Tillbaka till startsidan2017
201717-08-29 Beträffande uppdateringarna!
Märkte du att det inte blev några uppdateringar mellan 22 och 28 augusti?
Ber så mycket om ursäkt för det. Diverse fysiska skador, andra hälsoaspekter, men framförallt jävligt trevligt sällskap i Torsby gjorde att de uteblev.

Har nu åter tillgång till internet och hoppas ni har överseende.

Stort varmt tack till alla som stod ut med oss och gjorde vår vistelse och verkstadstour i Torsby, Östmark med omnejd så trevlig!

/Webban Maria
17-08-28 Rallyföraren Jonas Kruse blir lycraman – cyklar för Cancerfonden i Alliansloppet
På söndag byter SvT Sport:s bilsportexpert, Jonas Kruse, flamsäker overall mot kroppsnära lycraställ. Detta när den populäre värmlänningen ska cykla mountainbike i Alliansloppet i Trollhättan.

Jonas Kruse tävlar tillsammans med Mattias Adielsson, Per Johansson och Jerker Axelsson i kändislaget ”Rally”.
– Det är en välgörenhetsklass i Alliansloppet där vi ska samla in pengar till Cancerfonden, med det ändamålet var det naturligt att tacka ja, berättar Jonas Kruse och tillägger att det var bilhandlaren Kajsa Jansson, Karlstad, som engagerade honom och svenska Volvohandel i kampen mot cancer. På tävlingsbilar har han haft reklam för Barncancerfonden.
– Kajsa har även betytt mycket för mig personligen, det var hon som öppnade dörren för mig hos Volvo. Därför är det en plikt att delta i Alliansloppet och cykla för Cancerfonden, säger han.

Jonas berättar att han har legat i hårdträning under de senaste veckorna. Hemma har han haft de båda hårdtränande döttrarna Fanny och Fia samt sambon Ulrika Goodholm efter sig som blåslampor i syfte att få upp spänsten inför söndagens lopp i Trollhättan.

Det är har blivit kvällsturer på den nyinköpta MTB-cykeln kring Grums och Vålberg, som längst 2,5 mil utan uppehåll.
17-08-08 Jonas Kruse nominerad till TV-priset Kristallen
Den populäre motorsportprofilen Jonas Kruse, från Grums, är nominerad till Årets Sport-TV-profil i TV-priset Kristallen.

Det forne rallyproffset är expertkommentator åt SvT Sport inom bilsport sedan 2003. Inledningsvis avsåg expertuppdraget rally-VM och SM, som efterhand kommit att kompletteras med STCC-racing och rallycross-VM.
– Jag är naturligtvis både glad och stolt över nomineringen till det fina TV-priset, säger Jonas Kruse med anledning av nomineringen.

Jonas Kruse, 51, har en väldigt lång och bred bilsportkarriär med rally som huvudinriktning. Han är bland annat både svensk och norsk mästare i rally samt har ett antal klassegrar i VM- och EM-rallyn. Han har varit förbundskapten i rally åt Svenska Bilsportförbundet samt som stallchef för Clio Junior Team matchat fram både Per-Gunnar ”PG” Andersson och Patrik Sandell till juniorvärldsmästare i rally.
Han har även arbetat med testning och utveckling av racer- och rallybilar.

Under våren 2017 medverkade Jonas Kruse i ett mycket uppmärksammat SvT-reportage om att vara idrottsförälder. Hans båda döttrar utövar bollsport på elitnivå.
– Jag jämförde lite med mig själv och mina föräldrars engagemang. När jag var ung, innan det blev rally till 100 procent, spelade jag ishockey och sysslade med judo med ett stort föräldraengagemang, berättar Jonas.

Nu ska tittarna säga sitt genom att rösta via SvT:s nedladdningsbara DUO-app fram tills 1 september då Kristallengalan genomförs.

Du röstar här: https://www.svt.se/kristallen/nominera-dina-favoriter-till-kristallen-2017
17-08-05 Nominera Motorsporten och Jonas Kruse till Kristallen!
Det är inte ofta motorsporten finns representerade på sportgalor eller som nu, Kristallen! Så gör som jag och din röst på Jonas Kruse!

https://www.svt.se/kristallen/nominera-dina-favoriter-till-kristallen-2017
17-05-17 KAK Racing Car Show
Under den årliga bilutställningen Tjolöholm Classic Motor den 21/5 kommer Kungliga Automobil Klubben i år att genomföra ett unikt arrangemang där besökarna skall få en närmare inblick i ett antal klassiska racingbilar. Inför sittande publik skall bilen både startas och köras. Publiken kommer även få en närmare titt på bilens motor, prestanda och innehåll. På plats finns även bilens ägare, mekaniker eller den förare som kört bilen. I skrivande stund är det ingen dålig startuppställning som publiken kommer att få se. Eller vad sägs om en Lotus 12, Ferrari Stangelluini, Jaguar Silk Cut Le Mans, BAR Honda F1, BMW 3.5 CSL.

