2004

2004

Rallysidorna 2004 jan-april


Lars-Erik Torphs Minnesfond
Morgan Olssons Minnesfond


HÄR HITTAR DU RESULTAT FRÅN TÄVLINGAR 2004
Anmälda finns på framsidan>>
Inbjudningar bland inbjudnignar>>

Bildlänkar från tävlingar>>
Rallycuper>>

2004-12-03 Ford stallets andre förare klar
28 årige Roman Kresta från Tjeckoslovakien har skrivit ettårskontrakt med Ford inför säsongen 2005. Kresta blir tillsammans med Finländaren Toni Gardemiester förare som skall försvara Ford teamets andra plats märkes VM från i år. Kresta gjorde sin VM debut i M-Sports Ford Focus 2001 Acropolisrallyt, sedan dess har det blivit Skoda, och peugeot för farmarteamet Bozian racing. Kresta har även varit tjeckisk mästare 2000 och 2001. Som kompanjon i högerstolen får han sin landsman Jan Tománek. Kresta liksom Toni Gardemiester kommer att finnas i sverige från och med idag för att göra tester inför Svenska Rallyt tillsammans med Michelin.
(RSN) Christer Bofeldt

2004-11-26 Statoil ny partner till SMS Challenge
Statoil Detaljhandel och Svenska Bilsportförbundet har inlett ett samarbete inom ramen för SMS Challenge - Svenska Bilsportförbundets satsning på att få fram svenska toppförare inom rally och racing.

Bilsporten är Sveriges tredje största publiksport och genom partnerskapet får Statoil en kommunikationskanal till den stora bilsportintresserade allmänheten. Förbundet har nästan 120 000 medlemmar varav 40 000 sysslar med tävlingsverksamhet. Samarbetet innebär att Statoil erbjuder dessa en konkurrenskraftig rabatt och dessutom ett stöd till klubbarna.
- Detta är en av de stora åskådarsporterna och vi vill ge bra villkor till bilsportentusiaster i hela landet, säger Henrik Sidén, chef privatmarknad på Statoil Detaljhandel.
- Samarbetet med SMS Challenge sker på bred bas inom såväl rally som racing. Vi får möjlighet att följa med på turné till 18 tävlingsplatser i Sverige, där vi kan ordna kringaktiviteter för företagsmarknad och stationer, säger Ylwa Swenzén, reklamchef på Statoil Detaljhandel. Satsningen är långsiktig och förutom att ge fördelar till SBFs medlemmar och till motorsportpubliken kommer Statoil att aktivt stödja de svenska landslagsförarna i Rally och Racing i deras strävan efter framgångar på arenor världen över. Statoil blir också utdelare av utmärkelsen Årets Bilsportkvinna tillsammans med ett stipendium.
- I en sport där könet är betydelselöst känns det mycket bra att kunna bidra till att fler kvinnor kommer fram inom sporten, säger Henrik Siden.2004-11-26 Svensk-norsk rallysatsning ger Peter unik chans
Nu får ännu en svensk, ung rallytalang chansen att komma vidare i sin karriär med Suzukis hjälp. Peter Zachrisson från Säffle blir nämligen en av två förare 2005 i den Suzuki Ignis Super 1600 som P-G Andersson körde till SM-guld i år. Bilen har köpts av ett svensk-norskt rallyteam och satsningen stöttas av både svenska och norska Suzuki.

Suzuki har under ett par år fungerat som en språngbräda för två av våra största rallytalanger i deras karriärer. 2003 körde Daniel Carlsson Suzuki i junior-VM i rally (JWRC). Daniel vann Suzukis första JWRC-seger och kom trea i VM vilket gav honom en WRC-styrning till i år. I år har P-G Andersson varit Suzukis stora rallystjärna med tre segrar i bagaget och VM-titeln som krona på verket. Dessutom körde P-G Suzuki Autoimports bil i det svenska mästerskapet och vann alla deltävlingar utom en och tog ett solklart SM-guld.

Och nu blir det alltså den värmländske rallyjunioren Peter Zachrissons tur att köra Suzuki.
-- Det är ett stort steg för mig, säger Peter. Hittills har jag mest kört ganska standardbetonade bilar men Suzukin är en fullblods rallyracer. Och det verkar ju som den är konkurrenskraftig också (skratt)...

SM-guldbilen i år har alltså köpts av teamet Nordisk Rallyutveckling. Bakom detta finns bland andra gamle rallystjärnan Mats Karlsson och hans norske samarbetspartner Per Brynildsen, även han skicklig rallyförare med bland annat ett norskt mästerskapsguld på meritlistan. Rallyteamets mål är att hjälpa unga talanger på väg.
-- Peter Zachrisson kommer att köra bilen i Sverige, säger Mats Karlsson. Den viktigaste tävlingen blir Svenska Rallyt i februari. Dessutom kommer Peter att köra tävlingar i Supercupen och vi hoppas även kunna låta honom köra någon deltävling i JWRC. I Norge blir det Per Brynildsen som kör Suzukin i deltävlingar i det norska rallymästerskapet.
-- Vi är förstås mycket glada över att vår SM-vinnande bil delvis stannar i Sverige, säger Lars Harlin, VD för Suzuki Autoimport AB. Vi har haft många seriösa förfrågningar från andra länder men det är givetvis mycket roligare att det sitter ännu en svensk rallytalang i den nästa år.
-- Det här innebär att vi kommer att ha två svenska förare i var sin Suzuki Ignis Super 1600 i Svenska Rallyt eftersom det redan innan var klart att P-G skulle åka för sitt internationella team.
Torbjörn Lundgren04-11-23 Patrik Sandell Jämtlands MK Östersund, är uttagen till Svenska Landslaget i Rally!

I lördags på Svenska Bilsportmässan i Stockholm blev det officiellt, Patrik Sandell Jämtland MK är en av sju i Svenska Landslaget i Rally 2005 och där med också medlem i Swedish Motor Sport Challenge.
- Det känns jätte roligt att få en av de åtråvärda platserna Svenska Rally Landslaget.
- Det här är ett stort steg närmare det som för bara två år sedan var min vision, att ta en plats i den yppersta eliten.
- Det som närmast händer är att förbundskaptenen Anders Dawidsson kommer upp till Östersund under december, för att vi tillsammans ska kunna lägga upp en två års plan. Där målet är en plats i
- Junior VM, säger en förväntansfull Junior.
SMS Challenge är en unik landslagssatsning inom rally som är racing initierad av Svenska Bilsportförbundet. Uppdraget är att hjälpa morgondagens svenska motorstjärnor att ta det avgörande klivet in i de stora salongerna. Målet är att placera Sverige i eliten inom de båda kungaklasserna Formel 1 och Rally VM, med toppförare i de båda disciplinerna. SMS Challenge en långsiktig satsning som aktivt ska stödja de största unga talangerna och ge dem rätt förutsättningar för att ta sig vidare till toppen.

