Foto Micke Fransson

KENNY BRÄCK 2002

Lyssna på Sommar 30 juni 2002 med Kenny Bräck
med tillstånd av Sommar i P1/Anders Wennersten

 

Det här hände 1998
Det här hände 1999
Det här hände 2000
Det här hände 2001
Gästbok/Guestbook
Kenny Bräcks officiella hemsida


02-12-05 Kenny Bräck till IRL och Team Rahal 2003
Kenny Bräck har skrivit ett treårskontrakt med Team Rahal och kommer att köra stallets bil i IRL nästa år.
- IRL kommer att bjuda på den mest konkurrenskraftiga racingen nästa år, därför vill jag köra där, säger Kenny Bräck, 36.
Team Rahal blir ett fabriksstall för Honda med Pioneer Electronics och Miller Brewing Company som två andra stora sponsorer. Stallet ägs av Indy 500-vinnaren från 1986, Bobby Rahal, och TV-stjärnan David Letterman.
- Med dagens tillkännagivande inleder vi ett nytt kapitel i Team Rahals historia. Möjligheten att få jobba med Kenny Bräck igen, som jag rankar som en av de bästa mästerskapsförarna, och ha såna partners som Honda, Pioneer och Miller gör den här satsningen idealisk. Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen", säger Bobby Rahal.
För Kenny är det andra sejouren hos Team Rahal. Han körde för stallet i CART-serien under två säsonger (2000 och 2001) och slutade då fyra respektive tvåa i mästerskapsserien.
Kenny Bräck noterade fyra segrar, elva platser på prispallen och 24 placeringar bland de tio bästa under sina två säsonger i stallet.
Nu är han alltså tillbaka, vilket betyder att han lämnar CART-serien där han etablerat sig som en av de största och välbetalda förarna med fem segrar, sju pole positions och över ettusen varv i ledning.
- I stort sett alla stora och etablerade team, förare och motorleverantörer kommer att återfinnas i IRL 2003. Det innebär att jag tävlar med majoriteten av de förare och team jag tävlat med i år i CART, plus de bästa som redan finns i IRL. Det ligger till grund för mitt beslut. Jag vill tävla där konkurrensen är som hårdast. Att Indy Racing League redan bjuder på den mest spännande, täta och dramatiska racingen är heller inte fel. Jag tar med mig goda minnen från CART, speciellt från 2001 då jag slogs om mästerskapet, vann mest tävlingar, pole positions och ledde flest antal varv", kommenterar Kenny.
Han säger att han kommer att sakna ett par av CARTs bästa vägbanor som Elkhart Lake och Mexico City, men att han ser fram emot att ta sig an utmaningen att tävla på IRLs ovalbanor och i bilar som tillåter omkörningar om du är snabbare.
- Ingen ovalbana är den andra lik. Radien på kurvorna är olika, liksom lutningen, bredden, greppet, antalet kurvor och längden på rakorna. Precis som en vanlig bana, med undantag av att det alltid svänger åt vänster och går mycket fort. Nackdelen är möjligen att riskerna ökar med sådana höga hastigheter hela tiden. Men IRL har verkligen lyckats skapa ett bra koncept, där bilarna och banorna tillåter tät racing. Det går att ligga tätt bakom konkurrenterna och är du snabbare tar du dig förbi", menar Kenny Bräck.
Stallbytet betyder att Kenny kör Indy 500 i Indianapolis nästa år. Han vann tävlingen 1999.
- Indy 500 är världens största endags sportevenemang och väldigt speciellt", säger Kenny om det klassiska loppet. " Men det är inte bara Indy 500 som är speciell av de banor IRL kör på. Jag gillar t.ex att köra på de höga doseringarna i Texas och Fontana också, för att inte tala om de kvällsrace under strålkastarljus IRL kör. De ger verkligen en speciell känsla.
Bräck är entusiatisk när det gäller att nu få chansen att jobba med sin gamla stallpersonal igen, den som har var så framgångsrik tillsammans med år 2001.
- Vad som vinner tävlingar är inte bara stora resurser utan också teamwork, där man tillsammans kan utveckla sig själv att ge det bästa till teamet samtidigt som man utvecklar det tekniska och hittar konstruktiva lösningar på de problem som dyker upp under träningar och tävlingar.
- I princip får jag tillbaka samma gäng runt omkring mig som jag hade i stallet år 2000 och 2001, vilket var en unik grupp av människor när det gäller team work. Min förhoppning är att återskapa den känsla och den öppna kommunikation som vi hade då. Det är ett av skälen till att jag har skrivit ett treårskontrakt med stallet, tidigare har jag aldrig skrivit längre än ett år", säger Kenny Bräck.
Här fakta om IRL: Bilarna kommer 2003 att ha 3,5 liters sugmotorer med cirka 700 hästkrafter av tre olika tillverkare: Honda, Toyota och Chevrolet. Kennys biltillverkare är italienska Dallara. Bilarna har differentiala växellådor med 6 växlar. Toppfart kring 390-400 km/tim.
IRL-mästerskapet omfattar nästa säsong 16 deltävlingar, varav 15 går i USA och en i Japan. Säsongspremiären sker i Miami den 2 mars.
Program 2003:
2 mars: Miami, Florida.
23 mars: Phoenix, Arizona.
13 april: Twing Ring Motegi (Japan)
25 maj: Indianapolis (Indy 500), Indiana.
7 juni: Forth Worth, Dallas, Texas.
15 juni: Pikes Peak, Colorado Springs, Colorado.
28 juni: Richmond, Virginia.
6 juli: Kansas City, Kansas.
19 juli: Nashville, Tennesse.
27 juli: Brooklyn, Detroit, Michigan.
10 augusti: St. Louis, Missouri
17 augusti: Sparta, Kentucky.
24 augusti: Nazareth, Pennsylvania.
7 september: Joliet, Chicago, Illinois.
21 september: Fontana, Los Angeles, Kalifornien.
12 oktober: Forth Worth, Dallas, Texas.
Kända IRL-stall nästa säsong: Team Rahal, Chip Ganassi Racing, Penske Racing, Hollywood Mo Nunn Racing, Kelley Racing, A.J Foyt Enterprises, Panther Racing.
Kända förare i IRL nästa år: Kenny Bräck, Dario Franchitti, Michael Andretti, Gil de Ferran, Al Unser Jr., Helio Castroneves, Scott Dixon, Tora Takagi Tony Kanaan Sam Hornish, A.J. Foyt IV.

02-12-01
Kenny imponerade i mästarmötet
Kenny Bräck imponerade stort som rallyförare under helgens Race of Champions på Gran Canaria i Spanien, där han vann ROC America på fredagen och under söndagen tog sig till kvartsfinal i det individuella mästarmötet med världens bästa förare.
Men ett motorstopp inför starten av det tredje och avgörande kvartsfinalheatet mot finländske rallystjärnan Harry Rovanperä satte stopp för vidare avancemang.
- Jag har inte kört de här bilarna tidigare, så det tar ett tag att lära sig tekniken. Kanske skulle jag ha slirat lite på kopplingen på startlinjen och på så sätt undvikit att få motorstopp, kommenterar Kenny.
Den bil han tävlade med under kvartsfinalen var en Seat Cordoba WRC.
Han fick publik och experter på Circuito Ciudad Deportiva Islas Canarias på Gran Canaria att häpna efter imponerande körning under söndagens individuella mästarmöten.
Kenny dominerade Grupp B-kvalet, där han först besegrade Europamästaren i rally från 2002, Renate Travaglia, för att sedan ta sig an Europamästaren i Touring Cars, Fabrizio Giovanardi, och sedan även slå ut världsmästaren i roadracing för 250-kubikare, Marco Melandri.
- Jag slog några rallyförare, men önskar att jag hade slagit fler. I stort är jag nöjd, det har varit kul att vara här och fått träffa och tävla mot så många av motorsportens största stjärnor, säger Kenny Bräck.
Hans seger över Harry Rovanperä i första heatet av kvartsfinalen var imponerande och det andra heatet förlorade Kenny med bara sex tiondelar av en sekund.
- Nu fick jag aldrig riktigt chansen att avgöra, men jag är nöjd ändå. Kanske hade jag blivit ifrånåkt av Harry i det tredje heatet. Jag har bara gott att säga om arrangemangen och kan tänka mig att ställa upp även nästa år om jag blir tillfrågad"
Mästarnas mästare blev rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm från Finland, som besegrade fransmannen Sebastien Loeb i finalen.
Kenny Bräck lämnar Gran Canaria som amerikansk ROC-mästare sedan han i fredags besegrat NASCAR-ässet Jeff Gordon i finalen för ROC America, där även Jimmie Johnson och Cristiano da Matta deltog.
I lördagens nationscup tävlade Kenny för Sverige tillsammans med speedwaymästaren Tony Rickardson och rallyföraren Thomas Rådström. Den tävlingen vanns av USA.

02-11-30 Kenny Bräck vann ROC America
Snabbaste amerikanske racerföraren är en svensk. Kenny Bräck vann fredagens Race of Champions America på Gran Canaria efter att ha slagit NASCAR-stjärnan Jeff Gordon i finalhetatet.
- Jättekul att få vinna den här prestigematchen över tre amerikanska toppförare", säger Kenny Bräck.
ROC America var inledningen till helgens nationstävling, Race of Champions Nation´s Cup. Kenny Bräck mötte förutom Jeff Gordon även CART-mästaren Cristiano da Matta och Jimmie Johnson, också han från NASCAR.
Bräck blev knappt slagen i det första heatet av Jimmie Johnson, men besegrade sedan Cristiano da Matta och Jeff Gordon för att på nytt möta Gordon i finalen.
- Banan är väldigt smal, så det gäller att göra så få misstag som möjligt. Men det är kul att köra de här budgetbilarna", säger Kenny.
Han förbättrade sin varvtid med 6,5 sekunder under tävlingens gång och hade med sina 1,56.45 dagens snabbaste varv på Circuit Ciudad Deportiva Islas Canarias. Banan ligger i Telde på Gran Canaria.
Nu hoppas Kenny att han kan vara med och hjälpa Sverige till titeln "Världens snabbaste motorsportnation".
Race of Champions Nation´s Cup körs på lördagen på samma bana. Han har sällskap i det svenska laget av rallyföraren Tomas Rådström och speedwayvärldsmästaren Tony Rickardsson.
Sverige är en av nio nationer som ställer upp med lag i tävlingen.
- Det ska bli skoj att få vara med. Det här är en kul form av motorsport som är lite mer lekbetonad, då ingen har chans att träna i förväg", säger Kenny Bräck.
De tävlande lagen består av tre olika kategorier förare ö Bräck är banföraren, Rådström rallyföraren och Rickardsson mc-föraren.
Banan är 2,6 kilometer lång och består till största delen av grus.
- Alla har ungefär samma utgångspunkt och man tävlar mot en motståndare från samma gren. Det ska bli kul att få mäta sina krafter under såna här förhållanden", säger motorsporfantasten Kenny.
Publiken får se två förare tävla mot varandra i varje heat i något som kan liknas vid parallellslalom. Alltså två bilar på lika banor.
- Det här är en stor tävling som sänds i tv över hela världen, så det står mycket prestige på spel", kommenterar Kenny Bräck.
Michelin Race of Champions Nation´s Cup, som är tävlingens fullständiga namn, har lockat nio länder till start.
Sverige tävlar i grupp A tillsammans med Finland och Storbritannien. Grupp B bjuder på Frankrike, Tyskland och Italien medan Grupp C innehåller Spanien, USA och Brasilien.
Tidigare vinnare i Race of Champions nationstävling är Finland (1999), Frankrike (2000) och Spanien (2001).
Bland förarna märks förutom Kenny Bräck rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm, Finland, Cartmästaren Cristiano da Matta, Brasilien, Formel 3000-mästaren Sebastian Bourdais, Frankrike och speedwaymästaren Tony Rickardsson, Sverige.

Kenny Bräck kör ralli i Race of Champions
Är Sverige världens snabbaste motorsportnation? Kenny Bräck hoppas få vara med och bevisa det i helgens Race of Champions, som avgörs på Gran Canaria. Han har sällskap av rallyföraren Tomas Rådström och speedwayvärldsmästaren Tony Rickardsson.
Sverige är en av nio nationer som ställer upp med lag i tävlingen.
- Det ska bli skoj att få vara med. Det här är en kul form av motorsport som är lite mer lekbetonad, då ingen har chans att träna i förväg", säger Kenny Bräck.
De tävlande lagen består av tre olika kategorier förare ö Bräck är banföraren, Rådström rallyföraren och Rickardsson mc-föraren.
Rallyföraren i varje lag får lära ut tekniken till de andra, då tävlingen mest liknar rally. Banan är 2,6 kilometer lång och består till största delen av grus.
- Alla har ungefär samma utgångspunkt och man tävlar mot en motståndare från samma gren. Det ska bli kul att få köra riktiga rallybilar", säger motorsporfantasten Kenny.
Publiken får se två förare tävla mot varandra i varje heat i något som kan liknas vid parallellslalom. Alltså två bilar på lika banor.
- Det här är en stor tävling som sänds i tv över hela världen, så det står mycket prestige på spel", kommenterar Kenny Bräck.
Michelin Race of Champions Nation´s Cup, som är tävlingens fullständiga namn, avgörs på Circuito Ciudad Deportiva Islas Canarias i Telde, Gran Canaria.
Sverige tävlar i grupp A tillsammans med Finland och Storbritannien. Grupp B bjuder på Frankrike, Tyskland och Italien medan Grupp C innehåller Spanien, USA och Brasilien.
Tidigare vinnare i Race of Champions nationstävling är Finland (1999), Frankrike (2000) och Spanien (2001).
Bland förarna märks förutom Kenny Bräck rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm, Finland, Cartmästaren Cristiano da Matta, Brasilien, Formel 3000-mästaren Sebastian Bourdais, Frankrike och speedwaymästaren Tony Rickardsson, Sverige.
Kenny Bräck inleder tävlandet på Gran Canaria under fredagen, då en speciell utmanartävling, ROC America, avgörs mellan Bräck, Cristiano da Matta, Jeff Gordon och Jimmie Johnson.

Seger för Kenny Bräck i årets sista race
Kenny Bräck vann CART-säsongens avslutande tävling, Gran Premio Telmex/Gigante, i Mexiko City på söndagen.
- Äntligen, får jag väl säga. Det här var en värdig avslutning på en tuff säsong", säger Kenny Bräck.
Segern var Kennys första för året och hans första på en vägbana under CART-karriären.
Han var 3.987 sekunder före redan klare mästaren i FedEx Championship Series, Cristiano da Matta.
Kenny startade i tredje startledet med sjätte bästa kvaltid.
- Jag fick en bra start och passerade Jimmy Vasser direkt och när sedan Bruno körde av tidigt var jag fyra".
Stallkamraten Bruno Junqueira, som startade i pole position, hakade i Tony Kanaan och tappade flera placeringar på det första varvet.
Bräck låg femma när toppförarna gjorde sitt sista depåstopp på det 53:e varvet i samband med en gul flagg sedan Michael Andretti krascaht på det 50:e varvet. Bräcks mekaniker gjorde ett lysande jobb medan ledaren Dario Franchitti hade problem med bytet av ett bakhjul och föll till sjätteplats.
- Vi hade en bra depåstrategi och fyllde upp bilen ordentligt med bensin under mitt andra stopp, vilket gjorde att vi kunde komma ut snabbare efter det tredje och sista depåbesöket", berättar Kenny.
Han kom ut som fyra men samtliga tre förare som var före honom var tvungna att senare göra ett sista depåstopp senast på det 62:a varvet, så när ledaren Michel Jourdain Jr. då åkte in i pit lane övertog Kenny ledningen.
Han jagades av Cristiano da Matta som hade avancerat från åttonde till andra plats under racet.
- da Matta försökte ta mig direkt efter omstarten på det 57:e varvet men jag gav mig inte och bromsade också sent. Vi orkade knappt styra runt i den första svängen", avslöjar Kenny.
Kenny Bräck hade den snabbare bilen av de två och kunde hålla undan och utöka sin ledning under de resterande varven och vinna tävlingen.
- Han hade sedan inte en chans att ta mig".
Säsongsavslutningen kördes inför 200 000 åskådare på den ombyggda formel 1-banan utanför Mexico City.
- Publiken var fantastisk här i Mexico City. Det är roligt att köra inför en sån kunnig och entusiastisk publik. Det var skön stämning här hela helgen. Banan är tekniskt svår men i toppskick, vilket gör bilarna rättvisa. Det är så här racing ska vara", säger Kenny Bräck.
Han lyftes ur bilen av segerrusiga stallkamrater.
- Det känns fantastisk skönt att få en seger till slut den här säsongen. Jag gläds med mitt stall som slitit hårt hela året. Och naturligtvis känner jag själv stor lycka", säger en jublande glad Kenny Bräck.
Segern var Kennys femte totalt i CART. Han har också en andra- och en tredjeplats den här säsongen.
På tredje plats kom Kennys stallkamrat från Target Chip Ganassi Racing, Bruno Junqueira.
Med söndagens seger i Mexiko slutade Kenny Bräck på sjätte plats i mästerskapsserien med 114 poäng. Han har tagit 101 av dessa poäng på vägbanor och 13 poäng på ovalbanor.
Något firande natten lång blev det inte i mexiko City. kenny tillbringade natten ombord på det av CART chartarde flygplanet som flög många av förarna hem till Indianapolis i USA.
- Jag får tid att fira senare i veckan", säger Kenny.
Gran Premio Telmex/Gigante Mexico
1. Kenny Bräck 73 varv 2. Cristiano da Matta +3.987, 3. Bruno Junqueira +5.073, 4. Patrick Carpentier + 10.842, 5. Dario Franchitti + 12.548, 6. Toranosuke Takagi +16.762, 7. Scott Dixon +23.622, 8. Tony Kanaan +25.846, 9. Oriol Servia +28.034, 10. Alex Tagliani + 29.949, 11. Jimmy Vasser + 30.628, 12. Andre Lotterer + 31.426
Poäng
1. Cristiano da Matta 237, 2. Bruno Junqueira 164, 3. Patrick Carpentier 157, 4. Dario Franchitti 148, 5. Christian Fittipaldi 122, 6. Kenny Brack 114, 7. Jimmy Vasser 114, 8. Alex Tagliani 111, 9. Michael Andretti 110, 10. Michel Jourdain Jr. 105
Warm up Gran Premio Telmex/Gigante Mexico
1. Tony Kanaan, 1:27.325, 2. Alex Tagliani, 1:27.435, 3. Paul Tracy, 1:27.534, 4. Shinji Nakano, 1:27.660, 5. Andre Lotterer, 1:27.737, 6. Dario Franchitti, 1:28.053, 7. Cristiano da Matta, 1:28.111, 8. Bruno Junqueira, 1:28.172, 9. Toranosuke Takagi, 1:28.196, 10. Kenny Bräck, 1:28.197
Startgrid Gran Premio Telmex/Gigante Mexico
1. Bruno Junqueira, 1:25.941, 2. Christian Fittipaldi, 1:26.027, 3. Dario Franchitti, 1:26.147, 4. Tony Kanaan, 1:26.394, 5. Jimmy Vasser, 1:26.703, 6. Kenny Bräck, 1:26.786,
Kval 2 Gran Premio Telmex/Gigante Mexico
1. Bruno Junqueira, 1:26.126, 2. Tony Kanaan, 1:26.394, 3. Kenny Bräck, 1:26.786, 4. Dario Franchitti, 1:26.891, 5. Mario Dominguez, 1:26.975, 6. Michael Andretti, 1:27.053, 7. Toranosuke Takagi, 1:27.150, 8. Patrick Carpentier, 1:27.322, 9. Cristiano da Matta, 1:27.405, 10. Alex Tagliani, 1:27.437
Träning 4 Gran Premio Telmex/Gigante Mexico
1. Bruno Junqueira, 1:25.941, 2. Christian Fittipaldi, 1:26.027, 3. Dario. Franchitti, 1:26.147, 4. Tony Kanaan, 1:26.394, 5. Jimmy Vasser, 1:26.703, 6. Kenny Bräck, 1:26.786
Träning 3 Gran Premio Telmex/Gigante Mexico
1. Bruno Junqueira, 1:27.298, 2. Toranosuke Takagi, 1:27.683, 3. Andre Lottere, 1:28.010, 4. Shinji Nakano, 1:28.133, 5. Christian Fittipaldi, 1:28.151, 6. Cristiano da Matta, 1:28.182, 7. Patrick Carpentier, 1:28.194, 8. Dario Franchitti, 1:28.233, 9. Scott Dixon, 1:28.346, 10. Jimmy Vasser, 1:28.355, 11. Tony Kanaan, 1:28.436, 12. Kenny Bräck, 1:28.437
Kval 1 Gran Premio Telmex/Gigante Mexico
1. Bruno Junqueira, 1:25.941, 2. Christian Fittipaldi, 1:26.027, 3. Dario Franchitti, 1:26.147, 4. Jimmy Vasser, 1:26.703, 5. Tony Kanaan, 1:26.719, 6. Patrick Carpentier, 1:26.904, 7. Paul Tracy, 1:26.971, 8. Toranosuke Takagi, 1:27.144, 9. Kenny Bräck, 1:27.147, 10. Cristiano da Matta, 1:27.174
Träning 2 Gran Premio Telmex/Gigante Mexico
1. Dario. Franchitti, 1:27.145, 2. Cristiano. da Matta, 1:27.295, 3. Christian Fittipaldi, 1:27.319, 4. Toranosuke Takagi, 1:27.737, 5. Jimmy Vasser, 1:27.878, 6. Kenny Bräck, 1:27.921
Träning 1 Gran Premio Telmex/Gigante Mexico
1. Bruno Junqueira, 1:27.197, 2. Cristiano da Matta, 1:28.214, 3. Kenny Bräck, 1:28.467, 4. Toranosuke Takagi, 1:28.477, 5. Michael Andretti, 1:28.501, 6. Paul Tracy, 1:28.507, 7. Tony Kanaan, 1:28.653, 8. Christian Fittipaldi, 1:28.674, 9. Dario Franchitti, 1:28.999, 10. Michel Jourdain, 1:29.115

Bräck hoppas på värdig avslutning i Mexiko City
På söndag är det dags för säsongens 19.e och sista tävling i CART-serien, Gran Premio Telmex/Gigante. Loppet körs på den gamla Formel 1-banan utanför Mexico City.
- Jag hoppas vi kan få till en värdig avslutning på ett svårt tävlingsår", säger Kenny Bräck.
Det har varit en lång och märklig säsong för Kenny i CART, där han kört för Target Chip Ganassi Racing.
- Jag jagar fortfarande första segern för året och tänker verkligen försöka ta tillvara den sista chansen på söndag", kommenterar Kenny.
Den 2.75 mile långa banan, Autodromo Hermanos Rodriquez, utanför Mexico City är en ombyggd Formel 1-bana.
- Jag har inte tävlat där tidigare, men hört att banan är i jättefint skick och ser fram emot racet"
Kenny ligger på 11:e plats i mästerskapsserien, CART FedEx Championship Series, på 94 poäng.
Klar mästare är brasilianaren Cristiano da Matta (221 poäng), som meddelat att han kör för Toyota i Formel 1 nästa säsong.