Ladan på Tjolöholms slottsområde kommer att förvandlas till en klassisk racingdepå med två stycken läktare på var sin sida om bilen som kommer att köras in i position framför läktarna. Där äger en intervju rum och man kommer att få ta del av varje bils unika racinghistoria. Efter genomförd genomgång kommer
ilen att startas igen och köra ett varv runt ladan till en angränsande depå. Under dagen kommer åtta stycken racingbilar att visas upp mellan klockan 11-15. Hjärtligt välkommen till KAK Racing Car Show!
tjoloholmclassic.se
17-05-13 Krutkupen inbjuder arrangerar Värmlandsmästerskapet i uthållighet
Alla fyllda 14 år får vara med i Krutcupen som 2017 arrangerar Värmlandsmästerskapet i uthållighet!

Värmlandsmästerskapet i uthållighet 2017:
Säffle 3 juni
Arboga 17 juni
Gelleråsen 6 timmars 24 september
Final Karlstad 18 november

Varmt välkommen för alla, både nya och gamla bilsportsvänner!

För mer info kontakta 070-798 23 78

KRUTCUPEN - SVERIGES ENKLASTE BILSPORT!
team Värmlandsmästerskapet

www.krutcupen.se

17-05-10 Anders Gullström vann Rallytravels resa till Finland!
Det blev Anders Gullström som blev den lyckliga vinnaren av Rallytravels populära resa till Finland!

Stort grattis!

Och varmt tack till Rallytravels som skänkte resan till mig! Jag rekommenderar er varmt att kolla in deras enormt bra motorsportresor!

Stort varmt tack även till alla ni som sponsrar och gör mitt arbete med att driva Inax livsverk vidare!
17-04-30 Sista dagen - Stor vinstchans! 96 vinstchanser på Rallytravelsresan till VM i Finland!
Sista dagen idag att sponsra för att kunna vinna Rallytravels populära Rallytravels till Finland. I skrivande stund är det 96 andelar med 250-kronor som är med!

Rallytravels firar i år tjugo år och annordnar inte bara rallyresor, utan även resor ut till andra motorsport arrangemang, som till exempel Rallycross-VM!

Du som vill stötta mitt arbeta och sponsrar 250 kronor eller mer under perioden 1 januari - 30 april
är med i utlottningen av rallyresan till Finland som tack.

Tack alla sponsorer för ni gör mitt arbete möjligt!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

17-04-27 KAK Racing Car Show
Under den årliga bilutställningen Tjolöholm Classic Motor den 21/5 kommer Kungliga Automobil Klubben i år att genomföra ett unikt arrangemang där besökarna skall få en närmare inblick i ett antal klassiska racingbilar. Inför sittande publik skall bilen både startas och köras. Publiken kommer även få en närmare titt på bilens motor, prestanda och innehåll. På plats finns även bilens ägare, mekaniker eller den förare som kört bilen. I skrivande stund är det ingen dålig startuppställning som publiken kommer att få se. Eller vad sägs om en Lotus 12, Ferrari Stangelluini, Jaguar Silk Cut Le Mans, Footwork F1, BMW 3.5 CSL m.fl.

Ladan på Tjolöholms slottsområde kommer att förvandlas till en klassisk racingdepå med två stycken läktare på var sin sida om bilen som kommer att köras in i position framför läktarna. Där äger en intervju rum och man kommer att få ta del av varje bils unika racinghistoria. Efter genomförd genomgång kommer bilen att startas igen och köra ett varv runt ladan till en angränsande depå. Under dagen kommer åtta stycken racingbilar att visas upp mellan klockan 11-15. Hjärtligt välkommen till KAK Racing Car Show!
17-04-26 Förbundsdirektör Thomas Jansson lämnar Svensk Bilsport
Thomas Jansson lämnar sin tjänst som förbundsdirektör på Svenska Bilsportförbundet. Det står klart efter ett gemensamt beslut mellan förbundsstyrelsen och Thomas Jansson.

