bettingsida som passar dina krav är en viktig punkt. En bra början är att Hitta och jämför nya bettingsidor, detta för att komma åt de som uppfyller dina krav, som kanske även har något välkomsterbjudande.

Det är även här som du ser oddsen för tävlingen. Oddsen kan ge dig en indikation på hur troligt det är att en viss förare kommer att vinna loppet. Använd denna information till din fördel när du gör dina spel, även om detta inte bör vara avgörande för hur du väljer att spela. Kom ihåg att det inte alltid är majoriteten som har rätt gällande vem som vinner. Är du väl påläst så kan du alltså gå emot oddsen med lite mer säkerhet.


• Banförhållandena
Förhållandena på banan kan ha stor betydelse för hur ett lopp utvecklas. Om det till exempel är vått, är greppnivån lägre, vilket kan leda till fler olyckor. Olika bilar och förare hanterar blött underlag helt olika, vilket gör att detta är en viktig punkt att hålla koll på. Ett race kan lätt gå ifrån en tydlig vinnare mot något helt emot oddsen, bara utefter hur väglaget ser ut.

• Förarprestation
Förarens form är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när du satsar på motorsport. Ta en titt på hur varje förare har presterat i de senaste loppen och försök att få en uppfattning om vem som kan vara i bättre form, och vilka som kan ha haft det lite tuffare. Detta minimerar risken att du lägger dina pengar på en förare som kanske inte presterat under den senaste tiden.

Det finns många sidor för att läsa mer om detta, men en bra start kan vara att ta reda på vilka förare som är med. I till exempel Formel1 så finns det just nu totalt 20 aktiva förare, som du kan läsa mer om här. Givetvis räcker det inte med detta, utan för att få uppdaterad information om förarna så behöver du letar dig in lite djupare än så.

• Bilens prestanda
Bilens prestanda är också avgörande inom motorsport. Se till att du vet allt som finns att veta om de bilar som deltar i det lopp du satsar på, inklusive deras styrkor och svagheter. Givetvis kan detta vara väldigt svårt. Syftet med att göra detta är att exkludera de som väldigt tydligt inte kommer kunna klara samma tempo som de andra bilarna.

Perioder med säkerhetsbilar
Säkerhetsbilsperioder kan ha en stor inverkan på motorsporttävlingar. Om en säkerhetsbil sätts in kan tävlingsordningen ändras snabbt, så håll dig alltid uppdaterad om den senaste utvecklingen, speciellt på de bettingsidor där nya satsningar kan läggas under spelets gång.

• Startposition
Vilken position som förare startar i kan i många sporter vara väldigt viktigt. Har du hittat en förare som du tror på kan vinna, men som startar sist i tävlingen, så kan det möjligtvis vara läge att tänka om. Även om startposition inte avgör allt, så är det en bra indikation att gå efter.

Sammanfattning
Som du kanske märker så finns det väldigt mycket att gå igenom, och allt är heller inte med i denna lista. Grundtanken är att du själv utefter din bästa förmåga, hela tiden jobbar på att lära dig mer och mer och både tävlingarna, förarna och dess bilar. När du har mer kunskap om dessa saker, så kan du i stället för att gissa försöka förutspå händelser och resultat. En mer välgrundad gissning helt enkelt!