Vilka förare får chansen?
SBF har utsett två stycken förbundskaptener; Hans Wängstre i racing och Anders Dawidsson i Rally. Dessa ansvarar för uttagningen av vilka förare som är kandidater till att ingå i satsningen. Bedömningarna baseras såväl på förarnas talang och uppvisade resultat. Beslutet gäller för ett år i taget. SMS Challenge fungerar som två landslag, ett för rally och ett för racing. Det innebär att dörren alltid är öppen för nya talanger och att de utvalda måste leverera resultat för att vara kvar i satsningen. Förarna i SMS Challenge är de absolut bästa i sin gren. De är inte bara skickliga yrkesmän, de är också väl kvalificerade ambassadörer för SMS Challenge, för våra partners och för Sverige.
De förare som genom projektet lyckas att etablera sig i världseliten omfattas även av ett återbetalningssystem, där medlen återinvesteras i nya förartalanger. När en förare tagit klivet upp bland världsstjärnorna är han eller hon fortfarande ambassadör för projektet och kommer att stärka SMS Challenge varumärket även när denne står på egna ben.

Landslaget i rally 2005 består av:
Patrik Sandell, Daniel Karlsson, P-G Andersson, Oskar Svedlund, Tobias Johansson, Jennie Lee Hermansson och Jimmy Joge.


04-10-29
Ny förbundskapten i rally
Anders Dawidson, Helsingborg, har utsetts till ny förbundskapten i rally. Officiellt tillträder han i samband med Bilsportmässan då också de unga talanger som ingår i JES-satsningen presenteras.

Denne 55-åring var en gång med och startade SMK Karlskoga - där han fortfarande har sin licens. Men sedan han bosatte sig i Helsingborg har han arbetat med Sydsvenska mästerskapet och varit sportgrensansvarig i rally i Södra Bilsportförbundet. I den egenskapen har han initierat och skött en egen satsning på lovande juniorer.
- Det är viktigt att de unga förarna får stöd och lär av andras misstag, för att komma vidare i sin karriär, säger Anders Dawidson.
Uppdragen i distriktet har han nu avsagt sig.
- Jag måste koncentrera mig på landslaget och gruppen därunder. Tidigare har uppdraget som förbundskapten varit att fokusera på det uttalade mål som Svenska Bilsportförbundet satt upp, nämligen att få minst en förare i Rally-VM inom fem år. Ett led i Swedish Motorsport Challenge (SMSC).
- Det arbetet fortsätter naturligtvis, men vi knyter förbundskaptenen mer till rallyutskottet för att fylla upp underifrån med nya, unga förmågor som kan följa i Daniel Carlssons och PG Anderssons fotspår, säger förbundsstyrelsens ordförande Kåge Schildt. Officiellt utnämns Anders Dawidson på Bilsportmässan på Älvsjö den 19-21 november. Samtidigt kommer de ungdomar som ingår i juniorelitsatsningen (JES) att presenteras och avgående förbundskapten Fredrik Eljas, Falun, att avtackas. Eljas har avsagt sig omval på grund av tidsbrist sedan han bildat familj och startar företag. De sex förarna som ingår i svenska juniorlandslaget i rally är: Daniel Carlsson, Säffle, Oscar Svedlund, Karlstad, Per-Gunnar "PG" Andersson, Årjäng, Jimmy Joge, Tjällmo utanför Finspång, Jennie-Lee Hermansson, Skamhed (Dalarna) och Tobias Johansson, Ludvika.


04-10-27 Oscar Svedlund vann Kinesiska Mästerskapet
I helgen, 22-23 oktober, tävlade vår svenske rallyjunior i Kina igen. Han och kartläsaren Björn Nilsson for med två mekaniker ner till Kina för att delta i Asia Pacific. Det är Asiens motsvarighet till vårt VM. Tävlingen ingick även i Kinesiska mästerskapet.

Det blev en lyckad helg för teamet i Honkong, även om det kunde börjat bättre. Under lördagen låg de i topp i Asia Pacific, när de råkade ut för en punktering. De var tvungna att byta däck ute på sträckan och förlorade hela sex minuter i samband med det. Lite missmodiga kunde de dock konstatera att de låg trea i det Kinesiska Mästerskapet.

Så under söndagen togs det nya tag och i ett rasande tempo började de jaga sina motståndare. De hade 2 minuter upp till ledaren och ryckte hela 50 sekunder på en sträcka! Efter en enastående insats klättrade de upp i ledning och slutade som vinnare i deltävlingen av Rally China (Kinesiska Mästerskapet). Även i Asia Pacific klättrade de upp rejält och slutade på en hedervärd sjundeplats. Vann där gjorde Katsuhiko Taguchi före Karamjit Singh och tre blev Armin Kremer.

Nästa deltävling är i Indien 3-5 december och då kommer Oscar att finnas på plats med sitt team igen.

För vidare info: www.oscarracing.se


04-10-27 Rapport från KM i KIL
I söndags avgjordes klubbmästerskapet i rally för Kils MK Bil. Mästerskapet avgjordes på en utslagsgivande, hal men ändå snabb sträcka i Lökeneskogen straxt utanför Kil. Sträckan som var 4 km lång kördes två gånger och tiderna från de två åken sammanräknades. Förutom Kils MK Bil så var ytterligare tre klubbar inbjudna, nämligen Fryksdalens MK, Karlstads MC Bil och Säffle MC inbjudna att delta i denna tävling. Ett startfält på 20 förväntansfulla och tävlingssugna ekipage var samlade för start vid 11 tiden på söndagen.

I första åket började Håkan Broo, Kil MK Bil, bäst med 2:17 tätt följd av Johan Olin, Fryksdalens MK, och Kent Persson, Säffle MC, endast 3 sekunder efter. Ytterligare 2 sekunder bakom låg Anders Gullstrand, Karlstad MC Bil, och Jan Johansson, Fryksdalen MK.

Jan Johansson som var något irriterad över ett missat vägbyte i första åket slog till med dagens snabbaste tid i andra åket. Tiden var 2:10 vilket ger en snitthastighet på 110 km/h, på en smal blöt grusväg. Håkan Broo och Johan Olin var närmast med 6 sekunder långsammare tid, 2 sekunder därefter kom Kent Persson.

