Tillbaka till startsidan2020
                 

20-01-28 JC Raceteknik-junioren Alex Gustavsson prisad av Johan Kristoffersson
2017 startade den värmländske rallycrossmästaren sin fond Johan Kristoffersson Ungdomsfond. Sedan dess har han – tillsammans med sin hemmaklubb i Arvika, MK Team Westom – varje år delat ut 10 000 kronor till en av stadens lovande motorsportjuniorer. Årets pris gick till 13-årige Alex Gustafsson, som tävlar för värmländska JC Raceteknik Juniorteam. Den unge Westomföraren körde under 2019 den nya klassen Xtreme Junior och kom då tvåa i Finska Mästerskapen. I år kommer Gustafsson istället satsa på en full säsong i klassen i den nordiska serien RallyX Nordic.
– Det känns jättekul att få ett så fint pris i en klubb med så många bra förare. Johan Kristoffersson har varit en idol under många år så det gör det extra kul. Jag vill tacka MK Team Westom och Johan för priset, och ett extra tack till klubbens duktiga funktionärer alltid ställer upp, säger Gustafsson.
20-01-13 Svensk motorsportindustri deltar i Autosport International
På torsdagen (9 januari) öppnade den kombinerade mässan och motorshowen Autosport International, ASI, i Birmingham. Mötesplatsen, som spänner över produkter och tjänster för att öka bilarnas prestanda till att visa det allra senaste från Formel 1 och WRC-rally, är både ledande och störst i Europa med bilsportinriktning. Varje mässa lockar cirka 250 000 besökare från främst Storbritannien men också övriga Västeuropa.

I år finns bland annat FKG-medlemmen Öhlins, stötdämpare, motorbyggaren MotorDesign och oljepumps- och vevstakspecialisten AutoVerdi med bland de svenska utställarna inom den motorsportindustriella delen, engineering, av ASI.

Tidigare har det funnits en svensk samlingsmonter, genom det nära till FKG associerade Swedish Motorsport Industry (SMI), försorg med uppemot 20 svenska deltagare. Men efter att SMI:s verksamhet lades ner 2017, bland annat på grund av uteblivet stöd från Tillväxtverket, sker det svenska deltagandet enskilt från företagens sida.

Västkustbaserade MotorDesign, som bland annat har byggt tävlingsmotorer åt Volvo inom standardvagnsracing och svenska Ford-teamet MSE inom rallycross, ser fram mot sitt deltagande.
– Mässan är mycket viktig för oss. Dels är det många besökare i största allmänhet, dels har vi många viktiga kunder inom bilsport i England och Irland, berättar Peter Kurtén som representerar företaget under mässan.

Han berättar att MotorDesign har specialkunskaper i att gjuta både topplock och motorblock.
– Vi är en av få som kan det idag, vi har till och med en egen FIA-godkänd motor, konstaterar Peter Kurtén.

Avslutningsvis framhåller han det värdefulla nätverkande som deltagandet innebär – cirka 65 procent av besökarna inom engineering är också beslutsfattare enligt ASI:s statistik.

https://fkg.se/svensk-motorsportindustri-deltar-i-autosport-international/

Tryck här för mer info!
Tillbaka till startsidan