KENNY BRÄCK 2003

 

Det här hände 1998
Det här hände 1999
Det här hände 2000
Det här hände 2001
Det här hände 2002
Gästbok/Guestbook
Kenny Bräcks officiella hemsida
Skicka en hälsning till Kenny Bräck


03-11-29 Kenny Bräck Race Report Seven weeks and counting
First of all I want to thank all of you fans that sent cards, e-mails, and in other ways contacted me during this period of illness. I've received greetings from all over the world and many from old friends that I have not heard from in years (so I guess all bad things carry something good with them too). I even received an email from space, from the American astronaut onboard "The International Space Station", which I thought was pretty cool.
Läs mer

03-11-05 Doctors Please with Brack´s Recent Surgery
IRL IndyCar® Series driver Kenny Brack is in good condition after undergoing successful surgery on his back and right ankle Nov. 4 at Methodist Hospital in Indianapolis, said Dr. Henry Bock, director of medical services for the Indy Racing League.
Läs mer

03-10-29 Brack´s Rehab Going Well In Indy
Team Rahal driver Kenny Brack continues make good progress with his rehabilitation of injuries from the Oct. 12 Texas Motor Speedway IRL IndyCar Series crash, said therapists at the Rehabilitation Hospital of Indiana Wednesday.
Läs mer

03-10-23 Kenny Bräck har påbörjat rehabiliteringsträningen i Indianapolis
Nu har rehabiliteringsträningen inletts för svenske racerstjärnan Kenny Bräck. Han förflyttades i tisdags med ett eget läkarflygplan till Methodist Hospital i Indianapolis.
- Kennys tillstånd är fortfarande stabilt och efter förflyttningen vårdas han i Indianapolis av doktor Kevin Scheid, säger IRL:s egna läkare Henry Bock.
Det har nu snart gått två veckor sedan kraschen i IRL-finalen på Texas Motor Speedway. Kenny flögs med helikopter från banan till Parkland Memorial Hospital i Dallas. Där genomgick han två operationer inom 48 timmar, dels för frakturer på lårben och fotleder samt en avancerad operation på ländryggen. Operationerna var lyckade och återhämtningen har gått fort tack vare Kennys goda fysik.
I början på veckan beslutades att han skulle förflyttas till Indianapolis och på måndagen skrev Kenny följande hälsning till familj, vänner och fans.
"Jag är uppstöttad i min sjukhussäng i Dallas och försöker skriva en race rapport till er. Tyvärr blir det en kort då jag varken har styrkan eller fantasin riktigt ännu. Det spelar kanske inte så stor roll heller när jag inte kommer ihåg någonting från racet.
Hur som helst kände jag att jag ville skriva några rader till alla er som har skickat flera tusen hälsningar via e-mail till mitt team, tidningarna, mig och min fru. Jag visste inte att jag hade så mycket stöd och jag kan försäkra er om att det verkligen har hjälpt mig att ta mig igenom det här på bästa möjliga sätt.
Jag har inte själv sett kraschen men jag har hört om den. Det öppnar verkligen ens ögon för högre makter, jag är säker på Gud har något att göra med att jag fortfarande är vid livet. Hade jag brutit de ben jag bröt nu vid separata tillfällen och låtit de läka så hade det inte funnits mycket tid över att bli racerförare.
Jag bröt fem mycket viktiga ben och de flesta är komplicerade såsom ryggen, fotlederna etc. Läkarteamet i Dallas jobbade samanlagt 15 timmar för att få allt på plats igen. De har gjort ett fantastiskt arbete och de tror att jag har bra chanser att bli återställd igen. Jag vet att det kommer att ta tid, flera månader, men ge mig en bara en minimal chans så ska jag fixa det. Nu ska jag vila lite, vi ses snart!"
Kenny Bräck

03-10-22 Brack Transferred To Indy Tuesday
Injured IRL IndyCar Series driver Kenny Brack was transferred to Methodist Hospital in Indianapolis Tuesday via medical plane and remains in stable condition.
Läs mer

03-10-21 Kenny Bräcks egna hälsningar från sjukhuset i Dallas
Kenny Bräck fortsätter att återhämta sig i ett privat rum på Parkland Memorial Hospital i Dallas. 37-åringen från Glava var mycket pigg på måndagen och pratade med teamägare Bobby Rahal och racinglegenderna Mario Andretti och Johnny Rutherford. Han är oerhört tacksam för alla kort, brev e-mails, fax och samtal han fått från människor världen över och låter hälsa att han blir bättre för var dag.
- Jag vill tacka alla för det stöd som ni gett Anita och mig den senaste veckan. Jag visste inte att det fanns så många vänner, fans och racingentusiaster där ute. Det känns underbart att veta att ni står bakom mig och jag är ivrig att få se alla snart igen, säger Kenny.
Bräck vårdas för skador på höger lårben, båda fotlederna samt en fraktur på ländryggen som han ådrog sig i en våldsam krasch i IndyCar-finalen på Texas Motor Speedway förra söndagen. Benbrotten opererades på söndag natt och ryggen på måndag natt.
- Johnny (Rutherford) förklarade hur jobbigt det är att bryta ryggen som han gjorde i en krasch för många år sedan. Han fick mig att skratta och det gjorde fruktansvärt ont så han var tvungen att sluta berätta roliga historier, säger Kenny och fortsätter:
- Jag är oerhört glad att jag fick träffa Johnny och prata med Bobby och Mario på telefon. Det stärkte mig verkligen. Just nu pratar vi med läkarna för att se när jag kan få bli flyttad till Indianapolis. Jag hoppas att det sker inom de närmsta dagarna.
Diskussioner om Bräcks förflyttning förs med läkarna i Dallas samt med IRL:s egna läkare Henry Bock och specialisten på racingskador, doktor Terry Trammell i Indy.
- Bräck kan bli förflyttad till Indianapolis så tidigt som tisdag, uppger Bock.

03-10-21 Kenny Bräck Race Report
Thank you Dear friends,
I am propped up in my Dallas hospital bed trying to write you a race report. Unfortunately it will be a short one since I do not have the strength nor the imagination just yet.
Perhaps it does not matter so much because I do not remember anything from the race anyway!
Läs mer

03-10-20 Brack Thanks Everyone For Thoughts, Prayers
Injured driver Kenny Brack said Monday he is very grateful and appreciative to all of the people who have sent cards, letters, e-mails, faxes and calls from across the world and he wants them to know he is getting better each day. The Team Rahal racer continues his recovery process in a private room in Parkland Hospital.
Läs mer

03-10-20 Kenny planeras flyttas till Indianapolis för rehabilitering
Kenny Bräck, 37, ådrog sig svåra skador i en våldsam krasch i IndyCar finalen på Texas Motor Speerway förra söndagen. Han har opererat en lårbensfraktur, två fotledsbrott samt genomgått en avancerad ryggoperation där läkare stabiliserat kotor i ländryggen.
Bra precis en vecka efter kraschen har tillståndet för den svenska racingstjärnan förbättrats avsevärt och efter att han förflyttats från intensivvårdsavdelningen på Parkland Memorial Hospital i Dallas till ett eget rum har han pratat med vänner familj.
- Kenny var livlig i dag och pratade med vänner i Sverige samt Bobby Rahal och några andra personer från teamet. Han pratade med dem om många saker och ser fram emot att komma till Indianapolis för vidare rehabilitering, säger Kennys fru Anita.
På måndag lokal tid ska det diskuteras om Kennys möjligheter att flytta till Indianapolis tillsammans med de läkare som vårdat Kenny i Dallas samt IRL:s egna läkare doktor Henry Bock. I Indianapolis finns också doktor Terry Trammell som är specialiserad på racingskador.
- Det var riktigt skönt att få prata med Kenny idag, säger Bobby Rahal som äger team Rahal tillsammans med den amerikanska tv-profilen David Letterman.
- Han blir bättre varje dag och jag vet att han kommer att jobba hårt med sin rehabiliteringsträning. Kenny är en kämpe.
Hälsningar till Kenny kan skickas till: Team Rahal 4601 Lyman Drive Hilliard, OH 43026
Eller till
www.rahal.com

03-10-20 Brack Talks To His Team Sunday
Kenny Brack continued his recovery process Sunday as the Team Rahal driver remained upbeat and talked to his family, friends and team members from Parkland Hospital.
Läs mer

03-10-19 Kenny har förflyttas från intensivvårdsavdelning till eget rum
Kenny Bräck var glad när han i lördags morse flyttade från intensivvårdsavdelningen till ett privat rum på Parkland Memorial Hospital i Dallas.
Kenny höll sin fru Anita i handen när han för första gången sedan söndagens krasch kunde titta ut från sjukhuset. Han var mycket glad över att få flyttas från intensivvårdsavdelningen till ett eget rum där han kunde ta emot vänner och familj.
- Det var riktigt roligt att se Kenny så glad när han flyttades från intensivvårdsavdelningen. Han kunde äta lite fast föda och för första gången prata med sina föräldrar i telefon, det piggade upp honom rejält, säger Anita.
På lördagen fick Kenny besök av forne Indy 500-segraren Johnny Rutherford, kompisen och IRL-föraren Greg Ray och generalen för Texas Motor Speedway, Eddie Gossage.
- Kenny var glad över att prata med alla idag men han blev trött rätt fort. Han ställer mycket frågor till läkarna om hans skador och om racet och kraschen.
Bräck förväntas stanna på Parkland Hospital i ytterligare några dagar och förväntas senare flyttas till Indianapolis för vidare rehabilitering.
- Kenny ser fram emot rehabiliteringen nu, han vet att han har en lång väg tillbaka, säger Anita.

03-10-19 Brack Moves From Intensive Car Saturday
Kenny Brack was smiling wide Saturday morning at Parkland Hospital as he was wheeled from the intensive care unit to a private room.
Läs mer

03-10-18 Kenny Bräck mår bättre
- skämtar med teamet och sjukhuspersonalen
Bräck vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelningen på Parkland Memorial Hospital i Dallas för de skador han ådrog sig vid söndagens krasch i IndyCar-finalen på Texas Motor Speedway. Men hans tillstånd har förbättrats.
- Kenny Bräcks tillstånd har förbättrats till fullvärdigt, säger doktor Henry Bock, IRL:s egna läkare.
Kennys tillstånd var så stabilt att han kunde väckas under fredagen.
- Kenny var rolig och skämtade med oss idag, han var irriterad på alla slangar han har i sig efter operationen, säger Anita från sjukhuset.
- Det var en lättnad för mig att se honom som vanligt igen och så klart ställde han en massa frågor om racet, hans skador och om sjukhusutrustningen. Det är oerhört skönt att se.
Anita säger att Kenny också skojjade med Team Rahals personal.
- Han sa till teamet att han skulle ha racerapporten från Texas klar nästa vecka, just nu var han lite för upptagen för att jobba på den.
Kenny förväntas stanna på Parkland Hospital i ytterligare några dagar men kommer eventuellt att förflyttas till Indianapolis för rehabilitering.
- Läkarna har faktiskt redan börjat få Kenny att röra armar och ben så rehabiliteringsträningen har redan börjat, säger Anita och avslutar:
- Vi fortsätter att be för Kennys återhämtning och vi hoppas att alla fans kan göra det samma. Ett stort tack till alla för deras stöd.
Hälsningar till Kenny kan skickas till: Team Rahal 4601 Lyman Drive Hilliard, OH 43026
Eller till
www.rahal.com

03-10-17 Brack´s Condition Upgraded To Satisfactory
Injured driver Kenny Brack´s condition has been upgraded to satisfactory Friday at Parkland Hospital, said Dr. Henry Bock, medical director for the Indy Racing League.
Läs mer

03-10-17 Hälsningarna strömmar in till Kenny Bräck
- Det har kommit otroligt många "krya-på-dig"-hälsningar till Kenny, säger hans fru Anita från Parkland Memorial Hospital i Dallas.
Kennys tillstånd uppges fortfarande vara allvarligt men stabilt och han vårdas just nu på sjukhusets intensivvårdsavdelning för de skador han ådrog sig i en våldsam krasch i IndyCar-finalen på Texas Motor Speedway i söndags. Han opererades under söndag natt för en fraktur på högra lårbenet samt för de båda fotledsfrakturerna. I måndags natt genomfördes en avancerad ryggoperation som uppges vara lyckad.
- Vi har tagit emot jättemånga brev, kort, e-mail, fax och samtal från så många människor, säger Kennys fru Anita och fortsätter:
- Det har gjort alla här i Dallas och i Team Rahal glada. Det har kommit tusentals e-mails till Kennys och Team Rahals hemsida och vi vill tacka alla för deras stöd och vänlighet. Gud har varit med Kenny och hans tillstånd förbättras varje dag.
Kenny Bräck har bland annat mottagit en hälsning från Kung Carl XVI Gustaf. David Letterman (delägare i Team Rahal), höll ett känslomässigt tal för Kenny under sin Late Show på måndag kväll. (Sänds i Sverige på ZTV måndagen 20 oktober).
IRL-bossen Tony George, årets Indy 500-mästare Gil de Ferran, forne Indy 500-mästaren Buddy Lazier och hans fru Kira har också hälsat, liksom NASCAR-föraren Jerry Nadeu.
Kennys förre teamägare Chip Ganassi och forne Team Rahal kollegan Max Papis skickade följande meddelande till Kenny:
"Hej Kenny, vi visste inte att du kunde flyga utan pilotlicens, vi ger oss din kärlek och hoppas att du blir bättre snart".
Anita Bräck har blivit stark av det stöd hon fått från personalen på Parkland Hospital.
- Läkarna, sköterskorna och personalen på Parkland har varit fantastiska. De har varit fantastiska mot Kenny, mig och vårt team. Allt jag säger om dem är inte tillräckligt och jag är oerhört tacksam att vi fick ta Kenny hit. Vi uppskattar allt som sjukhusets personal