Snabbast totalt och därmed snabbast från Fryksdalens MK blev Jan Johansson, 4:32. Klubbmästare för Kils MK Bil 2004 och näst snabbast totalt, endast 1 sekund efter Jan, blev Håkan Broo med pappa Bernt som kartläsare. Snabbast från Säffle MC blev Kent Persson, 4:38 och från Karlstads MC Bil så var det Anders Gullstrand, 4:44 som var snabbast.Lars Ahlström, Tävlingsledare


04-10-24Överraskande segrare i Rally ÖÖM-finalen

En lite lätt förvånad Joakim Längberg blev segerherren i Kamasa-Marknadsnatta. Han och kartläsaren Henrik Carlsson tog nu sin första totalseger i rally.
- Det har gott väldigt bra idag och inga större misstag i det hala väglaget, var hans kommentar efteråt. Linköpingsföraren har visserligen varit med i toppen i alla ÖÖM-tävlingar i årets serie men inte räckt ända fram förrän nu i finaltävlingen. Mitsubishiekipagets seger förde upp Joakim/Henrik upp till andraplatsen totalt i mästerskapet. Bilen de rattar har anor i tidigare Rally ÖÖM-tävlingar genom att Tommy Andersson, Tranås rattade den till seger i mäster- skapet i några år. Innan tävlingen ledde Valdemarsviks Per Åke Ring mästerskapet och han tillsammans med Terje Karlsson klarade av pressen att behålla den platsen genom att bli sjua i klassen. De körde inte för fullt och tog inga chanser då de ville bli mästare.
- Man får säkert bara en chans att vinna detta mästerskap totalt och som kanske aldrig kommer tillbaka, summerade Per Åke efteråt.

Segerekipaget från Linköpings MS hade en segermarginal till tvåan Staffan Bergdahl, Teknis MC blev hela 24,2 se- kunder. Staffan som införskaffat Mats Thorselius Toyota WRC och på specialsträcka 2 o 4 gick det riktigt bra då han var totalsnabbast där. Tillsammans med två jämna tider mot konkurrenterna på övriga sträckor tog han andraplatsen med 1,7 sekunder före Huddinges Göran Lindström, Mitsubishi Lancer. SMK Lindes Fredrik Grahn rattade in sin Nissan Sun- ny på den totala fjärdeplatsen Trollhättans Per Johansson tog det lite försiktigt med sin Ford Focus och blev åtta. Laxås Tom Carlsson i en Volvo 940 öpnnade i ett högt tempo och behöll det tävlingen i genom och det belönades med en klasseger i A Grupp H och femteplatsen totalt. Visserligen var tvåan Robert Forsberg, Bärke Mk något snabbare på ett par av sträckorna men förlorade för mycket på de andra gentemot Tom som vann med 4,4 sekunders marginal. Halvminuten efter dessa två kom gotlänningen Johan Holmberg i sin Toyota Corolla som gjorde något på sträcka 3. Åtvidabergs Conny Johansson tog in sin Opel Corsa fjärdeplatsen och blev bäste östgöte i klassen. I B-förarnas 4wd-klass tog Michael Brucesson en meriterande seger vilket gjorde att han tog hand B- o C-förarcupen i Rally ÖÖM-mästerkapet denna säsong före Norrköpings Niclas Möller. De låg lika innan Marknadsnatta och den som var bäst av dessa skulle bli mästare. Nu hade visserligen Niclas en del bekymmer under tävlingens gång men det ingår ju spelets regler. De blev nu trea i klassen efter just Michael som blev sexa totalt och Haninges Lasse Väätänen som hade en tid som gjorde att han blev åtta totalt.

Eksjös Peder Hadarsson blev segerherre i B-förarnas Grupp H-klass med tio sekunders marginal före Henrik Gustafsson, SMK Östgöta. Trea blev arrangörklubbens Mats Karlsson som var sju sekunder efter. Denna klass och resten av startfältet fick tyvärr inte åka sträcka tre på grund av att en konkurrent åkt av och blockerat vägen så det var väldigt svårt att komma förbi. Tävlingsledningen beslöt att ge dessa en snitttid på sträckan i stället för att stryka sträckan helt. Vetlandas duktige chaufför Johan Karlsson visade sin klass och det inte helt oväntat att han åkte hem C- Grupp H före Boxholms Jonas Ahlsén med 24 sekunders marginal. I de lite motorsvagare klasserna som Volvo Original tog Motalas Fredrik Menck hem seger före "värste" konkurrenten Maths Johnsson, Ydre Mk. Åtvidabergs Christian Pettersson blev segerherre i Volvo original Cup med en bra tid som räckt till andraplatsen i elitklassen. I veteranklassen som börjar bli större och större segrade sporadiskt åkande Peo Kindgren, Åtvidabergs Mk. Han segrade före VÖMK:s Thomas Andersson som drabbades av en punktering på inledningssträckan och sedan var den eftermiddagen förstörd för Thomas. Han blev halvminuten efter Peo mål men över 50 före Gnestas Christer sandin.

Kamasa Marknadsnatta var finaltävlingen i Suzukicup och Eskilstunas Pierre Skytt segrade före klubbkompisen Robert Andersson med 13 sekunder. Många av en del toppförare försvann i början av tävlingen Roger Berglund, Team Skogsåkarna, Lars Hedqvist, Munkfors MC, Tobias Ytterbring, Kolsva MS, Motalaförarna Anders Gustavsson, Daniel Damberg var några av dessa som försvann av olika anledningar vilket kanske inte var svårt i det hala väglaget. I den 40-årsjubilerande Marknadsnatta hade arrangören Västra Östergötlands MK inbjudit alla tdigare totalsegrare och fyra av dessa var på plats. Bäst lyckades Bossing Karlsson/Håkan Lindén som var ensam i inbudningsklassen och vann den naturligtvis medan de andra åkte i huvudtävlingen. Jan Karlsson/Lizbeth Karlsson blev tvåa i Grupp C elit medan de övriga två Kjell Sandberg, Huddinge och Roger Berglund, Team Skogsåkarna tvingades kasta in handduken.


04-10-20 Rally ÖÖM Final med jubileum i Skänninge
Östergötlands största startfält i rally sker i finaltävlingen i Rally ÖÖM Marknadsnatta. Arrangören Västra Östergötlands MK kör sin tävling för 40:e gången. Den första segraren i Marknadsnatta 1964 hette Lillebror Nasenius, SMK Köping i en BMC Cooper. Sedan dess har det varit 30 förare som segrat i tävlingen den senaste var Jari Saarinen, MSK Kvarnvingarna i en Ford WRC vilket visar att utvecklingen gått framåt. I årets tävling har tävlingsledaren Tommy Andersson och hans stab jobbat lite extra genom att bjuda in alla tidigare totalsegrare att köra tävlingen. Några har nappat på erbjudandet och kommer till Skänninge. Årets bana innehåller fyra sträckor på lite över 3 mil vilket det stora startfältet på 170 stycken skall utkämpa en sekundstrid.
Först ut i rallyspåret denna gång åker de tidigare segrarna där Bossing Karlsson, Linköping och Nils Erik Axelsson, Ydre återfinns. En som vunnit tidigare är Haninges Kjell Sandberg som åker i huvudtävlingen med sin Toyota 4wd. Han kommer att få hårt motstånd om segern av bland andra SMK Östgöta Tobias Gustavsson som vann förra Rally ÖÖM-tävlingen Stenbocksrundan. En intressant start gör SMK Trollhättans Per Johansson i en Ford Focus WRC. Ledaren i mästerskapet Per Åke Ring, Valdemarsvik kommer säkert att ge allt för att vara med i toppen. hela 15 ekipage återfinns i klassen 4 wd men Grupp H klassen är över 20 A-förare anmälda. Tidigare segraren i Marknadsnatta Roger Berglund, Team Skogsåkarna har köpt sig en Volvo 240 Evo för att ge motståndare en hård kamp om segern. Flera Volvoåkare som säkert vill sätta käppar i hjulet för Tranåsbon är Asarums David Pettersson, Laxås Tom Carlsson, Östgötas Magnus Johansson, Motalaförarna Anders Gustavsson och Daniel Damberg. Gotlänningen Johan Holmberg åker alltid fort i sin Toyota Corolla kommer säkert att göra sig gällande i topp liksom Kolsvas Tobias Ytterbring i en vass Opel Corsa. Lite kuriosa om hur Marknadsnatta kom till. Det började på höstkanten 1963 med några glada eldsjälar i VÖMK. De samlades på ett kafé i Skänninge då egen klubblokal saknades. Det bestämdes att det skulle sökas tillstånd för en tillförlitlighetstävling som det hette på den tiden. Namnet på tävlingen kom man överens om att vara Marknadnatta eftersom Skänninge var känt i radio och tv för sin marknad. De som skulle leta vägar blev Eric Fredriksson och tävlingsledaren för första Marknadsnatta Kjell Hansson. En del som försökte att sätta kämpar i hjulet för dem var en viss landsfiskal Balken i Ödeshög. Till slut kunde landsfisalen och markägarna övertalas och efter tävlingen var de väldigt nöjda med arrangören VÖMK.