Kenny Bräck 12:a i Fontana, Kalifornien
Kenny Bräck slutade 12:a i söndagens CART-lopp, Toyota 500, på California Speedway utanför Los Angeles efter att ha startat från en 15:e plats.
- Motorn saknade kraft från första början av racet, så jag gjorde så gott jag kunde. Med femton varv kvar orkade den inte längre", säger Kenny Bräck.
Han låg på nionde plats när han tvingades ge upp det 250 varv långa ovalloppet.
- Många motorer gick sönder under slutet av racet, som blev lugnare än vad jag hade förväntat mig. Det var färre ledarbyten än vanligt och inga incidenter".
Enligt Kenny var hans bil 3&endash;4 miles för långsam för att hänga med konkurrenterna.
- Jag hade blivit åtta eller nia om motorn hållit".
Dagens enda glädjeämne för Kenny kom i depån efteråt när gamle rockstjärnan från Sex Pistols, Johnny Rotten, gjorde ett besök i depån hos Target Chip Ganassi Racing.
- Han hade hört att vi lirar en av hans låtar, "Anarchy in the UK", berättar Kenny som uppträdde med sitt rockband på fredagskvällen i Ontario Convention Center.
Tävlingen vanns av Jimmy Vasser som tog sig förbi Michael Andretti efter en gul flagg när bara två varv återstod.
Redan klare mästaren i FedEx Championship Series, Cristiano da Matta, tvingades bryta bara några varv tidigare, då hans motor gav upp. Han ledde då loppet.
En tävling återstår i årets CART-mästerskap, den körs i Mexiko City den 17 november. Kenny Bräck ligger på 11:e plats i mästerskapserien med 94 poäng. Trea i söndagens Toyota 500 bakom Vasser och Andretti var Patrick Carpentier.
CART Toyota 500 California Speedway
1. Jimmy Vasser, 250 varv, 2. Michael Andretti, +32.969, 3. Patrick Carpentier, +34.206, 4. Tony Kanaan, +35.062, 5. Oriol Servia, -1varv, 6. Scott Dixon, - 1varv, 7. Christian Fittipaldi, - 1varv, 8. Alex Tagliani|, - 2varv, 9. Bruno Junqueira, - 3varv, 10. Dario Franchitti, - 8 varv, 11. Cristiano da Matta-14 varv, 12. Kenny Bräck, - 15 varv
Poäng
1. Cristiano da Matta 221, 2. Bruno Junqueira 148, 3. Patrick Carpentier 145, 4. Dario Franchitti138, 5. Christian Fittipaldi122, 6. Jimmy Vasser112, 7. Michael Andretti110, 8. Alex Tagliani 108, 9. Michel Jourdain Jr.105, 10. Paul Tracy 101, 11. Kenny Bräck 94
Warm up CART Toyota 500 California Speedway
1. Tony Kanaan, 32.180, 2. Michel Jourdain, 32.221, 3. Toranosuke Takagi, 32.250, 4. Dario Franchitti, 32.262, 5. Paul Tracy, 32.445, 6. Michael Andretti, 32.497, 7. Shinji Nakano, 32.547, 8. Cristiano da Matta, 32.559, 16. Kenny Bräck, 33.232
Kvalificering CART Toyota 500 California Speedway
1. Tony Kanaan, 31.483, 2. Bruno Junqueira, 31.601, 3. Cristiano da Matta, 31.679, 4. Michael Andretti, 31.685, 5. Paul Tracy, 31.734, 6. Jimmy Vasser, 31.736, 7. Alex Tagliani, 31.737, 8. Patrick Carpentier, 31.740, 15. Kenny Bräck, 31.981
Träning 3 CART Toyota 500 California Speedway
1. Tony Kanaan, 31.006, 2. Dario Franchitti, 31.082, 3. Alex Tagliani, 31.087, 4. Patrick Carpentier, 31.095, 5. Michel Jourdain, 31.215, 6. Michael Andretti, 31.218, 7. Bruno Junqueira, 31.233, 8. Paul Tracy, 31.271, 15. Kenny Bräck, 31.479
Träning 2 CART Toyota 500 California Speedway
1. Alex Tagliani, 31.252, 2. Jimmy Vasser, 31.351, 3. Michel Jourdain, 31.439, 4. Tony Kanaan, 31.516, 5. Dario Franchitti, 31.519, 6. Cristiano da Matta, 31.553, 7. Paul Tracy, 31.637, 8. Max Papis, 31.644, 9. Bruno Junqueira, 31.657, 10. Kenny Bräck, 31.677
Träning 1 CART Toyota 500 California Speedway
1. Tony Kanaan, 31.364, 2. Dario Franchitti, 31.384, 3. Patrick Carpentier, 31.476, 4. Alex Tagliani, 31.477, 5. Michael Andretti, 31.487, 6. Kenny Bräck, 31.501, 7. Christian Fittipaldi, 31.595, 8. Paul Tracy, 31.695

Bräck försiktigt optimistisk inför ovalrace i Kalifornien
På söndag är det dags för CART-säsongens sista ovaltävling då Toyota 500 avgörs på California Speedway i Fontana utanför Los Angeles.
- Jag är försiktigt optimistisk med tanke på att vi fick till inställningen av bilen bra senast vi körde på en ovalbana", säger Kenny Bräck.
Det var i Rockingham i England i mitten av september, där Kenny ledde loppet inför sista depåstoppet men tappade sekunder efter strul med ett däcksbyte och slutade åtta.
- Fontana är en superoval som är snabb och bjuder på höga farter. Snitthastigheten ligger på 230 miles (368 km/tim). Det kommer att handla om åtskilliga ledarbyten. Loppet avgörs nog inte förrän under de tre eller fyra sista varven", säger Kenny.
Tävlingen körs över 500 miles (ca 80 mil), vilket är säsongens längsta CART-race. Arrangörerna väntar som vanligt storpublik och hoppas på närmare 150 000 åskådare till banan under tävlingshelgen.
Kenny Bräck var fyra i Australien senast och ligger tia i mästerskapsserien FedEx Champions Series med 93 poäng. Fjolårets race på California Speedway vanns av Cristiano da Matta.
Efter Toyota 500 på söndag återstår bara en tävling för säsongen i CART och den körs i Mexiko City den 17 november.

Kenny Bräck fyra i märkligt CART-race
Under mer eller mindre konstant gulflagg genomfördes CART-loppet i Australien. Kenny Bräck slutade på en fjärdeplats efter ett kaotiskt race. Sedan loppet pågått i mer än tre timmar flaggades det av efter 40 av de planerade 70 varven. Det var regnet som förstörde tävlingen och där depåstoppen blev avgörande.
- På grund av den vattenspray bilarna drar upp bakom sig från banan kunde jag inte se mer än cirka en till två meter framför mig och då startade jag ändå på en fjärdeplats. Desto längre bak i fältet man startar desto värre blir det och då är det lätt att det händer incidenter. Speciellt på en trång stadsbana där det inte finns utrymme för minsta felmanöver.
Racet inleddes med en stor startkrasch där alla bilar från tionde plats och bakåt var inblandade varpå racet fick rödflaggas. Racet startades om efter ca 1 timme. Kenny avancerade på första varvet upp till 3dje plats efter att ha passerat Tony Kanaan. Efter ytterligare 8 varv började det att störtregna igen varpå CART organisationen bestämmde att fullfölja loppet bakom pacebilen och under gulflagg. Detta innebar att loppet kom att avgöras helt på chans där Mario Dominguez drog längst stråt före Patrick Carpentier och Paul Tracy.
- Vi hade en snabb bil och tog oss direkt upp på en 3dje plats, säger Kenny. I detta skede ledde da Matta före Bruno Junqueria men vi var snabbare än Bruno och väntade på tillfälle att föröka köra om. Nu blev det inte så utan det blev gulflagg varpå da Matta och mitt team betämde sig för att passa på att göra ett av de 3 obligatoriska depåstoppen. Några varv senare kom beslut att korta ner samt köra resterande distans bakom pacebilen. Eftersom vi ändå var tvugna att göra de obligatoriska depåstoppen och vi inte visste exakt hur många varv distansen skulle bli blev det slumpen som avgjorde loppet, avslutar Kenny.
Nästa helg väntar race i Fontana, Kalifornien. Det är säsongens sista ovaltävling och CART seriens enda 500 mile race.
CART Honda Indy 300 Surfers Paradise
1. Mario Dominguez, 2. Patrick Carpentier, + 2.177, 3. Paul Tracy, + 2.549, 4. Kenny Bräck, + 2.747, 5. Tony Kanaan, + 4.794, 6. Alex Tagliani, + 7.828, 7. Dario Franchitti, + 9.940, 8. Cristiano da Matta, + 12.338, 9. Michael Andretti, + 13.511, 10. Michel Jourdain, + 13.644, 11. Christian Fittipaldi, + 14.792, 12. Jimmy Vasser, + 16.232
Poäng
1. Cristiano da Matta 219, 2. Bruno Junqueira 144, 3. Dario Franchitti 135, 4. Patrick Carpentier 131, 5. Christian Fittipaldi. 116, 6. Michel Jourdain Jr. 105, 7. Alex Tagliani 103, 8. Paul Tracy 101, 9. Michael Andretti 94, 10. Kenny Bräck 93
Warm up CART Honda Indy 300 Surfers Paradise
1. Christian Fittipaldi. 2:12.443. 2. Toranosuke Takagi, 2:29.834
Kval 2 CART Honda Indy 300 Surfers Paradise
1. Cristiano da Matta, 1:30.204. 2. Bruno Junqueira. 1:30.214. 3. Tony Kanaan. 1:30.427. 4. Kenny Bräck. 1:30.616. 5. Paul Tracy. 1:30.731. 6. Scott Dixon. 1:30.810. 7. Shinji Nakano. 1:30.936. 8. Dario Franchitti|. 1:31.040
Träning 4 CART Honda Indy 300 Surfers Paradise
1. Cristiano da Matta. 1:31.251. 2. Scott Dixon. 1:31.693. 3. Michel Jourdain. 1:32.216. 4. Bruno Junqueira. 1:32.283. 5. Dario Franchitti. 1:32.437. 6. Shinji Nakano. 1:32.532. 7. Michael Andretti. 1:32.696. 8. Christian Fittipaldi|. 1:32.857. 9. Toranosuke Takagi. 1:32.916. 10. Kenny Bräck. 1:32.923
Träning 3 CART Honda Indy 300 Surfers Paradise
1. Cristiano da Matta. 1:31.514. 2. Kenny Bräck. 1:31.705. 3. Scott Dixon. 1:31.859. 4. Bruno Junqueira. 1:32.218. 5. Adrian Fernandez. 1:32.318. 6. Paul Tracy. 1:32.547. 7. Shinji Nakano. 1:32.596. 8. Tony Kanaan. 1:32.652
Kval 1 CART Honda Indy 300 Surfers Paradise
1. Bruno Junqueira, 1:31.515, 2. Paul Tracy, 1:31.575, 3. Scott Dixon, 1:32.143, 4. Cristiano da Matta, 1:32.162, 5. Tony Kanaan, 1:32.267, 6. Adrian Fernandez, 1:32.301, 7. Michel Jourdain, 1:32.384, 8. Jimmy Vasser, 1:32.428, 13. Kenny Bräck, 1:32.900
Träning 2 CART Honda Indy 300 Surfers Paradise
1. Tony Kanaan, 1:33.525, 2. Scott Dixon, 1:34.228, 3. Cristiano da Matta, 1:34.347, 4. Christian Fittipaldi, 1:34.591, 5. Jimmy Vasser, 1:35.087, 6. Bruno Junqueira, 1:35.316, 7. Shinji Nakano, 1:35.404, 8. Toranosuke Takagi, 1:35.838, 14. Kenny. Bräck, 1:38.911
Träning 1 CART Honda Indy 300 Surfers Paradise
1. Cristiano da Matta, 1:32.977, 2. Adrian Fernandez, 1:33.289, 3. Jimmy Vasser, 1:33.361, 4. Paul Tracy, 1:33.413, 5. Michel Jourdain, 1:33.461, 6. Kenny Bräck, 1:33.469, 7. Tony Kanaan, 1:33.497, 8. Scott Dixon, 1:33.636

Årets race "down under" för Kenny Bräck
Tre lopp återstår i årets CART-mästerskap och nästa gång Kenny Bräck sätter sig i Target Chip Ganassi Racings rödvita tävlingsbil är det dags för årets race "down under".
Den 27 oktober körs stadsloppet Honda Indy 300 i Surfers Paradise, som ligger på guldkusten utanför Brisbane i Australien. Banan mäter 2.795 miles.
- Det är en rätt rolig bana som är ganska snabb med långa rakor. Den här tävlingen är en av de populäraste under säsongen med storpublik på uppemot 270 000 åskådare under tre dagar. Det är en happening, kan man säga, där publiken också bjuds på livemusik, skönhetstävlingar och en massa partyn, säger Kenny Bräck.
Han var femma i Australien ifjol och tvåa året före.
- Visst är det långt att åka till Australien för en enda tävling, men CART-serien körs ju över hela världen i stort sett. Jag hoppas naturligtvis på ett bra resultat och kommer att jobba väldigt hårt under de tre återstående tävlingarna för att få till en fullträff. Kanske kan vi överraska efter alla problem vi haft i år, säger Kenny.
Att Cristiano da Matta redan säkrat segern i FedEx Championship Series förändrar inget när det gäller inställningen hos förarna inför de tre sista tävlingarna.
- Nej, jag kör självklart för att vinna varje race. Vi är alla professionella när det gäller den aspekten. Sedan får man säga att Newman/Haas-stallet gjort ett bra jobb som lyckats säkra segern med tre lopp kvar, inte minst med tanke på att CART är en jämnare serie än Formel 1, menar Kenny.

Kenny Bräck bröt igen
En trasig differentialspärr tvingade Kenny Bräck att bryta söndagens CART-lopp i Miami.
- Differentialbromsen låste sig efter tio varv, vilket gjorde det svårt att styra bilen. På det 70:e varvet gick den sönder helt och hållet", säger Kenny Bräck.
Han startade som fyra i stadsloppet i Miami, "Grand Prix Americas", och låg fyra efter 20 körda varv. Men balansen i bilen blev allt sämre och friktionen gjorde så småningom att diffspärren trasades sönder.
- Tråkigt att det materialet inte höll och jag inte kunde ta poäng här i Miami", kommenterar Kenny. Han slutade på 13:e plats och ligger när tre tävlingar återstår 12:a i mästerskapsserien med sina 81 poäng.
Med sin seger i Miami säkrade brasilianaren Cristiano da Matta segern i FedEx Championship Series och kunde lyfta den jättelika Vanderbilt Cuppokalen.
Nästa tävling körs i Australien, den 27 oktober. Sedan återstår race i Los Angeles (3 november) och Mexiko City (17 november).
Gårdagens kvalvinnare Tony Kanaan kunde lugnt sitta kvar i depån under andra kvalificeringen. På en mycket regnhal bana gjorde de övriga 17 upp om den andra platsen i första startled. Banan torkade upp på vissa ställen och när passet var över stod Scott Dixon som vinnare. Bräck var uppe på ledarposition flera gånger, men slutade femma. Gårdagens fjärde kvaltid stod sig, och det blir start i andra startled tillsammans med Toranosuke Takagi.
CART Grand Prix Americas Miami
1. Cristiano da Matta, 2. Christian Fittipaldi, +0.734, 3. Jimmy Vasser, +1.343, 4. Alex Tagliani, +2.597, 5. Bruno Junqueira, +15.548, 6. Michel Jourdain, +1 varv, 7. Adrian Fernandez, +1 varv, 8. Michael Andretti, +2 varv, 9. Tony Kanaan, +2 varv,10. Dario Franchitti, +2 varv, 11. Mario Dominguez, +6 varv, 12. Paul Tracy, +7 varv, 13. Kenny Bräck, +35 varv,
Warm up CART Grand Prix Americas Miami
1. Scott Dixon, 1:02.217, 2. Paul Tracy, 1:02.233, 3. Cristiano da Matta, 1:02.373, 4. Dario Franchitti, 1:02.522, 5. Christian Fittipaldi, 1:02.620, 6. Tony Kanaan, 1:02.875, 7. Kenny Bräck, 1:02.921, 8. Mario Dominguez, 1:02.942, 9. Jimmy Vasser, 1:02.988, 10. Shinji Nakano, 1:03.009
Andra Kval CART Grand Prix Americas Miami
1. Scott Dixon, 1:09.786, 2. Christian Fittipaldi, 1:10.497, 3. Mario Dominguez, 1:11.318, 4. Cristiano da Matta, 1:11.346, 5. Kenny Bräck, 1:11.397, 6. Jimmy Vasser, 1:11.460, 7. Oriol Servia, 1:11.831, 8. Toranosuke Takagi, 1:12.188, 9. Michel Jourdain, 1:12.401, 10. Adrian Fernandez, 1:12.526
Tredje träningen CART Grand Prix Americas Miami
1. Christian Fittipaldi, 1:02.816, 2. Scott Dixon, 1:04.367, 3. Cristiano da Matta, 1:04.573, 4. Dario Franchitti, 1:04.623, 5. Michael Andretti, 1:05.009, 6. Oriol Servia, 1:05.103, 7. Patrick Carpentier, 1:05.151, 8. Toranosuke Takagi, 1:05.397, 9. Kenny Bräck, 1:05.524, 10. Paul Tracy, 1:05.529
Första Kval CART Grand Prix Americas Miami
1. Tony Kanaan, 1:01.264, 2. Scott Dixon, 1:01.444, 3. Toranosuke Takagi, 1:02.039, 4. Kenny Bräck, 1:02.165, 5. Alex Tagliani, 1:02.304, 6. Cristiano da Matta, 1:02.348, 7. Dario Franchitti, 1:02.369, 8. Christian Fittipaldi, 1:02.523, 9. Adrian Fernandez, 1:02.543, 10. Bruno Junqueira, 1:02.607
Andra träningen CART Grand Prix Americas Miami
1. Cristiano da Matta, 1:02.029, 2. Paul Tracy, 1:02.345, 3. Kenny Bräck, 1:02.501, 4. Michael Andretti, 1:02.840, 5. Adrian Fernandez, 1:02.945, 6. Dario Franchitti, 1:03.291, 7. Scott Dixon, 1:03.879, 8. Shinji Nakano, 1:03.928, 9. Michel Jourdain, 1:03.943, 10. Bruno Junqueira, 1:04.030
Första träningen CART Grand Prix Americas Miami
1. Scott Dixon, 1:01.590, 2. Christian Fittipaldi, 1:01.620, 3. Paul Tracy, 1:01.885, 4. Tony Kanaan, 1:02.428, 5. Michael Andretti, 1:02.493, 6. Kenny Bräck, 1:02.610, 7. Patrick Carpentier, 1:02.690, 8. Adrian Fernandez, 1:02.813, 9. Alex Tagliani, 1:02.970, 10. Cristiano da Matta, 1:03.050

Stadslopp i Miami väntar Kenny Bräck
Efter ett tre veckor långt uppehåll är det dags för Kenny Bräck och hans konkurrenter i CART-serien att tävla om nya mästerskapspoäng igen på söndag.
På programmet står ett nylanserat stadslopp i Miami, "Grand Prix Americas".
- Jag har studerat banskissen och det handlar om en trång stadsbana i centrala Miami, som också ska vara guppig. Det sägs att banan liknar den i Denver, vilket betyder att startpositionen blir extremt viktig", säger Kenny Bräck.
Banan i Miami är relativt kort, den mäter 1.379 mile, och går bland annat på välkända Biscayne Boulevard.
- Att det bara blir två depåstopp den här gången kanske är bra för vår del med tanke på vad som har hänt den här säsongen", säger Kenny med ett leende.
Han har goda minnen från Miami och hoppas på en lika bra helg som den han hade första gången han tävlade på stans gator 1993. Då vann han sitt debutlopp i Barber Saab där.
- Det var min första tävling i USA. Jag åkte över på vinst och förlust och segern i Miami gav mig prispengar att finansiera ett fortsatt tävlande här.
Hur det slutade vet vi alla. Kenny vann mästerskapsserien.
Nu hoppas han att han och hans stall, Target Chip Ganassi Racing, får den fullträff man saknat tidigare den här säsongen.
- Min inställning har inte förändrats. Jag hoppas vinna åtminstone någon av de fyra tävlingar som återstår i årets CART FedEx Championship. Av olika anledningar har vi inte lyckats göra det ännu och jag inser att tiden är knapp. Men vi har kapaciteten, vilket min pole position i England senast visade", säger Kenny.
Han ligger 11:a i mästerskapsserien med sina 81 poäng. Leder gör Cristiano da Matta på 191 poäng.
På frågan om vart han kör nästa år svarar Kenny Bräck så här:
- Jag har en del olika alternativ som jag just nu tittar på och jag räknar med att fatta ett beslut inom den närmaste månaden. Jag tittar på alla tre serierna - IRL, CART och NASCAR men så mycket kan jag väl säga att även om jag inte utesluter CART, så är det väl det spår jag tittar minst på".
Helgens tävling i Miami bjuder också på framträdanden av flera stora artister i anslutning till depåområdet i Bayfront Park. Boys II Men, Train och Nestor Torres är några av de kända namnen som uppträder. Boys II kommer också att sjunga den amerikanska nationalsången inför tävlingen på söndag.