Svensk Bilsport står inför flera nya utmaningar och förbundsstyrelsen och Thomas Jansson har tillsammans kommit överens om beslutet.
- Jag och Thomas har hela tiden haft en öppen dialog i detta och Thomas har under sina nio år som förbundsdirektör gjort väldigt mycket för Svensk Bilsport. Och vi är väldigt måna om att det här avslutet blir bra för Thomas, detta är ett gemensamt beslut som vi inom förbundsstyrelsen har tagit med Thomas, säger Kenneth Thorén, Svenska Bilsportförbundets förbundsordförande.
Thorén blir nu också den som kliver in som tillförordnad förbundsdirektör under tiden tills det att tjänsten är tillsatt.
- Ja, jag kommer finnas på kansliet fram tills det att vi har en ersättare på plats. Rekryteringen av ny förbundsdirektör kommer påbörjas omgående, avslutar Thorén.

Efter nio år på posten lämnar nu Thomas Jansson tjänsten som förbundsdirektör för Svensk Bilsport.
- Det är dags både för mig och förbundet att ta nytt tag och förnya. Vi har tagit fram en ny vision och marknadsstrategi och det är en ny styrelse på plats så det känns som en naturlig tidpunkt för mig att gå vidare efter nio mycket engagerande år, säger Thomas Jansson.
17-04-18 Bara 5 dagar kvar - stor vinstchans med 81 andelar med vinstchans på Rallytravelsresa till VM i Finland!
I skrivande stund är det 81 andelar med chans att vinna Rallytravels populära resa till VM i Finland i sommar!

Rallytravelsfirar i år tjugo år och annordnar inte bara rallyresor, utan även resor ut till andra motorsport arrangemang, som till exempel Rallycross-VM!

Du som vill stötta mitt arbeta och sponsrar 250 kronor eller mer under perioden 1 januari - 30 april
är med i utlottningen av rallyresan till Finland som tack.

Tack alla sponsorer för ni gör mitt arbete möjligt!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

17-04-18 PASSA PÅ! - Mindre än två veckor kvar - bara 74 vinstchanser ute Rallytravelsresa till VM i Finland!
I skrivande stund är det 74 andelar med chans att vinna Rallytravels populära resa till VM i Finland i sommar!

Rallytravelsfirar i år tjugo år och annordnar inte bara rallyresor, utan även resor ut till andra motorsport arrangemang, som till exempel Rallycross-VM!

Du som vill stötta mitt arbeta och sponsrar 250 kronor eller mer under perioden 1 januari - 30 april
är med i utlottningen av rallyresan till Finland som tack.

Tack alla sponsorer för ni gör mitt arbete möjligt!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

17-04-07 Full fart utomhus på Elmia i påsk!
Utanför mässhallarna på Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping blir det show varje dag.Adrenalinpumpande action med vådliga stuntuppvisningar, drifting med millimeterprecision och burnouter långt efter att solen gått ner.

Turtle Wax Arena utanför hall D bjuder löpande på häftiga event under påskhelgens Bilsport Performance & Custom Motor Show, och de som besöker mässan har tillgång till showen flera gånger varje dag.

Terry Grant gör svensk comeback. Sist han besökte mässan var 2011 och sedan dess har han ökat på antalet världsrekord till runt 20 stycken. Han har bland annat rekord i körning på två hjul med bil.

Garanterat kommer hans show med bland anant en liten Legends-car, som han lämnar förarlös medan den sladdar i ringar, uppskattas av både stora och små.

Det blir också vrålande högljudd drifting och uppvisning med motorcyklar. I år gästas mässan av det unga stuntproffset Elliot Gröndahl som bland annat kör en helt eldriven hoj på ett sätt som man trodde var omöjligt.

Militären är på plats och visar upp sin stridsvagn som får marken att vibrera under vikten. Och vid något tillfälle under helgen utlovas det också en öronbedövande överflygning av militärens luftburna hjältar.

I vanlig ordning drar svensk drifting igång varje år med tävlingen Påsksladden på lördagskvällen med kvalkörningar tidigare under dagen. Bakhjulsdrivna bilar där vissa har över 1.000 hästkrafter kör med rykande bakdäck så nära varandra det går utan att nudda mer än de tangeringspunkter som placerats ut runt banan. En upplevelse för både öra och öga!

Under kvällen öppnas grindarna till arenan upp och det är fri entré till ståplatserna både under påsksladden och vid allmänhetens burnoutshow som pågår till sena timmarna.

En sak är säker – årets påskhelg blir ett händelserikt äventyr för alla som kommer!

Se tidsprogrammet på www.custommotorshow.se.
16-04-05 Tre veckor kvar och stor vinstchans - Sponsra med chans att vinna Rallytravelsresa till VM i Finland!
I skrivande stund är det 70 andelar med chans att vinna Rallytravels populära resa till VM i Finland i sommar!