03-10-17 Brack Gets Plenty of Well Wishes
The stream of well wishes for injured driver Kenny Brack has been amazing says his wife Anita Thursday from Parkland Memorial Hospital. Brack remains in serious, but stable condition.
Läs mer

03-10-16 Läkarna nöjda med Bräcks framsteg
Kenny Bräck fortsätter att visa förbättringar efter de två operationer han genomgått på Parkland Memorial Hospital i Dallas, uppger IRL:s egen läkare doktor Henry Bock.
Tillståndet bedöms fortfarande som allvarligt men stabilt. Läkare från fyra avdelningar innefattande Neurologer, Ortopeder, Hjärtspecialister samt delar ur akut teamet på Parkland Hospital har under onsdagen pratat med Kenny och haft honom under observation på sjukhusets intensivvårdsavdelning. Samtliga läkare var belåtna över Bräcks framsteg sedan den våldsamma kraschen på Texas Motor Speedway.
Bräck har sedan kraschen genomgått två operationer för sina skador omfattande en fraktur på höger lårben, två brutna fotleder, ett brutet bröstben samt en fraktur på ländryggens tredje kota. (L-3). Kraschen inträffade på det 188:e varvet av den totalt 200 varv långa IndyCar-finalen 2003, Chevy 500,
Natten till måndag, lokal tid, opererades Kenny framgångsrikt för sin lårbensfraktur och sina fotledsbrott på Parkland Memorial Hospital i Dallas. Ryggoperationen, där ländkotan L-3 drogs samman och stabiliserades med ländkotorna L-2 och L-4, genomfördes under åtta timmar på samma sjukhus sent på måndag natt.
Kennys fru Anita, talade i onsdags för första gången ut till media. Hon pratade om sina känslor under kraschen, sin mans skador, hans nuvarande tillstånd och om framtiden.
- Vi får goda nyheter varje dag, hittills har vi inte haft en nyhet som varit dålig vilket varit upplyftande för mig själv och Kennys vänner, familj och Team Rahals personal, säger Anita och fortsätter:
- Det var oerhört tufft att se Kenny i en så våldsam krasch och min första tanke var givetvis att fråga om han fortfarande var vid liv. Efter några minuter visste jag att han var skadad men kände att han kunde överleva. Det var en stor lättnad för mig när jag kunde prata med honom på banans sjukcenter. Han skämtade också med oss på sjukhuset och pratade med Michael (Andretti), Bryan (Herta), Dario (Franchitti) och Bobby Rahal innan operationen på söndag natt. Då kände jag en ännu större lättnad.
- Jag vet inte om han kommer att kunna komma tillbaka till racerbanan igen, det är upp till Kenny. Om han vill köra så står jag bakom honom, jag älskar också racing och min instinkt säger mig att han vill komma tillbaka igen. Vi vet att han har en lång återhämtningsperiod framför sig men allt ser positivt ut och röntgen bilderna visar att allt ser bra ut, även huvudet, så jag tror att han kommer att bli samma Kenny när han är frisk igen. Det är allt jag vill just nu.

03-10-16 Anita Brack Talks To The Media
Team Rahal driver Kenny Brack continues to show improvement Wednesday (Oct. 15) at Parkland Memorial Hospital, said Dr. Henry Bock, director of medical services for the Indy Racing League. Brack, the 1999 Indy 500 champion, remains in serious, but stable condition, Bock said.
Läs mer

03-10-14 Kenny Bräcks ryggoperationen bedöms lyckad
Ryggoperationen bedöms lyckad - Bräck har rört ben och tår. Natten till tisdag, svensk tid, genomgick Kenny Bräck en åtta timmar lång ryggoperation på Parkland Memorial Hospital i Dallas. Bräcks tillstånd uppges fortfarande vara allvarligt men stabilt.
Operationen var avancerad och genomfördes av ett lag på totalt sju läkare under ledning av Dr. Kevin Morrill.
- I natt genomförde vi en öppen fixering av ryggmärgsfrakturen på L-3 kotan, samt en fusions operation (en slags operation där ryggkotor förenas) av L-2, L-3 och L-4 kotan", säger Morrill.
- Det råder ingen tvivel om att Kennys goda fysiska kondition hjälpte honom under operationen. Han har rört på benen och tårna och de närmaste dagarna kommer vi att övervaka hans tillstånd".
Teamchefen i team Rahal, Scott Roembke, säger i en kommentar:
- Alla i teamet är oerhört tacksamma för den vård Kenny har fått på Parkland Hospital och enligt läkarna verkar det som om Kenny återhämtar sig bra. Allt vi kan kräva nu är böner för Kenny".
Hälsningar till Kenny kan skickas till: Team Rahal, 4601 Lyman Drive, Hilliard, OH 43026 eller till
www.rahal.com.

03-10-13 Kenny Bräck opererad i Dallas i morse
Kenny Bräck opererades tidigt på måndagsmorgonen, svensk tid, på Parkland Hospital i Dallas. Läkarna opererade ett brott på Bräcks högra lårben och frakturer på båda vristerna. En fraktur på en nedre ryggkota (L-3) kommer att opereras senare under veckan.
- Skadorna är inte livshotande och vi förväntar oss att Kenny Bräck blir helt återställd", säger IRL:s egen läkare, Henry Bock i en kommuniké.
Enligt svenskens stall, Team Rahal, är tillståndet för Kenny Bräck allvarligt men stabilt efter en av de mest våldsamma krascherna i IRL:s historia.
Kenny Bräcks bil hakade i konkurrenten Tomas Scheckter på det 188:e varvet. Bräck låg då fyra i säsongens sista tävling, Chevy 500, och var på väg att passera Scheckter i kampen om tredjeplatsen.
Kennys bil slungades i 350 km/tim upp i luften och krossades mot den bortre långsidans övre skyddsnät. Cockpiten med Kenny sittandes i slog i banan med våldsam kraft och kanade ner mot ovalens innerspår. Delar från Kennys bil låg utspridda över en stor del av banan och loppet flaggades av.
Den svenske racingstjärnan fördes först till banans sjukstuga innan han transporterades i helikopter till sjukhuset i Dallas. Han talade med läkarna och sin hustru Anita bara minuterna efter kraschen och uppgavs vara "alert".
Anita Bräck, som befann sig på sjukhuset under natten till måndagen, säger så här i en kommentar:
- Kenny frågar hela tiden om vad som hände. Han är glad över att se sina vänner och kamraterna från Team Rahal, som besökt honom på sjukhuset under kvällen och natten. Nu gäller det att han får lugn och ro, så att han kan bli helt återställd".
Bland de förare som skyndade till Parkland Hospital i centrala Dallas för att besöka Kenny återfanns Michael Andretti, Dario Franchitti och Bryan Herta. Också ett flertal medlemmar av Team Rahal tillbringade natten på sjukhuset för att vara nära Kenny, som är stallets ende förare i IRL. Stallchefen Bobby Rahal flög in från Mexico City under natten, där han hade övervakat ett CART-lopp.
Exakt hur olyckan gick till är inte klarlagt. Bräcks vänstra framhjul hakade i Scheckters högra bakhjul, vilket skickade de båda IRL-bilarna in i den övre skyddsmuren på Texas Motor Speedway.
Kenny Bräck slutade på 14:e plats i söndagens lopp och blev nia totalt i årets mästerskapsserie.
Tävlingen vanns av Gil de Ferran, som avslutade karriären med Chevy 500. IRL-mästare år 2003 blev Scott Dixon.

03-10-13 Kenny Bräck allvarligt skadad
Kenny Bräck skadades allvarligt under söndagens sista Indy Cartävling på Texas Motor Speedway efter en kollision med Tomas Scheckter på det 187:e varvcet.
- Tillståndet är stabilt. Kenny Bräck genomgår fortsatta undersökningar och tester på Parkland Hospital i Dallas. Han är alert och pratar", meddelar representanter för hans stall, Team Rahal, under natten till måndagen.

03-10-12 Brack Fast In Texas Warm-Up
It was an unusually quiet Saturday for the IRL IndyCar Series after Friday's qualifications at the Texas Motor Speedway.
But Kenny Brack and his Team Rahal crew made important adjustments to the No. 15 Pioneer/Miller Lite Honda Dallara Indy car in the two practice sessions Saturday in preparing for Sunday's Chevy 500 on the 1.5-mile oval north of Ft. Worth.
Läs mer

03-10-11 Brack Takes 7th In Texas IRL Qualifying
Kenny Brack was only the second driver out on the track to make a qualifying attempt Friday at Texas Motor Speedway but the Team Rahal driver clocked a strong speed of 221.487 miles per hour for the rest of the 22-car field to shoot at on the 1.5-mile oval.
Brack's Pioneer/Miller Lite Honda Dallara qualification run finished up seventh fastest when the final car clicked the timing lights on the warm Autumn evening.
Läs mer

03-10-09 Kenny Bräck hoppas på repris i Texas
Kenny Bräck hoppas på ett lika bra resultat som senast på Texas Motor Speedway när IRL-serien avslutar säsongen med Chevy 500 på söndag. Kenny var fyra i kvällsloppet Bombardier 500 på samma bana den 7 juni i år.
- Jag hoppas kunna upprepa ett bra resultat och få en stark avslutning på den här säsongen. Kanske kan vi pressa oss fram någon placering i mästerskapsserien", säger Kenny Bräck.
Han ligger på åttonde plats inför helgens 16:e och sista tävling. Kenny har 328 poäng och är 13 poäng efter Tomas Scheckter på sjunde plats.
- Om allt faller oss i händerna ska det gå att avancera någon placering".
Texas Motor Speedway bjuder på en 1,5 mile lång oval och är en så kallad superspeedwaybana.
Bräck och hans Team Rahal har haft problem med tillförlitligheten med sin Pioneer/Miller Lite/Honda/Dallarabil under året.
- - Det har varit en otroligt intensiv säsong, som varit full av utmaningar. Det är skönt att säsongen är över nu, så att det kan bli lite tid över för vila", säger Kenny.
Processen med att förbättra bilen inför nästa år är redan igång.
Söndagens Chevy 500 blir helt avgörande för kampen om IRL-mäterskapet, där Helio Castroneves och Scott Dixon är i delad ledning på 467 poäng. De skuggas av Tony Kanaan på 460 poäng.

03-09-22 Depåkrångel för Kenny i Fontana
Kenny Bräck startade som tvåa och ledde söndagens Toyota Indy 400 efter det första varvet på California Speedway i Fontana utanför Los Angeles.
Han låg sedan sjua inför det första depåstoppet på det 43.e varvet, och hade förhoppningar om en placering bland de sex främsta, när det tekniskt fel på bränsetanken förstörde dagen.
- Locket öppnade sig inte när jag kom in i depån. Något inne i bränsletanken hade gått sönder, så jag förlorade tio varv innan felet var åtgärdat", kommenterar Kenny Bräck.
Han kom så småningom ut på banan igen och fullföljde tävlingen, men slutade på 20:e plats.
- Klart att jag är besviken, men vad ska jag göra när något sånt här inträffar?".
Bräck är nöjd över den kvalinställning man hade av bilen i lördags, som gav näst bästa tid bakom Helio Castroneves. - Vår race set up är inte lika bra, men fartmässigt skulle jag tro att vi var sjätte eller sjunde bil i dag. Det var också av bränslestrategiska skäl vi föll tillbaka några placeringar under inledningen av loppet", säger Kenny.
Söndagens placering gav tio poäng och Kenny ligger nu på åttonde plats i mästerskapserien på 328 poäng inför den avslutande tävlingen, Chevy 500, på Texas Motor Speedway, den 12 oktober.
Fem förare är inblandade i tätstriden. I delad ledning på 467 poäng återfinns Helio Castroneves och Scott Dixon. På tredje plats ligger Tony Kanaan (460 poäng). Sam Hornish Jr., som vann Toyoya Indy 400, ligger fyra (448 poäng) före Gil de Ferran på femte plats (437 poäng).
- Jag tror att det kommer att stå mellan Catsroneves och Dixon, men även Kanaan har en chans på mästartitel", säger Kenny Bräck.