Katastrofalt depåstopp kostade Bräck segern
Kenny Bräck startade från pole position och ledde lördagens CART-lopp i England i 134 av de 211 varven, men ett misstag under det sista depåstoppet gjorde att han förlorade segern.
Kenny slutade på åttonde plats i tävlingen, Sure For Men Rockingham 500. Vad som hände var att mekanikern som bytte vänster bakhjul tappade muttern ur muttermaskinen och fortfarande höll på med hjulbytet när Kenny fick signalen att depåstoppet var klart och lade in växeln. Misstaget kostade några sekunder innan hjulet slutligen kom på och Kenny kunde lämna depån.
- Det får naturligtvis inte hända. Då går det inte att vinna när marginalerna är så små. Men killarna jobbar under oerhörd press, det ska vi komma ihåg", kommenterar Kenny Bräck.
Han startade från pole position och kontrollerade loppet fram till sista depåstoppet på det 173:e varvet.
- Vi dominerade loppet. När det gäller inställningen av bilen verkar vi nu ha funnit receptet. Mitt stall, Target Chip Ganassi Racing, gjorde ett bra jobb i helgen, bilen var snabb vilket visade sig i både bästa kvaltid och alla de varv jag ledde av tävlingen", menar Kenny.
Han säger sig inte vara alltför deppad även om en given seger nu alltså försvann under sista depåstoppet.
- Det är bara att lägga den här tävlingen till handlingarna. Hela säsongen har gått i moll. Jag förväntar mig inget annat längre. Vi har fyra tävlingar kvar, så det är bara att fortsätta att kämpa. Jag ska göra mitt bästa för att vinna", avslutar Kenny Bräck.
Ovalloppet på Rockingham Motor Speedway i Cornby, som ligger cirka två timmar från London, var säsongen 15:e tävling i FedEx Championship Series. Dario Franchitti vann före Cristiano da Matta och trea var Patrick Carpentier.
Kenny Bräck fick fem poäng för sin åttondeplats plus två extrapoäng under helgen för sin pole position samt att han var den förare som ledde flest varv.
Han ligger med sina 81 poäng på elfte plats i mästerskapsserien. Leder gör Crisstiano da Matta på 191 poäng före Bruno Junqueira (133) och Dario Franchitti (126).

Kenny Bräck i pole position
En mästerskapspoäng, pole position och banrekord blev belöningen för Kenny Bräck när kvalificeringen avgjordes på banovalen i Corby fredag eftermiddag. 20 tusendelar skiljde mellan Bräck och Michael Andretti som står främst när loppet startar lördag. kl. 15.
- Nu fick vi till allt när det gäller inställningen av bilen. Det har tagit ett tag att komma hit, men så här bra har bilen inte känts tidigare i år. Jag har fått den precis som jag vill ha den inställdd", säger Kenny Bräck.
Han hade pole position här även ifjol och slutade då tvåa.
- Det ska tydligen vara race i Europa för att jag ska lyckas. Jag var tvåa här förra året och vann i Tyskland".
Lördagens lopp går över 210 varv och att starta från pole position är naturligtvis en stor fördel.
- Ja, det är svårt att köra om här. Man brukar säga att hälften är vunnet om man kan starta långt därframme. Hade det varit en stadsbana hade jag nästan vågat säga att det varit klart. Det har verkligen visat sig under årets säsong hur fördelaktigt det är att starta i första ledet", kommenterar Kenny.
Han har Michael Andretti vid sin sida i första startledet och Cristiano da Matta bakom sig.
- Andretti är den svårast tänkbara konkurrenten, då han alltid varit duktig på ovaler. Och vi ska komma ihåg att marginalerna är oerhört små. Jag var bara två hundradelar före Andretti och vi hade i dag sex förare inom en tiondels sekund".
Lördagens lopp är det 15:e för säsongen i mästerskapsserien, FedEx Championship Series. Kenny Bräck ligger på elfte plats med 74 poäng. Leder gör brasilianaren Cristiano da Matta.
CART-cirkusen inledde sitt enda europeiska framträdande i engelska Corby med ett enda långt träningspass på 2 timmar och 15 minuter. Kenny Bräck var hela tiden med i toppen och slutade på sjätte plats. Kenny var 128 tusendelar från snabbaste föraren Alex Tagliani. Bräck satte sin bästa tid på varv 62 av de 90 han genomförde. Förhoppningarna är stora inför lördagens race över 211 varv på den engelska banovalen där Bräck slutade tvåa förra året.
CART Rockingham 500
1. Dario Franchitti, 2. Cristiano da Matta, +0.986, 3. Patrick Carpentier, +2.785, 4. Oriol Servia, +3.757, 5. Bruno Junqueira, +4.281, 6. Toranosuke Takagi, +4.778, 7. Jimmy Vasser, +5.132, 8. Kenny Bräck, +13.912, 9. Darren Manning, +15.863
Warm up CART Rockingham 500
1. Michael Andretti, 25.205, 2. Toranosuke Takagi, 25.221, 3. Patrick Carpentier, 25.299, 4. Jimmy Vasser, 25.329, 5. Adrian Fernandez, 25.355, 6. Scott Dixon, 25.356, 7. Dario Franchitti, 25.388, 8. Kenny Bräck, 25.399, 9. Shinji Nakano, 25.403, 10. Oriol Servia, 25.527
Kval CART Rockingham 500
1. Kenny Bräck, 24.908, 2. Michael Andretti, 24.928, 3. Cristiano da Matta, 24.954, 4. Toranosuke Takagi, 24.958, 5. Dario Franchitti, 25.001, 6. Bruno Junqueira, 25.003, 7. Paul Tracy, 25.034, 8. Tony Kanaan, 25.048, 9. Alex Tagliani, 25.158, 10. Patrick Carpentier, 25.182
Träning CART Rockingham 500
1. Alex Tagliani, 24.811, 2. Toranosuke Takagi, 24.877, 3. Cristiano da Matta, 24.887, 4. Dario Franchitti, 24.890, 5. Patrick Carpentier, 24.935, 6. Kenny Bräck, 24.939, 7. Paul Tracy, 24.941, 8. Bruno Junqueira, 24.942, 9. Michael Andretti, 24.968, 10. Tony Kanaan, 24.971

Årets enda race inför hemmapublik för Bräck
CART-seriens enda tävling i Europa den här säsongen, Rockingham 500 i Corby, England, avgörs på söndag. Kenny Bräck hoppas på ett lika bra resultat som förra året. Då blev han tvåa efter Gil de Ferran.
- Jag hoppas naturligtvis få till en bra placering, inte minst med tanke på att det kommer många fans från Sverige för att följa tävlingen. Det här blir årets enda race inför hemmapublik", säger Kenny Bräck.
Han hejades fram av ett stort antal svenskar under förra årets två lopp i Europa. Kenny vann i Tyskland och slutade alltså tvåa på Rockingham Motor Speedway, som bjuder på en ovalbana.
- Det är en liten, väldigt snabb och utmanande oval, som mäter 1,4 miles. Här handlar det om toppfarter på 340 kilometer i timmen och med tanke på att tävlingen avgörs i England kan vädret bli en faktor", berättar Kenny.
Helgens tävling är den 15:e i mästerskapsserien, FedEx Championship Series. Senast ett CART-lopp avgjordes på en ovalbana var i Chicago den 30 juni.
Kenny hoppas att hans stall, Target Chip Ganassi Racing, nu får till inställningen av bilen.
- Jag är förhoppningsfull även om vi under säsongen mest testat bilen för väg- och stadsbanor".
Kenny Bräck ligger elva i mästerskapsserien på 74 poäng. Leder gör Cristiano da Matta.

Kenny Bräck sjua i Denver
Kenny Bräck slutade sjua i söndagens Shell Grand Prix of Denver, som var säsongens 14:e lopp i CART-serien.
- Vi hade lite oflyt under loppet, men jag är nöjd ändå. Främst med att komma i mål. Jag hade en bra bil, vilket bland annat visade sig i form av att jag hade det snabbaste varvet under tävlingen", säger Kenny Bräck.
Han startade som sexa i Denver och hade en fjärdeplats inom räckhåll om inte pacebilen hade tagit fel på honom och stallkamraten Bruno Junqueira i samband med en gul flagg under slutet av loppet.
- Där förlorade jag nog 20 sekunder och föll från fjärde till sjunde plats. Det är oflyt, men sånt händer i racing när saker och ting inte går din väg"..
Bräck hade problem med bromsarna under loppet och en incident under söndagsmorgonens uppvärmning, då bilen tvärsläppte i första kurvan och körde in i skyddsmuren i 80-90 km/timmen.
- Lika bra att få förstakurvanicidenten undanstökad under uppvärmningen", kommenterar Kenny händelsen.
Han ligger nu elva i mästerskapsserien på 74 poäng. Stadsloppet i Denver vanns av Bruno Junqueira före Scott Dixon och Cristano da Matta. Den sistnämnde leder FedEx Championship Series på 175 poäng, vilket är 52 poäng före Junqueira.
Nästa tävling går i England om två veckor.
CART Shell Grand Prix of Denver
1. Bruno Junqueira, 2. Scott Dixon, + 0.282, 3. Cristiano da Matta, + 8.191, 4. Adrian Fernandez, + 11.911, 5. Christian Fittipaldi|, + 12.562, 6. Tony Kanaan, + 13.288, 7. Kenny Bräck, + 13.705, 8. Paul Tracy, + 14.496, 9. Michel Jourdain, + 15.497, 10. Jimmy Vasser, + 16.586, 11. Oriol Servia, + 26.507
Poäng
1. Cristiano da Matta 175 , 2. Bruno Junqueira 123, 3. Dario Franchitti106, 4. Patrick Carpentier101, 5. Christian Fittipaldi 98, 6. Michel Jourdain Jr. 92, 7. Paul Tracy 86, 8. Alex Tagliani 83, 9. Michael Andretti 82, 10. Scott Dixon 81, 11. Kenny Bräck 74
Warm up CART Shell Grand Prix of Denver
1. Scott Dixon, 1:01.815, 2. Christian Fittipaldi, 1:01.872, 3. Shinji Nakano, 1:02.089, 4. Kenny Bräck, 1:02.164, 5. Adrian Fernandez, 1:02.243, 6. Paul Tracy, 1:02.379, 7. Cristiano da Matta, 1:02.450, 8. Oriol Servia, 1:02.544, 9. Bruno Junqueira, 1:02.621, 10. Toranosuke Takagi, 1:02.717
Andra Kval 40 min CART Shell Grand Prix of Denver
1. Bruno Junqueira, 1:01.703, 2. Shinji Nakano, 1:01.808, 3. Scott Dixon, 1:01.888, 4. Christian Fittipaldi, 1:01.992, 5. Kenny Bräck, 1:02.049, 6. Cristiano da Matta, 1:02.149, 7. Patrick Carpentier, 1:02.181, 8. Tony Kanaan, 1:02.184, 9. Michel Jourdain, 1:02.244, 10. Jimmy Vasser, 1:02.305
Fjärde träningen 10 min. CART Shell Grand Prix of Denver
1. Scott Dixon, 1:02.089, 2. Adrian Fernandez, 1:02.180, 3. Tony Kanaan, 1:02.319, 4. Bruno Junqueira, 1:02.379, 5. Cristiano. da Matta, 1:02.473, 6. Dario Franchitti, 1:02.568, 7. Kenny Bräck, 1:02.578, 8. Christian Fittipaldi, 1:02.590
Tredje träningen CART Shell Grand Prix of Denver
1. Tony Kanaan, 1:01.601, 2. Scott Dixon, 1:01.617, 3. Adrian Fernandez, 1:01.620, 4. Cristiano da Matta, 1:01.671, 5. Kenny Bräck, 1:01.698, 6. Christian Fittipaldi, 1:02.017, 7. Bruno Junqueira, 1:02.050, 8. Jimmy Vasser, 1:02.075, 9. Shinji Nakano, 1:02.186, 10. Paul Tracy, 1:02.192
Första Kval 40 min CART Shell Grand Prix of Denver
1. Adrian Fernandez, 1:02.073, 2. Christian Fittipaldi, 1:02.440, 3. Tony Kanaan, 1:02.454, 4. Scott Dixon, 1:02.468, 5. Bruno Junqueira, 1:02.751, 6. Cristiano da Matta, 1:02.810, 7. Oriol Servia, 1:03.156, 8. Jimmy Vasser, 1:03.204, 9. Kenny Bräck, 1:03.254, 10. Michael Andretti, 1:03.432
Andra träningen 10 min. CART Shell Grand Prix of Denver
1. Cristiano da Matta, 1:03.114, 2. Kenny Bräck, 1:03.310, 3. Scott Dixon, 1:03.638, 4. Tony Kanaan, 1:03.708, 5. Adrian Fernandez, 1:04.054, 6. Bruno Junqueira, 1:04.637, 7. Shinji Nakano, 1:04.785, 8. Paul Tracy, 1:04.787
Första träningen CART Shell Grand Prix of Denver
1. Cristiano da Matta, 1:02.506, 2. Adrian Fernandez, 1:02.693, 3. Scott Dixon, 1:02.742, 4. Kenny Bräck, 1:03.177, 5. Christian Fittipaldi, 1:03.270, 6. Tony Kanaan, 1:03.323, 7. Dario Franchitti, 1:03.413, 8. Bruno Junqueira, 1:03.433, 9. Jimmy Vasser, 1:03.758, 10. Michel Jourdain, 1:03.961

02-08-29 Återigen en ny bana för Bräck
Pepsi Center i Denver är mest förknippat med NHL-hockey och Colorado Avalanche, där Peter Forsberg är en av de stora stjärnorna. Kommande helg är det ett stadslopp i Denver med centrum kring arenan.
- Det är drygt tio år sedan CART tävlade på Denvers gator senast. Tävlingen är alltså ny för året och jag har bara sett stadsbanan på skisser. Den ser långsam och trång ut, så startpositionen och bra depåstopp blir som vanligt avgörande", säger Kenny Bräck.
Shell Grand Prix of Denver är säsongens 14:e lopp i CART:s mästerskapsserie, FedEx Championship Series.
När CART tävlade på Denvers gator 1990 och 1991 gick banan mitt i centrum och fick kritik för att den var alldeles för långsam. Den nya sträckningen utgår från området kring Pepsi Center och är betydligt snabbare. Bakom arrangemanget står bland andra Colorado Avalanches ägare, Stanley Kroenke, genom sitt bolag Kroenke Sports.
- Vi hade 176 000 åskådare i Montreal förra helgen och jag vet att intresset inför söndagens tävling i Denver är mycket stort, så jag är övertygad om att det blir en ny folkfest. Colorado är en ny marknad för CART, så det ska bli några spännande dagar", säger Kenny som landar i Foppaland i dag, torsdag.
Han har tillbringat veckan med sponsoruppdrag i Minnesota för Chip Ganassi Racings huvudsponsor, Target, och ägnat de dagar han varit hemma i Indianapolis åt fysträning.
- Vi hoppas naturligtvis på ett bra race i Colorado, där det framför allt gäller att komma i mål", kommenterar Kenny som tvingades bryta i Montreal förra helgen efter att ha blivit påkörd av Alex Tagliani under det första varvet.
För Target Chip Ganassi Racing var det en tung helg, då även Bruno Junqueira och Scott Dixon tvingades bryta.
Kenny Bräck hoppas att turen vänder nu och med tanke på att han vann IRL-tävlingen i Colorado Springs med tom tank 1998, så bör chansen finnas.
Peter Forsberg hade planerat att vara på plats i Denver den här veckan för att heja fram Kenny, men återvände till Sverige förra helgen.
Banan i Denver har nio kurvor och är 1 622 miles lång
Kenny ligger tia i mästerskapsserien på 68 poäng. Ledande Cristian da Matta har 161 poäng.

02-08-25 Oturen fortsätter för Kenny Bräck
Kenny Bräck var snabbast under morgonens uppvärmning, men när söndagens CART-lopp flaggades iväg i Montreal var oturen framme igen och förstörde dagen för svensken. I en av de första kurvorna efter starten blev Kenny påkörd av Alex Tagliani och tvingades bryta.
- Jag fick en smäll bakifrån av Tagliani i kurvan. Det var ingen stor smäll men tillräckligt hård för att förstöra hjulupphängningen på höger bakhjul", säger Kenny Bräck som blev stående i sin rödvita Target Chip Ganassi Racingbil vid sidan av banan.
Det var Paul Tracy som satte igång den kedjereaktion som knuffade Bräck av banan, då Tracy först körde på Tagliani bakifrån så att denne hakade ihop med Bräcks bil. Både Tracy och Tagliani kunde fortsätta loppet trots incidenten.
Kenny startade som femma i det tredje ledet och visade under söndagsmorgonens uppvärmning att han hade en konkurrenskraftig bil genom att vara snabbast. Nu blev det ännu ett kort race för Bräck, som tvingades bryta för sjunde gången i årets CART-serie.
- Det verkar vara en sån säsong som man trodde inte fanns. Jag har i alla fall inte haft någon så här mörk säsong tidigare. Det är väl bara att bryta ihop och sedan komma igen till tävlingen i Denver nästa helg", kommentar Kenny.
Molson Indy Montreal var säsongens 13:e deltävling och avgjordes på den 2 709 miles långa vägbanan Circuit Gilles-Villeneuve. Loppet vanns av Dario Franchitti före Cristiano da Matta och Tony Kanaan.
Det här var första gången CART tävlade på den klassiska Formel 1-banan i Montreal, som ligger på en ö i St. Lawrencefloden.
Med sin andraplats ökade Cristiano da Matta på sin ledning i FedEx Championship Series, då de båda värsta konkurrenterna, Patrick Carpentier och Bruno Junqueira, tvingades bryta tävlingen.
da Matta leder nu på 161 poäng före Dario Franchitti på 106 poäng. Kenny Bräck ligger kvar på tionde plats med 68 poäng.