Rallytravelsfirar i år tjugo år och annordnar inte bara rallyresor, utan även resor ut till andra motorsport arrangemang, som till exempel Rallycross-VM!

Du som vill stötta mitt arbeta och sponsrar 250 kronor eller mer under perioden 1 januari - 30 april
är med i utlottningen av rallyresan till Finland som tack.

Tack alla sponsorer för ni gör mitt arbete möjligt!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

16-03-25 Du har väl inte missat att Motorpsort i Värmland lottar ut Rallytravelsresa till Finland!
Sponsora och vinn - Nu har du chansen att vinna din rallyresa med Rallytravels på deras tjugoårsjubileum till Finland!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

17-03-23 Mopeder, mc-bilar och 50-tal på Elmia!
I hall C, även känd som Nostalgia-hallen, har vi till årets Bilsport Performance & Custom Motor Show gett plats för tre huvudteman med 50-talet som gemensam nämnare. Det var då Europa skulle byggas upp på nytt efter kriget vilket ck fordonsindustrin att tänka i helt nya banor.

1952 infördes bland annat den nya mopedlagen i Sverige.
Ett billigt skatte- och körkortsbefriat fordon som ck köras från 15-årsdagen skulle sätta landet på rull. Och precis så blev det. Men det var med vissa motkrav. Effekten ck vara max 0,8 hästkrafter, hastigheten max 30 km/h. Mopeder av alla de slag och årtionden kommer till hall C i år, då vi uppmärksammar att moppen fyller pensionär – 65 år! Hittar du just den du hade?

Den som hade körkort kunde investera i en mc-bil, eller mikrobil som de också kallas. Messerschmitt känner de esta till, men även Heinkel, BMW och Bond Bug var stora. Konceptet var gemensamt – en väldigt liten, billig och smidig trehjulig bil med motorcykelmotor. Den förväntade succén uteblev dock, men idag är mc-bilar hett eftertraktade. Den svenska MC-Bil Klubben har över 400 medlemmar som ställer upp med ett stort gäng fantastiska, roliga, besynnerliga och vackra små fordon.

Dessutom uppmärksammar vi det svenska 50-talet och de där vardagsbilarna som tog oss till sysslorna och semestern under tider av folkhemsbygge. Men allt var inte beigefärgade hattar och ytterrockar, ty bakom hörnet lurade rockmusiken ...

Nytt för i år är även en liten scen där Nostalgia Magazine och MHRF bjuder upp gäster som har anknytning till fordonen i hallen.
I hall C ska det dessutom mekas live av den kände hojbyggaren Adam Nestor som påbörjar renoveringen av en Norton 750 Commando.

Och så kommer en mängd fordonsklubbar av vilka Volvo- klubbarna får en extra stor yta. Märket fyller trots allt 90 år. Ett gäng vassa TT-cyklar kommer också, en riktigt läcker VW- samling och ett par udda sportbilar. Det uppmärksammas att högertra ken blev verklighet för 50 år sedan och en moped kommer auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden.

Sist men inte minst kommer det ett gäng entusiastiska besökare. Sådär 80.000, precis som det brukar!
17-03-18 Ö-resan på Lidingö
För att rama in Picko Troberg Memorial kommer den årliga Ö-RESAN gå av stapeln samma dag, den 22:a april. Denna nostalgiska "rally-orienteringen" runt Lidingö samlar en mängd fina klassiska bilar. Det första ekipaget kommer släppas iväg från Skogshem & Wijk kl 10 den 22:a april och resan beräknas ta ca 2 h runt ön.

När ekipagen kommer tillbaka parkeras de väl uppställt så att alla kan beskåda de sköna fyrhjulingarna, antingen innan eller efter ni besöker Picko Troberg Memorial.

I skrivande stund har 64 av 100 bilar anmält sig, men vi vet med erfarenhet att det kommer att bli fullt.

Så ta chansen anmäl dig och ditt fordon redan idag.

Gå in och läs mer på Ö-RESANS hemsida, http://www.oresan.se/
17-03-18 Picko Award - Auktion
Under denna dag kommer Picko Award att delas ut för första gången. Priset kommer gå till den unge föraren som har kört "långt bättre än sin budget", föregående år. Detta pris kommer senare delas ut, årligen, på Bilsportgalan. På detta sätt ger vi tillbaka av Pickos anda i framtida svensk racing.

För att finansiera detta pris kommer vi att ha en auktion mellan den 10 - 22 april med samlarföremål från bl.a. Rickard Rydell, Stanley Dickens, Felix Rosenqvist m.fl. och upplevelser från bl.a. ett otroligt Aston Martin garage i Stockholm.