04-10-18
Världsstjärna kommer till Elmia
Förre rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm kommer till Sverige på fredag. Peugeots stjärnförare ska medverka på Elmia-mässan, där han kommer att finnas i Valtras monter.
- Det är en lantbruksmässa, men Valtra är min personliga sponsor, så jag vill gärna finnas på plats, säger lantbrukarsonen Grönholm, som får hjälp i montern av Jimmy Joge, förare i det svenska Peugeot-teamet.
Läs hela notisen>>

04-10-17 Rikspokalen; Jimmy Joge imponerade
- Perfekt!
Jimmy Joge strålade som en sol efter inhoppet i Rikspokalen i helgen:
- Visserligen fick vi köra mot Grupp A-bilarna, men det var enbartinspirerande. Vi var ju överlägset bästa Grupp N-bil, vilket var det viktigaste.
Jimmy Joge fortsätter testa Peugeots nya Grupp N-bil - Peugeot 206 RC - på grus och är mer än nöjd så här långt:
- Bilen är jättefin att köra och tiderna i Rikspokalen strålande.
Visserligen fick vi stryk med 3,4 sekunder i klassen av Leif Peterson. Men Leif kör ju en 2-liters Grupp A-bil, så det har ingen betydelse.
Läs hela notisen>>
2004-10-12 Bildelsspecialisten Bil&Fritid RallyCup 2004 avgjord.
Katrineholm och Eskilstuna mesta vinnarna i BDS/Bil&Fritid RallyCup 2004
När finalen i BDS/Bil&Fritid RallyCup avgjordes i skogarna utanför Valla/Katrineholm på Söndagen vid KMK's UNO-X/Jubileums-Sprinten, blev det en hel del dramatik och action av de hela 93 startande ekipagen som underhöll den stora publik som sökt sig ut till vägarna utanför Valla. 2 sträckor skulle köras 2ggr, över totalt 21 km på omväxlande snabb och krokig rallyväg. En del bilar nådde aldrig slutmålet efter att lite hårdhänt besökt naturen utanför vägen.
Men alla var överens om att tävlingen och dess upplägg var perfekt med kompakt bana och central serviceplats, även vädret var på strålande humör med en härlig höstdag. Många var förarna som kom i mål med ett leende på läpparna efter de 4 sträckorna, som höll mycket bra trots att de användes 2 gånger. Kanske var de boende mitt på sträcka 2&4 inte lika glada, sen bla. Sala's Pelle Eriksson missat ett vägbyte och åkt över ett el/teleskåp med avbrott som följd, hans missöde gjordes sen om av flera andra förare som inte heller klarade av att hålla sig på vägen.

I resultatet på tävlingen var det bara KMK's Thobias Wahlström och Andreas Abrahamsson tillsammans med Eskilstuna's Robert Andersson som höll för favorittrycket och segrade även i finaltävlingen. Totalsegrare i finaltävlingen, blev inte helt oväntat John "Jompa" Karlsson med sin snabba WRC Escort. Snabbaste 2WD blev Flen's Tony Karlsson som gjorde en imponerande körning med sin Volvo 240. Det var alltså 2 x Karlsson som trivdes bäst på vägarna runt Valla.

Bildelsspecialisten / Bil&Fritid RallyCup 2004, har under året lockat hela 160 olika förare att delta i cupen, som kommer att ha sin avslutningsfest och prisutdelning i Eskilstuna den 13 November, då de 30.000 kronorna i prispotten skall fördelas.

Segrarna i de olika klasserna på cupen 2004.
4WD: Pelle Eriksson SMK Sala.
A-Klass 1 (VOC, GrE, GrN 0-1600cc): Andreas Abrahamsson Katrineholms MK. A-Klass 2 (2WD): Fredrik Eriksson Katrineholms MK.
B-Klass 1: Thobias Wahlström Katrineholms MK. B-Klass 2: Robert Eriksson Eskilstuna MK.
C-Klass 1: John Wilén Eskilstuna MK. C-Klass 2: Daniel Nilsson SMK Köping.
Utb-Klass (16-18 år): Robert Andersson Eskilstuna MK.
Fullständig info, resultat mm: www.racenet.nu/sprintcupen

Motorsportnews
Katrineholms Motorklubb
Crister Nystrand T:070-3008120
PR/Media
info@kmk.nu Katrineholms Motorklubb, www.kmk.nu


04-10-06
Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup samt Dala RallyCup, så heter de rallycuper som avslutas till helgen
80 års-jubilerande Katrineholms Motorklubb i samarbete med UNO-X Valla, arrangerar på Söndag, UNO-X / Jubileums-Sprinten. En kompakt rallysprint på totalt 68 km, varav 21 km sker i full fart på 2 sträckor som körs 2 ggr. Intresset för tävlingen och cupavslutningarna har varit överaskande stort, hela 113 förare är anmälda till start, och givetvis finns alla topnamnen från cuperna representerade. Tävlingscentrum är i lilla orten Valla (ca 1 mil norr om Katrineholm), som kommer att få uppleva en aktivitet som de aldrig varit med om tidigare. Start&målplats är vid skolan och servicearean är vid idrottsplatsen. Hela rallytävlingen körs i 2 etapper, där den första startar kl. 11.00, samt den andra etappen kl 13.30. Så oavsett om du beger dig ut till specialsträckorna, eller vill kolla in serviceplatsen och hur de jobbar där, så kommer dagen att vara full med aktivitet. Ett plus är när sträckorna körs 2 gånger, att du som åskådare lugnt kan stå kvar för att se de tävlande komma ett varv till efter ett kortare uppehåll (lagom för lite fika). Givetvis är tävlingssträckorna hemliga till kl.9 på Söndag, men så mycket kan sägas att de tävlande kommer att uppskatta dessa suveräna grusvägar. Och du som åskådare lär inte heller bli besviken, då vägarna inbjuder till aktiv körning av de tävlande.