03-09-21 Brack Takes Front Row Start For California Race
Kenny Brack´s left foot is still sore from the 200 mile per hour crash two weeks ago at Chicagoland Speedway but there is nothing wrong with Brack´s right foot.
The popular Swede had a heavy right foot Saturday in qualifications at California Speedway when he took the No. 15 Pioneer/Miller Lite Honda Dallara to the front row for Sunday´s IRL race.
Läs mer

03-09-18 Kenny Bräck tillbaka efter kraschen
På söndag är det dags för säsongens näst sista tävling i IRL-mästerskapet, Totota Indy 400 på Fontana Speedway utanför Los Angeles.
Kenny Bräck är därmed tillbaka i sin Pioneer/Miller Lite/Honda/Dalarabil efter kraschen på Chicagoland Speedway för två veckor sedan.
- Jag klarade mig utan några benbrott, men hade svårt att gå på ena foten under några dagar och jag var allmänt blåslagen", berättar Kenny Bräck.
Orsaken till kraschen tror man var att något litet föremål från bilen lossnade och punkterade ena bakhjulet som exploderade och fick bilen att snurra ett halvt varv innan den träffade skyddsmuren i över 300 kilometer i timmen. Efter en veckas rehabilitering hemma i Columbus, Ohio, är Kenny nu redo för säsongens två avslutande race.
Han hoppas stallet kan ha en konkurrenskraftig bil under hela helgen i Kalifornien och kunna köra till sig en framskjuten placering på Fontana.
- Rent matematiskt har vi väl chans till en topplacering i mästerskapsserien, men realistiskt sett är målsättningen att bli sexa. Då måste vi slå Al Unser Jr. och hålla Tomas Schekter bakom oss", säger Kenny.
Han ligger på sjunde plats på 318 poäng och har Al Unser Jr. närmast framför sig på sjätte plats med 330 poäng. Kenny skuggas av Schekter på 309 poäng.
- Jag ser fram emot tävlingen på Fontana, då jag alltid åkt bra där även om jag inte vunnit någort race på banan. Men jag har haft bra fart där och varit i ledningen under rätt många varv", fortsätter Kenny.
Den D-formade banan mäter två miles och har 92 000 åskådarplatser.
- Fontana är en bana av superspeedwaykaraktär och kommer att bjuda på side-by-side-racing. Nu gäller det bara att vi får till bilen i så bra skick som möjligt".
Kenny säger att det varit en intensiv och prövande säsong.
- Jag har gjort så gott jag har kunnat, precis som tidigare år. Något större misstag har jag inte gjort under året, däremot har vi ju under den sista tredjedelen av säsongen drabbats av tekniska fel vid några tillfällen som lett till krascher".
Under helgen i Kalifornien uppträder Kenny med sitt rockband, Kenny Bräck & the Subwoofers, vid några tillfällen. Både ute på banan, som ligger öster om Los Angeles, på torsdag och lördag, men även under ett besök hos sponsorn Pioneer i Long Beach på måndag.
Mästerskapsserien leds av Helio Castroneves (439 poäng) före Scott Dixon (427) och Tony Kanaa (425).

03-09-17 Kenny Bräck underhåller utanför banan i IndyCar
Kenny Bräck, 1999 års Indy 500 vinnare och förare för Team Rahal underhåller även utanför banan i årets amerikanska IndyCar Serie genom debuten av hans nya rockband "Kenny Brack and the Subwoofers".
Bandet består av 7 medlemmar. Tre inklusive Kenny jobbar inom IndyCar Serien och några är professionella musiker, men med de gemensamma intressena -Racing och musik.
Gruppen har gjort ett antal shower runt om i USA i samband med racingtävlingar. Bl. a spelade man inför 9.000 personer före Indianapolis 500 och inför 7.000 personer i Richmond, Virginia där man öppnade för populära gruppen "Three Doors Down".
I Nashville, Tennessee gjorde gruppen också sin första skivinspelning vilket resulterade I CD´n "Live from Nashville". Medverkade på inspelningen gjorde även Ed King, som under 70-talet spelade gitarr i super gruppen "Lynyrd Skynyrd". De blev populära med låten "Sweet Home Alabama" som Ed King komponerade. Sången finns även med på denna CD.
- En del förare spelar t. ex golf som avslappning, jag har alltid haft ett intresse för musik så för mej är det naturligt att spela gitarr. I år, genom Pioneer som sponsrar Team Rahal i IndyCar serien och den bil jag kör, blev möjligheten att ha ett band och göra en skiva verklighet. Sen hade jag turen att träffa ett gäng verlkigt skickliga musiker vilket gjort att jag utvecklat mitt gitarrklinkande ordentligt", säger Kenny.
Kenny har genom sitt musikintresse lärt känna en del racing intresserade musiker t.ex. Johnny Rotten (Sex Pistols), Mike Anthony (Van Halen), Mats Ronander och Ed King (Lynyrd Skynyrd).
- Inte minst Ed King som är en legendarisk gitarrist men också Gene Deer som är medlem i bandet har lärt mej massor. Gene är hur bra som helst på gitarr fast i mitt band får han naturligtvis inte spela så mycket solo", skrattar Bräck. "Men på slutet i "Let there be Rock" får man ett smakprov från honom".
- Mina favoriter på skivan är "Me & Bobby McGee", "Let There Be Rock" och "Rocker". Det är låtar som verkligen passar vår sångerska Kelsey Smith´s unika röst," avslutar Kenny.
Skivan kan köpas via www.kennybrack.com och alla intäkter går till välgörenhet genom CARA Charities (www.caracharities.org).
Nästa show är på California Speedway den 20 september där Kennys band ska vara förband för "Wild Child".
För mer information om Kenny Bräck eller gruppmedlemmarna gå till www.kennybrack.com.

03-09-15 Kenny Bräck Race Report
After rain comes sunshine
The last race, in Chicago, was a tough break for Team Rahal. It started good for us and we managed to qualify 4th, about a tenth adrift from pole. We concentrated most of the time on race set up though because as intense as our races are, with lots of wheel to wheel action, that is really important.
Läs mer

03-09-08 Kenny oskadd efter krasch i Chicago
Kenny Bräck låg på åttonde plats och hade förhoppning om en topplacering på Chicagoland Speedway i söndagens Delphi Indy 300 när något gick sönder i bakvagnen på hans bil på det 119:e varvet.
Bilen snurrade plötsligt i ingången till den tredje kurvan och kanade baklänges in i skyddsmuren. Trots den våldsamma kraschen klarade Kenny Bräck sig oskadd.
- Det small bara till i bilen under ingången till kurvan. Det kändes som om någon kört på mig bakifrån, men det var ett tekniskt fel i bilen som orsakade kraschen. I det läget spelar det ingen roll vad du gör, en sån situation går inte att rädda. Det handlar om farter på över 300 kilometer i timmen, säger Kenny Bräck.
Trots att han låg mitt i fältet av toppbilar och snurrade ett halvt varv innan bilen träffade skyddsmuren blev ingen annan bil inblandad i olyckan.
Kenny Bräck kunde snabbt ta sig ur sin Pioneer/Miller Lite/Honda/Dallarabil och vinkade till publiken att han var okej innan han satte sig i den van som transporterar förarna till banans sjukstuga.
- Jag slog mig ordentligt över benen och fötterna, men förhoppnigsvis är inget brutet. Vi har tittat på vad bilens sensorer indikerade i samband med kraschen, men vi vet ännu inte exakt vad som hände, kommenterar Kenny.
Han ser annars helgen i Juliet, Illinois, som en famgång för hans stall, Team Rahal.
- Vi kvalade som fjärde snabbaste bil och var bäst av Honda/Dallarabilarna. Vi hade bara elva tusendelar upp till pole position, vilket inte är så mycket. Bilen var bra balansmässigt under kvalet och fungerade också rätt väl under loppet. Vi justerade däcktrycket under det första depåstoppet och hade en av säsongens bättre tävlingsinställningar av bilen, berättar Kenny.
Tävlingen, som var den 14:e av säsongens 16 race, vanns av Sam Hornish Jr före Scott Dixon och Bryan Herta. De tre bilarna passerade över mållinjen i bredd i den hårdaste slutstriden tidsmässigt någonsin i IRL:s historia.
Helio Castroneves leder fortfarande mästerskapsserien på 439 poäng även om han tvingades bryta söndagens lopp på grund av en trasig växellåda på det 183:e varvet.
Kenny ligger kvar på sjunde plats, nu med 318 poäng.

03-09-07 Brack Qualifies 4th At Chicagoland
Kenny Brack and Team Rahal have focused on preparing the best racecar possible all weekend for Sunday´s Delphi Indy 300. Last year´s Chicagoland Speedway IRL IndyCar Series race was the closest and most spectacular Indy car race in series history and Brack and his Pioneer/Miller Lite Honda squad want to be in the middle of the battle when the green flag drops at 1 p.m. (CDT) on the 1.5-mile oval south of Chicago.
Läs mer

03-09-06 Brack clocks third fastest friday at Chicago
Kenny Brack returned from Sweden Wednesday with one thing on his mind - to win an IRL race before the end of the season. And Friday at Chicagoland Speedway, Brack showed his intentions by posting the third fastest speed (222.870 m.p.h.) with his No. 15 Pioneer/Miller Lite Honda Dallara Indy car.
Läs mer

03-09-02 Kenny Bräck hoppas på bra avsluning av säsongen
Tre tävlingar återstår av årets mästerskapsserie för Kenny Bräck och hans IndyCar-kolleger. På söndag är det dags för Delphi Indy 300 på Chicagoland Speedway, ett lopp som körs över 200 varv.
- Banan är snabb och det kommer bli kul racing mycket side by side figher, säger Kenny Bräck som testade med sitt Team Rahal på banan för en vecka sedan.
- Vi hade ett relativt lyckat test där, men hann på grund av en del tekniska problem inte köra med full bränsletank och simulera race set up. Men bilen kändes bra så jag tror det kommer bli bra ändå och jag ser fram emot söndagens tävling i Chicago, fortsätter Kenny.
Han hoppas på en bra avsluning av säsongen.
- Säsongen lider mot sitt slut och ett realistiskt mål för oss är att komma bland de sex bästa. För att nå det målet gäller det att ta bra med poäng under de tävlingar som återstår.
Kenny har, tillsammans med ytterligare åtta förare, rent matematiskt chansen att fortfarande vinna mästerskapsserien, som leds av Helio Castroneves på 429 poäng före Gil de Ferran (404 poäng) och Tony Kanaan (397 poäng). Kenny har 309 poäng och ligger på sjunde plats.
- Visst, allt är fortfarande möjligt men realistiskt så ska det inte gå. Däremot hoppas jag fortfarande vi kan ta en seger innan året är slut, säger Kenny.
Han var femma senast på Nazareth Speedway i sin Pioneer/Miller Lite/Honda/Dallarabil.
På torsdag kväll har Kenny Bräck and & Subwoofers releaseparty för bandets första album, "Live in Nashville" i downtown Chicago. Det kommer säljas till förmån för välgörenhet via bl. a
www.kennybrack.com.
På Kennys websida kan man också lyssna på ett urval av några låtar.
- Skivan blev riktigt bra. Kul också att Ed King från Lynyrd Skynyrd medverkar på sin egen "Sweet Home Alabama.

03-08-29 Kenny Bräck Race Report Scoring points again
Dear friends,
At last I get around to write a this report again. It has been a hectic summer period with back-to-back races, testing and other necessary stuff and it has not been much time left for other things. But now things have slowed down to a more manageable situation again and I am sitting on an airplane somewhere over the Atlantic Ocean on my way back to Sweden for a few days before the next race.
Läs mer

03-08-25 Kenny Bräck femma på Nazareth Speedway
Kenny Bräck körde upp sig till en femte plats i söndagens Firestone Indy 225 på Nazareth Speedway i Lehigh Valley, Pennsylvania.
- Med tanke på omständigheterna och att jag tvingats bryta de tre föregående loppen är jag nöjd med dagens placering, säger Kenny Bräck.
Han tog två placeringar i starten och körde upp sig från åttonde till sjätte plats men hade ett missöde under det första depåstoppet, som gjorde att han föll till 14:e plats.
- Det var mitt eget fel, då jag körde på ett framhjul som låg utlagt. Den här banan har väldigt små depåboxar och jag kom inte exakt i boxen.
Bräcks Pioneer/Miller Lite/Honda/Dallarabil är fortfarande några tiondelar för långsam ute på banan, men med smart körning och ett antal omstarter kunde Kenny köra upp sig till en femte plats och ta viktiga mästerskapspoäng.
- Två krascher med påföljande omstarter räddade oss i dag. Med tanke på alla ändringar vi gjorde efter fredagens inledande träning är jag nöjd med resultatet. Nazareth Speedaway är en smal och bökig bana, som inte ger mycket utrymme att ta några chanser. Det gäller att vara väldigt tålmodig, avslutar Kenny.
Tävlingen vanns av Helio Castroneves före Sam Hornish Jr. och Bryan Herta. Gil de Ferran var fyra.
Castroneves leder nu mästerskapsserien på 429 poäng, vilket är 25 poäng bättre än tvåan Gil de Ferran, som har 404 poäng. Kenny ligger sjua med 309 poäng.

