23-25 november 2007

2004 2005 2006 2007

08-08-22 Ingen Svensk Bilsportmässa 2008
Svenska Bilsportmässan 2008 är inställd. Skälet är att intresset från utställare och publik för tidigare års mässor har varit för svagt för att arrangörerna, Stockholmsmässan och Förslags AB Albinsson & Sjöberg, skulle kunna nå en överenskommelse om en fortsättning.
- Vi har i det längsta försökt hitta en alternativ lösning men tvingats acceptera att mässan inte blir av i år, säger Albinsson och Sjöbergs publisher Stig L Sjöberg i tidningen Bilsport-Börsen.

Bilsportmässan har sedan 2004 arrangerats årligen i november på Stockholmsmässan i Älvsjö och Svenska Bilsportförbundet har då visat upp alla sina sportgrenar.
- Det är synd att det inte blir en Bilsportmässa i år, men vi kommer arbeta för att den ska komma tillbaka i någon form, säger Thomas Jansson, Svenska Bilsportförbundets förbundsdirektör.
- Bilsportgalan med vår prisutdelning planerar vi att genomföra som tidigare, fortsätter Thomas.

Bilsportgalan har tidigare år genomförts tillsammans med Bilsportmässan, men i år kommer den alltså att arrangeras separat.
- Vi arbetar med det sista och hoppas att vi inom kort kan presentera upplägget och datumet för 2008 års Bilsportgala, avslutar Thomas Jansson.
www.sbf.se

07-11-23 Träffa DMS på Bilsportmässan!
Danielsson Motorsport är på plats på Svenska Bilsportmässan i Älvsjö mellan den 23-25 november med tre av sina Porsche-bilar från årets Carrera Cup-säsong. Bland annat får publiken möjlighet att titta närmre på Alx Danielssons Porsche, den bil som han körde hem sex segrar med under den gångna säsongen, fler än någon annan. Stallchefen för DMS, Jens Hellström, ser fram emot årets mässa:
- För oss är det här ett utmärkt tillfälle att visa upp vår verksamhet för motorsportpubliken. Mässan ger oss också möjlighet att knyta nya affärskontakter och träffa sponsorer och partners på ett sätt som inte är möjligt annars under säsongen.

Svenska Bilsportmässan markerar startpunkten för nästa år, snarare än slutet på årets säsong för DMS. Arbetet inför 2008 har redan kommit igång. Under hösten har DMS testat ett antal förare och stallet har möjlighet att erbjuda fler den möjligheten.
- Här kan vi ge intresserade förare en ordentlig genomgång av vårt koncept, säger Hellström. Vi erbjuder möjligheter som inget annat stall i Sverige kan matcha. Många förare är på plats här under mässan och det är bara att kontakta oss.

DMS bilar kommer att synas i tre olika montrar. I Swedols monter står Carl-Olov Carlssons bil och i Porsches egen monter står Jan Wests bil parkerad. Alx Danielssons Porsche återfinns hos Trendab. Alx själv har ett späckat program under mässan.
- På söndag kommer jag att hålla ett föredrag på stora scenen där jag berättar om DMS, säger Alx. Dessutom kommer jag att närvara vid prisutdelningar och en mängd övriga evenemang under mässan. Däremellan hoppas jag kunna träffa så många motorsportfans som möjligt.

Svenska Bilsportmässan pågår den 23-25 november i Älvsjö. För öppettider och program, besök www.bilsportmassan.se.

DMS, http://www.danielssonmotorsport.com
Alx, http://www.alx.nu

07-11-22 KH Motorsport på Bilsportmässan
23-25 November finns KH Motorsport på Bilsportmässan i monter C11:50.
07-11-21 Storsatsning i rally
På fredag den 23/11 klockan 11:00 kommer Jonas Wigren och Jon Magnusson presentera nästa års rallysatsning. Presentationen sker i KG Knutssons monter c10:70 på Stockholmsmässan i samband med årets bilsportmässa. (Vi kommer även att finnas på samma plats och samma tid under lördag och bilen finns på plats tills mässan stänger söndag kväll.)

Efter nästan 20 års rallytävlande, drygt 10 år tillsammans och 9 sm medaljer ihop känns det som vi äntligen tillsammans kommit dit vi vill.

07-11-20 Mattias Ekström kan bli Årets Senior
På Bilsportgalan på Stockholmsmässan i Älvsjö nu på lördag den 24 november, premieras årets främsta framgångar för svenska bilsportutövare. Bland mycket annat ska Årets Senior och Årets Junior i svensk motorsport på fyra hjul utses. Efter sin andra DTM-titel är Mattias Ekström storfavorit till utmärkelsen Årets Senior.