- Vi är mycket nöjda med hur arrangemanget utvecklat sig, säger Crister Nystrand i tävlingsledningen, och fortsätter, - Vi provade att lägga tävlingen här ute i Valla redan 2002, och fick idel lovord för arrangenmanget och för vägarna av de tävlande då, - Därför kändes det naturligt att köra här ute i Valla igen.
- Att sedan så många tävlande vill vara med i denna cupfinalen av "megaformat" är jättekul, och inspirerar hela tävlingsorganistationen att göra sitt bästa för en rättvis och spännande cupfinal.
- Vi måste också tacka näringslivet med UNO-X i spetsen, samt skolan och idrottsföreningen i Valla för deras hjälp och stöd, avslutar Kenneth Pettersson i Katrineholms MKs tävlingsledning.

Allt är nu klart inför helgens största bilsportevenemang, en rallysprinttävling som växt och blivit en "stor" tävling, massor med tävlanden och mycket uppmärksamhet kommer att locka stor publik till "lilla Valla" i Södermanland.

Väl mött till en härlig motorsportdag på Söndag!
Tävlingens webbsida: www.kmk.nu/unox04-09-30 Tjej Cupen

Prisutdelning blir med av!!!
När: 13/11
Kl: 14,00
Var: Strömsnäsbruk Södra Sunnerbos Mk klubblokal
Direkt efter tar vi ett möte angående nästa år. Efter de är vi säkert hungriga så då går vi och äter lite mat. Kan även erbjuda att vi drar vidare o tar lite fika prata skit och kanske dricker lite gott. Finns möjlighet att sova över om man önskar detta! Ni som önskar komma får hemskt gärna meddela er innan till mej antingen via mail eller telefon.
Min Mail adress är maritza.persson@telia.com Tele nr: 070/280 83 18
/Maritza Persson

04-09-30
Ingen efteranmälningsavgift Oxspecialen
Mariestads MS har förlängt anmälan till sin tävling, Oxspecialen, pga att det är fåanmälda. Ingen efteranmälningsavgift tillkommer. Frågor ring Lasse 0501-144 44 eller dagtid 0511-342157. Givetvis kommer tävlingen att köras. Gå till inbjudningarna och se hela inbjudan och anmälningslista!
Gå till inbjudan

04-09-27
Tävlingsrapport frånPeter Zachrissons rallyteam
Peter Zachrisson har under helgen varit i Hamar och kört finalomgången i Norgemästerskapen med en Mitsubishi EVO 7. Det var ett rally som innehöll knixiga specialsträckor, blandat med ruskigt snabba vägpartier, där medelhastigheten på en sträcka var faktiskt hela 120 km/h! Åtta specialsträckor förlagda på 10 mil kördes i ett mycket vackert höstväder. Peter, som i just denna tävling hade rutinerade Jan Svanström i högerstolen, lyckades komma in på en hedersam fjärdeplats i Stora Grupp N-klassen, 53.3 sekunder bakom Eivind Steffensen i en Subaru Impreza, samt köra in på en nionde plats totalt i hela rallyt.
Läs mer

04-09-27 Tävlingsrapport från KP Motorsport
Final Peugeot Super Cup, Rally Hedemarken 25:e september
Rally Hedemarken körde i helgen i närområdet till OS-byen Hamar. Tävlingen var finaltävling i Norska Mästerskapet och Peugeot Super Cup. Åtta sträckor på totalt drygt 10 mil. Första sträckan var en publiksträcka på knappt en kilometer. Kent Persson tog ledningen 0,5 s före Erik Nordahl och 0,6 s före Marcus Foss. På de påföljande sträckorna gick det inte riktigt lika fort. Inför SS5 låg Kent 23 s efter Erik och 5 s efter Marcus. Den över 2 mil långa SS5 gick bättre, Kent var 6 s före Marcus och 18 (!) före Erik.
Läs mer

04-09-24
Dignande prisbord i Mariestad
Som vanligt när det gäller Mariestads Motorsällskaps rallytävlingar finns det ett dignande prisbord. Vad sägs om microvågsugn, däck, oljor, torkställ mm mm.
- Nu hoppas vi bara det finns fler som vill komma och kör om dessa priser. Fortfarande är anmälningslistan ganska tunn, men anmälningstiden går inte ut förrän måndag kl.18.00. Och då man kan anmäla sig via e-mail brukar det ramla på anmälningar in i det sista, konstaterar tävlingsledaren Claes Pettersson. Tävlingen är en RS på 100 % asfalt uppdelat på fyra prov som alla körs tre gånger. Proven är okomplicerade och körs uteslutande på gator i Mariestad. Fjolårssegraren Klas-Göran Ryrlén summerade tävlingen som mycket bra upplagd med prov som var perfekt utformade. Anmälan går att göra på Mariestads Motorsällskaps hemsida http://home.swipnet.se/mariestads_ms där också inbjudan finns.
Se även inbjudan bland inbjudnignarna>>

04-09-01 Tufft och tätt i Clio Cup, men Anders Karlsson tog ännu en seger

Den sjätte deltävlingen i årets Renault Clio Cup i rally, Rejmerallyt, blev en ny seger för värmlänningen Anders Karlsson. Men Karlsson hade turen på sin sida när han kunde ta sig upp i ledningen efter den åttonde specialsträckan på lördagen. Den fram till dess ledande dalmasen Tommy Vestlund drabbades av växellådsproblem och hade inte en chans att åtgärda felet på den efterföljande servicen. Utan han tvingades att bryta. Andraplatsen i Clio Cup togs av jämten Patrik Sandell, som körde upp sig från femteplats efter fredagsetappen. Patrik hade en tuff kamp med en annan junior, dalmasen Fredrik Andersson. Till Fredriks nackdel låg en mindre bra s k ”syntetisk” tid från en specialsträcka på fredagsetappen. Den protest som han lämnade in vann visserligen gehör hos domarna, men hans tid justerades med åtta sekunder vilket inte påverkade hans slutplacering i rallyt. Utan i mål blev slutställningen i Renault Clio Cup, Karlsson, Sandell, Andersson och med Mälaröarnas Anders Fredriksson på en fjärdeplats samt Daniel Lundberg, Skepptuna, på en femteplats. Tre förhandsfavoriter i Renault Clio Cup bröt Rejmerallyt. Peter Fredriksson, hemmaförare, krökte bakaxeln vid en avåkning under fredagsetappen, medan under lördagsetappen försvann Tommy Vestlund, växellåda, och norrlänningen Mikael Wikström efter en avåkning. För Renault Clio Cup innebär slutresultatet att Anders Karlsson befäste sin ledning inför den sjunde och sista deltävlingen som avgörs i samband med norska Rally Hedemark om knappa två veckor. I SM innebar Renault-förarnas slutplaceringar i Rejmerallyt att Anders Karlsson är svensk mästare i lilla grupp N 1601-2000cc före Patrik Sandell. Sandell tar även hem JSM-guldet.