03-08-24 Kenny Brack 8th in Nazareth qualifying
Kenny Brack and his Team Rahal squad made many changes on their No. 15 Pioneer/Miller Lite Honda Dallara Saturday morning at Nazareth Speedway in preparations for qualifying for the Firestone Indy 225.
Läs mer

03-08-23 Hot weather makes slick track for Brack
It was almost unbearable to stand in the pit lane Friday at Nazareth Speedway. Hot and humid weather conditions made for a tough day for the IRL IndyCar Series teams in practice runs for Sunday´s Firestone Indy 225 on the tight one-oval in the Lehigh Valley area of Pennsylvania.
Läs mer

03-08-18 Kenny bröt på hemmabanan
Ett oljeläckage på det 145:e varvet gav Kenny en nittonde placering i Belterra Casino Indy 300 då han tvingades att bryta. Årets tolfte IndyCar lopp gick på den 2.4 km (1.5 miles) långa banan i Kentucky. Med sin geografiska placering är Kentucky Speedway hemmabana åt Kenny Bräck och Team Rahal.
Efter att ha kvalat femtonde körde Kenny upp sig till en nionde placering direkt i starten. Den placeringen höll han fram tills dess att hela startfältet fått upp farten och ramlade sedan ner till en tolfte plats där han låg länge.
- Helgen började bra med en femte plats på första träningen men sen lyckades vi inte förbättra vårt chassie, snarare tvärtom. Trots att vi åter igen gjorde en kanonstart hade vi inte den fart vi behövde i bilen för att avancera i fältet, säger Kenny Bräck.
Det tvåhundra varv långa racet vanns av Sam Hornish Jr. Tvåa i tävlingen var Scott Dixon före Bryan Herta.
Med dagens resultat har Kenny 279 poäng. Mästerskapsserien leds av Tony Kanaan på 385 poäng.
Den trettonde deltävlingen går den 24 augusti i Michael Andrettis hemstad Nazareth,

03-08-18 Fire Stops Brack´s Kentucky Race
After a disappointing qualifying run Saturday, Kenny Brack and the Pioneer/Miller Lite Honda team were looking for improvements that would give Brack a chance to make a significant charge in Sunday's Belterra Casino Indy 300.
Rain halted the Sunday warm-up session after only a few laps and the crew was still in a quandary on how to prepare the No. 15 machine for the 200 laps feature on the 1.5-mile oval south of Cincinnati.
Läs mer

03-08-17 Tough qualifying for Brack at Kentucky
Kenny Brack was scratching his head Saturday at Kentucky Speedway in preparations for Sunday's Belterra Casino Indy 300.
The 1999 Indy 500 winner had to equal or better his qualifying performance from the previous week at Gateway International Raceway when he put the No. 15 Pioneer/Miller Lite Honda Dallara on the front row.
Läs mer

03-08-11 Kenny tvingas bryta Emerson Indy 250
Staden St. Louis, som rockens fader Chuck Berry en gång kallade sitt hem gav inte Kenny det medflyt som han och teamet hoppades på efter deras lyckade test på banan tidigare i Augusti.
Kenny låg på femte plats då han tvingades bryta tävlingen på det 86:e varvet efter att bilen plötsligt tappade fart.
- Bilen tappade utan förvarning fart i mitten på kurva tre och fyra, säger Kenny. Vi gick i depå och böt en hel del prylar i förhoppning att ordna felet för att i alla fall kunna ta viktiga poäng. Dessvärre visade det sig att en elektrisk styrenhet till motorn gått sönder som inte gick byta i depån.
Team Rahal hade annars bra fart på bilen.
På Lördagens kval var Kennys snittfart 281 km/h (175.777mph) vilket räckte till en startplats i första startledet. Pole tog Helio Castroneves på den 2 km (1.25 mile) långa banan, endast 3 hundradels sekunder snabbare än Kenny.
I starten på tävlingen tog Kenny kommandot och behöll ledningen i 5 varv.

- Vi gjorde en kanonbra start från ytterspår och lyckades ta ledningen och ryckte några billängder de första varven. Men väl uppe i full fart så hade vi inte balans nog i bilen att hålla de snabbaste konkurrenterna bakom utan föll tillbaka till femte plats", säger Kenny Bräck.

- Under första depåstoppet lyckades vi justera bilen till det bättre och vi hade häng på tätbilarna när vi bröt. Det är självklart aldrig bra att bryta en tävling, men detta är första gången i år vi tvingats bryta med ett materialfel. Även om raceresultaten inte blev vad vi hoppats på var helgen ett framsteg för oss. Vi gjorde stora framsteg med bilen, inte minst med kvalinställningarna, och även om vi har ytterligare jobb framför oss med raceinställningar hade vi kunnat åka hem på en tredje till femte plats, avslutar Kenny.
Kenny var också inblandad i en depåincident där Dixon, Bräck och andra hade närkontakt.
- Det vara nära att jag blev stående då Dixon som låg ca 50 cm framför mig i ytterfilen plötsligt tvärbromsade. Två bilar framför honom hade tydligen saktat ner i den snabba yttre filen och vi fick göra lite undanmanövrar. Det blev en dominoeffekt utan dess like och Scott Dixon och jag hade närkontakt men vi båda lyckades fortsätta utan att tappa placeringar fortsätter Kenny Bräck.
Det 200 varv långa racet på Gateway International Raceway vanns av Helio Castroneves. Tvåa i tävlingen var Tony Kanaan före Gil de Ferran. Kenny placerad sig på en 19e plats.
Mästerskapsserien leds av Tony Kanaan på 357 poäng. Med dagens resultat har Kenny 268 poäng och ligger kvar på femte plats.
Redan nu på tisdag väntar nya tester för Kenny och Team Rahal på Nazareth International Raceway i Pennsylvania.
Därefter är det dags för den tolfte deltävlingen som går den 17 augusti i Sparta, Kentucky.
03-08-10 Brack takes second in Gateway qualifying
Kenny Brack matched his best IRL IndyCar Series qualifying performance Saturday at Gateway International Raceway when he took second on the 1.27-mile oval outside of St. Louis. Brack will start second in Sunday's Emerson Indy 250.
Läs mer

03-07-29 Kenny Bräck Race Report The Michigan Blues
It is peculiar; some track just seems to get the better of you. During my career I would have to say that I've had good runs on most tracks but Phoenix International Raceway as well as Michigan Speedway are a totally different story.
Läs mer

03-07-28 Kenny oskadd efter krasch i Michigan
Kenny Bräck klarade sig oskadd från en krasch i 300 km/tim i söndagens Michigan Indy 400 i Brooklyn, Michigan. Olyckan inträffade på det 64:e varvet när ett mekaniskt fel i bilens framvagn gjorde den omöjlig att styra.
- Något gick sönder i bilen, vad vet vi ännu inte. Plötsligt tvärsläppte greppet i framvagnen och bilen gick ut i skyddsmuren, kommenterar Kenny Bräck.
Kraschen kom efter det andra depåstoppet och inträffade i den andra kurvan av den två miles långa banan på Michigan International Speedway.
- Det kändes precis som när man får en punktering i såna här höga farter, men den här gången var det något annat. Det fanns ingen olja på banan och olyckan berodde inte heller på turbulens. Just nu har vi ingen förklaring till vad som hände, säger Kenny.
Han uppsökte rutinmässigt banans sjukstuga efteråt, men klarade sig undan olyckan utan skador.
- Lite mörbultad blir man förstås med tanke på vilka farter det handlar om, men det är ingen fara med mig, hälsar Kenny.
Han startade som åttonde bil och körde direkt upp sig till tredje plats.
- Vi hade inte tillräckligt med sped i bilen för att orka hålla oss kvar i toppklungan. Jag kan tänka mig att vi hade slutat sexa eller sjua om vi hade fullföljt loppet", avslutar Kenny Bräck.
Tävlingen blev en rafflande duell in i det sista, där Alex Barron strax före mållinjen passerade Sam Hornish Jr. och vann Michigan Indy 400.
Loppet, som gick över 200 varv, var det snabbaste i IRL:s historia. Sex förare växlade i ledningen 30 gånger.
För Kenny Bräck var det första gången han bröt en tävling i årets mästerskapsserie, där söndagens lopp var det tionde av säsongens sexton tävlingar.
- Vi har fortfarande en del jobb kvar att göra för att få mer speed i bilen, menar Kenny.
Trea i Michigan var Tomas Scheckter.

03-07-26 Kenny Brack takes 8th in MIS qualifying
Team Rahal´s Pioneer/Miller Lite Honda Indy car team made a couple of decisions when the squad left its Hilliard, Ohio race shop on Thursday for the Michigan International Speedway.
Läs mer

03-07-25 Kenny Brack second at MIS friday
Kenny Brack looked a more familiar with his surroundings as he sat in the Michigan International Speedway media center Friday as one of the Top Three drivers in Friday's practice runs for Sunday's Firestone Indy 400.
Läs mer

03-07-23 Kenny Bräck Race Report
Nashville was truly an experience, from a lot of perspectives.
Since its only 6 hours drive from Columbus we decided to drive there. In Kentucky my wife Anita took over the driving duties and as it was pretty warm in the car I took my pants off, folded the front seat down and fell asleep. I was sleeping deep when I had a pretty dramatic wake up when she got stopped for speeding.
Läs mer

03-07-23 Ett öppet race på en snabb bana väntar Bräck
Det är vad Kenny Bräck förväntar sig på söndag när IRL-serien tävlar på Michigan International Speedway i Brooklyn, Michigan.
Firestone Indy 400 är säsongens tionde lopp i mästerskapserien, som omfattar totalt 16 tävlingar.
- Jag ser fram emot att komma till banan i Michigan, som skiljer sig ganska mycket från de senaste veckornas ovaler. Den är längre och har en större kurvradie, vilket gör att publiken kommer att bjudas på racing med två-tre bilar i bredd. Jag hoppas vi kan få bra fart och balans i bilen", säger Kenny Bräck.
Han har inte testat på banan tidigare i år, men har tidigare visat att han kan köra fort här. Kenny ledde Cart-loppen på Michigan International Speedway såväl 2000 som 2001. Och han var trea här i IROC-tävlingen år 2001.
- Det är en väldigt snabb bana med farter på 220 mph, ca 350 km/h, så det är en stor utmaning att få till bilen i bästa skick här", fortsätter Kenny.
Han var sexa förra söndagen i Nashville och ligger femma i mästerskapsserien.
- Vi hänger kvar på femteplatsen med näbbar och klor och knappade senast in några poäng på ledande Tony Kanaan. Nu hoppas jag att vi kan bli så bra att vi knappa in ytterligare poäng".
Till Gil de Ferran på andraplatsen har Kenny bara 44 poäng.
Efter tävlingen förra söndagen stannade Kenny Bräck kvar i Nashville och besökte den stora årliga musikmässan där i måndags. Klart är att gitarrtillverkaren Gibson kommer att sponsra en del aktiviteter kring Kenny och hans band, Kenny Bräck & the Subwoofers.