Denna auktion kommer hållas på Tradera och avslutas under eventet den 22:e april.

Följ oss på Facebook, https://www.facebook.com/pickomemorial/, för att få mer info om vad som kommer att auktioneras ut mellan den 10 - 22 april.

Vill ni bidra till att framtida svenska förartalanger för en knuff i karriären?

Vill ni vara med och skapa hopp för framtida svenska förartalanger är ni mer än välkommen att maila Peter era ideér och tankar om vad ni kan bidra med till denna auktion.
17-03-18 Picko Troberg Memorial
Vad: Picko Troberg Memorial
Var: Skoghem & Wijk, Lidingö, Stockholm
När: 22:a april mellan kl 11-17

Detta är ett event för att hylla Picko Troberg som gick bort den 17 april 2016. På detta event kommer en stor kollektion av Picko´s racingbilar visas, kända och okända personer kommer prata om deras minnen om Picko på scen plus att det kommer finnas en massa minnen av Picko Troberg och allt vad han gjort för svensk racing samt bilvärld under sin livstid.
Under dagen kommer Picko Award att delas ut för första gången. (Läs mer nedan)

Eventet kommer ramas in med en känsla av nostalgi och vi ser gärna att ni klär upp er i 40-, 50-, eller 60-tals kläder. Bäst klädda vinner fina priser som vanligt.

Det kommer även finnas en liten marknad, musikunderhållning och en hel del kring detta event som kommer lyfta er dag.

Eventet kommer toppas med Ö-resans alla klassiska bilar som varit ute och svängt på Lidingö under dagen. (Läs mer nedan)

Mustaschtävling
Självklart måste ett Picko Memorial ha en mustaschtävling. Använd all er fantasi och se till att sticka ut eller vara så lik Picko som möjligt, för han var ju ändå Sveriges snabbaste mustasch. För mer info och uppdateringar följ oss på Facebook https://www.facebook.com/pickomemorial/
17-03-16 Billy F Gibbons från ZZ Top besöker Bilsport Performance & Custom Motor Show
Så var det klart! ZZ Top-medlemmen Billy F Gibbons kommer att delta på årets upplaga av Bilsport Performance & Custom Motor Show i påsk. Han visar upp sitt senaste hot rod-bygge och med sig har han gode vännen och kände bilbyggaren Jimmy Shine som byggt bilen. Även Tom Smith, känd från tv-serien Mis t Garage, tar sig över Atlanten och besöker mässan!

Billy F Gibbons senaste hot rod, Whiskey Runner, är just nu på väg till Sverige i en container för att visas upp på Bilsport Performance & Custom Motor Show i påsk. Både Jimmy Shine, som byggt Forden, och ägaren Gibbons kommer att gästa årets upplaga av mässan på Elmia.

Hot rodden är en rejält taksänkt 3-fönsters Ford Coupé -34 som han skaffade för tio år sedan. Efter inköpet lämnades bilen till Jimmy Shine som då jobbade på So-Cal Speedshop i Pomona.
Under åren har Gibbons fått ett antal bilar byggda eller modi erade där och när Jimmy yttade till egen verkstad följde också Gibbons Whiskey Runner med.

Rockstjärnan skriver autografer vid sin hot rod på lördagen och söndagen under påskhelgen. Något musikaliskt inslag blir det emellertid inte utan Gibbons kommer enbart att njuta av alla
na fordon.

Ytterligare en kändis kommer och det är Tom Smith från tv-serien Mis t Garage som spelas in i Dallas, USA. Tom är på plats alla fyra mässdagarna för att bli intervjuad och skriva autografer i D-hallen samt vandra runt i övriga hallar för att inspektera olika bilbyggen.
– Jag vill snacka med så många människor jag bara hinner. Det ska bli mycket intressant att se vad ni bygger där borta i Europa, meddelar Tom.
Företaget Lonestar Cars i skånska Rydsgård har dessutom köpt en Cadillac -64 av Tom Smith som auktioneras ut på Elmia under påskhelgen.

Årets mässa blir kändistät så det gäller att redan nu boka in den 14-17 april för ett besök på Elmia och Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping.
17-02-24 Ramona delade ut stjärnor i Michelin guide
Igår arrangerades den stora presskonferensen för Michelin Guide Nordic Countries 2017. Över 100 journalister slöt upp till konferensen och avslöjandet om vilka nya restauranger och hotell som skulle premieras med den åtråvärda Michelin-stjärnan. Ramona agerade konferencier och delade ut de nya stjärnorna tillsammans med Michael Ellis, International Director för Michelin Guide. Presskonferensen livesändes och kan ses igen här https://www.youtube.com/watch?v=TDpvyHoN88g.