CART Molson Indy Montreal
1. Dario Franchitti, 2. Cristiano da Matta, +2.588, 3. Tony Kanaan, +4.612 , 4. Paul Tracy, +6.266, 5. Jimmy Vasser, +6.808, 6. Michel Jourdain, +8.104, 7. Christian Fittipaldi, +13.021, 8. Michael Andretti, +13.503|
Warm up CART Molson Indy Montreal
1. Kenny Bräck, 1:20.647 , 2. Alex Tagliani, 1:20.722, 3. Patrick Carpentier, 1:20.782, 4. Paul Tracy, 1:20.807, 5. Cristiano da Matta, 1:20.842, 6. Oriol Servia, 1:20.863, 7. Dario Franchitti, 1:21.051, 8. Toranosuke Takagi, 1:21.074, 9. Bruno Junqueira, 1:21.148, 10. Christian Fittipaldi, 1:21.159
Andra Kval 35 min CART Molson Indy Montreal
1. Cristiano da Matta, 1:18.959, 2. Dario Franchitti|, 1:19.334, 3. Bruno Junqueira, 1:19.347, 4. Patrick Carpentier, 1:19.510, 5. Kenny Bräck, 1:19.625, 6. Jimmy Vasser, 1:19.704, 7. Alex Tagliani, 1:19.841, 8. Shinji Nakano, 1:19.870, 9. Paul Tracy, 1:19.871, 10. Christian Fittipaldi, 1:19.893
Fjärde träningen 15 min. CART Molson Indy Montreal
1. Paul Tracy, 1:20.091, 2. Patrick Carpentier, 1:20.097, 3. Christian Fittipaldi, 1:20.234, 4. Dario Franchitti, 1:20.328, 5. Alex Tagliani, 1:20.330, 6. Shinji Nakano, 1:20.608, 7. Toranosuke Takagi, 1:20.647, 8. Bruno Junqueira, 1:20.696 , 9. Kenny Bräck, 1:20.774
Tredje träningen CART Molson Indy Montreal
1. Cristiano da Matta, 1:19.332, 2. Paul Tracy, 1:19.441, 3. Kenny Bräck, 1:19.533, 4. Patrick Carpentier, 1:19.766, 5. Jimmy Vasser, 1:19.814, 6. Toranosuke Takagi, 1:19.825, 7. Christian Fittipaldi, 1:19.840, 8. Bruno Junqueira, 1:19.880, 9. Oriol Servia, 1:20.050, 10. Dario Franchitti, 1:20.096
Första Kval 35 min CART Molson Indy Montreal
1. Cristiano da Matta, 1:19.465, 2. Scott Dixon, 1:19.755, 3. Kenny Bräck, 1:19.873, 4. Toranosuke Takagi, 1:19.981, 5. Christian Fittipaldi, 1:20.125, 6. Oriol Servia, 1:20.161, 7. Shinji Nakano, 1:20.172, 8. Bruno Junqueira, 1:20.199, 9. Patrick Carpentier, 1:20.504, 10. Jimmy Vasser, 1:20.532
Andra träningen 15 min. CART Molson Indy Montreal
1. Cristiano da Matta, 1:21.064, 2. Kenny Bräck, 1:21.420, 3. Michel Jourdain, 1:21.430, 4. Christian Fittipaldi, 1:21.596, 5. Dario Franchitti, 1:21.641, 6. Paul Tracy, 1:21.686, 7. Bruno Junqueira, 1:21.803, 8. Oriol Servia, 1:21.872
Första träningen CART Molson Indy Montreal
1. Cristiano da Matta, 1:20.593, 2. Bruno Junqueira, 1:20.730, 3. Oriol Servia, 1:21.012, 4. Toranosuke Takagi, 1:21.041, 5. Patrick Carpentier, 1:21.135, 6. Paul Tracy, 1:21.150, 7. Dario Franchitti, 1:21.158, 8. Alex Tagliani, 1:21.171, 9. Scott Dixon, 1:21.342, 10. Adrian Fernandez, 1:21.574, 11. Christian Fittipaldi, 1:21.601, 12. Kenny Bräck, 1:21.705

02-08-22 Formel 1-bana i Kanada väntar Kenny Bräck
Kenny Bräck och hans kolleger i CART tävlar för första gången i Montreal kommande helg. Banan är klassisk, då söndagens Molson Indy Montreal avgörs på Formel 1-banan Circuit Gilles Villeneuve som ligger på en ö mitt i St. Lawrencefloden.
- Jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig, då jag inte tävlat på banan tidigare. Men jag har naturligtvis sett bilder från Formel 1-lopp där och banskisser. Det blir intressant ur den aspekten att se vem som anpassar sig bäst till banan", säger Kenny Bräck.
Precis som alla andra CART-team har hans stall, Target Chip Ganassi Racing, avancerade dataprogram, där man simulerar banan för att kunna komma till Montreal så väl förberedda som möjligt.
- Det handlar om ganska komplexa saker, men simuleringen används för att kunna göra en inställning av tävlingsbilen. Sedan finns det förstås ett antal osäkerhetsfaktorer som bangrepp och väder, som spelar in när det är kval- och tävlingsdags", kommenterar Kenny.
Circuit Gilles Villeneuve är en vägbana som mäter 2.747 miles. Här har Formel 1 hållit sitt Canadian Grand Prix sedan 1978.
- Av vad jag sett har banan långa raksträckor och ett antal S-kurvor. Det är en fin anläggning och jag ser verkligen fram emot att få tävla där. Det här är säsongens tredje och sista lopp i Kanada i CART-serien och precis som i Toronto och Vancouver väntas det bli en riktig folkfest. Jag tror att publiken i Montreal känner en stor nyfikenhet på CART", säger Kenny Bräck.
Han ligger på tionde plats i mästerskapsserien, FedEx Championship Series, på 68 poäng. Leder gör Cristiano da Matta på 143 poäng. Molson Indy Montreal är säsongens 13.e CART-lopp.
Fyra av CART-förarna som kör på söndag har tävlat i Formel 1 på banan, nämligen Michael Andretti, Christian Fittipaldi, Tora Takagi och Shinji Nakano.
För CART-seriens tre kanadensiska förare, Patrick Carpentier, Alex Tagliani och Paul Tracy, blir premiärloppet i Montreal en extra spännande historia.
Circuit Gilles Villeneuve är döpt efter den kanadensiske racerföraren Gilles Villeneuve, som avled efter en olycka under träningen inför Belgiens GP 1982. Bland vinnarna av Canadian Grand Prix kan nämnas Formel 1-stjärnor, som Ayrton Senna, Michael Schumacher, Nelson Piquet och Alain Prost.

02-08-18 Kenny Bräck bröt på Road America
Kenny Bräck bröt söndagens CART-lopp på Elkhart Lake i Wisconsin efter att ha krokat ihop med Paul Tracy på det 41.a varvet.
- Jag hade en snabbare bil än Tracy och kom upp jämsides med honom, men han ville inte ge mig någon plats att passera på. Vi krokade ihop i kurvan och jag tycker att vi båda får dela på skulden. I ett sånt läge får man ge sig lite grann om man är på väg att bli passerad, då marginalerna är så otroligt små och en incident lätt händer. Hade jag varit Tracy hade jag gjort det i det läget", säger Kenny Bräck.
Bräck och Tracy krokade ihop i Canada Corner på den anrika Road America och blev stående i sanden utanför banan i den omtalade högerkurvan.
- Jag bad Tracy om ursäkt för min del av skulden och han bad om ursäkt för sin del. Det var en incident och sånt som händer i racing på den här nivån. Klart att jag är besviken att loppet slutade så här och poängen uteblev", kommenterar Kenny.
Han startade som sjua i det fjärde ledet när Grand Prix på Road America flaggades iväg. Kenny var snabbt uppe på femte plats och var efter det första depåstoppet trea.
- Min bil var lika snabb som någon av konkurrenternas i dag sedan vi ändrat inställningen under lördagen efter en dålig kvaldag på fredagen", berättar Kenny.
Söndagens lopp, som kördes över 60 varv på den sex kilometer långa vägbanan utanför Milwaukee, vanns av Cristiano da Matta före Alex Tagliani och Bruno Junqueira. Kenny slutade på 14:e plats.
Cristiano da Matta leder FedEx Championship Series på 143 poäng, vilket är 42 poäng före Patrick Carpentier och Bruno Junqueira. Kenny Bräck ligger på tionde plats med 68 poäng.
Nästa race i CART-serien äger rum i Montreal nästa helg.
CART Grand Prix at Road America
1. Cristiano da Matta, 2. Alex Tagliani, +0.805, 3. Bruno Junqueira, +1.530, 4. Tony Kanaan, +7.147, 5. Jimmy Vasser, +11.489, 6. Christian Fittipaldi, + 12.391, 7. Patrick Carpentier, + 13.112, 8. Mario Dominguez, +23.548, 9. Michel Jourdain, +24.138, 14. Kenny Bräck, + 21 varv
Poäng
1 Cristiano da Matta 143, 2 Patrick Carpentier 101, 3 Bruno Junqueira 101, 4 Dario Franchitti 85, 5 Christian Fittipaldi 82, 6 Alex Tagliani 80, 7 Michel Jourdain Jr. 80, 8 Michael Andretti 77, 9 Paul Tracy 69, 10 Kenny Bräck 68
Warm up CART Grand Prix at Road America
1. Cristiano da Matta, 1:45.394, 2. Shinji Nakano, 1:45.603, 3. Toranosuke Takagi|, 1:45.757, 4. Patrick Carpentier, 1:46.015, 5. Kenny Bräck, 1:46.090, 6. Oriol Servia, 1:46.198, 7. Adrian Fernandez, 1:46.224, 8. Dario Franchitti, 1:46.337, 9. Scott Dixon, 1:46.429, 10. Jimmy Vasser| 12|1:46.504|136.829| 12|1:46.504
Andra kval CART Grand Prix at Road America
1. Bruno Junqueira, 1:42.151, 2. Alex Tagliani|, 1:42.684, 3. Paul Tracy, 1:42.927, 4. Scott Dixon, 1:42.983, 5. Kenny Bräck, 1:43.001, 6. Cristiano da Matta, 1:43.024, 7. Oriol Servia, 1:43.118, 8. Shinji Nakano, 1:43.195, 9. Christian Fittipaldi, 1:43.243, 10. Patrick Carpentier, 1:43.296
Andra träningen CART Grand Prix at Road America
1. Alex Tagliani, 1:43.311, 2. Bruno Junqueira, 1:43.919, 3. Kenny Bräck, 1:43.991, 4. Toranosuke Takagi, 1:44.033, 5. Shinji Nakano, 1:44.066, 6. Adrian Fernandez, 1:44.126, 7. Scott Dixon, 1:44.220, 8. Cristiano da Matta, 1:44.372, 9. Oriol Servia, 1:44.372, 10. Tony Kanaan, 1:44.902
Första kval CART Grand Prix at Road America
1. Cristiano da Matta, 1:42.640, 2. Bruno Junqueira, 1:42.744, 3. Dario Franchitti, 1:42.990, 4. Adrian Fernandez, 1:43.053, 5. Scott Dixon, 1:43.083, 6. Alex Tagliani, 1:43.184, 7. Christian Fittipaldi, 1:43.261, 8. Paul Tracy, 1:43.287, 9. Oriol Servia, 1:43.394, 10. Michael Andretti, 1:43.431, 13. Kenny Bräck, 1:44.103
Första träningen CART Grand Prix at Road America
1. Kenny Bräck, 1:43.956, 2. Dario Franchitti, 1:44.170, 3. Adrian Fernandez|, 1:44.308, 4. Alex Tagliani, 1:44.381, 5. Christian Fittipaldi, 1:44.406, 6. Cristiano da Matta, 1:44.466, 7. Tony Kanaan, 1:44.516, 8. Toranosuke Takagi, 1:44.547, 9. Bruno Junqueira, 1:44.685, 10. Scott Dixon, 1:44.800

02-08-15 Kenny Bräck på favoritbanan Road America
Kenny Bräck återvänder till en av sina favoritbanor i USA kommande helg när CART-serien tävlar på Road America i Elkhart Lake, Wisconsin.
Vägbanan mäter sex kilometer och betraktas som en av de vackraste i världen.
- Den påminner mycket om en europeisk bana. Elkhart Lake är väldigt snabb med en naturlig layout. Den är kuperad, har snabba kurvor är en riktig förarbana", säger Kenny Bräck.
Han var sexa senast i Grand Prix of Mid-Ohio förra söndagen och har varit bland de sex bästa förarna i fem av de sex lopp han fullföljt i år.
- Jag ser fram emot helgens tävling och hoppas naturligtvis att vi kan nå en ny topplacering i Elkhart Lake, som ligger en timme utanför Milwaukee. Jag var trea här i mitt första CART-lopp på banan år 2000 och hade pole position ifjol. Och jag vann i Barber Saab här 1993", berättar Kenny.
Han ligger åtta i CART FedEx Championship Series med sina 68 poäng.
Road America, där söndagens Grand Prix avgörs, betraktas som den naturskönaste och mest spektakulära vägbanan i USA och har enorma traditioner efter att ha gästats av toppförare och stortävlingar under 50 år.

02-08-11 Kenny sexa i Mid-Ohio
Kenny Bräck kom sexa i söndagens CART-lopp som avgjordes på Mid-Ohio Sports Car Course i Lexington, Ohio.
- Placeringen är godkänd även om det inte blev någon plats på pallen i dag. Jag tog det medvetet lugnt i starten för att inte riskera att bli inblandad i samma sak som hände i Vancouver senast. Det gjorde att jag förlorade några placeringar, säger Kenny.
Loppet vanns av Patrick Carpentier med Christian Fittipaldi på andra plats och Michael Andretti trea. CART Grand Prix of Mid-Ohio var säsongens 11:e race i CART FedEx Championships Series.
- Det blev inte något sarskilt händelserikt lopp utan alla bevakade sina placeringar, kommenterar Kenny.
Söndagens lopp kördes på en 2.258 mile lång vägbana, som är mycket kuperad och anses vara säsongens mest fysiskt krävande.
Cristiano da Matta, som kom på 13:e plats i Ohio, leder mästerskapsserien på 122 poäng före Patrick Carpentier. Franskkanadensaren tog maximala 23 poäng under helgen och ligger nu på andra plats med 95 poäng. Kenny Bräck är åtta med 68 poäng.
CART Grand Prix of Mid-Ohio
1. Patrick Carpentier, 2. Christian Fittipaldi , + 3.213, 3. Michael Andretti, +4.733, 4. Bruno Junqueira, +5.733, 5. Scott Dixon, +8.586, 6. Kenny Bräck, +15.513, 7. Alex Tagliani|, +19.854, 8. Jimmy Vasser, +23.241, 9. Shinji Nakano, +24.166, 10. Oriol Servia, +26.371, 11. Michel Jourdain , + 29.564, 12. Toranosuke, +30.526
Poäng
1. Cristiano da Matta 122, 2. Patrick Carpentier 95, 3. Bruno Junqueira 86, 4. Dario Franchitti 84, 5. Michel Jourdain Jr. 76, 6. Michael Andretti 74, 7. Christian Fittipaldi 74, 8. Paul Tracy 68, 9. Kenny Bräck 68, 10. Alex Tagliani 64
Warm up CART Grand Prix of Mid-Ohio
1. Toranosuke Takagi, 1:08.531, 2. Paul Tracy, 1:09.042, 3. Dario Franchitti, 1:09.097, 4. Tony Kanaan, 1:09.185, 5. Shinji Nakano, 1:09.232, 6. Bruno Junqueira, 1:09.385, 7. Kenny Bräck, 1:09.413, 8. Oriol Servia, 1:09.421, 9. Cristiano da Matta, 1:09.435, 10. Jimmy Vasser, 1:09.629
Andra kval CART Grand Prix of Mid-Ohio
1. Patrick Carpentier, 1:06.128, 2. Christian Fittipaldi, 1:06.263, 3. Cristiano da Matta, 1:06.394, 4. Kenny Bräck, 1:06.434, 5. Tony Kanaan, 1:06.631, 6. Bruno Junqueira, 1:06.714, 7. Alex Tagliani|, 1:06.722, 8. Michael Andretti|, 1:06.822, 9. Paul Tracy, 1:06.867, 10. Toranosuke Takagi, 1:06.897
Andra träningen CART Grand Prix of Mid-Ohio
1. Cristiano da Matta, 1:06.505, 2. Bruno Junqueira, 1:06.551, 3. Christian Fittipaldi, 1:06.868, 4. Michael Andretti, 1:06.880, 5. Patrick Carpentier, 1:06.894, 6. Kenny Bräck, 1:06.925, 7. Paul Tracy, 1:07.030, 8. Tony Kanaan, 1:07.170, 9. Toranosuke Takagi, 1:07.174, 10. Dario Franchitti, 1:07.267
Första kval CART Grand Prix of Mid-Ohio
1. Patrick Carpentier, 1:07.040, 2. Cristiano da Matta, 1:07.095, 3. Christian Fittipaldi, 1:07.436, 4. Alex Tagliani, 1:07.440, 5. Tony Kanaan, 1:07.515, 6. Scott Dixon, 1:07.668, 7. Michael Andretti, 1:07.714, 8. Toranosuke Takagi, 1:07.740, 9. Kenny Bräck, 1:07.828, 10. Bruno Junqueira, 1:07.928
Första träningen CART Grand Prix of Mid-Ohio
1. Cristiano da Matta, 1:07.384, 2. |Christian Fittipaldi, 1:07.647, 3. Toranosuke Takagi, 1:07.715, 4. Paul Tracy, 1:07.783, 5. Tony Kanaan, 1:07.890, 6. Scott Dixon, 1:07.998, 7. Michael Andretti, 1:08.059 , 8. Patrick Carpentier, 1:08.124, 9. Alex Tagliani, 1:08.171, 10. Kenny Bräck, 1:08.215

02-08-08 Krävande bana väntar Kenny Bräck I Mid-Ohio
Säsongens fysiskt mest krävande bana väntar Kenny Bräck när den amerikanska CART-serien tävlar i Lexington, Ohio, på söndag.
- Vägbanan i Ohio är väldigt teknisk och spännande. Och mycket kuperad, vilket gör att det är en massa krafter som sliter och drar i förarna. Jag rankar CART Grand Prix of Mid-Ohio som årets mest krävande lopp fysiskt sett", säger Kenny Bräck.
Helgens tävling är den 11:e av säsongens 19 i mästerskapsserien, FedEx Championship Series.
- Jag åker naturligtvis till Ohio för att vinna. Jag har varit bland de fem bästa i samtliga fem race, där jag kommit i mål", fortsätter Kenny.
Vägbanan utanför Lexington, Ohio, mäter 2. 258 miles. Fjolårets lopp vannas av Helio Castroneves.
Kenny Bräck ligger på åttonde plats i mästerskapsserien med 60 poäng. Leder gör Cristiano da Matta på 122 poäng före Dario Franchitti, som har 84 poäng.

02-07-28 Kenny Bräck bröt direkt i Vancouver
Kenny Bräck tvingades bryta söndagens CART-lopp i Vancouver redan i den första kurvan sedan en av konkurrenterna, Jimmy Vasser, snurrat alldeles framför honom.
- Det blir sådär ibland när det trångt i starten. Vasser snurrade på insidan av mig och jag försökte ta mig förbi honom på utsidan, där det fanns ett hål. Men hans bil rullade bakåt och träffade mitt högra bakhjul. Det fanns ingenting jag kunde göra, säger en besviken Kenny Bräck.
Han hade den tredje bästa tiden under söndagsmorgonens uppvärmning och hoppas på ett bra lopp trots en startposition i det femte ledet som tionde bil.
- Vi återgick till den inställning vi hade av bilen under stadsloppet i Toronto för några veckor sedan, där jag blev tvåa. Det gav resultat direkt. Tyvärr fungerade inte de saker vi testade under lördagens kvalificering, men eftersom vi inte har några testdagar under säsongen måste vi chansa under kvaldagarna inför tävlingarna om vi ska kunna komma ikapp Cristiano da Matta och Newman/Haas-stallet, säger Kenny.
Det här var femte gången under säsongens tio körda race som Kenny tvingades bryta.
- Ja, det här var naturligtvis inte bra för poängställningen i mästerskapet, där jag hade chans att ta in några placeringar på da Matta, menar Kenny.
Att da Matta bröt var samtidigt tur i oturen då han inte kunde dra ifån ytterligare i poängställningen i mästerskapet.
Även Kennys stallkamarater Scott Dixon och Bruno Junquiera tvingades bryta Molson Indy Vancouver, så det blev en svart söndag för Target Chip Ganassi Racing i British Columbia.
Loppet vanns av Dario Franchitti.

02-08-07 Bräck ställdes i tionde startrutan
Finalkvalet gick inte precis Bräcks väg. Chansen att nå en tätplats i loppett minskade avsevärt när det slutligen blev en plats i tionde startrutan. da Matta tog sin femte pole men får se upp med en taggad Paul Tracy.
En punktering störde Bräcks ritningar vid lördagens träning. Efter drygt en halvtimmas körning åkte Bräck på en punktering. Han hade precis passerat depåinfarten och vågade inte göra annat än att parkera bilen och sprang tillbaka till depån. Där ställdes reservbilen iordning och med knappt 20 minuter kvar var han åter på banan igen. Trots att Kenny pressade sin bästa tidsnotering räckte det bara till nionde plats. Serieledande da Matta som var riktigt blek under fredagen kom nu tillbaka i gammal god stil och visade att han skall slåss om poleplatsen i finalkvalet som börjar 22.45 lördag kväll.
Kenny Bräck hade en stark öppning på helgens race i Vancouver under fredagen. Vid morgonens träning var Bräck helt överlägsen och vann passet med 7 tiondelar.
I kvalet senare på dagen hade Kenny en del otur. Han råkade ut för två rödflaggssituationer och hann inte köra tillräckligt många vaarv innan kvalet avbröts med ett par minuter kvar. Det var Kennys teamkamrat Junquiera som kraschade. Det räckte emellertid till en tredjeplats och det är Kennys bästa hittills i det här loppet. Men förhoppningarna inför lördagens final kval är stora att ta en pole placering.