03-07-20 Kenny Bräck sexa i Nashville
Kenny Bräck slutade sexa i lördagskvällens Firestone Indy 200 på Nashville Superspeedway och ligger kvar på femte plats i mästerskapsserien. Han tog med helgens tävling, som var den nionde av säsongens 16, in ett antal poäng på ledande Tony Kanaan.
- Det blev en äventyrlig resa som slutade med ett godkänt resultat, men ambitionen är naturligtvis att vi ska bli bättre. Jag är övertygad om att vi har mer att ge, säger Kenny Bräck.
Han startade som nionde bil i Nashville och tvingades kämpa sig upp genom fältet till sjätteplatsen efter ett missöde under det andra depåstoppet, som kom på det 60:e varvet.
Hjulmuttern till det vänstra framhjulet på Bräcks Pioneer/Miller Lite/Honda/Dallarabil kom inte på ordentligt, vilket innebar att Kenny tvingades göra ytterligare ett stopp i depån på det 61:a varvet.
Istället för att komma ut som 5-6:e bil låg han plötsligt på 17:e plats.
- Vi hade inte kunnat vinna tävlingen i dag, så bra var inte bilen. Men realistiskt sett förlorade vi en 3-4:e plats, kommenterar Kenny incidenten.
Hans bil var medioker i början av loppet men blev bättre under den senare halvan av tävlingen, som sågs av 40 000 åskådare på plats.
Bräck har 58 poäng upp till ledaren i IndyCar-serien, Tony Kanaan. Till tvåan Gil de Ferran är det bara 44 poäng.
Fem timmar före Firestone Indy 200 uppträdde Kenny med sitt rockband, Kenny Bräck & the Subwoofers, på tävlingsområdet.
- Det var jättekul och blev en succé. Vi passade på och spelade in konserten. där bland andra Ed King från Lynard Skynard medverkade med sin "Sweet home Alabama, berättar Kenny.
Lördagskvällens race vanns av Gil de Ferran före Scott Dixon och Helio Castroneves.

03-07-19 Brack comes back for ninth at Nashville
Kenny Brack wasn´t happy with his Pioneer/Miller Lite Honda Indy car when he stepped out of the car after practice on the 1.3-mile Nashville Superspeedway oval Friday.
Just looking at Kenny´s face one could tell he wasn´t a happy camper. At fact, the ESPN video crew following Brack all weekend for an upcoming 30-minute special on the Swedish driver knew it was best to give Brack some distance as he talked to his Team Rahal crew.
Läs mer

03-07-17 Säsongens tredje kvällsrace för Kenny Bräck
På lördag är det dags för säsongens tredje kvällsrace för Kenny Bräck och hans förarkolleger i IndyCar-serien.
Firestone Indy 200 avgörs på Nashville Superspeedway, som bjuder på en 1,3 miles lång betongoval.
- Jag gillar kvällsrace, det är gemytlig stämning och lite som att gå på fest, säger Kenny Bräck.
Han ligger femma i mästerskapsserien på 217 poäng när halva säsongen (åtta av 16 tävlingar) har gått.
- Det gäller för oss att hänga kvar i toppen av mästerskapsserien och sedan hoppas att justeringarna vi jobbar med ger oss en snabbare och konkurrenskraftigare bil, så att vi kan vara med och slåss om slutsegern i höst, säger Kenny.
Helgens tävling är hans första på Nashville Superspeedway. Han testade sin Pioneer/Miller Lite/Honda/Dallarabil på banan i förra veckan.
- Ovalen är lite annorlunda än de andra, då den har ett betongunderlag. Den bjuder på mer gupp än vanligt, men det är en fin bana och jag räknar med ett utsålt race på lördag kväll, fortsätter Kenny.
Han var fyra i säsongens första kvällsrace på Texas Motor Speedway och sjua i Richmond.
- Den här banan kommer inte att bjuda på lika mycket side-by-side-racing som i Texas. Det är väldigt halkigt när du kommer en bit utanför spåret, så det gäller att vara precis på banan.
För Kenny kommer det inte bara att handla om snabba farter och kamp om poäng i Nashville på lördag. Han uppträder med sitt band, Kenny Bräck & the Subwoofers, på tävlingsområdet tidigare under lördagen.
- Konserten kommer att spelas in för en CD som vi ger ut i början av augusti, där intäkterna går till välgörande ändamål, berättar Kenny.
Bandet får en celeber gäst på scenen i Nashville, då Ed King från legendariska gruppen Lynyrd Skynyrd kommer att framföra rockklassikern Sweet home Alabama som King har komposerat, samt ytterligare en låt .
Båda låtarna kommer att finnas med på CD:n med Kenny Bräck & the Subwoofers.

03-07-12 Kenny Bräck Race Report
Gifts from above
Some talk about bad luck when they are not winning but its also possible viewing it for a different perspective. In the last two events we've been blessed with good luck, although this has not meant winning for us. In Richmond we picked up a puncture and would have had to do an unscheduled pit stop and lost many positions, had it not been for the fact that the skies opened up and the race ended under yellow.
Läs mer

03-07-07 Kenny Bräck femma i Kansas
Kenny Bräck slutade femma i söndagens Kansas Indy 300 i Kansas City. Med den placeringen behåller Kenny sin femte plats i mästerskapsserien, där han nu har 217 poäng.
- Jag ser dagens femte plats som en skänk från ovan. Vi nådde den med en smart bränslestrategi och bra depåstopp. Däremot är jag inte nöjd med inställningen av bilen. Jag hade problem med obalans under hela loppet, säger kenny Bräck.
Han startade från tolfte plats och tog direkt ett par placeringar.
- Men när det blev fart på fältet blev jag omkörd. Bilen räckte inte till, fortsätter Kenny.
Teamet försökte förbättra balansen under varje depåstopp och Kenny fick en något bättre bil under senare delen av loppet på Kansas Speedway.
- Jag tog placeringar vid varje omstart, men orkade inte hålla konkurrenterna bakom mig.
Den smarta depåstrategin, som gav Kenny utrymme på banan, gav honom till slut en femte placering och viktiga mästerskapspoäng.
- Nu måste vi sortera ut vad det är för fel på bilen för att kunna vara med och slåss i toppen under den andra halvan av säsongen. Vi är nog inte riktigt så bra som placeringen i mästerskapsserien just nu visar, fortsätter Kenny.
Söndagens lopp vanns av Bryan Herta, vilket gladde Kenny Bräck. Herta är nämligen sångare i Kenny Bräck & the Subwoofers.
- Roligt för Bryan, som haft det tungt under de senaste åren. Han hade liksom jag en del tur i dag och chansade med bränslestrategin. Motorn stannade direkt efter mållinjen, säger Kenny.
Tvåa i Kansas Indy 300 var Helio Castroneves.
Mästerskapsserien leds av Tony Kanaan på 279 poäng före Scott Dixon (248) och Helio Castroneves (247). Kenny har 31 poäng upp till andraplatsen.

03-07-06 Brack to start 12th in sunday's Kansas Indy 300
Kenny Brack had to fight much more than the tough 22-car field at Kansas Speedway Saturday in qualifications for the third annual Kansas Indy 300.
With a heat index of 106 and a track temperature of over 130 degrees, brutal conditions have been the norm for two days on the IRL IndyCar Series and Brack and his Pioneer/Miller Lite Honda team have been battling the elements.
Läs mer

03-07-04 Kansas Speedway ny bana för Kenny Bräck
Kenny Bräck räknar med ett underhållande och spännande race när IndyCar-serien kör Kansas Indy 300 i Kansas City på söndag. Tävlingen är den åttonde av de 16 som ingår i årets mästerskapsserie. Halva säsongen har gått, med andra ord.
- Kansas Speedway liknar banan i Texas även om den inte är lika bred. Det blir riktig racing och jag är förhoppningsfull inför helgens lopp. Nu hoppas jag att våra ingenjörer kan hitta den finjustering av bilens inställning som ger oss det optimala paketet att tävla med, säger Kenny Bräck.
Han har inte tävlat på Kansas Speedway tidigare, men testkörde här för tre veckor sedan. Tävlingens avgörs över 200 varv på den 1,5 miles långa ovalen.
- Vi måste hitta mer speed i bilen. Värmen i Kansas blir en faktor, det är 35-40 grader varmt här. Som förare gäller det att tidigt bygga upp ett vätskelager. Påfrestningen på kroppen är extremt stor när man ska tävla i sån här värme och prestera maximalt bakom ratten under mer än två timmar, fortsätter Kenny.
Han ligger på delad femte plats i mästerskapsserien på 187 poäng och har bara 33 poäng upp till andraplatsen.
- Vi ligger bra med, så kan vi bara finna mer speed i bilen kan vad som helst hända under andra halvan av säsongen, avslutar Kenny.
Fjolårets tävling vanns av Airton Dare.

03-06-16 Kenny Bräck sjua i Colorado Springs
Kenny Bräck slutade sjua i söndagens Honda Indy 225 på Pikes Peaks International Raceway i Colorado Springs-
- Vi hade problem med inställningen av bilen under hela helgen, så vi var aldrig med och konkurrerade om någon tätplats i dag. Man kan säga att vi var statister i någon annans race, säger Kenny Bräck.
Han startade som åtta i tävlingen, men hade aldrig chans att avancera i fältet.
- Bilen var fruktansvärt överstyrd i ena hörnet av banan och lika understyrd i det andra. Det är inget man som förare kan göra något åt förutom att komma i mål och samla poäng
Teamet har haft problem tidigare under säsongen på den här kortare typen av ovalbanor, som mäter en mile.
- Ja, vi brottades med samma typ av problem i Phoenix och har inte lyckats komma underfund med inställningen . Den set-up vi har på 1,5-milesbanorna fungerar bättre, där handlar det mer om finjusteringar, fortsätter Kenny.
Han tog 26 nya poäng i mästerskapsserien men föll från fjärde till sjätte plats. Upp till andraplatsen är det bara sju poäng och på delad tredje plats ligger tre förare som har sex poäng mer än Kenny.
Leder IndyCar-mästerskapet gör Tony Kanaan på 217 poäng, vilket är 56 poäng fler än Kennys 161.
- Det avståndet får helst inte öka, nu gäller det för oss andra förare att ta upp jakten på Kanaan. Jag är förstås inte nöjd med dagens resultat, vi är inte här för att köra om en sjundeplats, säger Kenny.
Han låg nedbäddad hemma i Columbus, Ohio, febersjuk i veckan och anlände till Colorado Springs först i fredags.
- Men det påverkade inte insatsen i dag. Vi måste få bättre ordning på bilden, helt enkelt
På tisdag testar Kenny i Kansas City och på fredag i Kentucky.
Nästa tävling går i Richmond den 28 juni. Scott Dixon vann söndagens Honda Indy 225 före Tony Kanaan.

03-06-15 Bräck fights off flu, starts eighth sunday
Rain was the winner again Saturday at Pikes Peak International Raceway when heavy thunder, lightning and a steady downpour pelted the one-mile oval Saturday to wash out qualifications for Sunday's Honda Indy 225.
Läs mer

03-06-12 Kenny Bräck tävlar i Foppaland
Kenny Bräck reser till Colorado och Foppaland för helgens tävling i IndyCar-mästerskapet. Honda Indy 225 avgörs på Pikes Peak International Raceway strax söder om Colorado Springs.
- En av säsongens tre 1-mileovaler. Det är en kort liten bana, som är bred och slät och bör kunna bjuda på bra racing, säger Kenny Bräck.
Han var fyra i söndags i kvällsloppet i Fort Worth, Texas, och har nu avancerat till fjärde plats i mästerskapsserien.
- Ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Vi har ju bara kört fem av 16 tävlingar, så fortsätter vi bara att ta poäng finns det alla möjligheter att vi kan vara med och slåss i toppen.
Till ledande Tony Kanaan har Kenny 42 poäng.
- Det är absolut inom räckhåll
Kenny vann på Pikes Peak 1998, så han har fina minnen från banan.
- Den ligger på hög höjd, 1600 meter över havet, vilket påverkar bilarnas marktryck. Här bjuds på bra omkörningsmöjligheter även om det inte kommer att vara samma side-by-side-racing som senast i Texas.
Kenny är inte den ende föraren på startlinjen denna söndag som vunnit på Pikes Peak tidigare. Greg Ray (1999), Buddy Lazier (2001) och Gil de Ferran (2002) har också vunnit här.
Ställningen i mästerskapsserien är denna: 1) Tony Kanaan 177 poäng, 2) Al Unser Jr. (151), Helio Castroneves (149), 4) Keny Bräck (135), 5) Gil de Ferran (132).

03-06-10 Kenny Bräck Race Report Texas rocks!
Texas motor speedway once again provided excellent entertainment for the approximately 92.000 spectators Saturday night.For us in Team Rahal it was the first race at a high banked track since we were here the last time. That time we sat on the pole but the race was cancelled since drivers got dizzy from the high g-forces. This time it was quite different - we did not sit on the pole and we actually raced!
Läs mer

03-06-08 Kenny Bräck fyra i Texas
Kenny Bräck slutade fyra i lördagskvällens Bombardier 500 på Texas Motor Speedway i Fort Worth.
- Jag är nöjd med placeringen, vi hade inte mer fart i bilen i kväll. Fjärdeplatsen ger viktiga mästeskapspoäng.- säger Kenny Bräck.
Där klättrade Kenny från femte till fjärde plats när nu fem av säsongens 16 tävlingar avverkats.
Kenny startade från sjätte plats och låg bland de tio bästa under hela loppet.
- Med lite tur hade vi kunnat vara med i den direkta toppstriden, men av egen kraft gick det inte. Det fattades en halv tiondels sekund per varv. Och vid den näst sista omstarten hade jag problem med varvtalsindikatorn och missade en växel, vilket gjorde att tre-fyra bilar passerade mig , berättar Kenny.
Han var inte inblandad i några incidenter under de 200 varven på Texas Motor Speedway, där Al Foyt IV, Tomas Scheckter, Felipe Giaffone och Scott Sharp tvingades bryta efter krascher. Ingen av förarna skadade sig.
- Margialerna är oerhört små i ett sånt här lopp med side-by-side-racing, så det var en ganska incidentsfri tävling. Vi körde 500 kilometer på en timme och 43 minuter med bara fyra gula flaggor .
Bombardier 500 vanns av Al Unser Jr. före Tony Kanaan och Tora Takagi.
Mästerskapsserien leds av Tony Kanaan på 177 poäng före Al Unser Jr. (151 poäng) och Kenny Bräck är klättrade till fjärde plats sammanlagt (135 poäng).