De svenska krogar som får sin första stjärna i Guide Michelin är Restaurant Sture i Malmö och Imouto i Stockholm. Vollmers i Malmö hade en stjärna sedan tidigare – nu har de två. Alla krogar i Norden som fick stjärnor förra året har fått behålla sina stjärnor.
17-02-22 Kullings Motorsällskap 50 år
I mitten av 60-talet började några motorintresserade i trakterna av Herrljunga och Vårgårda diskutera om det gick att bilda en motorklubb.
Första årsmötet bestämdes till mars 1967, då kom det fram namnförslag på klubben: Kullings Motorsällskap.
Första styrelsen bestod av ordförande Anders Östlund, vice ordförande Göran Borg, Bror Tydesjö kassör, Kjell-Åke Arenstedt sekreterare, Lars Olsson klubbmästare och Lars Elveskog ledamot.

Första klubblokalen i Herrljunga var vid gamla OK-tappen, 1970 flyttade man till en källarlokal vid Helge Anderssons Bil AB, och 1976 flyttade man till Tarsleds gamla skola.

50 år går inte att sammanfatta med några rader, särskilt som detta Motorsällskap har gjort ett större antal lyckade arrangemang och haft många duktiga aktivaförare och kartläsare. För att inte tala om alla enastående prestationer från våra funktionärer.

24 februari 1968 körde man den första Kullingstrofén, tävlingsledare var Sigvard Johansson Vårgårda. Den bestod av 9 specialsträckor och segrare var Lennart Nyström - Clas Nyström, SMK Trollhättan i en SAAB V4.

Kullingstrofén arrangeras varje år.

Klubben har arrangerat SM tävlingar:
3 augusti 1985 VÄSTRALLYT ihop med SMK Trollhättan och Älvbygdens MK
10 september 1988 VÄSTRALLYT ihop med SMK Trollhättan och Älvbygdens MK då var det finaltävlingen
24 augusti 1991 AMALIE-trofén med start o mål i Vårgårda
30-31 augusti 1996 NORDIC-trofén SM Finaltävlingen med start o mål i Vårgårda
Kullings MS arrangerar vart annat år VM, Vedums mästerskapen en rallytävling på
2 sträckor som köres två gånger, även Nossebro City Race som uppvisningsrally.

Motorklubben har fostrat många bra förare och kartläsare, man har vunnit 76 st totalsegrar i olika rallytävlingar. Första segern vann Carl Dicander 4 december 1971, Därefter har det blivit många segrar, flest hittills är Kjell Olofsson med 22 segrar, följd av Bengt Abrahamsson med 14 segrar och sedan Henrik Persson med 11 segrar. Den mest rutinerade kartläsaren är Bo Holmstrand, som har vunnit 29 totalsegrar med olika förare och även SM-guld 2009, 2013 och 2014. Peter Fogel, även han framgångsrik kartläsare, åkte med Nils Fransson från Vännäs MK och vann SM-guld och Junior-SM-brons 2010 och SM-silver otrimmat 2 wd 2011.

MC-sektion bildades 1972, även här finns många framgångsrika förare, Far o son Bäck, Joakim Hedendal, Peter Isaksson, Bröderna Öberg (dom är 3 st), Alexander Berggren, Tobias Stark, Mikael Samuelsson och många andra.

Motorklubben firar sitt 50 jubileum den 25 mars 2017 i Tångahallen Vårgårda. Då inbjudes nya och gamla medlemmar även alla förare och kartläsare som haft licens i Kullings MS. Det vore kul att se dem på detta jubileum. Klubben har jobbat fram en jubileumsbok som kommer att presenteras vid denna fest.

Nu vrider vi ratten och ställer in hjulen, lägger i växeln och gasar mot framtiden, mot nästa 50 år, till att börja med.

16-02-22 Sponsra och vinn populär rallyresa till Finland med Rallytravels!
Nu har du chansen att vinna din rallyresa med Rallytravels på deras tjugoårsjubileum till Finland!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

17-02-02 Brovallen Design utsedda till årets gästmekanikerteam
Bilproffs.se har under Bilsportgalan i Älvsjö utsett Brovallen Design till utmärkelsen årets gästmekanikerteam. Teamet har under flera år visat ett berömvärt engagemang i Gästmekanikerprojektet. I projektets anda har de med god pedagogik introducerat unga mekaniker i tävlingsrollen. De har även bidragit till att bredda projektet till grundskolans elever, ökat intresset hos blivande mekaniker samt agerat goda ambassadörer för motorbranschen.
– Det känns mycket bra att få vara en del av det viktiga arbetet med att intressera fler ungdomar att satsa på ett framtidsyrke som fordonstekniker och samtidigt att bidra till att motorsporten uppmärksammas. Därför är vi i teamet lite extra stolta över denna utmärkelse, säger Tobias Johansson, teamchef.
Bilproffs.ses uppskattar engagemanget och viljan att långsiktigt bidra till gästmekanikerprojektets framgång genom ett utmärkt pedagogiskt värdskap och en strävan att alltid se till gästmekanikernas positiva utveckling i teamet, säger Caj Luoma, chef Utbildning och Arbetsmarknad på Transportföretagen.