Resultat, Rejmerallyt, deltävling 6 av 7 i Renault Clio Cup:
Anders Karlsson, Renault Clio, Säffle MC, 54.31,5
Patrik Sandell, dito, Jämtlands MK, +36,3
Fredrik Andersson, dito, Ludvika MS, + 38,0
Anders Fredricsson, dito, Mälaröarnas MK, +2.29,5
Daniel Lundberg, dito, Skepptuna MK, 4.08,8

Poängställning, Renault Clio Cup efter 6 av 7 deltävlingar:
Karlsson, 85 poäng
Sandell, 66 p
Vestlund, 40 p
Joakim Nilsson, 35 p
Wikström, 32 p
Andersson, 28 p
P Fredriksson, 17 p
Ola Parkheden, 13 p
David Walfridsson, 12
Lundberg, 12 p
Per Göthberg, 9 p
A Fredricsson, 9
Emil Andersson, 6
Läs mer om Renault Clio Cup i rally på www.renault.se, gå in under ”Motorsport”.


04-09-01 I Clio Cup skapas framtidens rallystjärnor
Patrik Sandell från Östersund JSM-vinnare 2004
Trots att helgens SM-final i Norrköping, Rejmerallyt, återstår är det redan klart att värmlänningen Anders Karlsson tar hem SM-guldet i lilla grupp N, medan jämten Patrik Sandell blir årets svenske juniormästare i rally. Gemensamt för dem är att de tävlar i Renault Clio Cup . För tre år sedan lanserades Renault Clio Cup i rally. Målsättningen var att skapa en ²plantskola² för unga rallyförare. I dag går inget annat att säga än att man har lyckats från Renaults sida; i år blir det två rallyguld.

Hemligheten bakom till varför Renault Clio Cup har blivit svensk bilsports mest framgångsrika märkescup är en högt satt ambitionsnivå - samt ett unikt samspel mellan biltillverkarens tävlingsavdelning, generalagent, cupledning och förare. - Det är hela upplägget. Utveckling av bil, träningsläger där vi inte bara sladdar runt utan lär oss om allt omkring som marknadsföring vikten av att komma rätt förberedd till en tävling. - Det finns även catering och annan inramning vid serviceplatserna under rallyna. - För vårt vidkommande är det helheten, Renault Clio Cup i rally som har gjort att vi satsat, berättar Patrik Sandell svensk juniormästare 2004. Som en av dem som Svenska Bilsportförbundet satsar på juniorsammanhang framhåller Patrik gärna att bilen är internationellt klassad i den otrimmade standardbilsklassen lilla grupp N, d v s 2-hjulsdrivet och max 2-liters motorvolym. - Eftersom vi har planer på att tävla internationellt nästa år vet vi att vi har en mycket konkurrenskraftig bil även på kontinenten. - Det räcker med att läsa resultatlistorna, det är Renault Clio Ragnotti som gäller, säger han och framhåller även bilens driftsäkerhet. - I år har vi inte brutit en tävling p g a tekniskt fel. - Det räcker med att byta däck vid serviceuppehållen. Målsättningen för Patrik och hans kartläsare, Emil Axelsson (JSM-vinnare 2002 med Clio-föraren Simon Johansson), är att efter helgens SM-rally även göra en bra avslutning i den totala Clio-cupen. Där ligger Patrik Sandell tvåa efter Anders Karlsson. Cupen avgörs med stor final i norska Rally Hedemark 25 september.

Ställningen i Renault Clio Cup efter fem av sju deltävlingar:
Clio Cup resultat 2004
Plac Namn 1 2 3 4 5 6 7 Totalt
1 Anders Karlsson 15 15 10 15 15 70 p
2 Patrik Sandell 9 12 12 9 12 54 p
3 Tommy Vestlund 12 0 8 12 8 40 p
4 Joachim Nilsson 0 10 9 10 6 35 p
5 Michael Wikström 8 9 15 0 0 32 p
6 Fredrik Andersson 0 0 0 8 10 18 p
7 Peter Fredriksson 10 0 - - 7 17 p
8 Ola Parkheden 0 8 5 - - 13 p
9 David Walfridson 0 0 7 0 5 12 p
10 Per Göthberg 0 0 - - 9 9 p
11 Emil Andersson - - 6 - - 6 p
12 Daniel Lundberg 0 0 0 0 4 4 p
13 Christer Johansson - 0 0 0 - 0
Läs mer om Renault Clio Cup på www.renault.se gå in under Motorsport.
Partik Sandell nås på 070-260 31 33, eller äs mer på www.patriksandell.com.


04-09-01 Värmländska Rallyserien
För att ha något att pyssla med under lediga kvällar och helger har vi på Resultatdata tillsammans med Anders "Eka" Ekström på Ekas Foto och Per Täppers, MK Ratten, allvarliga funderingar på att starta upp Värmländska Rallyserien som kördes mellan 1976 och 1984.Mer om cupen finner ni bland. Det var ju den nyligen bortgångne Ingwar "Inax" Axelsson som var organisatör då och han gav så sent som för 1 månad sedan sitt medgivande till att vi får använda hans gamla namn. Han sade också att han själv inte vill medverka i organisationen då "Jag tog min hand från denna för 20 år sedan" men att "Det är bara roligt om ni kan dra i gång serien igen".
Läs mer på (där bla reglemente m.m. presenteras):
www.resultatdata.com/vrs.htm >>


04-09-01 RS-cupen är avslutat.
383 startade i cupen som delade ut ca 77.000 kronor. I vissa klasser var det en rafflande slutstrid in i det sista med vinnarna Jörgen Edholm, Håkan Lindberg, Bosse Hemmingsson, Sven-Inge "Svinge" Sjödin, Patrik Sjöberg och Tommy Mårtensson Gratuleras. Mer om cupen finner ni bland tidningsnotiserna här.
Resultat från LT-Trofén och totala RS-cupen

04-08-30 Resultat Säfflespecialen 28 augusti
pdf

Första totalsegern för Per.
Det blev en skön revansh efter fjolårets avåkning i Säffle, när Per Christensson från Kil relativt ohotad kunde köra hem sin första totalseger någonsin. Detta när Säffle Motor Club arrangerade den sista grustävlingen i Lecab Rally Cup nu i lördags. Men det var inte bara Per som åkte fort på de snabba och breda Säfflevägarna, även bland B-förarna och i Volvo Original hittar vi förare långt upp i totallistan.