Dalkarlen Mattias Ekström stod för en stor bragd när han i höstas säkrade sin andra DTM-titel. Det tyska standardvagnsmästerskapet ligger näst efter Formel 1 i status ute i Europa.
- Dagarna efter segern var oerhört hektiska med betydligt mer uppvaktning från media än efter min seger 2004, berättar Mattias.

Nu är han en av fyra nominerade till titeln Årets Senior 2007. En utmärkelse som röstas fram av entusiaster och motorsportfans från hela Sverige. Omröstningen pågår på www.bilsport.se ända fram till klockan 15.00 på lördag.
- Att få sådana utmärkelser gör mig väldigt glad. Det är ett kvitto på att man haft ett bra år och att man rankas högt av kompetenta människor som vet vad det handlar om, säger Mattias i en längre intervju publicerad i tidningen Bilsport som finns ute i butik just nu.

Nytt miljöpris
Närkingen Marcus Ericsson är favorit att utses till Årets Junior. 17-åringen från Kumla utklassade konkurrenterna i Formula BMW i England i år och ses som ett av Sveriges största framtidslöften.
Den stjärnspäckade galakvällen kommer att bli ett formidabelt medaljregn. Förutom SM-medaljer och utdelningar ur minnesfonder ska även Bilsport Special Award delas ut. Priset går till någon som gjort extra förtjänstfulla insatser för motorsporten.
Dessutom premieras motorsportens sedan länge kraftfulla miljöarbete genom det nyinstiftade priset Bilsportens Miljöpris. Utmärkelsen går i år till Rolf Linde och Malte Sandberg på BSR i Växjö för deras entusiastiska arbete med alternativa drivmedel för såväl tävlingsbilar som gatbilar.
Sammanlagt kommer prischeckar till ett värde av upp emot 400.000 kronor delas ut under galakvällen.
Här är de nio förare som har chans att bli Årets Senior respektive Årets Junior

Bilsport Award 2007
Årets Racingförare : Mattias Ekström, 29 år, Salenstein. Schweiz.
Motivering: "Dalkarlen gjorde det igen - vann tyska DTM för andra gången i karriären. Ekström fanns med i toppen på mästerskapet under hela säsongen och höll undan i en dramatisk avslutning."
Årets Rallyförare: Per-Gunnar Andersson, 27 år, Årjäng.
Motivering: "En missad tävling hindrade inte värmlänningen från att skriva ett stycke rallyhistoria. Tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson vann "PG" juniorernas eget mästerskap i rally-VM. Han avgjorde med kyla i finalen på Korsika."
Årets Rallycrossförare: Lars "Stinsen" Larsson, 42 år, Svenljunga.
Motivering: "Rallycrossens nya kung avslutade karriären på bästa tänkbara sätt genom att i sin Skoda Fabia köra hem andra raka EM-titeln och tredje raka SM-guldet i värstingklassen Division 1. Snacka om att lägga av på topp."
Årets Dragracingförare: Jimmy Ålund, 39 år, Norrköping.
Motivering: "Fjärde EM-guldet i Pro Stock kom i stenhård konkurrens. Det i kombination med att titeln säkrades på en körskicklighet i finalen i England gör Jimmy synnerligen kvalificerad för utmärkelsen."
Årets Racingjunior: Marcus Ericsson, 17 år, Kumla.
Motivering: "2005 utsågs närkingen till Årets Kartingförare. Nu får han ett Bilsport Award-pris till - efter ett fantastiskt debutår i Formula BMW i England. Ericsson utklassade konkurrenterna och siktar nu mot Formel 3."

Årets Rallyjunior: Andreas Sjölander, 23 år, Valbo.
Motivering: "Tillsammans med kartläsaren Håkan Jacobsson har Ford Fiesta-föraren tagit ytterligare ett steg i utvecklingen under säsongen. Segern i junior-SM säger en del liksom segern i Ford Flexifuel Cup. Två topprestationer i hård konkurrens."Årets Rallycrossjunior: Andreas Larsen, 19 år, Sysslebäck.
Motivering: "I stenhård konkurrens vann värmlänningen junior-SM för andra året i rad efter att ha levt upp till högt ställda förväntningar i finalen på Kinnekulle Ring."
Årets Dragracingjunior: Linus Eriksson, 15 år, Östervåla.
Motivering: "Linus blev under sin andra säsong i spo

07-11-20 Sverigepremiär för Peugeot 207 Spider!
Peugeot finns på plats med tre högintressanta tävlingsbilar och två läckra gatversioner när årets Bilsportmässa öppnar i Älvsjö på fredag.
- Det är kul att kunna premiärvisa vår nya 207 Spider på mässan, eftersom Spider Cup blir en ny serie i Sverige nästa år, säger Per Brinkenberg, motorsportansvarig för Peugeot i Sverige. Även Super 2000-bilen är högintressant, eftersom vår bil är den enda av sitt slag i Skandinavien. Och jag är övertygad att teamets historiska rallybil - en Peugeot 504 Coupé med V6-motor - kommer att väcka besökarnas intresse och föra tankarna till den legendariska segern i Safarirallyt 1978.