Gästmekanikerprojektet drivs av Bilproffs.se i samarbete med Svenska Bilsportförbundet (SBF). Syftet är att unga elever med fordonsteknisk utbildning ska få chansen att prova på att arbeta med ett racing- eller rallyteam under en säsong.
17-01-31 Lisa Jonasson är Sveriges bästa unga bilsportmekaniker
18-åriga Lisa Jonasson från värmländska Nykroppa tog vid Svenska Bilsportförbundets stora Bilsportsgala i Victoriahallen, Älvsjö, emot det prestigefyllda priset Young Technician Award.

Priset som instiftats av Bilproffs.se tillsammans med Svensk Bilsport delas årligen ut sedan 2006 som en satsning på unga talanger på elitnivå inom bilsporten. Priset består av ett stipendium på 15 000 kronor avsett för utbildning eller studieresa inom tävlingsmekanikerområdet.
– Det känns helt fantastiskt, nästan overkligt att få ta emot Young Technician Award. Jag är mycket tacksam mot PWR Racing Team som visat mig stort förtroende och stöttat mig att utvecklas som tävlingsmekaniker. Jag är dessutom extra glad över att som en av allt fler tjejer i bilsporten kanske inspirera ännu fler unga tjejer att satsa på mekanikeryrket. Oavsett om det är i tävlingsdepåerna eller ute på verkstäderna, säger Lisa.

Lisa som utbildar sig till tävlingsmekaniker vid Stjärnegymnasiet i Torsby, går nu sista terminen i den treåriga utbildningen. Efter examen väntar ett riktigt äventyr då Lisa under tävlingssäsongen 2017 ska jobba som mekaniker i rallycross-VM för Hansen Motorsport, ett av världens ledande rallycrossteam. Det är onekligen snabbt marscherat av en 18-årig tjej, som nu blir en av mycket få kvinnliga mekaniker i rallycrossens VM-cirkus.
– Våra unga och duktiga mekaniker är mycket goda ambassadörer för både motorbranschen och bilsporten. Lisa är en ytterst värdig representant för alla våra framgångsrika mekaniker. Extra kul är att hon med eftertryck visar att detta är ett yrke lika mycket för tjejer, som för killar säger Caj Luoma, Bilproffs.se (chef Utbildning och Arbetsmarknad på Transportföretagen).
17-01-18 Landslaget 2017
Inför måndagens Idrottsgala på i Globen höll Svensk Bilsport en presskonferens i Stockholm där Landslaget 2017 presenterades. Flera av förarna var nyligen hemkomna från det läger som landslaget genomförde i USA under några dagar fyllt av träning och körträning samt en hel del studiebesök.

Förbundskapten Magnus Lampert presenterade de förare som finns med i de tre olika landslagsgrupperna, utvecklingslandslaget, juniorlandslaget och seniorlandslaget.
En av de nya förarna i juniorlandslaget är racingföraren Linus Lundqvist som kommande säsong planerar att befinna sig en hel del i England. Exakt varför kommer Lundqvist ge besked om inom kort.
- Det riktigt roligt att vara med i landslaget. En ära där jag även jag ser fram mot att kunna utveckla mig mer och nu kunna ta del av det äldres och mer rutinerade förarnas kunskaper och på det viset utveckla min egen körning, berättade Linus Lundqvist under presskonferensen.

En som tog klivet upp från junior till senior är Joel Eriksson.
- Det är roligt att få det här erkännandet av Svensk Bilsport, säger Joel Eriksson. Motorsport skiljer sig från många andra idrotter och vi är alla ensamma bakom ratten när vi kör, men att tillhöra ett landslag är ett hedersuppdrag och vi kan dessutom lära av varandra och på så sätt stärka svensk bilsport på bredden. Det är extra kul att både Jimmy och jag har tagits ut inför den här säsongen, och för egen del är jag glad att mina resultat uppmärksammas på det här sättet. Det är helt klart en inspirerande start på 2017.