Det kunde lika gärna slutat med fiasko. När Per Christensson rullade ut från besiktningen mot starten gick alla hjulbulten av på ena hjulet. Pers Opel blev stående på tre hjul och en intensiv kamp mot klockan inleddes för att få bilen körduglig till tävlingen. Mats Karlsson, känd rallyförare och mekaniker från Säffle, dök upp som en räddande ängel och med lite borrande och fixande kom hjulbult från en Toyota på plats. Med knappt en halvtimme tillgodo till start kunde Per på nytt se sin Opel på alla fyra hjulen. –Det var stressigt, intygar Per. Men Per stressade inte för den skull upp sig när det kom till fullfartsåkat ute på de fyra specialsträckorna. – Jag försökte köra på säkerhet i ett lagom tempo jag ville säkra segern i cupen, menar Per. Seger i cupen blev det också, tillsammans med första totalsegern för Per. –Den satt perfekt, menade en glad Per Christensson efter tävlingen.

Högsäter med fart.
En annan förare som dök upp som gubben i lådan var Per-Anders Högsäter. Han kom som efteranmäld B-förare i sin Volvo 240 och körde skjortan av alla utom Per Christensson. Distanserad av Per med 12 sekunder blev Eda-föraren totaltvåa i rallyt, före en annan B-förare, Joakim Anderberg, Bengtsfors. Mera sensationer var det i Volvo Original, vi vet ju sen gammalt att Säffleförarna i denna klass är snabba. Men så snabb att det räcker till en total femte plats var det väl inte många som väntat sig. Hans-Erik Weng heter mannen som stod för denna bedrift. Han leder sommarserien och är trea i West Euro Cup i denna klass, så någon slump var det dock inte att han skulle ta hem klassegern. – Det flöt på bra, menade en ödmjuk Weng efter sitt kanonlopp genom den västvärmländska grönskan. Cup-klassen leds inför finalen av rallyveteranen Rolf Andersson som skuggas av Krister Gull, Karlstad.

Olofsson får upp farten
I veteranklassen har Munkfors Motorclubs Hasse Olofsson börjat få upp farten i sin för året nybyggda SAAB 99. –Roligt, det börjar gå åt rätt håll, menade Hasse efter sin första klasseger i bilen. Klassledande Bert Björlins planer på ny seger gick bokstavligen upp i rök på första specialsträckan, då oljefiltret lossnat och den heta motorn spolats full av olja. Ragnar Jönsson går tack vare en fjärde plats nu upp i klassledning före Bert inför finalen uppför Tossebergsklätten nästa helg. Mikael Rosén tog i Säffle sin första seger i 4WD-klassen. Snabbast på sträckorna i klassen var Lasse Ekström från Torsby, men Lasses Mitsubishi-motor trilskades på sista transportsträckan och ledningen förvandlades till en sista plats efter drygt två minuter transportprick.

Snabba i otrimmat
I grupp E/grupp N<1400 var det Vänersborgsföraren Anders Olsson som rattade sin Volvo till klasseger före hemmaåkaren Stefan Johansson. Trean i tävlingen, Tommie Lindberg från Hällefors går nu upp i cupledning inför finalen. Mera otrimmat var det i Volvo Originals C-förarklass där Peter Fransson efter sex års frånvaro gjorde comeback i förarstolen. Fransson kraschade i Sverigeserie-ledning för sex år sedan och ådrog sig en wiplash-skada som hindrade fortsatt tävlande. – Det kändes bra, väldigt odramatiskt, jag körde mitt eget race, menade Peter om seger-racet i comebacken.

För mer info om Lecab Rally Cup och Säfflespecialen, titta in på hemsidan www.lecabrallycup.com


04-08-30Resultat T-turen i Motala 28 augusti
pdf

PER ÅKE RING VANN T-TUREN
När SMK Motala arrangerade den 100:e tävlingen i Rally ÖÖM:s historia skrev också Valdemarsviksföraren Per Åke RIng hi-
storia då han vann T-turen.
- Vi har vunnit några små sprintar men aldrig ett riktigt rally, sade en mycket glad segerherre i T-turen tillsammans
med kartläsaren Terje Karlsson. De kommer att satsa på fortsättningen i mästerskapet två kvarvarande tävlingar och försöka
vinna det då de nu leder med åtta poäng.
En som tog T-turen som träning inför SM-finalen Rejmerallyt om fjorton dagar var SMK Östgötas Tobias Johansson och han
var riktigt nöjd efteråt. En andraplats totalt blev trotss en del strul under tävlingens gång. Växellådan låste sig ett antal gånger
och punktering på den sista sträckan vid Dunteberget vilketgjorde tappad tid. Placeringen är han mer än nöjd med då han inte kört
någon tävling sedan januari månad i år.
Visserligen satt hans andraplats väldigt hårt åt då de hade en kamp med Linköpings Joakim Längberg. Joakim satsade hårt och tog
igen en del på den avslutade biten men i mål var de 0,2 sekunder efter.
En som var riktigt glad trots att han hade med täten att göra var Östergyllens Peter Appelskog som fick sin Ford WRC att gå
hela tävlingen utan ett bekymmer för första gången sedan började tävla i den. Han blev fyra i klassen.
Några av favoriterna i klassen fick ge av olika anledningar. Mats Lindwall, SMK Valdemarsvik försvann efter växellådsproblem ef-
ter sträcka fyra. Han höll jämna steg med Per Åke. John Karlsson, Taxinge satte upp ett högt tempo direkt vilket gav honom
ledning i T-turen. Den behöll han till den sjunde stträckan av åtta då någon diff gick sönder och det var att kasta in handduken.

Gotlänningen Johan Holmberg med östgöten ToniSundqvist i högerstolen var de som hade minst problem i Grupp H-klassen och
var i mål segrare där.
- Jag har börjat få bra fart i nya bilen (Toyota Corolla), sade en nöjd Johan som berömde arrangören för fina vägar och att de fyra
sträckorna kördes två gånger vilket var ett bra alternativ mot det vanliga när vägarna höll. Segermarginalen blev till tvåan Magnus
Johansson, SMK Östgöta 2,3 sekunder. Magnus prestation är inte dålig då han kör tävlingen utan noter och de var mer än nöjda
när de läste på resultalistan och såg sin placering. Hemmaföraren Daniel Damberg hade en del småbekymmer under tävlingen
och var trots allt nöjd med sin tredjeplats i klassen. Det var många andra som hade större bekymmer i den tvåhjulsdrivna klassen.
trean i ÖÖM-mästerskapet Kent Larsson var av lite lätt på sträcka sex vid ett vägbyte och var emot några mindre träd och förlorade
där tätkänning liksom Kullings Bengt Abrahamsson som fick punktering på näst sista sträckan. Nu blev Bengt fyra och Kent körde
in strax efter. I A-förarnas Grupp N klasser var "oldtimern" Kent Karlsson, Linköping snabbast medan Katrineholms Andreas Abra-
hamsson vann den miinsta Grp Nklass.