Peugeots tradition av sportiga och riktigt körglada bilar lever vidare. I montern visas Peugeot 207 RC som erbjuder en svårslagen kombination av prestanda och komfort. Under huven sitter den kraftfulla bensinturbomotorn på 1,6 liter som ger 174 hk med ett högsta vridmoment på 240 Nm redan vid 1600 varv/min. Maskinen har utvecklats tillsammans med BMW och ger imponerande prestanda, 0-100 km/h på 7,1 sek, med bibehållen låg bränsleförbrukning, 7,2 liter/100 km.

Dessutom visas en läcker miljöbil, Peugeot 107, med vinge, dubbla avgasutblås och 16-tums lågprofildäck. Tack vare den trecylindriga bensinmotorn, som endast förbrukar 4,6 l/100 km i blandad körning, och sin ringa storlek är Peugeot 107 smidig i stadstrafik, utan att göra avkall på Peugeots typiska väghållning och komfort vid landsvägskörning. Säkerheten är självklart på topp med antisladdsystemet, ESP, och sex krockkuddar.

07-11-18 Midnattssolsrallyt på Bilsportmässan
Midnattssolsrallyt 2007 kommer att vara med under bilsportmässan. Det finns tillfälle att köpa pins, vagnmärke
Besök gärna oss för en pratstund om 2007 års tävling och för 2008 års tävling.
07-11-18 Bilsportmässa för Rudengren
Nu är rallysäsongen 2007 slut. Kvar är Bilsportmässan, som hålls den 23-25 november. Vi kommer att vara på plats med bilen i TRENDS:s monter. Bilen har fått nyrenoverad motor och ny lack. På hemsidan har vi lagt ut de bästa bilderna från 2007, under nyheter hittar du en sammanfattning av rally året 2007.
Välkomna till bilsportmässan och till vår hemsida www.johanrudengren.se
07-11-16 Action i showarenan
Svenska Bilsportmässan den 23-25 november på Stockholmsmässan bjuder på det mesta inom svensk bilhobby. Förutom massor av häftiga gatbilar finns hela Sveriges motorsportelit samlad med sina tävlingsbilar.

I den stora aktivitetshallen – Live Action Arena bjuds publiken på hisnande inomhusshower. Tio stycken shower på tre dagar. Bilsportmässans Live Action Arena som blev en stor publiksuccé förra året har i år utökats med fler kvadratmetrar och fler läktarplatser. Utställningsbilar i all ära, men bilar är till för att köras!

100 procent action
Årets shower bjuder på en stor mix av svensk motorsport och bilhobby. Racingstjärnan Thed Björk är en av förarna som kommer att showa med en 600 hästars Nissan Skyline. Publiken kommer också att få uppleva en äkta Formel 1-bil som intar arenan. En av Europas absolut främsta trailåkare, Hampuz Fardby, kör sin eldshow med mängder av svåra trick.

Massor av motorsport
Showerna i Live Action Arena leds av välkände tv-profilen Patrik ”Budda” Andersson. Som en del i showen kommer också hela den svenska motorsporten att visa upp sig. Allt från världens snabbaste gocarts till rallybilar med hundratals hästkrafter under huven. Förutom inomhusshowerna i Live Action Arena kan publiken bland annat följa en landskamp i bilstyling. Ett svenskt och ett finskt team bygger om varsin BMW inför öppen ridå under mässans tre dagar. Svenska Bilsportmässan äger rum den 23-25 november på Stockholmsmässan.
Öppettider: fredag 10.00-20.00, lördag 09.00-18.00, söndag 10.00-17.00

07-11-13 Värmlands Motorsport bjuder in till Bilsportmässan
Under Bilsportmässan kommer Värmlands Motorsport tillsammans med SMI (Swedish Motorsport Industry) att anordna en ”Värmlands Lounge”.

Där kommer bland annat Suzanne Kottulinsky från Advanced Driving, Tony Ring, Calle Ward, Ramona Karlsson och många fler att finnas på plats för att möta och mingla med media.

Värmlands Loungen är på fredagen den 23/11 klockan 16.00-20:00 och äger rum i monter C11:71 (Swedish Motorsport Industry Montern).