Under 2016 hade Svensk Bilsport ett av de mest framgångsrika åren med flera framskjutna placeringar inom många olika sportgrenar inom internationell bilsport. Och bredden av den kunskap som finns hos de svenska stjärnorna är även en sak som landslaget arbetar hårt med.
- De prestationer vi sätt under året och den utveckling vi har med förare är riktigt spännande, både inom juniorer och seniorer. Jag har varit med och arbetet kring landslaget i snart sex år och aldrig har det känts så här bra för mig och jag tror det gäller även förarna när det gäller det landslagsupplägg som vi arbetar med nu, men samtidigt kan vi inte stanna upp, det finns mycket mer som kan utvecklas och mycket mer som vi redan har planer på för att ytterligare stötta landets duktiga landslagsförare, säger förbundskapten Magnus Lampert.

En av seniorerna i landslaget är Timmy Hansen. Hansen som varit med länge lyfter även han fram de steg som landslaget tagit.
- Det blir mycket bra körning och vi är tävlingsmänniskor och alla vill nå sitt mål, så att exempelvis sitta och diskutera mellan varandra när du sitter i bilen tillsammans det blir jag snabbare av och vi kör så mycket olika bilar så alla kan bidra. När jag och Fredrik, Johan eller Felix eller någon annan pratar lär vi varandra hela tiden. För mig är det otroligt viktigt och den största delen att förbereda mig för säsongen när det gäller att köra bil, säger Timmy Hansen.

För några är säsongen redan igång och för flera närmar den sig med stormsteg, men trots tighta scheman arbetar landslaget för att ha olika läger även under säsongen.
- Vi gör väldigt mycket körläger, men vi lägger även in mer fysträning i de samlingarna. Vi har mer rena fysläger också samt andra samlingar. Det känns att vi arbetar mer som ett lag och som Timmy säger så har vi riktigt roligt ihop och vi bygger nu ett landslag inom en individuell idrott. Det känns riktigt bra. Närmast kommer juniorlandslaget att ha ett körläger i Antila och seniorerna kommer köra mycket bil tillsammans på ett läger i Arvidsjaur, det är närmast på programmet nu, avslutar Magnus Lampert.

Landslagsförare 2017
Seniorlandslaget
Rally
Emil Bergkvist, Torsåker
Pontus Tidemand, Charlottenberg
Fredrik Åhlin, Hammarö
Kartläsare
Jonas Andersson, Gunnarskog
Patrik Barth, Lysvik
Joakim Sjöberg, Ösmo

Rallycross
Kevin Eriksson, Ösmo
Sebastian Eriksson, Sunnemo
Kevin Hansen, Källby
Timmy Hansen, Götene
Johan Kristoffersson, Arvika

Racing
Marcus Ericsson, Kumla
Jimmy Eriksson, Tomelilla
Joel Eriksson, Tomellia
Gustav Malja, Malmö
Felix Rosenqvist, Malmö

Karting
Joel Johansson, Örebro
Douglas Lundberg, Abbekås

Crosskart
Tommie Svärd, Kristinehamn
Linus Östlund, Sysslebäck

Juniorlandslaget
Rally
Elias Lundberg, Sala
Daniel Röjsel, Anderstorp
Pontus Åhman, Uppsala

Rallycross
Magda Andersson, Löberöd
Oliver Eriksson, Ösmo

Racing
Viktor Bouveng, Knivsta
Linus Lundqvist, Tyresö
Henrik Skoog, Torshälla

Karting
Isac Blomqvist, Uppsala
Alexander Dahlberg, Göteborg
Rasmus Lindh, Kullavik
Alfred Nilsson, Tomelilla
Emil Skärsås, Västerås
Benjamin Thörnqvist, Höör

Crosskart
Isak Reiersen, Torsby
Oliver Solberg, Gunnarskog
Marcus Svensson, Mellerud

Utvecklingslandslaget
Rally
Mattias Adielsson, Torslanda
Tom Kristensson, Hörby
Andreas Persson, Östmark
Dennis Rådström, Torsby
Kartläsare
Johan Johansson, Söderköping

Rallycross
Peter Hedström, Torsby
Anton Marklund, Boliden
William Nilsson, Tomellila
Simon Olofsson, Charlottenberg

Racing
Philip Hall, Åstorp
Oliver Söderström, Bjärred
Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Hammarö

Karting
Hampus Ericsson, Kumla
Noah Milell, Färlöv
Simon Ohlin, Gärdes Köping
Isac Sjöqvist, Almunda

Crosskart
Isac Egonsson, Torsby
Max Grotherus, Uppsala


Tryck här för mer info!
Tillbaka till startsidan