03-06-07 Brack rocks on and off the track
Kenny Brack was rockin‚ on and off the track Friday at Texas Motor Speedway. The Swedish driver of the No. 15 Pioneer/Miller Lite Honda Dallara Indy car posted fast times Friday in the two practices as he prepared for Saturday‚s Bombardier 500 IRL IndyCar Series event on the lightning quick 1.5-mile high-banked oval.
Läs mer

03-06-06 Brack starts sixth again in Texas qualifying
Kenny Brack is very consistent on the 2003 IRL IndyCar Series. The popular driver of the No. 15 Pioneer/Miller Lite Honda Dallara Indy car recorded his fourth straight sixth starting position for the year when he took his maroon, blue and silver machine to a 216.676 mile per hour lap Thursday night at the Texas Motor Speedway.
Läs mer

03-06-03 Kvällsrace för Kenny Bräck i Texas
På lördag kväll, amerikansk tid, är det dags för säsongens första kvällsrace för Kenny Bräck och hans konkurrenter i IndyCar mästerskapet. Då avgörs prestigefyllda Bombardier 500 på Texas Motor Speedway i Fort Worth.
Ett av säsongens tuffaste och garanterat mest spännande race. Bombardier 500 har alla egenskaper som utmärker IndyCar-serien och gör den så speciell. För första gången den här säsongen kommer publiken att bjudas på riktig side-by-side-racing genom hela loppet, säger Kenny Bräck.
Den 1,5 mile långa ovalbanan med 24-gradig dosering av kurvorna inbjuder till samma farter i ytterspår som innerspår, vilket ger ständiga dueller av bilar i två led.
Banan kräver otrolig disciplin av oss förare. Det gäller att se upp och ha koll på allting, ett misstag ställer normalt till det för flera bilar. I vissa kurvor kan det handla om tre bilar i bredd. Det kommer att bjudas på dueller ända in på målrakan på det 200:e och sista varvet förutspår Kenny Bräck.
Med helgens tävling går man in i ett intensivt skede med nio lopp fram till slutet av augusti.
Det är nu mästerskapsserien avgörs. Det gäller att ha bra flyt och plocka poäng i varje raceš, menar Kenny som ligger på femte plats med sina 103 poäng efter säsongens fyra första tävlingar med sin Pioneer/Miller Lite/Honda/Dallarabil.
Jag är nöjd så här långt med vår position i mästerskapet, inte minst med tanke på att vi i princip bröt Indy 500 senast. Mästerskapsserien är helt öppen, från min femteplats är det bara 34 poäng upp till förstaplatsen och varje seger ger 50 poäng, fortsätter Kenny.
Han fullföljde tävlingen på Indianapolis Motor Speedway (16:e plats), trots att växellådan gick sönder, och ser positivt på chanserna till en topplacering för sitt Team Rahal.
Vi lär oss något nytt om bilen varje tävling och det gäller det att vi fortsätter göra om vi ska fortsätta vara framgångsrika framöver. Naturligtvis måste vi också vinna något eller några race om vi ska vara med och slåss om mästerskapet
Kenny gillar kvällsracing och stämningen på Texas Motor Speedway.
Att köra den här tävlingen är som att gå på ett party. Det kommer att vara 70 000-100 000 åskådare på läktarna och stämningen är alltid på topp
Han har kört fyra tävlingar på Texas Motor Speedway och har en tredjeplats som bästa resultat.
Ett dramatiskt minne härifrån är loppet 1999, då Kenny Bräck ledde och hade vunnit mästerskapsserien om han inte tvingats bryta sedan drivaxeln gått sönder.
šDet här är en mycket snabb bana som kräver stora racingkunskaper, stark motor och bra ordning på bilens aerodynamisk. Jag ser verkligen fram emot tävlingenš, säger Kenny Bräck.
Kvalet sker på torsdagen och tävlingen körs klockan 19.00, lokal tid, på lördagskvällen.
Kenny Bräck har följande placeringar i årets IndyCar mästerskap: 11:a (Miami), 5:a (Phoenix), 2:a (Japan) och 16:e (Indianapolis).
Mästerskapserien leds av Tony Kanaan på 137 poäng före Helio Castroneves (123 poäng) och Scott Sharp (116 poäng).

03-05-29 Kenny Bräck Race Report
Once again the month of May is over. I am a little heartbroken as I had my hopes up for a good result as we executed our program well and without any big problems all month. The team worked really well and the best thing I think, is that we are having fun together while we‚re doing it.
Läs mer

03-05-26 Problemfyllt Indy 500 för Kenny Bräck
Kenny Bräck kom till start i söndagens Indy 500 på Indianapolis Motor Speedway med en bra bil och förhoppningar om en toppplacering. Inte minst sedan han hade den snabbaste tiden på torsdagens avslutande träning.
Men redan under det första depåstoppet på det 17:e varvet kom problemen, som gjorde att dagen slutade med en 16:e plats.
- Det fanns ingen tomgången så motorn tvärstannade när jag körde in i depåboxen- . Varför vet jag ännu inte, det blir något för motortillverkaren att ta reda på- , säger Kenny Bräck.
Under hans andra depåstopp gick ettans växel sönder och sedan var han tvungen att slå av motorn vid varje depåstopp. Tvåans växel gick också sönder till slut och stallet tvingades så småningom byta växellåda och så var alla drömmar om en bra placering borta.
- De trasiga växlarna är ett följdresultat av att vi inte hade någon tomgång, då man måste hålla högre varvtal och detta påfrestar dreven för mycket- .
Kenny startade som sjätte bil i det andra startledet och körde upp sig till tredje plats innan problemen kom.
- Bilen kändes bra och det hade kunnat bli en skaplig placering, men i en sån här tävling kan en liten tuva stjälpa ett stort lass. Det är inte första och inte sista gången det händer.- , kommenterar Kenny.
Han är naturligtvis besviken över att han inte kunde vara med och slåss i toppen i årets Indy 500, en tävling som Bräck vann 1999.
- Klart att det är tungt att en sån liten detalj sänker oss efter tre veckors hårt arbete. Att jag fortsatte att köra i dag för en placering,när jag ändå bara var statist, har förstås att göra med möjligheten att plocka poäng i mästerskapsserien.
Kenny har efter årets fyra första tävlingar i IndyCar Series placeringarna 11:a (Miami), 5:a (Phoenix), 2:a (Japan) och nu alltså en 16.e plats i Indianapolis.
- Vi kommer igen. Att Gil de Ferran vann var inte överraskande. Han är en duktig förare och kör för ett bra team- , avslutar Kenny.
De Ferrans stallkamrat i Team Penske, Helio Castroneves, kom tvåa.

03-05-23 Kenny Brack fastest on Carb Day
Kenny Brack topped the speed charts on Miller Lite Carb Day the final day of practice for Sunday´s Indianapolis 500, with a fast lap of 228.707 mph. Brack piloted the Miller Lite/Pioneer car to the top spot by posting a lap speed nearly a mile and hour faster than the next quickest car which was driven by Robby Gordon.
Läs mer

03-05-21 Brack, Vasser ready for 87th Indy 500
Veterans Kenny Brack and Jimmy Vasser are poised to be contenders in this Sunday´s Indianapolis 500. The Rahal/Letterman Racing pair has been through the month-long drill that is the - Greatest Spectacle In Racing- on numerous occasions and both left the track last Sunday with smiles on their faces.
Läs mer

03-05-18 Brack meets ZZ Top star, rain wins at Indy
After Friday‚s sunny skies, the Indianapolis Motor Speedway weather went 180 degrees Saturday as rain showers kept Kenny Brack and Jimmy Vasser from reaching the track for practice.
Läs mer

03-05-17 Brack,Vasser fast in the heat at Indy
Sunny skies and increased track temperatures proved to be a good omen for Rahal/Letterman Racing drivers Kenny Brack and Jimmy Vasser Friday in practice runs at the Indianapolis Motor Speedway.
The two pilots worked hard on getting comfortable in their race setups with full tank runs in both the morning and afternoon practices for the 87th running of the Indy 500.
Läs mer

03-05-16 Brack gets race ready at Indy
Kenny Brack and Jimmy Vasser teamed up Thursday at Indianapolis Motor Speedway in taking their cars through rigorous race runs (190 laps) and tricky track conditions in practice for the 87th running of the Indy 500.
Läs mer

03-05-14 Brack´s new band The Subwoofers debuts in Indy
Kenny Brack, driver of the No. 15 Miller Lite/Pioneer Dallara/Honda/Firestone open wheel race car and winner of the 1999 Indianapolis 500, will bring fans a different kind of entertainment with the launch of his new band, Kenny Brack and the Subwoofers.
Läs mer

03-05-12 Kenny i andra startledet i Indianapolis 500
Kenny Bräck kvalade in på en sjätte plats inför årets Indianapolis 500, som avgörs den 25 maj.
- Det betyder att jag står i ytterspår i det andra startledet och det är jag mycket nöjd med- , säger Kenny Bräck efter söndagens kvaljakt om pole position på anrika Indianapolis Motor Speedway.
Han vann loppet 1999.
- Som vanligt var det en svår kvalificering med tanke på väder och vind. Hela lördagen regnade bort och det blåste ganska mycket under söndagen samtidigt som det hängde regn i luften- , berättar Kenny.
Hans stall, Team Rahal, valde att utnyttja sin lottade plats som tionde bil trots att vädret inte var det perfekta. Kenny kom ut som tredje bil på söndagsmorgonen och - satte fyra solida varv- , som han uttrycker det.
- Det blev en äventyrlig resa med kastvindar som förflyttade bilen i sidled i hastigheter på 390 km/timmen. För att få speed kör vi med så lite downforce som möjligt på bilen, vilket gör den känslig för kastvindarna.
Han liknar upplevelsen med att gå in på en offentlig toalett.
- Man vet inte vad man kan vänta sig när man öppnar dörren- .
Nu gjorde Kenny fyra varv med en snitthastighet av 229,509 mph, vilket räckte till en sjätte plats.
- Ju längre fram man står desto större är chansen att man kan undvika att bli indragen i incidenter i samband med starten. Jag har tidigare stått i både första- och tredje startledet här på Indianapolis Motor Speedway- .
Kenny startade som åttonde bil i det tredje staretledet 1999 när han vann Indy 500.
På onsdag är han ute på banan igen. Det återstår tre testdagar för förarna och Kenny tänker låta teamet finjustera raceinställningen på hans Pioneer/Miller Lite Honda Dallara Indy Car, främst när det gäller att förbättra greppet fram i bilen men också få mer mekaniskt grepp i hela chassit.
Måndag och tisdag ägnar han åt att spela med sitt nya band, Kenny Bräck and the Subwoofers.
- Jag är kanonnöjd med kvalet- , avslutar Kenny.
Helio Castroneves, Brasilien, tog pole position före landsmannen Tony Kanaan. 24 av de 33 platserna i startfältet är fyllda efter söndagens kval.

