Besök officiella hemsidan
2020


Rally-SM 2020
31-2
febr Vinterpokalen Sandviken
28-29
febr Rally Vännäs Vännäs
22-23
maj South Swedish Rally Älmhult
26-27
juni Skilling 500 Skillingaryd
14-15
aug Snapphanerallyt Hässleholm
4-5
sept East Sweden Rally Linköping
       
 
 
Rally-SM 2020
29
mars SM-Sprint Vinter Boden
28
juni SM-Sprint Sommar Halmstad
       


Rallyradio Liveresultat
Besök Liveresultaten!
Rallyradio Liveresultat20-02-09 Elias Lundberg tillbaks i bakhjulsdrivet för Rally Vännäs
Det blev snabba vändningar för 21-åriga Elias Lundbergs planer när förutsättningarna för säsongen ändrades. Planen var att köra Volvo Euro Cup säsongen 2020. Men när teamets Opel Astra byttes bort mot en Volvo 242 Evo så började tankarna gå mot att göra comeback i SM. Volvon är en bil som går i SM-klassen Trimmat 2WD. Elias som tävlar för SMK Sala tog 2018 SM-silver med en bakhjulsdriven Volvo i Trimmat 2WD.

- Detta var inte alls vad som var tänkt från början. Vår grundidé för säsongen var att ta ett mellanår i vår internationella satsning med fokus på att ha kul, säger Elias och fortsätter. När då denna Volvo 242 hamnade i garaget så kunde vi inte riktigt bara låta den stå eller sälja den. Jag har tidigare haft otroligt roligt i Ola Axelssons trimmade Volvos. Så vi har valt att ta oss an SM igen istället för Volvo Euro Cup.

Teamet startar sin säsong 28-29 Februari när Rally-SM gästar Vännäs vinterlandskap. Tävlingen körde teamet 2018 i en Volvo 940 och var senaste gången Elias satt bakom ratten på vinterunderlag i en bakhjulsdriven bil.
- Vännäs är en riktig fin tävling och jag ser verkligen fram emot att köra där igen. 2018 blev vi tvåa i tävlingen och var snabbaste bakhjulsdrivna bil. Men i år har vi inga förväntningar på något toppresultat. Som det ser ut kommer jag inte ha något tillfälle att köra bilen innan tävlingen vilket utan tvekan kommer bli den största utmaningen för mig. Så vi tar tävlingen lite som ett test inför en eventuell fortsättning i resterande SM-deltävlingar.

Co-driver för tävlingen blir rutinerade Jim Hjerpe. 2017 var senast Elias och Jim tävlade i SM tillsammans, resultatet? ett JSM-Guld i klassen Otrimmat 2WD.
- Ska bli riktigt roligt att komma tillbaks till SM med Jim som co-driver i Vännäs. Vårt JSM-guld från 2017 är speciellt för mig och vi har alltid riktigt roligt i bilen.
20-02-07 Team Hässleholms MK ställer upp i Rally-SM
Nu är det klart att Team Hässleholms MK. kommer ställa upp i årets stora SM- nyhet : Teammästerskapet 2020. I samarbete med Hässleholms MK startar tre ekipage under namnet Team Hässleholms MK.

Det är Elias Lörd (Fiesta i klass R2) och Johannes Haraldssson (Golf 3 Kitcar i klass R3) samt Johan Green (Corolla i klass R3),.
- Vi alla ser fram emot säsongen 2020 och vad rallysverige kommer bjuda på. Detta kommer förhoppningsvis innebära mer uppmärksamhet i olika medier, säger Elias Lörd.
20-02-07 GN Motorsport i Teammästerskapet 2020
När starten går i Rally-SM 2020 kommer GN Motorsport att ställa upp i Teammästerskapet med siktet inställt på Guld.

Teamet kommer bestå av följande 5st förare/codrivers:
- P-G Andersson/Anders Fredriksson Fiesta R5
- Isac Nordström/Karl-Johan Borhammar Fiesta R2
- Mattis Olsson/Marcus Sundh Fiesta R5
- Lucas Hägg/Daniel Borgqvist Fiesta R2
- Joachim Grahn/Per-Börje Andersson Fiesta WRC16.

Dessutom kommer vi under säsongen att använda oss av ytterligare en joker chaufför.

Inför var SM-deltävling kommer vi toppa laget för att maximera möjligheten att ta så mycket poäng som mjöligt i enlighet med reglerna för Teammästerskapet!

Teamchefer för GN Motorsport blir Staffan Andersson och Rickard Nilsson.
”Vi är väldigt stolta i GN Motorsport"

PG Andersson/Anders Fredriksson Fiesta R5
”Trodde rallygiftet gått ur kroppen, men det vaknade till liv igen! Jag kommer kämpa för att hålla fanan högt men vet att det var några år sedan jag tävlade på denna nivå. Skall bli ett roligt år tillsammans med GN Motorsport och kämpa för teamets bästa samt det viktigaste utav allt försöka vinna Rally SM!”