Vi skulle uppskatta om Du har möjlighet att delta och berätta om dina aktiviteter under denna eftermiddag / kväll.

Hör av dig ifall du kommer eller om du har frågor till Pialill Ring: 0702-59 53 96, pialill@tonyring.com

07-11-08 Design, fart, ljud och motorsport: 120.000 hästkrafter under huven på Svenska Bilsportmässan!
Årets Bilsportmässa den 23-25 november på Stockholmsmässan bjuder besökaren på det mesta inom svensk bilhobby. Landskamp i bilstyling, Virtuell Bilsport, Mattias Ekström, Live Action Arena, Tony Rickardsson och Sveriges coolaste ombyggda bilar.

Något för alla
Svenska Bilsportmässan innehåller något för både stora som små bilintresserade. Massor av motorsport blir det när Svenska Bilsportförbundet visar upp alla sina grenar i en gemensam, över 1.000 kvadratmeter stor monter. Plantskolan för morgondagens stjärnor, Virtual Grand Prix, är Sveriges snabbast växande "motorsport" för gammal som ung. Sedan introduktionen i somras har VGP attraherat över 25.000 aktiva förare! Öppet för alla besökare att prova på under mässan.

Styling och tuning har alltid varit ett av Bilsportmässans starka kort och även i år visas Sveriges grymmaste bilbyggen. Allt från överextrema ombyggnationer till styling av Sveriges vanligaste familjebil - Volvo V70. Alla möjliga sorters tillbehör för både proffs och hemmafixare presenteras av ledande företag i branschen.

För 1.500 av mässans hästkrafter står monstertrucken "Mean Viking"! Tillfälle för vuxna och barn att på riktigt nära håll kolla in något av det värsta som finns på fyra hjul!

Mycket mer än en mässa
På Svenska Bilsportmässan bjuds besökaren förutom en enorm utställning också på mängder av aktiviteter. I Live Action Arena showar bland andra Sveriges främste trialåkare Hampuz Fardby och STCC-stjärnan Thed Björk. Dessutom intar en riktig Formel 1-bil arenan!
Massor av gratis seminarier som behandlar flera olika ämnen inom bilsportvärlden.
Svenska mästerskapen i billjud pågår också under helgen.

Stjärnorna samlas i Älvsjö
På lördagen den 24 november genomförs också Bilsportgalan i Victoriahallen på Stockholmsmässan. Kvällen då våra svenska motorsportförare ska hyllas för sina framgångar under året. De speciellt inbjudna gästerna och stjärnorna underhålls av svenska toppartister under galakvällen. Mattias Ekström, STCC-mästaren Fredrik Ekblom, Tony Rickardsson, Alx Danielsson, Rickard Rydell och 13-faldige Europamästaren Kenneth Hansen är självskrivna på galan. Även mässbesökarna får såklart träffa stjärnorna.

Landskamp i bilstyling
För första gången genomförs en landskamp i bilstyling! Ett team från Sverige duellerar mot ett från Finland. Inför publik under mässans öppettider ska de bygga om och modifiera varsin BMW E36.

I en marknadsundersökning som gjorts av företaget Xtrem Nordic AB bland tusen tillfrågade i september i år framgick att bilsport är den 5:e största sporten som svenska folket är intresserade av. Det är ungefär lika många människor i alla åldrar som är intresserade av bilsport och 2/3 är män. Varje år besöker ca 500.000 personer minst tre bilsportevenemang, vilket ger cirka 1,5 miljoner besökare.


För mer information om Svenska Bilsportmässan: www.bilsportmassan.se
För mer information om Bilsportgalan: www.bilsportgalan.sbf.se
07-10-17 23-25/11 - Följ med till höstens största motorhändelse i Stockholm!
23-24-25 november är höstens största motorhändelse i Stockholm.

Följ med TORSBY BUSS AB till Älvsjö och Svenska Mässan, fredagen den 23/11 -07.

Vi kör från Torsby via Ekshärad - Hagfors - Munkfors - Sunne - Kil - Karlstad -
Kristinehamn - Karlskoga - Örebro - Arboga - Eskilstuna - Stockholm.

Återresa den 25 november klockan 14:30.

Pris: 1.300 kr

Allt detta ingår:
* 2 hotellnätter med plats i dubbelrum inkl. frukost (Scandic Kungens Kurva)

* (Enkelrumstillägg 400 kr för 2 hotellnätter).

* Bussresa

* Inträde 1 dag
* (2-dagars inträdesband kan förbeställas. Pris 250 kr. Delas ut vid mässan)

Vid bokning eller förfrågan:
0560-135 55 eller
070-369 14 55 Sune Elofsson
bokning@torsbybuss.se
www.torsbybuss.se

Besök Torsby Buss!