03-05-10 Weather washes out qualifying at Indy
The weather forecasters were right on Saturday when they predicted heavy rain for the Indianapolis area. After some lightning fast speeds in the with morning warm-up, the wild weather that had disrupted the Midwest for the past week hit the Indianapolis Motor Speedway with brutal force as teams and fans ran for cover in the late morning.
Läs mer

03-05-10 Brack fights hot, humid temperatures at Indy
After cooler weather during the week at the Indianapolis Motor Speedway, the track temperatures rose dramatically Friday in the final day of practice in preparations for Saturday‚s run for the Indy 500 pole position.
Läs mer

03-05-09 Brack works on qualiyfing, race on thursday at Indy
Cool weather and threatening skies blanketed the Indianapolis Motor Speedway Thursday as Kenny Brack and his Miller Lite/Pioneer Honda crew continued their pursuit of Saturday´s pole position for the 87th Indy 500.
Läs mer

03-05-08 Brack fastest at Indy wednesday
Kenny Brack took the No. 15 Miller Lite/Pioneer Honda Dallara to the top of the speed charts Wednesday at the Indianapolis Motor Speedway with a clocking of 231.039 miles per hour.
Läs mer

03-05-07 Brack looks for qualifying speed at Indy
Kenny Brack wheeled the No. 15 Miller Lite/Pioneer Honda Dallara over the 230 mile per hour mark Tuesday in ideal track conditions as Team Rahal continues to search for speed for a shot at Saturday‚s pole position in the 87th Indianapolis 500.
Läs mer

03-05-06 Brack works hard at Indy monday, 8th fastest
Miller Lite/Pioneer Honda Posts Speeds of Over 227 MPH A solid day of testing gave Kenny Brack a smile at the end of Monday´s practice runs in preparation for Saturday´s qualifications for the 87th running of the Indianapolis 500. Brack and his Miller Lite/Pioneer Honda crew suffered through a difficult day on Sunday as rain halted most of the action.
Läs mer

03-05-05 Rain stops Brack´s 1st Indy practice runs
Predicted rain storms hit the Indianapolis Motor Speedway Sunday right when Kenny Brack and his Miller Lite/Pioneer Indy car team had made some positive changes on the No. 15 car in the opening day of practice.
Läs mer

03-05-02 Bräck börjar nedräkningen inför Indy 500
På söndag, den 4 maj, inleds årets största och längsta motorfest, Indianapolis 500. Under tre veckor kommer blickarna att vara riktade på Indianapolis Motor Speedway, där den 87:e upplagan av den klassiska tävlingen avgörs den 25 maj.
Med Kenny Bräck i sin Pioneer/Miller Lite/Honda.Dallara Indy Car som en av fem tidigare vinnare i startfältet.
- Om du ska vinna en enskild tävling under säsongen råder det ingen tvekan om vilken du väljer- , säger Kenny Bräck.
Han vann loppet 1999 och vet vilken känsla det är att stå överst på pallen i den här tävlingen.
- Fyra saker gör Indy 500 så speciell. Banan, historiken, tävlingens status och svårigheterna du måste överkomma för att vinna här- , fortsätter Kenny.
Han säger att han känner sig förhoppningsfull inför utmaningen i år, inte minst med tanke på andraplatsen i Indy Japan 300 på Twin Ring Motegi senast.
- Jag är förhoppningsfull i dagsläget att vi har en konkurrenskraftig bil. Med andraplatsen i Japan, som kunde ha blivit en ännu bättre placering om vi inte råkat ut för en punktering, har vi fått momentum vid rätt tidpunkt av säsongen. Vi har jobbat väldigt metodiskt och lärt oss mycket om bilen redan efter bara tre deltävlingar i mästerskapserien. Jag påstår inte att vi kan och vet allt men jag hade ställt in mig på att det skulle ta längre tid- , berättar Kenny.
Han kommer till Indy 500 med Japan-framgången i ryggen och ligger också på en fjärdeplats i IndyCar mästerskapet.
- Det känns naturligtvis bra. Jag är väldigt positiv över att vara tillbaka på den här banan med det gäng av ingenjörer och mekaniker jag har i det här stallet- .
Förra året körde Kenny i CART-serien och - gästade- bara IRL med ett inhopp i den klassiska tävlingen i Indianapolis.
Nu har hans stall, Team Rahal, motortillverkaren Honda i ryggen, då man är ett av deras fabriksteam.
- Det är skönt att ha ett företag som Honda bakom ryggen. Det är ett av de ledande företagen i världen när det gäller teknik och motorer och har redan vunnit en tävling i år så vi vet vi har en konkurranskraftig motor´´.
Alla stora namn inom racingen har kört på Indianapolis Racing Speedway, möjligen undantaget de senaste årens NASCAR- och Formel 1-stjärnor. I år är Kenny Bräck, som tog hem segern 1999, en av fem tidigare vinnare av Indy 500 som ställer upp. De andra är Helio Castroneves (2001, 2002), Buddy Lazier (1996), Al Unser Jr. (1992, 1994) och Arie Luyendyk (1990, 1997). Totalt alltså åtta Indy 500-segrar.
Startfältet rymmer förare som tillsammans vunnit 159 IRL- och CART-lopp samt tolv IRL- och CART-mästerskap.
Tävlingen är världens största endagssportevenemang alla kategorier vilket gör den än mer unik. Den TV-sänds till närmare 200 länder och lockar en jättepublik om runt 400.000 åskådare till anläggningen i utkanten av Indianapolis i Indiana.
- Vad som gör Indy 500 så annorlunda är att här händer tusen saker under resans gång som aldrig händer någon annanstans. Tävlingen omfattar otroligt många testdagar, vilket ger stallen tid att göra både rätt och fel. Det gäller att hålla huvudet kallt. Den ostadiga väderleken är en annan faktor som man måste anpassa sig till. Och banan är speciell med sin rektangulära form. Det går väldigt fort på rakorna och mycket fort i kurvorna trots att de är vinklade i 90 grader med minimal dosering. Det krävs en oerhörd precision och koncentration. Man behöver ha flyt för att inte bli inblandad i incidenter eller tekniska fel under den extremt långa tävlingen, som omfattar 200 varv och 500 miles- .
Precis som i tungviktsboxningen är man för alltid mästare i sin sport om man har vunnit Indianaplis 500.
- Det stämmer. Indy 500 har en enorm betydelse. Vem kommer ihåg var jag tagit mina fyra IRL-segrar eller fem CART-segrar? Men att jag vunnit i Indianapolis minns alla- , menar Kenny.
En av hans konkurrenter, Helio Castroneves, har chansen att bli unik i år. Med två raka segrar har han möjlighet att göra vad ingen annan lyckats med, nämligen att ta hem tre raka segrar i Indy 500.
Al Unser Jr. kommer att försöka kvala in till sitt 16:e lopp i Indianapolis och Michael Andretti hoppas på ett guldkantat faväl till tävlingen och racingen i sitt sista lopp som förare. Ett annat namn med ögonen på sig är rookien A.J. Foyt IV, som är sonson till fyrfaldige vinnaren A.J. Foyt.
Här kort om programmet under dagarna fram till tävlingen den 25 maj:
4-9 maj: Testdagar.
10 maj: Pole Qualifying.
11 maj: Fortsatt kval.
14-16 maj: Testdagar.
18 maj: Bump Day
22 maj: Carb Day och Pit Stop-tävling.
24 maj: Festivalparad i centrala Indianapolis.
25 maj: Tävling, Indy 500
- Om allt går som det ska, så räknar vi med att kvala in på Pole Day och ha alla raceinställningar av bilen klara före Bump Day- , säger Kenny Bräck.
För mer information om Indianapolis 500, se
www.indyracing.com

03-04-13 Kenny Bräck Race Report
Sometimes a second place feels like a win and sometimes it feels well, like second place. This weekend‚s second place feels like second place.
Of course I am being a bit greedy because second place really is a very good result. But the thing is that I feel we should have won the Japanese G.P at Twin Ring Motegi had it not been for a puncture in the first part of the race.
Läs mer

03-04-13 Bräck tvåa på Twin Ring Motegi i Japan
Kenny Bräck noterade sin bästa placering för säsongen i IndyCar Series med en andraplats i söndagens Indy Japan 300 på Twin Ring Motegi.
Han är övertygad om att han hade vunnit tävlingen om han inte drabbats av en punktering på det 82:a varvet.
- Loppet avslutades under cirka tio varv med gul flagg. Hade jag fått två varv till med grön flagg hade jag känt mig komfortabel att vinna racet- , säger Kenny Bräck.
Han ledde tävlingen i Japan under nio varv men tappade ett varv och föll till 15:e plats efter ett extra depåstopp på grund av punktering.
Kenny är ändå mycket nöjd med sin andraplats efter att under säsongens två inledande tävlingar ha slutat elva (Homestaed) och femma (Phoenix).
- Det här var ett stort steg framåt och jag ger teamet en stor eloge för arbetet med att få bilen i ett så bra racebart skick- , säger Kenny.
Han hade loppets kanske snabbaste bil, vilket han demonstrerade när han vid ett tillfälle körde upp sig från sjunde till tredje plats på två varv.
Indy Japan 300 vanns av Scott Sharps, som nu leder mästerskapserien med 106 poäng.
Kenny Bräck har 89 poäng och är nu uppe på fjärde plats. Trea på Twin Ring Motegi var Felipe Giaffone.
- Det var en fantastisk stämning på Twin Ring Motegi med över 50 000 fans på plats. Hade det inte blivit gul flagg under de sista tio varven hade jag vunnit det här- , kommenterar Kenny.

03-04-12 Kenny Bräck i tredje startled
Kvalificeringen till söndagens race i Japan regnade bort. Sedan sex av de 24 kört insåg man att kvalet inte kunde fortsätta. Scott Dixon tog pole sedan han varit den snabbaste föraren på träningarna. Kenny Bräck hade sjätte bästa tid och står i tredje startled när starten går tidigt söndag morgon, kl. 06.30.
Läs mer

03-04-11 Brack Posted 3rd Fastest Friday In Japan
Team Rahal‚s Kenny Brack returned to his Japanese form Friday in the opening practice rounds of the inaugural Japan Indy 300 for the IRL IndyCar Series.
Läs mer

03-04-10
Kenny Bräck tävlar i Japan
På söndag är det dags för säsongens tredje deltävling i IndyCar Series och nu handlar det om en klassisk bana för Kenny Bräck och hans konkurrenter, nämligen Twin Ring Motegi i Japan.
Det här är första gången ett IRL-lopp körs utanför USA.
- Här vann jag min första CART-seger 2001. Twin Ring Motegi är en väldigt fin anläggning, som bjuder på bra racingförhållanden- , säger Kenny Bräck.
Han är en av fyra förare i helgens Indy Japan 300 som vunnit det klassiska Indianapolis 500. De andra är Al Unser Jr. (1992, 1994), Buddy Lazier (1996) och Helio Castroneves (2001, 2002).
I startfältet finns också en annan förare än Kenny som vunnit ett CART-lopp på Twin Ring Motegi, Michael Andretti (2000).
- Det kommer att bli många täta dueller. De första två kurvorna är väldigt öppna och ger plats för side-by-side-racing medan trean och fyran nyper till lite- , kommenterar Kenny Bräck banan.
Han har inlett säsongen i sitt nya stall, Team Rahal Racing, med en elfte plats på Homestead i Florida och en femteplats i Phoenix senast.
Där brottades Kenny med en kraftigt understyrd bil.
- Vi har gått igenom mycket data från de tävlingar vi kört så här långt och försöker hela tiden utveckla bilen. Det gäller att fortsätta att förbättra bilens race set-up- , menar Kenny.
Han medger att stallet hade visst - medflyt- i Phoenix, då många av konkurrenterna kraschade och tvingades bryta tävlingen.
- Jag är nöjd med den femteplatsen. Vi vet vad vi måste göra tidsmässigt för att nå toppen. De två inledande tävlingarna återspeglar var vi står i processen- , fortsätter Kenny.
Han är nöjd med vad han sett och upplevt av IndyCar Series så här långt.
- Serien är rolig att köra och bra på alla sätt och vis. Här finns en bra ledning, en framtidsvision, en plan och intresset medialt är stort- .
Om det är något han saknar, så är det några vägbanor bland de 16 deltävlingarna..
- Ja, det hade varit roligt med ett omväxlande perspektiv och lopp på tre eller fyra fina vägbanor- .
Kenny Bräck laddade under förra veckan upp på Hawaii på vägen till Japan.
- Det var ett välbehövligt stopp under några dagar. Jag tränade på gym dagligen, i övrigt tog jag det väldigt lugnt och läste böcker- .

03-03-23 Kenny Bräck femma i Phoenix
Kenny Bräck slutade femma i söndagens Purex Dial Indy 200 på Phoenix International Raceway.
- Jag är väldigt nöjd med den placeringen med tanke på att bilen var svårt understyrd under hela loppet- , säger Kenny Bräck. - Dessutom ska man inte underskatta känslan att äntligen komma i mål på den här banan efter fem tappra försök.-
Han hade sjätte bästa kvaltid och startade i det tredje startledet.
- Väderförhållandena förändrades till tävlingen och vi lyckades inte få till inställningen av bilen till racet. Understyrningen innebar att jag tvingades hålla en låg linje på banan och blev omkörd på yttersidan hela tiden. Att så många av konkurrenterna framför mig kraschade gav mig trots allt en femte plats. Det är en bra placering en dag som denna- , kommenterar Kenny.
Han var elva på Homestead söder om Miami i säsongspremiären och ligger på sjunde plats totalt i IndyCar Series.
Söndagens tävling i Phoenix vanns av Tony Kanaan före Helio Castroneves. Trea blev Felipe Giaffone.
Säsongens tredje tävling är Indy Japan 300 på Twin Ring Motegi den 13 april.