CART Molson Indy Vancouver
1. Dario Franchitti|, 2. Paul Tracy, + 1.239, 3. Tony Kanaan, + 2.363, 4. Michel Jourdain, + 2.709,
Warm up CART Molson Indy Vancouver
1. Christian Fittipaldi, 1:02.047, 2. Cristiano da Matta, 1:02.146, 3. Kenny Bräck, 1:02.194, 4. Michel Jourdain, 1:02.282, 5. Shinji Nakano, 1:02.345, 6. Dario Franchitti, 1:02.367, 7. Bruno Junqueira, 1:02.437, 8. Scott Dixon, 1:02.453, 9. Alex Tagliani, 1:02.613, 10. Tony Kanaan, 1:02.648
Andra kvalificeringen CART Molson Indy Vancouver
1. Cristiano da Matta, 1:00.339, 2. Paul Tracy, 1:00.502, 3. Dario Franchitti, 1:00.559, 4. Scott Dixon, 1:00.650, 5. Michael Andretti, 1:00.749, 6. Tony Kanaan, 1:00.763, 7. Christian Fittipaldi, 1:00.779, 8. Alex Tagliani, 1:00.869, 9. Jimmy Vasser, 1:00.942, 10. Kenny Bräck, 1:00.979
Andra träningen CART Molson Indy Vancouver
1. Paul Tracy, 1:00.778, 2. Cristiano da Matta, 1:00.838, 3. Michael Andretti, 1:01.011, 4. Christian Fittipaldi, 1:01.097, 5. Dario Franchitti, 1:01.138, 6. Alex Tagliani, 1:01.145, 7. Patrick Carpentier, 1:01.156, 8. Scott Dixon, 1:01.186, 9. Kenny Bräck, 1:01.360, 10. Michel Jourdain, 1:01.389
Första kvalificeringen CART Molson Indy Vancouver
1. Paul Tracy, 1:01.888, 2. Scott Dixon, 1:01.939, 3. Kenny Bräck, 1:01.948, 4. Dario Franchitti, 1:01.990, 5. Christian Fittipaldi, 1:02.179, 6. Michel Jourdain, 1:02.195, 7. Michael Andretti, 1:02.195, 8. Alex Tagliani, 1:02.217, 9. Bruno Junqueira, 1:02.285, 10. Patrick Carpentier, 1:02.323
Första träningen CART Molson Indy Vancouver
1. Kenny Bräck, 1:01.359, 2. Dario Franchitti, 1:02.070, 3. Paul Tracy, 1:02.122, 4. Christian Fittipaldi, 1:02.236, 5. Michel Jourdain, 1:02.270, 6. Jimmy Vasser, 1:02.386, 7. Alex Tagliani, 1:02.409, 8. Toranosuke Takagi, 1:02.422, 9. Patrick Carpentier, 1:02.514, 10. Cristiano da Matta, 1:02.529

02-07-25 Kenny Bräck kör stadslopp Vancouver
Ska säsongens tredje stadslopp ge Kenny Bräck femte segern i CART FedEx Championship Series?
- Vi åker till Vancouver med siktet högt inställt. Inte minst med tanke på att det blev en andraplats i Toronto i senaste stadsloppet, säger Kenny.
Han var fyra för två veckor sedan i Cleveland och ligger på sjätte plats i mästerskapsserien.
- Jag har bara tio poäng upp till tvåan och det är ju ingenting. Jag åker till varje race och känner att jag kan vinna. Jag hade segern som i liten ask i Portland och hade jag vunnit där hade poängställningen sett annorlunda ut, fortsätter Kenny.
Molson Indy Vancouver är ett stadslopp med centrum kring Concord Pacific Plaza. Banan är 1.781 miles lång.
- Det är en teknisk och svår bana, som är extremt halkig. Men jag gillar tävlingen, det är alltid stor folkfest när vi kör i Kanada. De gör stor happening kring racen.
Kenny Bräck slutade åtta i Vancouver ifjol efter att ha legat fyra fram till sista omstarten.
För Kennys team, Target Chip Ganassi Racing, har det hela säsongen handlat om att göra bilen ännu konkurrenskraftigare.
- Jag tycker att vi har en bra utveckling, allt flyter nu. Det gäller ju att både slåss i toppen i varje tävling och samtidigt utveckla materialet. Till viss del har vi nytta av erfarenheterna från senaste stadsloppet i Toronto, men det handlar ju om olika banor och nya trixs att bemästra
Att CART-kollegan Michael Andretti köper sitt stall inför nästa säsong förvånar inte Kenny.
- Nej, han ser slutet av sin aktiva karriär och vill fortsätta inom racingen, så då passar det bra att köpa in sig i ett stall, avslutar Kenny.

02-07-14 Fjärdeplats för Kenny Bräck i Cleveland
Kenny Bräck startade långt ned i fältet men lyckades ändå knipa en fjärde plats i söndagens Cartlopp Marconi Grand Prix i Cleveland. Segrade gjorde Patrick Carpentier före Michael Andretti och Paul Tracy.
- En fjärdeplats är godkänt med tanke på att vi inledde på nionde plats, säger Kenny Bräck.
Cartseriens ledare Cristiano da Matta tvingades bryta tävlingen i CART FedEx Championship Series med elfel i motorn efter 21 av 115 varv.
- För en gångs skull hade vi lite flyt, säger Kenny Bräck.
Han syftar inte bara på Da Mattas problem. Redan i första kurvan kunde loppet varit över. Fyra ekipage ö däribland Jimmy Vasser - hakade i varandra i innerspåret och blev stående i ett moln av rök. Kenny Bräck smet förbi på utsidan.
- Jag visste att det kunde hända på den här banan, det är snarare regel än undantag. Därför gäller det att ha lite extra utymme. Det gäller att spela med de kort man har, fortsätter Kenny Bräck.
Det gjorde Kenny Bräck och hans stall Target Chip Ganassi Racing. Mot slutet av loppet avancerade han undan för undan i fältet.
- Vi körde i princip kvalvarv från start till mål och vi hade relativt bra balans i bilen och med de förutsättningarna kunde vi plocka lite tid, säger Kenny.
Han jagade sedan Paul Tracy i kampen om tredje plats men tvingades till slut ge sig.
- Den enda verkliga chans jag hade att ta mig förbi Tracy var egentligen i starten. Men han lyckades hålla sig framför mig. Bilarna är så jämna och med tanke på första kurvan här i Cleveland ville jag inte riskera allt redan i första böjen säger Kenny.
Da Matta leder Cartserien på 120 poäng. Kenny Bräck är sexa på 60.
- Det skiljer bara tio poäng till andraplatsen. Men i stället för att stirra oss blinda på den sammanlagda poängställningen är det viktigt att vi försöker vara innovativa på den tekniska sidan för att vi ska kunna komma ikapp och förbi Da Matta, säger han.
Kenny Bräck och Target Chip Ganassi Racing har två veckor på sig. Nästa lopp i Cart FedEx Championship Series avgörs i Vancouver den 28 juli.

Marconi Grand Prix of Cleveland
1. Patrick Carpentier 115 varv, 2. Michael Andretti, + 17.059, 3. Paul Tracy, + 28.295, 4. Kenny Bräck, + 32.526, 5. Alex Tagliani, + 37.152, 6. Jimmy Vasser, + 50.604, 7. Toranosuke Takagi, + 51.896, 8. Tony Kanaan|, + 57.236, 9. Michel Jourdain, + 1 varv, 10. Shinji Nakano , + 1 varv, 11. Adrian Fernandez, + 3 varv, 12. Christian Fittipaldi, + 19 varv
Warm up Marconi Grand Prix of Cleveland
1. Paul Tracy, 58.126, 2. Cristiano da Matta, 58.677, 3. Bruno Junqueira, 58.821, 4. Michael Andretti, 58.888, 5. Kenny Bräck, 58.903, 6. Alex Tagliani, 58.932, 7. Jimmy Vasser, 59.036, 8. Toranosuke Takagi, 59.077, 9. Christian Fittipaldi, 59.128, 10. Mario Dominguez, 59.203
Andra kvalificeringen Marconi Grand Prix of Cleveland
1. Cristiano da Matta, 57.040, 2. Patrick Carpentier, 57.470, 3. Dario Franchitti|, 57.482, 4. Christian Fittipaldi, 57.499, 5. Michael Andretti, 57.645, 6. Tony Kanaan, 57.713, 7. Jimmy Vasser, 57.731, 8. Bruno Junqueira, 57.751, 9. Kenny Bräck, 57.797, 10. Toranosuke Takagi, 57.798
Andra träningen Marconi Grand Prix of Cleveland
1. Cristiano da Matta, 57.177, 2. Kenny Bräck, 57.632, 3. Jimmy Vasser, 57.664, 4. Michael Andretti, 57.885, 5. Bruno Junqueira, 57.956, 6. Paul Tracy, 57.982, 7. Michel Jourdain, 57.998, 8. Tony Kanaan, 58.014, 9. Christian Fittipaldi, 58.103, 10. Patrick Carpentier, 58.112
Första kvalificeringen Marconi Grand Prix of Cleveland
1. Cristiano da Matta, 57.641, 2. Tony Kanaan, 58.092, 3. Scott Dixon, 58.094, 4. Michael Andretti, 58.111, 5. Christian Fittipaldi, 58.211, 6. Jimmy Vasser, 58.477, 7. Dario Franchitti, 58.515, 8. Bruno Junqueira, 58.550, 9. Paul Tracy, 58.648, 10. Patrick Carpentier, 58.688, 11. Kenny Bräck, 58.713
Första träningen Marconi Grand Prix of Cleveland
1. Cristiano da Matta, 58.167, 2. Paul Tracy, + 0.586, 3. Christian Fittipaldi|, + 0.611, 4. Kenny Bräck, + 0.657, 5. Jimmy Vasser, + 0.677, 6. Scott Dixon, + 0.680, 7. Bruno Junqueira, + 0.753, 8. Dario Franchitti, + 0.835, 9. Toranosuke Takagi, +0.851, 10. Michael Andretti, +1.004

Nu hoppas Kenny Bräck på seger i Cleveland
Efter andraplatsen i Toronto förra helgen hoppas Kenny Bräck och hans stall, Target Chip Ganassi Racing, på seger i Cleveland nu på söndag.
Men då krävs det att man besegrar CART-seriens suveräne ledare, Cristiano da Matta.
- Det var viktigt att få en bra placering i Toronto efter vad som hände i Portland och Chicago. Andraplatsen var ett skönt bevis på att vi är på rätt väg. Varje gång vi kommer i mål på väg- och stadsbanor i år är vi bland de tre bästa, säger Kenny Bräck.
Nu gäller det för teamet att ta nästa steg.
- Vi kunde inte riktigt matcha da Matta senast, men vi närmar oss. Det hjälper oss i våra försök att komma ikapp att vi kan vara med och åka alldeles i närheten av honom. På så sätt kan vi få en uppfattning om vad som skiljer bilarna åt, fortsätter Kenny.
Till fredagens träning i Cleveland inför helgens Marconi Grand Prix kommer Bräcks stall att göra en del finjusteringar i bilen.
- Eftersom det råder teststopp måste vi använda den tid som finns före fredagens och lördagens kval till att testa ändringar i bilens inställning. Förhoppningsvis ska det fungera och vi kan ta ett steg framåt. Man måste våga för att bli snabbare och kunna slåss i den absoluta toppen. Vi kommer till Cleveland för att vinna.
Tävlingen i Cleveland går på en vägbana över 2.106 miles.
- Banan är guppig, snabb och mycket åskådarvänlig. Toppfarten ligger på närmare 310 kilometer i timmen. Jag gillar banan och var tvåa där för två år sedan och sexa ifjol. Men då regnade jag det när jag kvalade, så jag startade som 17:e bil. Med tanke på omständigheterna var jag nöjd med att kunna köra upp mig till en sjätte plats.
Marconi Grand Prix of Cleveland avgörs inte långt från Rock and Roll Hall of Fame. Som inbiten gitarrist har Kenny gjort flera besök där tidigare och inför årets tävling hålls presskonferens med förarna där.
- Det har jag inget emot. Jag gillar Rock and Roll Hall of Fame, säger Kenny som ligger sjua i mästerskapsserien, FedEx Championship Series, på 48 poäng.

Kenny Bräck tvåa - men da Matta vann fjärde raka
Kenny Bräck noterade sin bästa placering för säsongen i CART FedEx Championship Series med en andra plats i söndagens tävling i Toronto. Han var 4,4 sekunder efter Cristiano da Matta, som vann sin fjärde raka seger och den femte för säsongen. Men da Matta erkände efteråt att han var stressad vid den sista omstarten av loppet, då Kenny Bräck under många varv hade den snabbaste bilen.
För Kenny och hans stall, Target Chip Ganassi Racing, var andraplatsen ännu ett bevis på att man är på väg att hinna ikapp de suveräna Newman/Haas-bilarna.
- Helt nöjd är jag väl inte med en andra plats, men visst är det skönt att vara tillbaka på pallen efter allt oflyt vi hade i Portland och Chicago. Det här visar att vi har material för att vara på pallen på väg- och stadsbanor bara vi tar oss i mål, säger Kenny Bräck.
Han kvalade in som fjärde bil och startade i andra ledet i Molson Indy Toronto, som är ett stadslopp i Torontos centrum. När Paul Tracy tvingades bryta på grund av problem med bromsarna på det 73:e varvet var Kenny plötsligt tvåa och den platsen släppte han sedan aldrig.
- Jag körde för fullt och försökte attackera hela vägen även om det kanske inte ser så ut på tv-bilderna från tävlingen. Men de (Newman/Haas) är fortfarande lite snabbare än oss. Det kan handla om bättre balans i bilen när däcken är kalla vid omstarter eller andra finjusteringar. Vad vi vet är att vi är lika snabba efter fem-sex körda varv, fortsätter Kenny.
Han är nu uppe på sjunde plats i mästerskapsserien med 48 poäng. Cristiano da Matta leder på 118 poäng.
- Det kanske ser ut som om han redan vunnit mästerskapet men jag vet av egen erfarenhet hur det där med tur och otur kan svänga. Visst har han ett övertag just nu, men det är absolut inte avgjort. Jag kan bara påverka min egen situation, så hur ställningen är i mästerskapsserien just nu bryr jag mig inte så mycket om, avslutar Kenny.
Molson Indy Toronto
1. Cristiano da Matta, 2. Kenny Bräck, + 4.398, 3. Christian Fittipaldi, + 11.357, 4. Shinji Nakano, + 12.475, 5. Scott Dixon, + 14.102 , 6. Jimmy Vasser, + 23.942, 7. Alex Tagliani, + 24.423, 8. Toranosuke Takagi, + 38.647
Poäng
1. Cristiano da Matta 118, 2. Bruno Junqueira 70, 3. Dario Franchitti 64, 4. Michel Jourdain Jr. 58, 5. Christian Fittipaldi 57, 6. Scott Dixon 52, 7. Kenny Bräck 48, 8. Alex Tagliani 42, 9. Patrick Carpentier 41, 10. Paul Tracy 36
Warm up Molson Indy Toronto
1. Christian Fittipaldi, 1:00.392, 2. Kenny Bräck, + 0.086, 3. Tony Kanaan, + 0.094, 4. Cristiano da Matta, + 0.183, 5. Shinji Nakano, + 0.297, 6. Michael Andretti, + 0.357, 7. Scott Dixon, + 0.396, 8. Dario Franchitti, + 0.397, 9. Alex Tagliani, + 0.530, 10. Patrick Carpentier, + 0.535
Andra kvalificeringen Molson Indy Toronto
1. Cristiano da Matta, 58.135, 2. Paul Tracy, + 0.037, 3. Bruno Junqueira, + 0.121, 4. Kenny Bräck, + 0.199, 5. Christian Fittipaldi, + 0.342, 6. Dario Franchitti, + 0.353, 7. Shinji Nakano, + 0.419, 8. Jimmy Vasser, + 0.442, 9. Scott Dixon, + 0.542, 10. Tony Kanaan, + 0.571
Andra träningen Molson Indy Toronto
1. Tony Kanaan, 58.878, 2. Shinji Nakano, + 0.166, 3. Christian Fittipaldi, + 0.248, 4. Cristiano da Matta, + 0.290, 5. Bruno Junqueira, + 0.303, 6. Michael Andretti, + 0.317, 7. Scott Dixon, + 0.396, 8. Townsend Bell, + 0.433, 9. Patrick Carpentier, + 0.532, 10. Paul Tracy, + 0.545, 11. Kenny Bräck, + 0.626
Första kvalificeringen Molson Indy Toronto
1. Cristiano da Matta, 58.487, 2, Bruno Junqueira, + 0.237, 3. Paul Tracy, + 0.466 4. Kenny Bräck, + 0.497, 5. Dario Franchitti, + 0.529, 6. Scott Dixon, + 0.547, 7. Christian Fittipaldi, + 0.595, 8. Jimmy Vasser, + 0.615, 9. Patrick Carpentier, + 0.872, 10. Tony Kanaan, + 0.892
Första träningen Molson Indy Toronto
1. Kenny Bräck, 59.614, 2. Cristiano da Matta, + 0.006, 3. Christian Fittipaldi, + 0.343, 4. Tony Kanaan, + 0.367, 5. Christian Fittipaldi, + 0.430, 6. Dario Franchitti, + 0.455, 7. Alex Tagliani, + 0.515, 8. Paul Tracy, + 0.541, 9. Shinji Nakano, + 0.580, 10. Jimmy Vasser, + 0.611

02-07-04 Kenny Bräck ser fram emot tävlingen i Toronto
Årets andra stadslopp väntar Kenny Bräck i CART FedEx Chamionship Series nu på söndag. Han var fyra tidigare i år på Long Beachs gator och har kvalat in som tvåa på vägbanorna i Laguna Seca och Portland.
- Vi har haft bra fart på bilen på stads- och vägbanor i år, så jag hoppas på ett bra kval i Toronto och ser fram emot tävlingen. Det gäller för oss att vara fokuserade och jobba hårt. Jag har stort förtroende för mitt team, Target Chip Ganassi Racing , berättar Kenny Bräck.
Förra året kvalade han in som trea, men tvingades bryta loppet efter en kortslutning i bilen. Då låg Kenny på en tredje plats i tävlingen.
Han har fått behandling dagligen efter kraschen i Chicago i söndags.
- Det var en ganska kraftig smäll och jag har fortfarande lite ont i ryggen. I övrigt har jag lämnat tävlingen i Chicago bakom mig, Jag betraktar vad som hände som en racingolycka, menar Kenny Bräck.
Så här kommenterar ban helgens bana, som går i hjärtat av Toronto
- Banan är rätt så guppig och därför fysiskt påfrestande, säger Kenny.
Molson Indy Toronto går över 112 varv längs gatorna i stan med Exhibition Place som centrum för racet. Längden på banan är 1.755 mile.
- Toronto är en trevlig stad och det brukar alltid vara mycket folk och feststämnig när vi tävlar där-
Kenny hoppas på en topplacering på söndag efter att ha tvingats bryta fyra av säsongens sju tävlingar.
- Vi har kvalat bra i år på vägbanor med andraplaceringar i såväl Laguna Seca som Portland. Och på stadsbanan i Long Beach slutade jag fyra efter att ha varit fyra i kvalet, så jag är optimistisk inför helgen- .
- Nu hoppas jag att vi kan börja vinna. Jag är övertygad om att vi är tillräckligt bra för att göra det, avslutar Kenny Bräck.
Fjolårets lopp i Toronto vanns av Michael Andretti, som har totalt sju segrar sedan 1989 på banan. När det gäller mästerskapsserien leder Cristiano da Matta, Brasilien.