Isak Nordström/Karl-Johan Borhammar Fiesta R2
”Riktigt kul att vara en del utav GN Motorsport och ha deras kunskap och kompetens bakom sig. Ser framemot ett roligt år tillsammans!”

Lucas Hägg/ Daniel Borgqvist Fiesta R2
En ung lovande talang som vi spår en framgångsrik karriär i, dessutom en riktig Skåning!

Mattis Olsson/Marcus Sundh Fiesta R5
En snabb förare med oerhört mycket rutin vilket han visat 2019 med mycket fina resultat både i SSRC och enstaka SM deltävlingar, i år är det full satsning på SM!

20-02-06 Jonna byter till 4WD och blir första tjej i en Mitsubishi Mirage!
Jonna Eson Brådhe tillsammans med co-driver Julia Thulin satsar på Rally-SM 2020 i ny bil och klass. För bara några dagar sedan stod det klart att Jonna byter ut den 2WD Peugeot mot en 4WD Mitsubishi Mirage.

Efter tre framgångsrika år i R2:an där Jonna bland annat tog bronsmedalj i Rally-SM 2018 ser hon nu framemot nya utmaningar!
”Senaste månaderna har inneburit mycket jobb för att kunna göra denna satsning, och det känns väldigt skönt att äntligen kunna avslöja vad vi jobbat för.
Att få denna möjlighet nu känns riktigt roligt, jag ser på uppgiften väldigt ödmjukt. Vi har mycket och lära men med ett starkt team bakom oss ska vi försöka göra vårt absolut bästa”, säger Jonna

Full SM- Säsong 2020 är målet och arbetet för det pågår för fullt just nu!

Första tävlingen blir 28-29/2 - Rally SM i Vännäs.
20-01-27 Team Ramudden anmält till Teammästerskapet
Team Ramudden är glada att få offentliggöra vårt 3 bils till Teammästerskapet 2020.
- Vi tycker att idén med ett teammästerskap är toppen och gör nu allt för att vara så förberedda som möjligt.

De 3 ekipage som ingår i teamet är:

Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson som parallellt med sitt JWRC äventyr skall åka på hemmaplan för att bygga erfarenhet och fart. Ekipaget är ödmjuka inför sitt äventyr men har ambitioner att visa vad de kan.

Viktor Karlsson och Jonas Magnér. Hade en sjukt bra förstasäsong i trimmat 2wd 2019. Nu laddar duon vidare med en uppdaterad bil och hög målsättning.Jättekul för oss i teamet att kunna knyta en så bra förare och människa till oss. Välkommen Viktor och Jonas.

Fredrik Karlander och Victor Svensson. Tar steget från Golf Kit Car till Peugeot 208 R2 2020. Grabbarna visade under 2019 att det går att utmana de främsta. Till 2020 hoppas duon kunna hitta ytterligare lite fart och jämnhet. Premiären i Elverum visade positiva besked.
20-01-27 Ingen ersättningstävling för Rally-SM i vinter
I förra veckan aviserade Rally Bilmetro i Sandviken att de jobbade för ett ersättningsdatum den 13-14 mars för sin SM-deltävling i Rally som skulle körts kommande helg, men som ställdes in på grund av vinterbrist i området.

Nu står det klart att tävlingen inte kommer kunna köras i mars heller, och därmed blir det ingen ersättningstävling i vinter.

Arbetet med en ersättningstävling under grussäsongen pågår nu, och besked om en eventuell tävling kommer i samband med Rally Vännäs den 28-29/2.

Rally-SM 2020:
Deltävling 1: Rally Bilmetro, Sandviken. 31/1-1/2 (INSTÄLLD)
Deltävling 2: Rally Vännäs, Vännäs. 28-29/2
Deltävling 3: South Swedish Rally, Älmhult. 22-23/5
Deltävling 4: Skilling 500, Skillingaryd. 26-27/6
Deltävling 5: Snapphanerallyt, Hässleholm. 14-15/8
Deltävling 6: East Sweden Rally, Linköping. 4-5/9

Länkar:
Anmälningslista Rally Vännäs https://resultatservice.se/resserv/v2/tvlinfo/ShowEntrants.jsp?RaceNbr=2020010
Rally-SM http://rallysm.se/
20-01-17 SM-premiären Rally Bilmetro ställs in
Rally Bilmetro med start och mål i Sandviken skulle utgöra premiärtävling i årets Rally-SM. Nu meddelar tävlingsledningen att tävlingen inte kommer köras som planerat.
– Tyvärr så måste vi meddela att SM tävlingen Rally Bilmetro 31/1-1/2 2020 ställs in, säger tävlingsledaren Kalle Andersson.
– Anledning är naturligtvis saknaden av vinter. I dag har vi bara rena grusvägar och prognosen fram till tävlingen ger oss inget hopp.