03-03-19 Säsongens andra race för Kenny Bräck
På söndag är det dags för säsongens andra race för Kenny Bräck, Team Rahal, och de andra förarna i IndyCar Series.
Platsen är den en mile långa ovalen på Phoenix International Raceway. Tävlingen heter Purex Dial Indy 200.
- Vi bör vara närmare täten än i premiären på Homestead i Florida. Målsättningen är att bli bland de sex eller sju bästa om allt går som det ska- , säger Kenny Bräck.
Han slutade på elfte plats i årets första lopp och har sedan dess testat sin Pioneer/Miller Lite Dallara/Honda/Firestonebil på banan i Phoenix, samt gjort en del andra tester i Kalifornien.
- Vi hoppas ha kommit några steg längre när det gäller att finna den rätta balansen i mellan de olika bitarna som måste fungera om bilen ska prestera maximalt. Vi vet inte exakt hur konkurrenskraftiga vi är för stunden, men Homestead gav oss i alla fall beskede att vi måste bli bättre- , fortsätter Kenny Bräck.
Han har tävlat på Phoenix International Raceway fyra gånger tidigare.
- Det har slutat med krascher varje gång, så nu hoppas jag på femte gången gillt- .
Kenny säger så här om banan:
- Den är väldigt trång och teknisk. Jag ledde här med 13 varv kvar 1997 innan olyckan var framme. Jag är mycket nöjd med vårt team, men är medveten om att det krävs en inkörningsperiod innan vi är med och slåss i toppen- .

03-03-02 Kenny Bräck elva i premiären
Kenny Bräck slutade elva i söndagens Toyota Indy 300 på Homestead-Miami Speedway i Florida. Loppet var säsongens första i IndyCar Series.
- Vi chansade vid det andra depåstoppet eftersom bilen inte gick så bra och halkade lite längre bak än vad vi kanske skulle ha gjort eftersom det kom en gul flagg i slutet av loppet. Man kan säga att vi bytte en potentiell sjunde plats mot en elfte plats. Det är ungefär där vi ligger just nu, någonstans mellan sjunde och tionde plats. Vi har mycket jobb framför oss- , säger Kenny Bräck.
Han startade i det fjärde startledet i sin nya blåröda Team Rahalbil.
- Vi behöver få bättre balans i bilen, något jag misstänkte när vi åkte hit till Florida. Just nu är den för känslig för växlingar i vädret. Vi får granska datorutskrifterna från tävlingen och hitta en lösning inför nästa tävling- , fortsätter Kenny.
Han är inte överraskad över hur säsongspremiären i Indy Racing League utvecklade sig.
- Nej, det finns så väldigt många bra förare och team i den här serien. Som jag sa inför helgens tävling, så finns det säkert femton bilar som kan slåss om segern i varje race, Vi hör till den gruppen- .
Kernny säger så här om taktiken att stanna kvar ute på banan när de andra gjorde sitt andra depåstopp:
- Det var en chansning, då vi visste att vi ändå inte skulle kunna komma bland de fem bästa. Nu kom det en gul flagg och senare som gjorde att vi inte fick den utdelning på manövern som vi hade hoppats på- .
Tävlingen vanns av Scott Dixon före Gil de Ferran och Hello Castroneves.
Säsongens andra lopp, Purex Dial Indy 200, körs på Phoenix International Speedway den 23 mars.

03-02-26 Säsongspermiär för Kenny Bräck
Ny bil, nytt stall och ny racingserie.
På söndag gör Kenny Bräck comeback hos Team Rahal och IRL IndyCar mästerskapet efter tre år i CART.
- IndyCar Series är nästan en helt ny serie jämfört med det IRL jag tävlade i under 1998 och 1999. Nu handlar det om tredje generatioens bilar och motorer, det kommer att bli en spännande och stor utmaning- , säger Kenny Bräck.
Han kör stallets enda bil i den här serien och får en del gamla bekanta ansikten med sig i teamet, bland andra chefsmekanikerm Ricardo Nault och chefsdesignern Don Halliday.
- De flesta etablerade stallen inom amerikansk racing kommer att köra i IndyCar Serien och när det gäller förarna finns det ett oerhört djup i fältet. Förra gången jag körde i IRL var toppen som i de flesta serier bra, t.ex Tony Stewart som ifjol vann NASCAR mästerskapet, men det rörde sig om sex eller sju förare som verkligen kunde vinna varje helg. Nu handlar det om två, kanske tredubbelt den siffran- , menar Kenny.
Han kommer att slåss mot namn, som Michael Andretti, Robbie Buhl, Gil de Ferran, Helio Castroneves, Tony Kanaan, Sam Hornish och Dario Franchitti, för att nämna några.
Söndagens premiärlopp, Toyota Indy 300, avgörs på Homestead Miami Speedway i Florida.
- Det är en svår bana när det gäller att ställa in bilen. Här finns långa rakor och ganska snäva kurvor. Det kommer att handla om hastigheter på 205 miles/hour (ca 330 km/h)- , berättar Kenny.
Han kommer att ha nummer 15 på sin bil det här året.
- Lyckonummer? Javisst, det ligger ju nära 14 vilket var ett lyckonummer för mig i serien förra gången- , säger Kenny. Den gången vann han mästerskapet (1998) och Indianapolis 500 (1999)
Hans nya bil har chassi från Dallara och en Hondamotor på cirka 700 hästkrafter.
- Jämfört med CART kan man säga att det går lite långsammare på rakorna, men fortare i kurvorna- .
Kenny har testat sin nya Team Rahal Pioneer/Miller Lite Honda Dallara bil vid fem tillällen på tre olika ovaler i USA; Fontana, Kalifornien, Homestead, Florida och Phoenix, Arizona.
- Jag är försiktigt optimistisk inför premiären. Vi vet inte riktigt vad vi har att vänta oss men vi hoppas naturligtvis att vi är någorlunda konkurrenskraftiga.-
Sveriges Television kommer att direktsända alla lopp med premiär nu på söndag (2 mars) plus ett sammandrag på onsdagar klockan 19.30.
- Det är jättekul att SVT satsar så hårt på racing. Sammandraget kommer på bättre tid än förra året och jag är övertygad om det kommer bli mycket bra underhållning. IndyCar racingen är känd för att ha extremt tät och spännande racing- .
De svenska tv-tittarna kommer att få se en extremt fokuserad Kenny Bräck den här säsongen.
- Det är upp till oss i teamet att vara konkurrentkraftiga och min egen målsättning är att göra ett prefekt jobb. Som jag ser det har vi både bil och motor för att kunna vinna- , menar Kenny.
För mer information kring tävlingskalender, etc. gå till
www.kennybrack.com

02-12-05 Kenny Bräck till IRL och Team Rahal 2003
Kenny Bräck har skrivit ett treårskontrakt med Team Rahal och kommer att köra stallets bil i IRL nästa år.
- IRL kommer att bjuda på den mest konkurrenskraftiga racingen nästa år, därför vill jag köra där, säger Kenny Bräck, 36.
Team Rahal blir ett fabriksstall för Honda med Pioneer Electronics och Miller Brewing Company som två andra stora sponsorer. Stallet ägs av Indy 500-vinnaren från 1986, Bobby Rahal, och TV-stjärnan David Letterman.
- Med dagens tillkännagivande inleder vi ett nytt kapitel i Team Rahals historia. Möjligheten att få jobba med Kenny Bräck igen, som jag rankar som en av de bästa mästerskapsförarna, och ha såna partners som Honda, Pioneer och Miller gör den här satsningen idealisk. Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen- , säger Bobby Rahal.
För Kenny är det andra sejouren hos Team Rahal. Han körde för stallet i CART-serien under två säsonger (2000 och 2001) och slutade då fyra respektive tvåa i mästerskapsserien.
Kenny Bräck noterade fyra segrar, elva platser på prispallen och 24 placeringar bland de tio bästa under sina två säsonger i stallet.
Nu är han alltså tillbaka, vilket betyder att han lämnar CART-serien där han etablerat sig som en av de största och välbetalda förarna med fem segrar, sju pole positions och över ettusen varv i ledning.
- I stort sett alla stora och etablerade team, förare och motorleverantörer kommer att återfinnas i IRL 2003. Det innebär att jag tävlar med majoriteten av de förare och team jag tävlat med i år i CART, plus de bästa som redan finns i IRL. Det ligger till grund för mitt beslut. Jag vill tävla där konkurrensen är som hårdast. Att Indy Racing League redan bjuder på den mest spännande, täta och dramatiska racingen är heller inte fel. Jag tar med mig goda minnen från CART, speciellt från 2001 då jag slogs om mästerskapet, vann mest tävlingar, pole positions och ledde flest antal varv- , kommenterar Kenny.
Han säger att han kommer att sakna ett par av CARTs bästa vägbanor som Elkhart Lake och Mexico City, men att han ser fram emot att ta sig an utmaningen att tävla på IRLs ovalbanor och i bilar som tillåter omkörningar om du är snabbare.
- Ingen ovalbana är den andra lik. Radien på kurvorna är olika, liksom lutningen, bredden, greppet, antalet kurvor och längden på rakorna. Precis som en vanlig bana, med undantag av att det alltid svänger åt vänster och går mycket fort. Nackdelen är möjligen att riskerna ökar med sådana höga hastigheter hela tiden. Men IRL har verkligen lyckats skapa ett bra koncept, där bilarna och banorna tillåter tät racing. Det går att ligga tätt bakom konkurrenterna och är du snabbare tar du dig förbi- , menar Kenny Bräck.
Stallbytet betyder att Kenny kör Indy 500 i Indianapolis nästa år. Han vann tävlingen 1999.
- Indy 500 är världens största endags sportevenemang och väldigt speciellt- , säger Kenny om det klassiska loppet. - Men det är inte bara Indy 500 som är speciell av de banor IRL kör på. Jag gillar t.ex att köra på de höga doseringarna i Texas och Fontana också, för att inte tala om de kvällsrace under strålkastarljus IRL kör. De ger verkligen en speciell känsla.
Bräck är entusiatisk när det gäller att nu få chansen att jobba med sin gamla stallpersonal igen, den som har var så framgångsrik tillsammans med år 2001.
- Vad som vinner tävlingar är inte bara stora resurser utan också teamwork, där man tillsammans kan utveckla sig själv att ge det bästa till teamet samtidigt som man utvecklar det tekniska och hittar konstruktiva lösningar på de problem som dyker upp under träningar och tävlingar.
- I princip får jag tillbaka samma gäng runt omkring mig som jag hade i stallet år 2000 och 2001, vilket var en unik grupp av människor när det gäller team work. Min förhoppning är att återskapa den känsla och den öppna kommunikation som vi hade då. Det är ett av skälen till att jag har skrivit ett treårskontrakt med stallet, tidigare har jag aldrig skrivit längre än ett år- , säger Kenny Bräck.
Här fakta om IRL: Bilarna kommer 2003 att ha 3,5 liters sugmotorer med cirka 700 hästkrafter av tre olika tillverkare: Honda, Toyota och Chevrolet. Kennys biltillverkare är italienska Dallara. Bilarna har differentiala växellådor med 6 växlar. Toppfart kring 390-400 km/tim.
IRL-mästerskapet omfattar nästa säsong 16 deltävlingar, varav 15 går i USA och en i Japan. Säsongspremiären sker i Miami den 2 mars.
Program 2003:
2 mars: Miami, Florida.
23 mars: Phoenix, Arizona.
13 april: Twing Ring Motegi (Japan)
25 maj: Indianapolis (Indy 500), Indiana.
7 juni: Forth Worth, Dallas, Texas.
15 juni: Pikes Peak, Colorado Springs, Colorado.
28 juni: Richmond, Virginia.
6 juli: Kansas City, Kansas.
19 juli: Nashville, Tennesse.
27 juli: Brooklyn, Detroit, Michigan.
10 augusti: St. Louis, Missouri
17 augusti: Sparta, Kentucky.
24 augusti: Nazareth, Pennsylvania.
7 september: Joliet, Chicago, Illinois.
21 september: Fontana, Los Angeles, Kalifornien.
12 oktober: Forth Worth, Dallas, Texas.
Kända IRL-stall nästa säsong: Team Rahal, Chip Ganassi Racing, Penske Racing, Hollywood Mo Nunn Racing, Kelley Racing, A.J Foyt Enterprises, Panther Racing.
Kända förare i IRL nästa år: Kenny Bräck, Dario Franchitti, Michael Andretti, Gil de Ferran, Al Unser Jr., Helio Castroneves, Scott Dixon, Tora Takagi Tony Kanaan Sam Hornish, A.J. Foyt IV.

www.motorsportivarmland.nu