02-06-30 Kenny Bräck bröt i den första kurvan
En kollision i den första kurvan tvingade Kenny Bräck att bryta söndagens Cart Grand Prix of Chicago.
- Jag vet inte riktigt vad som hände. I mina ögon var det en racingolycka, Jimmy Vasser tryckte ut mig på startrakan så att jag höll på att köra in i muren och sedan försökte jag passera honom på utsidan i den första kurvan när vi hakade i varandra. Jag vet inte om det går att lägga skulden på någon , säger Kenny Bräck som ännu inte hunnit se tv-bilderna av händelsen.
Kenny, som vann CART-loppet på Chicago Motor Speedway ifjol, startade i det sjätte ledet efter att ha haft 12:e bästa kvaltid i lördags.
- Vi har ingen bra fart på ovalbilen och nu är den skrot. Det har inte gått som vi hade tänkt oss, så mycket kan jag väl säga. På de här ovalbanorna gäller det att vara bland de fem eller sex bästa i kvalet för att ha en rimlig chans att vinna. Startar du längre bak i fältet får du ta med i beräkningarna att såna här olyckor inträffar förr eller senare. Annars ska du ha en ofantlig tur.
Bräcks bil kraschade hårt in i muren i den första kruvan. Han kunde oskadd kliva ur och uppsökte sjukstugan på banområdet för omplåstring, men kunde därifrån promenera tillbaka till depån.
- Jag har ont i ryggen efter att ha sträckt några muskler, men hoppas efter behandling under veckan vara okej till tävlingen nästa helg i Toronto .
Bräck och Vasser var inte de enda toppförarna att bryta CART Grand Prix of Chicago. Samma öde drabbade Michael Andretti, Christian Fittipaldi och Patrick Carpentier.
Loppet vanns av Cristiano da matta före Bräcks stallkamrat i Target Chip Ganassi Racing, Bruno Junqueira. Trea var Dario Franchitti.
För da Matta var det tredje raka segern och den fjärde i årets mästerskapsserie, som han nu leder på 95 poäng. Allt verkar just nu gå brasilianarens väg i CART.
- Det ser så ut. De hade problem med bilen på ovaler tidigare under säsongen, men verkar nu ha fått ordning på den- , säger Kenny Bräck som ligger på tolfte plats med sina 32 poäng.
Nästa tävling i FedEx Championship Series går i Toronto, Kanada, nästa helg. Då handlar det om ett stadslopp, vilket Kenny Bräck ser fram emot efter fjärdeplatsen i Long Beach, Kalifornien, tidigare under säsongen.
Grand Prix of Chicago
1. Cristiano da Matta, 2. Bruno Junqueira, +0.660, 3. Dario Franchitti, +3.456, 4. Toranosuke Takagi, + 11.997, 5. Shinji Nakano, + 12.684, 6. Scott Dixon, + 13.219
Warm up Grand Prix of Chicago
1. Scott Dixon, 24.177, 2. Adrian Fernandez, +0.025, 3. Alex Tagliani, +0.119, 4. Paul Tracy, +0.155, 5. Mario Dominguez, +0.179| 0.024, 6. Patrick Carpentier, +0.226, 7. Shinji Nakano, +0.232, 8. Dario Franchitti, +0.248, 9. Christian Fittipaldi, +0.288, 10. Tony Kanaan, +0.341, 11. Kenny Bräck, + 0.398
Kvalificering Grand Prix of Chicago
1. Dario Franchitti, 23.428, 2. Alex Tagliani|, + 0.006, 3. Cristiano da Matta, + 0.015, 4. Tony Kanaan, + 0.098, 5. Bruno Junqueira, + 0.117, 6. Adrian Fernandez, + 0.183, 7. Patrick Carpentier, + 0.201, 8. Toranosuke Takagi, + 0.246, 9. Scott Dixon, + 0.295, 10. Jimmy Vasser, + 0.304, 11. Christian Fittipaldi, + 0.357, 12. Kenny Bräck, + 0.363
Träningen Grand Prix of Chicago
1. Tony Kanaan, 23.326, 2. Toranosuke Takagi, +0.013, 3. Patrick Carpentier, +0.020, 4. Cristiano da Matta, +0.053, 5. Jimmy Vasser, +0.097, 6. Scott Dixon, +0.161, 7. Dario Franchitti, +0.171, 8. Adrian Fernandez, +0.181, 9. Kenny Bräck, +204, 10. Paul Tracy, +0.259
02-06-27 Kenny Bräck åter på segerovalen i Chicago
Efter en tävlingfri helg är Kenny Bräck tillbaka i sin CART-bil nu på söndag när det är dags för säsongens sjunde race i CART FedEx Championship Series i USA.
De två senaste loppen har gått på vägbanor i Laguna Seca och Portland, men kommande helg är det dags för ovalloppet - CART Grand Prix of Chicago- .
Kenny vann tävlingen ifjol och hoppas nu på en fullträff efter det snöpliga slutet i Portland, där hans vänstra bakhjul lossnade efter ett depåstopp på det 60:e varvet.
- Vi har de bästa mekanikerna och min inställning är att vi måste analysera och hjälpa varandra i stallet. Jag tror inte på att skälla ut folk, så nu går vi framåt och hoppas på en bra tävling i Chicago- , säger Kenny Bräck.
Han var i ledningen i Portland från första kurvan fram till missödet och har i år haft bättre utdelning på vägbanor än ovalbanor, vilket kan verka överraskande då Kenny utsågs till - Årets ovalförare 2001- .
- Jag har medvetet kört bättre på vägbanor i år för att folk inte ska kalla mig ovalspecialist- , skojar han.
Han kan dock peka på att ha haft det snabbaste varvet och varit i ledningen länge under ovalloppet i Milwaukee tidigare den här säsongen, där han blev åtta till slut.
Det här är tredje året i rad Kenny Bräck kör tävlingen i Chicago och med tanke på att han vann ifjol och slutade fyra år 2000 är förhoppningarna höga om en ny topplacering.
- Chicago Motor Speedway är en oval som är en dryg mile lång och även här blir kvalet oerhört viktigt. Det är svårt att köra om på de här korta ovalbanorna- , menar Kenny.
Han hade en tuff duell med Helio Castroneves förra året, där Kenny passerade brasilianaren på insidan efter två tredjedelar av loppet.
- Vi har haft lite svårt att hävda oss på ovaler tidigare i år, men jag hoppas att tävlingen i Milwaukee i början av juni var en indikation på vad vi kan prestera- .
CART testar ett nytt format i Chicago i helgen med ett komprimerat program som sträcker sig över bara två dagar. Det blir träning på lördag förmiddag, kval på eftermiddagen samma dag och så tävling på söndag.
Kenny Bräck ligger på 9:e plats i mästerskapsserien med 32 poäng, varav han tagit 27 poäng på vägbanor och 5 poäng på ovaler. Leder gör Cristiano da Matta på 74 poäng.
- Jag har inte ens tittat på ställningen, så ärligt talat vet jag inte riktigt var jag ligger. Det hjälper inte mig och mitt team, Target Chip Ganassi Racing, att bli bättre. Nu handlar det om att satsa allt på körningen, lagarbetet, att entusiasmera folk och att utveckla bilen. Det andra kommer automatiskt- , avslutar Kenny.

02-06-16 Depåslarv stoppade Bräck
Kenny Bräck var i ledningen under de 60 första varven av söndagens CART-lopp, G.I. Joe´s 200, i Portland, USA, men tvingades bryta direkt efter det andra depåstoppet sedan vänster bakhjul lossnat.
- Exakt vad som hände vet jag inte, vi får ta ett snack om det i stallet i början av veckan. Men allt talar väl för att däcket inte kom på som det ska. Jag kände inget förrän jag kom in i första kurvan efter depåstoppet- , säger Kenny Bräck.
Han kunde se bakhjulet rulla förbi honom på banan.
- Frågan är vad som är värre, att bli omkörd av sitt eget bakhjul eller av värste konkurrenten? Jag får väl fundera över det under flygresan hem till Indianapolis i kväll- , fortsätter Kenny som trots missödet vägrar att deppa.
Han startade från andra plats på Portland International Raceway bakom Cristiano da Matta, men tog sig förbi brasilianaren i första kurvan. Men det krävdes fyra omstarter innan det kom grön flagg, då startern ansåg att Kenny lämnade sin ytterplats i första ledet för tidigt och lade sig bakom da Matta.
- Jag gjorde inget fel, det går inte att göra på något annat sätt. Men det där var inget dramatiskt utan sånt som händer när arrangörerna vill ha en bra start- .
Kenny Bräck behöll ledningen från första kurvan tills han tvingades bryta på det 60:e varvet. Duellen med da Matta innehöll bland annat två rafflande depåstopp, där Kenny och hans team, Target Chip Ganassi Racing, lyckades hålla konkurrenten bakom sig båda gångerna.
- Jag tycker att vi hade kontroll över loppet. Han hade aldrig tagit sig förbi om vi bilen fortsatt att prestera vad den gjorde fram till andra depåstoppet- .
Kenny Bräck gick nu miste om viktiga poäng i mästerskapsserien, FedEx Championship Series.
- Klart att det smärtar ännu mer att tvingas bryta när vi har segern inom räckhåll, men i ett längre perspektiv kanske det kommer ut något positivt också av det här. Vi får analysera vad som hände och träna på att förbättra rutinerna under depåstoppen. Med de nya reglerna är det ett sprinterrace från start till mål. Det är viktigt att leda och komma ut först ur depån, då det är så svårt att köra om ute på banan. Det är ytterligare en stressfaktor, men alla måste ta det kallt i alla lägen.
Loppet, som gick över 110 varv, vanns av Cristiano da Matta med Kennys stallkamrat Bruno Junqueira som tvåa.
da Matta leder nu mästerskapsserien på 74 poäng. Junqueira är tvåa på 54 poäng medan Bräck ligger på elfte plats med sina 32 poäng.

Resultat Portland
1. Cristiano da Matta, 110, 2. Bruno Junqueira, +0.625, 3. Dario Franchitti, +7.761, 4. Townsend Bell, +8.455, 5|. Patrick Carpentier, +21.475, 6. Michel Jourdain, +34.991, 7. Scott Dixon, +39.707, 8. Tony Kanaan, +44.604, 9. Michael Andretti, +55.370, 10. Mario Dominguez, +1LAP, 11. Shinji Nakano, +2LAPS, 12. Alex Tagliani, +2LAPS, 15. Kenny Bräck, +50LAPS
Poäng
1. Cristiano da Matta 74 , 2Bruno Junqueira 54, 3. Michel Jourdain Jr. 54, 4. Dario Franchitti 49, 5 . Christian Fittipaldi 43, 6. Patrick Carpentier 38, 7. Michael Andretti 34 , 8. Scott Dixon 34, 9. Paul Tracy 32, 10. Max Papis 32, 11. Kenny Bräck 32,
Warm up Portland
1. Alex Tagliani, 1:00.621, 2. Toranosuke Takagi, +0.215, 3. Jimmy Vasser, +0.216, 4. Paul Tracy, +0.299, 5. Cristiano da Matta, +0.390, 6. Mario Dominguez, +0.601, 7. Michel Jourdain, +0.602, 8. Dario Franchitti, +0.609, 9. Kenny Bräck, +0.620, 10. Scott Dixon, +0.632
Andra kval Portland
1. Cristiano da Matta, 58.679, 2. Kenny Bräck, +0.284, 3. Bruno Junqueira, +0.347, 4. Alex Tagliani, +0.506, 5. Townsend Bell, +0.547, 6. Christian Fittipaldi, +0.563, 7. Dario Franchitti, +0.686, 8. Toranosuke Takagi , +0.719, 9. Paul Tracy, +0.775, 10. Jimmy Vasser, +0.776
Andra träningen Portland
1. Bruno Junqueira, 58.939, 2. Toranosuke Takagi, +0.160, 3. Cristiano da Matta, +0.167, 4. Paul Tracy|, +0.217, 5. Christian Fittipaldi, +0.255, 6|. Kenny Bräck, +0.263, 7. Michel Jourdain, +0.315, 8. Adrian Fernandez, +0.319, 9. Patrick Carpentier, +0.346, 10. Scott Dixon| 35| 0.000| 0.000| 34| 59.594| 118.945| 0.655
Första kval Portland
1. Cristiano da Matta, 59.083 , 2. Kenny Bräck, +0.085, 3. Christian Fittipaldi, +0.132, 4. Dario Franchitti, +0.320, 5. Townsend Bell, +0.343, 6. Toranosuke Takagi, +0.393, 7. Scott Dixon, +0.396, 8. Bruno Junqueira, +0.423, 9. Paul Tracy, +0.498, 10|. Alex Tagliani, +0.521
Första träningen Portland
1. Christian Fittipaldi, 2. Cristiano da Matta, +0.075, 3. Bruno Junqueira, +0.192, 4. Kenny Bräck, +0.280, 5. Paul Tracy, +0.656, 6. Toranosuke Takagi, +0.680, 7. Adrian Fernandez, +0.681, 8. Alex Tagliani, +0.699, 9. Dario Franchitti, +0.862, 10. Townsend Bell, +0.897
02-06-12 Bräck siktar på topplats i Portland
Efter säsongens bästa placering en tredjeplats i Monterrey, Kalifornien i söndags siktar Kenny Bräck på en ny topplats i helgens CART-lopp i Portland, Oregon.
- Jag hoppas och tror att vi kan bygga vidare på det momentum vi har efter senaste racet. Vi måste börja vinna nu, men det fattas ännu några tiondelar innan vi är lika snabba som Newman/Haas-bilarna på vägbana, säger Kenny Bräck.
Precis som senast handlar helgens - G.I. Joe´s 200- om en vägbana, slingan i Portland är 1 969 miles lång.
- Den här banan skiljer sig en hel del från den i Laguna Seca, som är kuperad. Portland International Raceway är väldigt flat men med bättre möjligheter på start- och målrakan att köra om. Sedan krävs en kraftig inbromsning in i första kurvan, berättar Kenny.
Efter fem tävlingar i 2002 FedEx Championship Series ligger Bräck med sina 32 poäng på sjätte plats. Han har 19 poäng upp till ettan Cristiano da Matta.
Loppet i Monterrey blev en duell mellan två stall, Newman/Haas Racing och Target Chip Ganassi Racing.
Newman/Hass tog första- och andraplatsen genom da Matta och Cristian Fittipaldi medan Kenny Bräck och Bruno Junqueira såg till Target Chip Ganassi Racing lade beslag på de följande två platserna.
- Vi gjorde stora framsteg med bilen förra helgen, vilket visar att vi är på väg åt rätt håll även om vi ännu inte är lika snabba som Newman/Haas-bilarna. Men i Milwaukee för två veckor sedan hade vi det snabbaste varvet och så tredjeplatsen då i söndags. Jag tycker att det ser bra ut, säger Kenny.
Han har inte testat på banan i Portland i år, så det är svårt att säga vart han står.
Kenny Bräck slutade elva här ifjol efter att ha kvalat in som 22:a.
- Bilen fattade eld när jag körde ut till kvalet ifjol, så jag fick hoppa in i reservbilen. För två år sedan var jag femma i Portland- .
Fredag 14 juni
Träning 1 19:00
Kvalificering 1 23:10
Lördag 15 juni
Träning 2 19:00
Kvalificering 2 22:45
Söndag 16 juni
Warm-Up 18:00
Race 21:30

02-06-10 Kenny Bräck trea på Laguna Seca
Kenny Bräck tog sin första pallplacering i årets CART-serie med en tredjeplats i söndagens Grand Prix of Monterrey på Laguna Seca, Kalifornien. Med de 14 poäng han körde in är Kenny nu uppe på delad sjätte plats i mästerskapsserien, 19 poäng efter ledande Christiano da Matta.
- Vi gjorde vad vi kunde i dag och tog ett jättekliv framåt med tanke på hur bilen gick på den här banan under testerna i våras. Men vi är fortfarande inte lika snabba som Newman/Haas-bilarna, som var väldigt dominerande i dag. Så det gäller att kapa ytterligare 3/10- eller 4/10-sekunder per varv- , säger Kenny Bräck.
Kenny startade i första ledet och innehade andraplatsen under huvuddelen av loppet. Men i samband med sista depåstoppet tog sig da Mattas stallkamrat, Christian Fittipaldi, förbi. Hans stall valde att vänta med depåstoppet i ytterligare fyra varv.
- Med facit i hand kanske vi skulle ha väntat i ytterligare några varv, men jag hade trafik framför mig och vi hoppades komma ut ur depån och få fri bana. Nu blev det inte så. Jag hamnade i trafik direkt och förlorade kanske tio sekunder på manövern. Det hade därför varit bättre att stanna ute på banan i de fyra varven som de valde att göra- .
Kennys stallkamrat, Bruno Junqueira, tog hem en fjärdeplats åt Target Chip Ganassi Racing medan stallets tredje förare, Scott Dixon, slutade sexa.
Söndagens tävling i Kalifornien var årets femte i FedEx Championship Series, där Christiano da Matta nu leder på 51 poäng före Michel Jourdain Jr. (46) och Christian Fittipaldi (43).
Kenny Bräck har 32 poäng. En seger i CART-serien ger 20 poäng.
- Jag är i en bra position, vi har ju bara kört fem av 21 race. Det känns bra att vara tillbaka på pallen, inte minst i ett vägrace. Men vi måste fortsätta att förbättra oss och kapa mer tid. Jag är förhoppningsfull inför tävlingen i Portland nästa helg, som också avgörs på vägbana- , avslutar Kenny.
Resultat Laguna Seca
1. Cristiano da Matta, 2. Christian Fittipaldi, + 19.087, 3. Kenny Bräck, + 19.410, 4. Bruno Junqueira, + 34.255, 5. Patrick Carpentier, + 35.095, 6. Scott Dixon, + 1:11.956, 7. Townsend Bell, + 1:12.431
Poäng
1. Cristiano da Matta 51, 2. Michel Jourdain Jr. 46, 3. Christian Fittipaldi 43, 4. Bruno Junqueira 38, 5. Dario Franchitti 35, 6. Kenny Bräck 32, 7. Paul Tracy 32, 8. Max Papis 32, 9. Michael Andretti 30, 10. Alex Tagliani 29
Warm up Laguna Seca
1. Mario Dominguez, 1:11.623, 2. Kenny Bräck, +0.131, 3. Bruno Junqueira, +0.201, 4. Christian Fittipaldi, +0.266, 5. Max Papis, +0.373, 6. Paul Tracy, +0.465, 7. Michel Jourdain, +0.511, 8. Toranosuke Takagi, +0.552, 9. Shinji Nakano, +0.567, 10. Alex Tagliani, +0.637

02-06-08 Kenny tvåa i andra kvalet på Laguna Seca
Kenny Bräck lyckades inte hålla fast vi pole postition i ett dramatiskt och omdebatterat andra tidskval inför söndagens CART tävling på Laguna Seca.
Brasilianaren Christiano Da Matta var snabbast med Kenny på andra plats, endast 1/10 sekund efter.
Det som skapade heta känslor var att Da Matta fortsatte att köra ett halvt varv efter att hans motor exploderat trots att det läckte olja på banan. Kenny som låg en bit bakom hade fram tills dess den snabbaste mellantiden, men var tvungen att sakta ner. Efter incidenten var banan för hal för hota Da Matta i toppen.-
- Det var olyckligt. Jag vet inte om jag skulle kört runt och spillt olja i idealspåret. Men jag är trots allt nöjd med en andra plats i kvalet. Nu får jag försöka ta honom i morgon istället, sa Kenny direkt efteråt.
Kenny kommer få känna av den brasilianska offensiven när loppet startar imorgon kl 22.30 svensk tid. Han är nämligen den ende ickebrasilianaren bland de fem första. Trea var Kennys teamkompis. Bruno Junquiera följd av Tony Kanaan och Christian Fittipaldi.

Andra kval Laguna Seca
1. Cristiano da Matta, 1:09.473, 2. Kenny Bräck, +0.102, 3. Bruno Junqueira, +0.286, 4. Tony Kanaan, + 0.570, 5. Christian Fittipaldi, + 0.711, 6. Patrick Carpentier, + 0.782, 7. Alex Tagliani, + 0.796, 8. Toranosuke Takagi, + 0.815, 9. Scott Dixon, + 0.817, 10. Townsend Bell, + 0.884
Andra träningen Laguna Seca
1. Cristiano da Matta, 1:09.701, 2. Kenny Bräck, +0.164, 3. Tony Kanaan, +0.184, 4. Christian Fittipaldi, +0.707, 5. Alex Tagliani, +0.769, 6. Paul Tracy, +0.905, 7. Patrick Carpentier, +1.012, 8. Townsend Bell, +1.048, 9. Adrian Fernandez, +1.098, 10. Scott Dixon, +1.152
02-06-08 Provisorisk pole position för Kenny Bräck
Kenny Bräck var snabbast i det första tidskvalet inför söndagens CART tävling på klassiska Laguna Seca i Kalifornien. Med dom nya reglerna är Kenny garanterad en plats i första startled vad som än händer i lördagens kval. Dessutom fick han en eftertraktad bonuspoäng efter en tuff start på säsongen med sitt nya team Target Chip Ganassi.
- Bilen var mycket bra idag. Vi har varit på gång hela säsongen men det har inte stämt när det gällt, så det känns riktig bra att vara i toppen igen.
Kvalet imorgon startar 22.45 svensk tid.
- Banan brukar vara snabbare andra dagen. Så nu är det bara att gå tillbaks till datorerna och fundera på hur vi ska justera bilen. Det finns alltid massor med osäkra faktorer i denna sporten. Ibland får man till det och ibland inte, därför känns det skönt att veta att jag har en garanterad plats i första startledet.
Brasilianaren Christiano Da Matta var tvåa och kanadensaren Patrick Carpentier var trea idag.
Första kval Laguna Seca
1. Kenny Bräck, 1:10.066, 2. Cristiano da Matta, +0.037, 3. Patrick Carpentier, +0.152, 4. Tony Kanaan, +0.198, 5. Christian Fittipaldi, +0.256, 6. Bruno Junqueira, +0.410, 7. Alex Tagliani, +0.586, 8. Townsend Bell, +0.655, 9. Jimmy Vasser, +0.854, 10. Adrian Fernandez, +1.015
Första träningen Laguna Seca
1. Cristiano da Matta, 1:10.083, 2. Tony Kanaan, +1.057, 3. Kenny Bräck, +1.121, 4. Max Papis, +1.136, 5. Patrick Carpentier, +1.272, 6. Christian Fittipaldi, +1.329, 7. Toranosuke Takagi, +1.413, 8. Townsend Bell, +1.428, 9. Adrian Fernandez, +1.498, 10. Michel Jourdain, +1.537

02-06-05 Juni intensiv månad för Kenny Bräck
Juni blir en intensiv månad för Kenny Bräck, som efter 8:e platsen i Milwaukee i söndags nu är på plats i Kalifornien för söndagens Grand Prix of Monterey på Laguna Seca.
- Det är väldigt svårt att köra om på den här vägbanan som är ganska teknisk, så startpositionen blir extremt viktig. Jag hoppas på ett lyckat kval- , säger Kenny Bräck.
Han bröt tävlingen ifjol efter att ha krockat på det första varvet och var femma år 2000.
Kenny och hans stall, Target Chip Ganassi Racing, har varit på Laguna Seca vid två tillfällen tidigare i år och testat CART-bilen.
- Laguna har inte varit någon vidare bana för oss under testerna i vinter, men vi har gjort ändringar i bilen och jag hoppas att det gör att vi kan vara med och slåss i toppen- , säger Kenny.
Laguna Seca är en vägbana, som är 2 238 miles lång.
Söndagens tävling är den femte för säsongen i FedEx Championship Series, där Kenny har en fjärde plats från Long Beach som bästa resultat.
- Självklart hade jag räknat med att det skulle ha gått mycket bättre än vad det har gjort, men jag kan bara göra mitt bästa och hoppas att det vänder nu- .
Michel Jourdain Jr. leder mästerskapsserien på 42 poäng före Dario Franchitti (35) och på delad tredje plats ligger Paul Tracy och Max Papis, som båda har 32 poäng.
- Det är jämnare än någonsin, då hela fältet är väldigt konkurrenskraftigt. Alla har i stort sett lika material och så brukar det vara när det handlar om sista året på det gällande reglementet
Grand Prix of Monterey sänds i Sveriges Televisions digital kanal, SVT Extra, på söndag klockan 22.30-01.00.
I USA visas kvalet och tävlingen på Speed Channel