Första tävling i årets mästerskap blir nu Rally Vännäs, som körs sista helgen i februari.
20-01-09 Team Nybe först in med anmälan till Teammästerskapet
En av nyheterna inför årets Rally-SM är introduktionen av ett eget mästerskap för team. Varje team kan anmäla upp till tre förare i olika bilklasser, där de två bäst placerade förarna plockar poäng för teamet. Med tre veckor kvar till SM-premiären har första teamet anmält sig till mästerskapet, Team Nybe.

Team Nybe med bas i Älmhult tog 2019 hem förarmästerskapet i Trimmat 2WD genom Smålänningarna Robin Sandberg och Mathias Bengtsson, till teammästerskapet har de valt att köra med Simon Karlsson/Tobias Steen (Svenska Juniormästare 2019) och Jonas Åkesson/Martin Holmdahl i Trimmat 2WD, samt Victor Hansen/Victor Johansson (Bronsmedaljörer Junior-SM 2019) i Otrimmat 2WD.
– Vi funderade under hösten på vad vi kunde göra föra att utveckla SM-serien, och kände att ett teammästerskap var rätt väg att gå. Vi har sett flera team de senaste åren komma in i SM och satsa hårt med flera bilar och mycket promotion, så det känns bra att kunna erbjuda ett eget mästerskap för dom, säger Hampus Juteryd, ansvarig för teammästerskapet hos SM-promotorn MAS.

Sedan tidigare har även den förre rallycrossvärldsmästaren Mattias Ekström aviserat att hans team EKS kommer satsa på seger i teammästerskapet med flera bilar i olika klasser. Vilka som kommer köra teamets bilar är i nuläget fortfarande oklart.
20-01-02 Starkt startfält väntas när Rally-SM inleds i Sandviken
Sandvikens Motorklubb är tillbaka som arrangör i Rally-SM 2020, där Rally Bilmetro utgör premiärtävling för årets mästerskap med start och mål i Sandviken 31 januari – 1 februari. Med många av landets mest internationellt meriterade förare som Johan Kristoffersson, Mattias Ekström och Mattias Adielsson som aviserat ambitionerna att vara med i tävlingen väntar en stark start på vintersäsongen i Sandviken.

Kalle Andersson är mångårigt meriterad tävlingsledare för Sandvikens SM-tävlingar, och han ser fram mot att få arrangera tävling med Svensk Mästerskapsstatus efter tre säsonger utan SM-deltävling.
– Det känns inspirerande att få arrangera en SM-tävling igen, säger Andersson.
– Vi är ganska rutinerade nu, jag tror detta blir vårt 15:e SM. Men det kittlar ändå lite mer att få göra en SM-tävling än en mindre lokaltävling.

Ett orosmoln som alltid dyker upp är den oberäkneliga svenska vintern, som är en förutsättning för att tävlingen ska bli av. Men Sandviken MK har förlagt banan till ett relativt vintersäkert område nordväst om Sandviken, där förutsättningarna just nu ser mycket bra ut.
– Vintrarna har blivit sämre kring Sandviken de senaste åren, vilket gör det vanskligt att arrangera en vintertävling. Därför behöver vi säkra upp i ett mer vintersäkert område som kanske inte är optimalt om man ser till närheten till Sandviken. Men det ser bra ut just nu på sträckorna, fortsätter Kalle.

Rally-SM har de senaste åren bjudit på ett starkt startfält med en stor bredd där många av de mest meriterade förarna och teamen kommit hem från internationellt tävlande samtidigt som många talangfulla juniorer valt att kombinera tävlande i SM med satsningar på VM och EM.

Till 2020 har bland annat EM-bronsmedaljören från 2019, Mattias Adielsson meddelat att han kommer satsa mot ett SM-guld i den högsta klassen Trimmat 4WD. Även dubbla rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson, som förra året tog silver i Rally-SM, kommer till Rally Bilmetro där han förhoppningsvis för möta sin gamla rallycrossrival Mattias Ekström - som storsatsar på Rally-SM med ett flerbilsteam där Mattias jobbar för att få ihop kalendern och köra en av bilarna. Dessutom kommer Pontus Lönnström, som ska köra Junior-VM, till start som förberedelse inför Rally Sweden i februari.
– Av de signaler som jag fått är det kanske det starkaste startfältet vi haft i landet på många år, vilket är riktigt roligt, avslutar Kalle.

Rally Bilmetro är den första av totalt sex deltävlingar i Rally-SM 2020, och avgörs med utgångspunkt i Sandviken den 31 januari – 1 februari. Tävlingen avgörs över totalt sex sträckor, där en publiksträcka kommer inleda rallyt vid Travet i Gävle fredagen den 31 januari. Planerad första start är kl. 19.00.

Tryck här för mer info!