02-06-02 Bräck tappade ledning på depåstopp
Kenny Bräck ledde söndagens CART-lopp, Miller Lite 250, i 59 varv och med lite tur hade den annorlunda depåstrategi han och hans stall, Target Chip Ganassi Racing, valde kunnat ge full utdelning.
Det var väldigt, väldigt nära. Nu blev det en 8.e plats i stället.
- Hade vi fått en gul flagg lite tidigare när jag var på väg in för mitt tredje depåstopp hade jag kunnat behålla ledningen. Det var maximal otur även om jag lärt mig att inte räkna med tur i det här jobbet- , säger Kenny Bräck.
Loppet vanns av Paul Tracy. Kenny fick trösta sig med att han hade dagens snabbaste varv på anrika The Milwaukee Mile, 22,9 sekunder.
- Det var mycket jobb för en åttonde plats, men jag gjorde vad jag kunde. Jag tog de möjligheter som gavs att tjäna placeringar, berättar Kenny.
Han startade från 14.e plats och låg 12:a efter tio varv. Kenny var nere på 10:e plats när 50 varv hade körts och senare hade han alltså ledningen i 59 varv.
- Bilen var snabb vilket mina varvtider i ledningen visar, men det är svårt att köra om på den här banan. Man hamnar i turbulens när man har trafik framför sig och bilen tappar greppet- .
CART-reglerna säger att förarna måste göra tre stopp i pit lane under loppet, var gång senast efter 68 körda varv.
Söndagens tävling var den fjärde i FedEx Championship Series den här säsongen. Kenny har en 4:e och en 8:e plats samt två brutna lopp.
Vinnaren Paul Tracy ledde i 184 av de 250 varven. Adrain Fernandez blev 2:a och Max Papis var 3:a.
Target Chip Ganassi hade alla tre bilarna bland de tio främsta. Scott Dixon slutade 6:a medan Bruno Junqueira körde in på 9:e plats.
CART-serien kör nästa helg i Laguna Seca i Kalifornien.
Resultat Miller Lite 250
1. Paul Tracy 250 varv, 2. Adrian Fernandez, +0.747, 3. Max Papis, +1.775, 4. Christian Fittipaldi, +6.048, 5. Michel Jourdain, + 17.974, 6. Scott Dixon, + 18.356, 7. Michael Andretti, + 21.990, 8. Kenny Bräck, + 22.413, 9. Jimmy Vasser, +1varv, 10. Bruno Junqueira, +1 varv, 11. Cristiano da Matta, +6 varv
Warm up Miller Lite 250
1. Christian Fittipaldi, 22.881| 162.371, 2. Jimmy Vasser, +0.051, 3. Dario Franchitti, +0.091, 4. Patrick Carpentier, +0.147, 5. Alex Tagliani, +0.150, 6. Paul Tracy, +0.173, 7. Scott Dixon, +0.231, 8. Kenny Bräck, +0.318, 9. Adrian Fernandez, +0.356, 10. Michael Andretti, +0.369
Kvalificeringen Miller Lite 250
1. Adrian Fernandez, 22.176, 2. Paul Tracy, +0.029, 3. Patrick Carpentier, +0.148, 4. Scott Dixon, +0.181, 5. Bruno Junqueira, +0.200, 6. Shinji Nakano, +0.207, 7. Cristiano da Matta, +0.218, 8. Tony Kanaan, +0.222, 9. Dario Franchitti, +0.272, 10. Toranosuke Takagi, +0.310, 11. Alex Tagliani, +0.335, 12. Jimmy Vasser, +0.366, 13. Michael Andretti, +0.383, 14. Kenny Bräck, +0.419
Tredje träningen Miller Lite 250
1. A Fernandez, 21.883, 2. J Vasser, +0.287, 3. T Kanaan, +0.288, 4. S Dixon, +0.354, 5. B Junqueira, +0.355, 6. C da Matta, +0.362, 7. P Tracy, +0.391, 8. M Dominguez, +0.391, 9. D Franchitti, +0.397, 10. T Takagi, +0.398, 11. S Nakano, +0.421, 12. C Fittipaldi, +0.427, 13. K Bräck, +0.512
Andra träningen Miller Lite 250
1. Adrian Fernandez, 22.021, 2. Cristiano da Matta, +0.575, 3. Kenny Bräck, +0.599, 4. Jimmy Vasser, +0.668, 5. Toranosuke Takagi, +0.693, 6. Paul Tracy, +0.751, 7. Dario Franchitti, +0.753, 8. Mario Dominguez, +0.766, 9. Max Papis, +0.770, 10. Tony Kanaan, +0.786,
Första träningen Miller Lite 250
1. Kenny Bräck, 22.535, 2. Mario Dominguez, +0.051, 3. Adrian Fernandez, +0.100, 4. Kenny Bräck, +0.137, 5. Toranosuke Takagi, +0.218, 6. Bruno Junqueira, +0.253, 7. Shinji Nakano, +0.289, 8. Jimmy Vasser, +0.302, 9. Dario Franchitti, +0.313, 10. Max Papis, +0.320|

02-05-29
Bräck inför helgens race i Milwaukee
En vecka efter klassiska Indianapolis 500 är det dags för ännu ett klassiskt lopp för Kenny Bräck i USA. På söndag körs - Miller Lite 250- på The Milwaukee Mile i Milwaukee, Wisconsin. Kenny vann loppet ifjol efter en tuff duell med Michael Andretti.
- Ovalen i Milwaukee är en av USA:s äldsta banor och loppet är en klassiker. Banan ligger centralt, det kommer alltid mycket folk och det bjuds på riktig partystämning. En kul tävling- , säger Kenny Bräck.
Även om maj månad ägnats nästan uteslutande åt förberedelser inför förra helgens Indy 500, så hann Kenny Bräck och hans stall, Target Chip Ganassi Racing, med att testa CART-bilen på banan i Milwaukee för två veckor sedan.
- Vi var ensamma där, så det är svårt att säga hur vi står oss i konkurrensen. Men jag tror att vi har en slagkraftig bil- , säger Kenny.
The Milwaukke Mile bjuder på farter kring 310 kilometer i timmen på rakorna. Tävlingen körs över 250 miles.
- Det går jäkligt fort för att vara en sån här bana, som är ganska krävande. Den har guppig beläggning och är ganska flat, vilket gör det svårt att få till en perfekt inställning av bilen- .
Kenny Bräck startade från pole position förra året i Milwaukee och hoppas på ett lika bra utgångsläge på söndag.
- Loppet bjöd sedan på en riktig fight mellan mig och Andretti, som vunnit tävlingen fem gånger. Ledningen växlande fram och tillbaka mellan oss, men jag lyckades slå honom. Det var en spännande och kul tävling. Jag åker naturligtvis dit för att vinna igen- , menar Kenny.
Han har en fjärdeplats från Long Beach, som bästa placering i årets FedEx Championship Series. - Miller Lite 250- är säsongens fjärde tävling i CART-serien. Kenny blev 11:a i Indy 500 förra söndagen och säger så här om det loppet:
- Det var tre år sedan jag senast körde Indy 500 på Indianapolis Motor Speedway och det handlar om nya bilar nu. Det var en bra vecka, som jag inte vill ha ogjord även om resultatet inte blev det önskvärda. Men jag tror att vi har nytta av erfarenheten när vi kommer tillbaka nästa år. Allt som hände där finns väl dokumenterat- .

02-05-27
Kenny Bräck elva i Indy 500
En felinställd växellåda förstörde chanserna till en topplacering för Kenny Bräck i söndagens 86:e upplaga av Indianapolis 500.
Kenny slutade på 11.e plats efter att ha startat som 21:a bil i det sjunde startledet. Det här var hans första Indy 500 sedan segern i det klassiska loppet 1999.
- Klart att jag är besviken. Med tanke på omständigheterna är 11.e platsen ett bra resultat, men vi kom ju inte hit för att byta växellåda mitt under tävlingen- , säger Kenny Bräck.
Han avancerade sex placeringar direkt efter starten på Indianapolis Motor Speedway, men märkte redan på det andra varvet att bilen inte gick som den skulle.
- Utväxlingen var för låg för att jag skulle kunna få rätt fart. Orsaken var en felräkning av hur fort det skulle gå på rakorna. Efter halva loppet bestämde vi oss för att byta drev i växellådan- , berättar Kenny.
Detta gjordes under en gul flagg när ledaren Tony Kanaan körde in i muren på det 89:e varvet.
- Jag förlorade två varv på depåstoppet även om teamet gjorde ett väldigt snabbt jobb. Sedan gick bilen precis som väntat mycket bättre och hade det blivit en gul flagg till hade jag nog blivit 5:a- .
Stall Target Chip Ganassi Racings två andra förare i loppet, Bruno Junqueira och Jeff Ward, hade samma problem.
- Nu är det bara att glömma det här loppet. Resultatet var ju inte speciellt lysande, men annars var det roligt att vara tillbaka på banan och köra Indy 500 för första gången på tre år- , säger Kenny.
Han är nästa helg tillbaka i sin CART-bil, då det är dags för tävling CART FedEx Championship Series i Milwaukee.
Söndagens Indy 500 vanns av Helio Castroneves, som därmed blev den förste föraren sedan Al Unser 1971 att vinna tävlingen två år i rad.
På andra plats kom Paul Tracy medan Felipe Giafone tog tredjeplatsen. Loppets enda kvinnliga förare, Sarah Fisher, slutade på 24:e plats.

02-05-11 Dags för kval till Indy 500
- Fast Friday - kom och gick på Indianapolis Motor Speedway i går. Och visst gick det undan.
Kenny Bräck var på nytt med och slogs i toppen med snabba varvtider under den sjätte och sista dagen av tidsträning inför lördagens första kval till årets Indy 500. Han var snabbast av alla ett tag för att sedan ligga tvåa bakom stallkamraten Bruno Junqueira, men när kvällen kom räckte Kennys tid bara till en 12:e plats.
- Vi gjorde ändå stora framsteg i dag och jag var snabbast ända fram till det att klockan var kvart i fyra. Sedan gjorde min stallkamrat, Bruno Junqueira, en ändring i inställningen av sin bil och så snabbt kunde jag inte köra med den set up jag då hadeä, säger Kenny Bräck.
Med farter upp emot 370 kilometer i timmen krävs hela tiden justeringar av bilens egenskaper.
- Min bil var inte tillräckligt stadig i de farter som det kom att handla om sent på fredagseftermiddagen, så vi ägnade istället tiden åt att ställa in bilen inför lördagens kval. Hade vi varit ute och kört under slutet av fredagspasset hade vi nått en bättre placering, det är jag övertygad omä, menar Kenny.
Han säger att hans bil behöver bli 3-4 km/tim snabbare för att han ska kunna slåss i den absoluta toppen och det hoppas Kenny att den är under lördagen.
Kenny Bräck drog nummer 40 i lottningen om körordningen i dagens kval, där varje förare har fyra varv på sig ute på ovalen i Indianapolis.
- Man räknar snittiden över alla fyra varven, vilket betyder att man redan när man kommer ut ur depån måste köra för fullt in i den första kurvan. Detta trots att man inte har riktig koll över grepp och balans i bilen. Man får helt enkelt inte släppa gasen något, vilket gör det här kvalet inför Indy 500 till en stor mental påfrestning.
Det handlar om totalt 10 miles, 1,6 mil, genom 16 kurvor i hastigheter på 370-380 kilometer i timmen. Lördagen är den första av tre kvaldagar inför den 86:e upplagan av klassiska Indianapolis 500, som avgörs den 26 maj.
Dagens kval avgör vem som intar pole position inför loppet. När alla kvaldagar är avverkade nästa söndag vet vi hur det 33 bilar starka startfältet ser ut i årets tävling.
Snabbast i går var fjolårssegraren Helio Castroneves, som hade varvtiden 38.7785 sekunder och en snittfart av 232.087 mph (373,4 km/tim). Tvåa var Robbie Buhl och trea rookien Tomas Scheckter.

02-05-10 Kenny näst snabbast på torsdagen träning
Kenny Bräck var näst snabbast av alla förare under torsdagens träning på Indianapolis Motor Speedway, vilket ger gott hopp om ett bra resultat inför lördagens kval till årets Indy 500.
- Jag sa i går att bilen blir bättre och bättre och det fick vi bevis för idag. Det känns skönt att vi kunde vara så snabba i dag, vilket betyder mycket för mitt och stallets självförtreonde. Jag gläder mig för killarna i teamet, nu har vi en bil som bör vara redo för lördagens kval även om det alltid är vanskligt att spekulera om utgången- , säger Kenny Bräck efter torsdagens träning.
Han var 6:a i onsdags och kommenterade då hur han och hans team, Target Chip Ganassi racing, gjort stora framsteg med inställningen av bilen under veckan.
Då hade Kenny 227.573 mph som snabbaste snitthastighet under ett varv. I går var han uppe i 229.025 mph. Snabbast var rookien Tony Kanaan med 229.503 mph och en varvtid av 39.2152 sekunder.
Torsdagen var den femte träningsdagen på Indianapolis Motor Speedway inför 86:e upplagan av klassiska Indianapolis 500, som avgörs den 26 maj.
Snabbaste varvet så här långt den här veckan har en annan rookie, Laurent Redon, som i tisdags hade 229.808 mph (39.1631 sekunder).

02-05-09 Kenny Bräck har startat Indy 500
Årets upplaga av klassiska Indy 500 på Indianapolis Motor Speedway körs den 26 maj. Men redan på lördag avgörs kvalet, vilket betyder att Kenny Bräck och alla de andra förarna är igång på banan hela den här veckan och från onsdag nästa vecka.
- Vi jobbar precis som alla andra stall här med att ställa in bilen för lördagens kval och racet den 26 maj- , säger Kenny, som gör sitt första framträdande i Indy 500 sedan han vann loppet 1999.
Rapporter från träningen kommer att återfinnas på
www.kennyBräck.com. På sajten kommer också att finnas radiointervjuer med Kenny under rubriken - Indy Radio Interviews- .
Ni kan också följa aktiviteterna på banan på sajterna
www.indyracing.com och my.brickyard.com/500.
Årets lopp har ett mycket intressant startfält med bl a ett stort antal CART-förare. Snabbast under tisdagens träning var rookien Laurent Redon medan Kenny stallkamrat Bruno Jungeira hade den näst snabbaste tiden.
Onsdagens session är den fjärde i ordningen.

02-04-27 Kenny Bräck bröt i Japan
Ett motorfel tvingade Kenny Bräck att bryta lördagens CART-race i Japan.
- Ett fläkthjul i turbon gick sönder, säger Kenny som hann köra halva loppet (101 av 201 varv) innan motorn i hans bil gav upp.
- Jag kände igår på kvalet och idag i racet att något inte var riktigt rätt i motorn. Vi hade helt enkelt inte tillräckligt med speed på rakorna och dessutom var bilen mycket oroligt i trafik, berättar Kenny efter loppet.
Han kom till start i Bridgestone Potenza 500 på Twin Ring Motegi utanför Tokyo, som regerande mästare. Kenny kvalade in som fyra och var uppe på andra plats efter en bra start. Problemen gjorde att han sen föll föll tillbaks och till sist fick bryta.
Loppet, som var säsongens tredje i 2002 FedEx Championship Series, vanns av Bräcks stallkamrat i Target Chip Ganassi Racing, Bruno Junqueira, Brasilien, före Alex Tagliani och Daro Franchitti.
Nästa tävling i CART-serien går i Milwaukee, USA, den 2 juni.
Men före dess ska Kenny Bräck köra Indy 500 på Indianapolis Raceway den 26 maj. Det blir hans första framträdande i det klassiska loppet sedan segern 1999.
Race Twin Ring Motegi
1. Bruno Junqueira, 201 varv, 2. Alex Tagliani + 12.282, 3. Dario Franchitti +1 varv, 4. Patrick Carpentier +2 varv, 5. Michel Jourdain| +2 varv, 6. Oriol Servia +2 varv, 7. Adrian Fernandez +2 varv, 17. Kenny Bräck +101 varv.
Poäng
1. Dario Franchitti 34, 2. Michel Jourdain Jr. 32, 3. Cristiano da Matta 27, 4. Alex Tagliani 26, 5. Bruno Junqueira 23, 6. Michael Andretti, 22, 7. Max Papis 18, 8. Patrick Carpentier 18, 9. Jimmy Vasser 17, 10. Christian Fittipaldi 15, Kenny Bräck 12.
Kvalificering Twin Ring Motegi
1. Bruno Junqueira, 25.907, 2. Tony Kanaan|, 26.051, 3. Paul Tracy, 26.059, 4 Kenny Bräck, 26.133, 5. Dario Franchitti|, 26.173, 6. Patrick Carpentier, 26.206, 7. Michael Andretti, 26.292, 8. Cristiano da Matta, 26.300
Tredje träningen Twin Ring Motegi
1. Paul Tracy, 25.822, 2. Bruno Junqueira, 25.830, 3. Tony Kanaan, 25.918, 4. Kenny Bräck, 25.986, 5. Jimmy Vasser, 26.095, 6. Patrick Carpentier, 26.166, 7. Cristiano da Matta, 26.196, 8. Scott Dixon, 26.208
Andra träningen Twin Ring Motegi
1. Bruno Junqueira, 25.983, 2. Patrick Carpentier, 26.015, 3. Dario Franchitti, 26.020, 4. Cristiano da Matta, 26.082, 5. Tony Kanaan, 26.117, 6. Alex Tagliani, 26.179, 7. Jimmy Vasser, 26.209, 8. Michael Andretti, 26.281, 9. Kenny Bräck, 26.291.
Första träningen Twin Ring Motegi
1. Kenny Bräck, 26.315, 2. Paul Tracy, 26.318, 3. Bruno Junqueira, 26.332, 4. Tony Kanaan, 26.346, 5. Cristiano da Matta|, 26.366, 6. Christian Fittipaldi|, 26.378, 7. Cristiano da Matta, 26.441, 8. Dario Franchitti, 26.478.

CART-säsongens första ovalrace i Japan
På lördag är det dags för CART-säsongens första ovalrace, Bridgestone Potenza 500, som avgörs på Twin Ring Motegi i Japan.
Kenny Bräck kommer till start som regerande mästare.
- Det känns kul att komma tillbaka hit till Japan med tanke på att det gick så bra här ifjol. Publiken är otroligt hängiven när de tar till sig en förare. De kommer med flaggor, vimplar och presenter- , säger Kenny Bräck.
Han flög till Tokyo i lördags efter att ha tillbringat förra veckan med att testa sin IRL-bil på Indianapolis Raceway inför Indy 500 den 26 maj. Kenny vann som bekant loppet 1999 och har inte kört Indy 500 sedan dess.
Men kommande helg handlar det alltså om säsongens tredje lopp i CART FedEx Championship Series, där Kenny Bräck senast tog en 4:e plats i Long Beach, Kalifornien.
Efter två tävlingar ligger Kenny på 8:e plats i mästerskapsserien med 12 poäng. Leder gör Christiano da Matta på 27 poäng.
Ovalbanan i Japan ligger i bergen tre timmars bilfärd norr om Tokyo och är byggd av Honda.
- Banan är ganska teknisk, där kurvorna är rätt olika. Det krävs mycket av bilen. Jag lyckades bra här ifjol, då jag kvalade in som 6:a och sedan vann loppet- , berättar Kenny.
Han var i ledningen under 581 varv på ovalbanor och vann fyra race i CART-serien förra året, samtliga på ovaler.
- Jag ser verkligen fram emot helgens tävling, då jag vann mitt första race för säsongen här ifjol. Och jag hoppas och tror att de testdagar vi tillbringat i Florida i vinter gett oss svar på en massa frågor om bilen, inte minst hur den kommer att uppföra sig på ovalbanorna- .
Banan är 1,548 miles lång och Kenny Bräcks team, Target Chip Ganassi Racing, har haft pole position vid två tillfällen på Twin Ring Motegi.
Som kuriosa kan nämnas att varken Honda- eller Toyotamotorer vunnit här genom åren utan det har alltid handlat om Ford-Cosworth.
För CART-stallen är det en stor operation att med bara två veckor mellan loppen transportera sig från USA till Japan. Bilarna och stallens övriga utrustning flögs i helgen i stora transportplan av modell MD-11 tillhörande huvudsponsorn FedEx från Indianapolis International Airport till Tokyos Narita International Airport. Allt specialpackat in i minsta detalj i containers ombord på flygplanen, som behöver 15,5 timmar för att klara av den långa sträckan med mellanlandning i Anchorage, Alaska, för bränslepåfyllning.

02-04-14 Kenny fyra i Long Beach
Kenny Bräck kom på 4:e plats i söndagens Toyota Grand Prix of Long Beach och tog därmed sina första poäng i årets CART-serie.
- Andraplatsen bakom Jimmy Vasser såg given ut, men sedan vet jag faktiskt inte riktigt vad som hände i samband med en gul flagga under slutet av loppet. Jag måste titta på videon för att få riktigt klart för mig varför jag och Vasser väntade i två varv på tävlingens pace car. Men jag accepterar vad som hände
Med tanke på att segraren i årets första lopp, Christiano da Matta, slutade åtta var det här viktiga poäng för Bräck.
- Jag är väldigt nöjd med insatsen vi gjorde som team den här helgen. Eftersom jag blev påkörd och tvingades bryta redan under första varvet av premiärloppet i Mexiko var det här min första riktiga tävling för mitt nya stall, Target Chip Ganassi Racing- , säger Kenny efter loppet.
Tävlingen i Long Beach är den kanske mest statusfyllda i mästerskaps-serien.
- Det här var mitt tredje försök här och efter att ha tvingats bryta de andra två gångerna känns det skönt att komma in på en fjärdeplats. Och jag har faktiskt bättre resultat efter två race i år än vad jag hade samma tid förrra året,. Då hade jag en 5:e plats från Mexiko att visa upp, nu har jag den här 4:e platsen- , fortsätter Kenny.
Loppet vanns av Michael Andretti före Jimmy Vasser och Max Papis.
Det blev en omdiskuterad utgång av loppet, då Andretti och Papis använde sig av en annorlunda depåstrategi än de andra i samband med en gul flagga.
- Jimmy hade den snabbaste bilen i dag, så det känns som om jag blev tvåa fast jag egentligen blev fyra- , menar Kenny.
Han saknade det rätta greppet för att attackera Max Papis och försöka nå podiet, då en hjulhastighetssensor gick sönder redan från start. Det påverkade antispinnsystemet och Kenny förlorade viktiga prestanda i bilen.
- Jag kom inte ut ur kurvorna fort nog för att kunna köra om på de två ställen, där den här stadsbanan i Long Beach tillåter omkörningar.
Han är annars nöjd med de framsteg stallet gjort med bilen sedan premiärloppet för en månad sedan.
- Det är en väsentlig skillnad på bilen, men vi måste nog bli tre tiondelar snabbare om vi ska vara med och slåss om segern nästa gång- .
Kenny Bräck flög på söndagskvällen från Kalifornien hem till Indianapolis, där han under måndagen och tisdagen testkör sin IRL-bil inför Indianapolis 500 den 26 maj.
Nästa tävling i CART-serien körs i Japan den 27 april.
Race Long Beach
1. Michael Andretti, 90, 2. Jimmy Vasser, + 0.466, 3. Max Papis, + 4.698, 4. Kenny Bräck, + 5.250, 5. Michel Jourdain, + 7.488, 6. Toranosuke Takagi, + 8.330, 7. Paul Tracy, + 10.129, 8. Cristiano da Matta, + 10.823, 9. Dario Franchitti, + 11.460, 10. Adrian Fernandez, + 35.789
Poäng
1. Cristiano da Matta 27, 2. Michael Andretti 22, 3. Michel Jourdain Jr. 22, 4. Dario Franchitti 20, 5. Max Papis 18, 6. Jimmy Vasser 17, 7. Christian Fittipaldi 14, 8. Kenny Bräck 12, 9. Paul Tracy 11, 10. Alex Tagliani 10
Warm up Long Beach
1. Scott Dixon, 1:09.198, 2. Tony Kanaan, 1:09.226, 3. Cristiano da Matta, 1:09.246, 4. Kenny Bräck, 1:09.249, 5. Alex Tagliani, 1:09.284, 6. Shinji Nakano, 1:09.320, 7. Jimmy Vasser, 1:09.533, 8. Oriol Servia, 1:09.661
Andra kval Long Beach
1. Jimmy Vasser, 1:07.742, 2. Cristiano da Matta, 1:07.745, 3. Bruno Junqueira, 1:08.097, 4. Kenny Bräck, 1:08.126, 5. Townsend Bell, 1:08.267, 6. Tony Kanaan, 1:08.411, 7. Adrian Fernandez, 1:08.448, 8. Paul Tracy, 1:08.484
Andra träningen Long Beach
1. Bruno Junqueira, 1:08.006, 2. Jimmy Vasser, 1:08.128, 3. Christian Fittipaldi, 1:08.208, 4. Cristiano da Matta, 1:08.220, 5. Kenny Bräck, 1:08.416, 6. Toranosuke Takagi, 1:08.687, 7. Adrian Fernandez, 1:08.913, 8. Townsend Bell, 1:09.004, 9. Michel Jourdain, 1:09.052, 10. Max Papis, 1:09.098 ,

Första kval Long Beach
1) Cristiano da Matta, 1:09.092, 2) Christian Fittipaldi, 1:09.220, 3) Jimmy Vasser, 1:09.373, 4) Michel Jourdain, 1:09.548, 5) Bruno Junqueira, 1:09.549, 6) Tony Kanaan, 1:09.554, 7) Alex Tagliani, 1:09.611, 8) Kenny Bräck, 1:09.677, 9) Paul Tracy, 1:09.825, 10) Toranosuke Takagi, 1:09.866
Första träningen Long Beach
1. Christian Fittipaldi, 1:09.478, 2. Cristiano da Matta,+ 0.151, 3. Toranosuke Takagi,+ 0.228, 4. Kenny Bräck, + 0.255, 5. Oriol Servia, + 0.424, 6. Jimmy Vasser, + 0.519, 7. Michel Jourdain, + 0.771, 8. Tony Kanaan, + 0.863

02-04-09 En tredje chans för Kenny Bräck i Long Beach
På söndag är det dags för säsongens andra CART-lopp och Kenny Bräck hoppas på tredje gången gillt i Long Beach, Kalifornien.
- Nu är det full attack som gäller. Jag kommer inte att köra defensivt bara för att jag blev påkörd bakifrån och tvingades bryta säsongspremiären i Mexiko, kommenterar Kenny.
Toyota Grand Prix of Long Beach är CART-seriens första stadslopp i år. Kenny kvalade in som tvåa i fjol, men tvingades bryta på grund av trasig drivaxel. Första gången han körde Long Beach var han inblandad i en fadäs och fick bryta.
- Long Beach är ett klassiskt lopp och lite speciellt med sin rika historia både från formel 1 och CART. Hit kommer alltid en storpublik, det handlar om 120 000-130 000 åskådare, och miljön nära beachen vid Stilla havet och alla kändisar som brukar vara närvarande gör tävlingen extra spännande, menar Kenny.
Han anser sig ha en bättre bil än inför CART-premiären på Fundidora Park i Monterrey, Mexiko, för en månad sedan.
- Efter de tester vi gjorde på Sebring i Florida härom veckan är jag förhoppningsfull att vi har en konkurrenskraftigare bil den här gången. Jag hoppas att vi bara behöver göra finjusteringar när vi väl rullar ut bilen i Long Beach.
CART-serien omfattar ett stort antal stadslopp, vilket kräver att stallen kommer väl preparerade.
- Naturligtvis har jag en förhoppning om att kvala in långt fram, det är nästan en nödvändighet för att lyckas på de här banorna. Det är som bekant inte helt lätt att köra upp sig om man inte är med där framme redan från start.
Han är glad över att Sveriges Television beslutat att sända årets CART-serie i sin nya digitala kanal, SVT Extra.
- Det är roligt att Sveriges Television tar tillvara det stora intresse för racing som finns i Sverige. Tittarsiffrorna från de eftersända tävlingarna förra säsongen var ju fantastiska med uppåt 500.000 tittare trots fyra dagars eftersändning och jag är jätteglad att man i likhet med ifjol även nu satsar på ett motormagasin i SVT 2 på tisdagskvällarna, dvs två dagar tidigare.
Kenny Bräck får en intensiv arbetsvecka, då han tillbringar tisdagen på Indianapolis Raceway hemma i Indiananpolis för att testa den bil han ska köra i Indy 500 den 26 maj.
- Det är inte en idealisk situation med tanke på att jag flyger till Kalifornien på tisdag kväll, men vi måste hinna med testdagar med den bilen också. Och direkt efter tävlingen i Long Beach flyger jag tillbaka till Indianapolis för nya tester inför Indy 500 i början av nästa vecka.

02-03-10 Kenny påkörd bakifrån på det första varvet
Kenny Bräck fick ingen lyckad start på CART-säsongen, då han tvingades bryta premiärloppet, The Tecate Telmex Monterrey Grand Prix på Fundidora Park i Mexiko, redan efter ett halvt varv. Han blev påkörd bakifrån av amerikanen Townsend Bell, som gör sin första säsong i CART.
- Jag vet inte vad Bell höll på med för jag var redan inne i svängen när han körde på mig. Av vad jag förstår skulle han köra om Jimmy Vasser, men bromsade för sent och körde in i oss båda. Där tog racet slut för mig, säger Kenny.
Tillbudet inträffade i den femte kurvan på Fundidora Park, en vänstersväng.
- Bell körde in i min vänstra sida. Jag tog mig in i depån, men hela hjulupphängningen på vänster bakhjul var trasig. Det här var ingen start man önskar sig, kommenterar Kenny vidare.
Han hade 8:e bästa kvaltid och hade hunnit köra upp sig en placering när olyckan hände.
- Jag hade väl förhoppning om en plats bland de fem bästa i dag även om jag inte var nöjd med bilen under hela helgen. Vi hade problem med balansen och det var ingen vidare fart i bilen under kvalet. Vi har nu några veckor på oss att analysera vad det är för fel. Jag vill inte komma med några gissningar, det handlar om komplicerade grejor.
Cristiano da Matta, Brasilien, vann precis som i fjol premiärloppet i Monterrey. Tvåa var Dario Franchitti, Skottland, och på tredjeplats kom Christian Fittipaldi, Brasilien.
- da Matta var väl ganska överlägsen egentligen. Hans bil såg väldigt stark ut i dag, det här är andra året han kör för Newman/Haas Racing och det tar tid att få allt att fungera perfekt mellan förare och stall. da Matta vann här också ifjol, då jag tappade ledningen på grund av ett elfel, säger Kenny Bräck.
Nästa tävling i FedEx Championship Series är Toyota Grand Prix of Long Beach i Kalifornien, USA. Det loppet körs den 14 april.
- Det är inte roligt att behöva vänta så länge innan man får en ny chans, men att det smäller hör till den här sporten. I bland är livet som att gå med grus i skorna, avslutar Kenny.
Kenny slutade på artonde plats i Mexico.

02-03-05 Kenny Bräck inleder CART-säsongen i helgen
Bara några dagar återstår innan Kenny Bräck gör tävlingsdebut för sitt nya CART-stall, Target Chip Ganassi Racing. Premiären äger rum i Monterrey, Mexiko, den 10 mars.
Jag är försiktigt optimistisk. Det tar tid att lära känna ett nytt team och för mig handlar det ju också om ett nytt chassi och en ny motor. Vi hade problem att hänga med de snabbaste stallen tidigare under försäsongen, men sist när vi testade på Homestead i Florida var jag snabbast. Om det var bilen eller om vi bara hade flyt är svårt att säga, kommenterar Kenny.
Kenny tog pole position i Monterrey förra året, men bilen drabbades av ett elfel och han slutade femma.
- Jag lämnade Mexiko med positiva vibrationer och ser verkligen fram emot att komma tillbaka dit. Uppslutningen kring racet på Fundidora Park var fantastisk förra året med över 100 000 åskådare kring banan.
Kenny har 10 testdagar bakom sig i sin nya Ganassibil inför CART-premiären.
- Ungefär vad jag hade hoppats på. Precis som många andra hade jag gärna velat ha ytterligare några dagar, då det tar tid för ingenjörerna att lära känna mig och hur jag vill ha bilen inställd.
Banan i Monterery är av landsvägstyp. Knixig och därför ganska långsam med låg greppnivå.
- Den är rätt teknisk och väldigt halkig så minsta misstag kan bli ödesdigert. Sätter du ett hjul fel åker du av, säger Kenny.
Toppfarten ligger kring 300 km/tim, snittfarten är cirka 160 km/tim.
CART har infört några nya regler inför den här säsongen, som ska göra racingen ännu mer spännande, Bl a går man tillbaks till två tidskval på vägbanor. Ett på fredag och ett på lördag där varje förare har 15 varv på sig i vardera kval. Den snabbaste föraren i respektive kvalpass får en bonuspoäng vilket innebär att alla kommer ge allt även om det regnar andra dagen. Dessutom garanteras den som är snabbast i fredagskvalet en plats i främsta startledet, oavsett vad som händer på lördagen.
En annan nyhet är att man i år inför tre - fönster- i tävlingen, där alla måste gå in i depå. För tävlingen i Mexico gäller max 27 varv mellan depåstoppen. Regeln har tillkommit för att det inte ska löna sig att ligga och spara bränsle. Alla måste göra minst tre depåstopp under tävlingen.
- Meningen är att vi ska kunna köra så fort det går hela tiden utan att tänka på bränsleförbrukningen. Det ska inte längre gå att ligga långt bak i fältet och vinna av en tillfällighet. Med andra ord, man ska inte kunna tura till sig en seger.
Nytt är också att CART i år tillåter antispinnsystem i bilarna.
- Det är så avancerad datateknik i bilarna nuförtiden att det är mycket svårt för CART att se om något team använder ett antispinnsystem. Därför väljer man att släppa det fritt. Till en början tror jag inte att varvtiderna kommer bli snabbare. Däremot är det möjligt att däckslitaget blir något mindre i tävlingarna.
Kenny Bräck blev tvåa i mästerskapsserien ifjol, 36 poäng efter Gil de Ferran.
Kenny ser Christiano da Matta, Christian Fittipaldi, Patrick Carpentier, Alex Tagliani, Jimmy Vasser, Michael Andretti, Paul Tracy och Dario Franchitti som de svåraste konkurrenterna i år.
- 80 procent av stallen har likartade resurser när det gäller chassi, bilar och motorer. Det är omöjligt att få ett tekniskt övertag. Och konkurrensen bland förarna är hård, vilket elva olika vinnare på 20 lopp ifjol visar, avslutar Kenny.

02-01-31 Världens bäste ovalförare heter Kenny Bräck
Det anser en av de största amerikanska motortidningarna, Racer Magazine. I sitt senaste nummer presenterar tidningen en omröstning bland läsarna, där Kenny toppar kategorin - Oval racer of the year- efter att ha fått 35 procent av rösterna.
Tvåa, med 31 procent av röstarna, kom Nascarstjärnan Jeff Gordon.
- Jag är överraskad över segern, då det varit Nascarförare som vunnit utmärkelsen de senaste fyra åren. Och Gordon är en ikon inom amerikansk racing, säger Kenny Bräck.
Kenny tog fyra segrar och två andraplatser i de åtta ovallopp som ingick i förra årets CART mästerskap. Dessutom blev han bästa formelbilsförare i den prestigefyllda IROC serien med en tredjeplats total.
- Att vinna den här omröstningen är verkligen hedrande med tanke på att förarna i Nascar och IRL bara kör på ovalbanor, avslutar Kenny
Årets första Cart-tävling avgörs i Monterrey, Mexiko den 10 mars

02-01-15 Kenny Bräck testar nya bilen och Nascar
Kenny Bräck är nu full gång med att testa sin nya Cart-bil i USA. I slutet av förra veckan var han på Laguna Seca Raceway i Kalifornien med sitt nya stall, Target Chip Ganassi Racing.
Onsdagens körning ställdes in på grund av dimma, men under torsdagen och fredagen hann man med en hel del varv på banan.
- Vi var ensamma där, så fartmässigt går det inte att säga något om den nya bilen ännu. Men vi hann jobba med motor, hjulbas, bromsar och andra viktiga komponenter, som vi sedan får möjlighet att finjustera.
Ifjol körde Kenny en Cart-bil med motor från Ford-Cosworth. I hans nya bil sitter en Toyotamotor, däremot handlar det även i år om ett Lola-chassi.
- De här dagarna är viktiga för mig, då det nu i början gäller att lära sig jobba med nya ingenjörer och stallpersonal. Ganassi är ett välorganiserat stall, så allt flyter på bra. Vi börjar lära känna varandra.
Kenny, som var tvåa i mästerskapsserien, CART FedEx Championship Series, förra säsongen räknar med att vara tillbaka på Laguna Seca Raceway för ytterligare tester om en månad.
Hans nya stallchef, Mike Hull, är imponerad av vad han sett hittils av sin svenske förare:
- Det här var viktiga dagar för oss och Kenny har snabbt kommit in i teamet. Våra tekniker och mekanier får veta vad ha gillar och inte gillar med bilen, vilket ger oss tid att preparea den inför nästa test.
I början av den här veckan befinner sig Kenny Bräck på klassisk amerikanska racingmark, då han testar en Nascarbil på Daytona i Florida.
- Jag ska testa under några dagar, bland annat tillsammans med Jimmy Spencer. Det ska bli fantastiskt roligt.
Inga beslut är ännu fattade om Kenny kommer att köra Daytona 500, som avgörs den 17 februari.
Det kan också bli något eller några lopp i Nascar senare under säsongen. Klart är dock att Kenny Bräck i år gör comeback i Indy 500, tävlingen han vann 1999.
- Det ska bli skojigt. Jag har saknat den tävlingen, men nu ska det bli av. Jag ska göra en del tester inför Indy 500 i februari.
Hur det blir med IROC är oklart. Bräcks nya bil är målad i rött och vitt, vilket är den amerikanska varuhuskedjan Tagetss färger. Han kommer att tävla med nummer 12 på bilen.

02-01-05 Bräck ska testköra för Nascar
Vi kan snart få se Kenny Bräck i Nascar, USA:s mest penningstinna och prestigefyllda racingliga. Om en dryg vecka ska Kenny testköra en Nascar-bil i Daytona. Allt som en förberedelse för att eventuellt ställa upp i klassiska Daytona 500.
- Det ska bli kul att se Kenny köra en annan typ av bil, säger Mike Hull, manager för Bräcks nya stall Ganassi till Autosport Magazine.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

01-12-21 Bräck slipper sina värsta konkurrenter
- Ta det positiva från de bästa förarna vi någonsin haft så får man Kenny. Han ger 110 procent. Kenny Bräcks nya teamchef, Mike Hull, öser beröm över värmlänningen efter första testet i Target/Chip Ganassi-stallet.
Bräck kan också glädja sig över att hans värsta konkurrenter lämnar Cart. Testdagarna i Sebring, Florida, har varit en dröm för Target/Ganassi-stallet. Kenny Bräck har varit precis så bra som alla hoppats. Och nu öser teamchefen Mike Hull beröm över värmlänningen. Själv är Kenny sansad.
- Det var bra testdagar härnere. Men det finns fortfarande mycket att jobba på , säger han när han ringer upp VF-sporten.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

Kenny Bräck om nya bilen, krascherna och framtiden
Bilen behöver tankas. Han lämnar motorvägen i Karlstad men fortsätter att köra fort, det blir en rejäl sladd precis när han tvärnitar vid bensinpumpen. Intill kliver en polis ur sin bil.
- Det gick väldigt fort, säger han allvarligt. Tror du att du är nån jädra Kenny Bräck, eller?
- Ja, det är nog så, svarar Kenny Bräck.
Kenny Bräck skrattar gott när han berättar historien om mötet med Karlstadspolisen för ett år sedan.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

Kenny Bräck kraschade i finalen
Efter 32 av de totalt 250 varven slutade årets CART-serie för Kenny Bräck. Han gick med kraft in i muren pga ett eventuellt läckage och för andra gången den här helgen lämnade han vraket oskadd. I slutställningen innebär det ingen förändring.
- Vi var tvungna att byta till reservbilen strax innan starten pga ett läckage i racebilen. Nästan omedelbart började jag få problem med överstyrning, vilket är det sista man vill ha på en sån här bana. Jag försökte dock hålla kontakt med täten fram till första depåstoppet då vi skulle justera bilen. Jag vet inte vad som hände vid kraschen. Bilen spann runt utan förvarning. Förare runt omkring mig rapporterade ett eventuellt läckage från min bil. Det eller olja på banan kan orsakat incidenten. Exakt vet vi först när vi analyserat datan. Det var en tråkig avslutning på en fantastisk säsong. Jag hade planerat en bättre present till mina svenska fans. Men jag kommer igen nästa år

CART FedEx Championship 2002
10 mars Fundidora Park Monterrey, Mexico
14 april Streets of Long Beach Long Beach, Calif., USA
27 april Twin Ring Motegi Motegi, Japan
2 juni The Milwaukee Mile West Allis, Wis., USA
9 juni Mazda Raceway at Laguna Seca Monterey, Calif, USA
16 juni Portland International Raceway Portland, Ore., USA
30 juni Chicago Motor Speedway Cicero, Ill., USA
7 juli Exhibition Place Toronto, Ontario, Canada
14 juli Burke Lakefront Airport Cleveland, Ohio, USA
28 juli Concord Pacific Place Vancouver, British Columbia, Canada
11 augusti Mid-Ohio Sports Car Course Lexington, Ohio, USA
18 augusti Road America Elkhart Lake, Wis., USA
25 augusti Circuit Gilles Villeneuve Montreal, Quebec, Canada
1 september Streets of Denver Denver, Colo., USA
14 september Rockingham Motor Speedway Corby, England
21 september EuroSpeedway, Lausitz, Germany
13 oktober Autodromo Hermanos Rodriguez Mexico City, Mexico
27 oktober Streets of Surfers Paradise Surfers Paradise, Queensland, Australia
3 november California Speedway Fontana, Calif., USA

Racing
www.motorsportivarmland.nu