En som börjar få fart på 4wd Escort är Norrköpings Niclas Möller. Han har varit snabb på sprintar men nu också på skogssträckor.
Var totalsnabbast på den sista sträckan på Dunteberget. Blev segerherre i B 4wd strax före gotlänningen Michael Brucesson som
blev tvåa. Deras tider räckte till 7:e 8:e plats totalt. Michael leder fortfarande B-C-förarcupen efter två segrar och en andraplats.

I B-förarnas Grp H-klass blev det en mellan två förare hela T-turen i genom. Till slut fick östgöten Henrik Gustavsson ge sig för
dalmasen Claes Molin med 0,9 sekunder. Detta avgjordes på allra sista sträckan till dalmasens lilla Opel Corsas fördel.

Team Skogsåkarnas Sören Carlsson gav inte någon en chans i Veteranklassen utan gick segrande ur den med över halvminuten
som marginal. Inte ens fortåkande och segervane BMW-åkaren Thomas Andersson, VÖMK, kunde matcha Sören denna lördag-
eftermiddag. Trea i klassen blev Robert Johnsson, MK Ramunder.


VOC-Elit vanns av Norrköpings Joakim Rydin före Ydres Maths Johnsson sedan den som ledde efter halva tävlingen Fredrik Menck
drabbas av att växellådan inte ville vara med längre. Smålänningen Johan Karlsson satte alla östgötar på plats i VOC C med att vara sju sekunder före Östergyllens Anders Adolfsson.

Ekonomiklassen hade hela fjorton startande bland C-förarna och här segrade VÖMK:s Roger Carlsson före Ydres Niklas Johansson.
Boxholms Jonas Ahlsén tog en stor klasseger i C Grp H då han var närmare40 sekunder före tvåan Staffan Leufvén.
De allra flesta förare var mycket nöjda med vägarna och att de höll även det andra varvet. Några tyckte kanske att det var i snabbaste laget på vissa bitar av sträckorna.


04-08-30 Resultat Faxesprinten 28 augusti
pdf

04-08-24 Faxesprinten i Ljusne trakten
Läs mer
pdf

04-08-23 Duell-rally med svenska eliten i Västerås
Läs mer
pdf

04-08-23 Fredrosrundan inställd
Vid dagens inspektion av banan visade det sig att ett specialprov och en del av transportsträckan var sönderkörd p.g.a skogsavverkning. Detta faktum tillsammans med för få anmälningar gör att vi tyvärr måste ställa in FredrosRundan. Vi beklagar detta.

04-08-22 Resultat Töcksforsspecialen Årjängs MK 22 augusti
pdf

04-08-22 Resultat Ni-AX-rally Killingen Kils MK-Bil 21 augusti
pdf

04-08-16 Peter Zachrisson fortsätter vinna
Säffles färskaste rallykomet fortsätter övertyga rejält på rallyvägarna i Volvo Original-klassen. Faktum är att Peter lånade en bil till denna tävling, pga att hans egen 740 inte var körduglig till detta rally. Hursomhelst lyckades han och kartläsaren Stina Cebers ännu en gång vinna totalt bland alla Volvo Originalförare i Sommarseriens fjärde deltävling, som kördes i skogarna kring Götene. De vann dessutom samtliga fyra specialsträckor, som sträckte sig över 36 kilometer. En totalt 10:e plats i hela rallyt blev det också, på tiden 23.10.6 minuter. Tvåan i B-klassen var distanserad med 36 sekunder och bäste A-förare var hela 30 sekunder bakom Peter i mål.
-Det var ett kul rally med blandad karaktär. Det skiftade mellan smala, krokiga partier med massa vägbyten och snabba vägavsnitt där man kom upp i riktigt höga farter, säger Peter. Vi hade emellertid lite tur på slutet, eftersom växellådan gick sönder när vi passerade tidskontrollen, efter att vi kommit in i mål på den sista specialsträckan. Vi kunde trots allt ta oss vidare till målgången, körandes endast på treans växel, berättar Peter med viss lättnad.
Eftersom Peter och Stina varit obesegrade i samtliga tidigare rallyn som gått, så har de nu vunnit hela Sommarserien, även fast en deltävling återstår!

04-08-15 Thorszelius Motorsport: Co-Drivern har ordet
Snapphanerallyt, 14 augusti 2004
Efter ett långt sommaruppehåll var det äntligen dags att ta ut Corollan i skogen igen. Deltävling nr. fem i Super Cupen, Snapphanerallyt i Hässleholm, stod på programmet. Vi bänkade oss i bussen för nedresa under fredagen, en sträcka på närmare sjuttio mil. Efter en strapatsrik resa med både trafikstockning, bensinproblem och bromstrubbel lyckades vi ändå hinna ned och besiktiga bilen under kvällen.
Tävlingen gick av stapeln under lördagen, fyra sträckor med totalt knappt sex mil specialsträcka skulle avverkas. Som vanligt var startfältet av absolut toppklass. Förutsättningen för oss var att prestera ett så bra resultat som möjligt, mao vi skulle vinna tävlingen. Årets Super Cup tävlingar har inte gått så bra för oss, en sjätteplats i tabellen var inte vad vi tänkte oss i januari, så nu gällde bara att gasa för fullt. SS1 och SS2 Två sträckor med serviceförbud mellan inledde tävlingen. SS1 var 14 km och SS2 var 12 km. Vi gick ut som sjätte bil.
Läs mer

04-08-15 Jonas Wigren årets segrare i Super Cupen.
Jonas Wigren med kartläsaren Mathias Gårdman båda Norrköpings MK i en Toyota Corolla 16V säkrade segern i årets Super Cup 2WD klassen med sina två tidigare segrar i årets Super Cup och genom att vinna femte deltävlingen Snapphanerallyt som avgjordes i helgen utanför Hässleholm.
Inför helgens tävling skiljde det 12 poäng mellan Jonas och Robin Sandberg/Ronnie Kindvall SAAB9-3 Turbo Etanol Ryds MK men den poängstriden avgjordes redan på första sträckan då Robin fick bryta.
I 4 WD klassen tog Mats Thorszelius/Tomas Thorszelius sin första årsseger i Super Cupen och klättrade från 6 plats i listan upp till en fjärde plats endast en poäng före Jaari Saarinen MSK Kvarnvingarna.
Med sin andra plats i helgens rally leder fortfarande Forshagas Mats Jonsson/Johnny Johansson i sin Ford Escort WRC, 9 poäng före SMK Uppsalas Dick Wiksell/Niklas Fransson Subaru Impreza.
Inför sista deltävlingen Gästabudstrofén i Nyköping den 4 september i den alltmer populära Super Cupen kan Mats/Johnny säkra segern genom att komma tvåa om Dick/Niklas vinner. Om trean Eddie Hörbing/Göran Bergsten Degerfors RC vinner och Mats inte kommer på poängplats eller bryter så kan Eddie Hörbing eller Dick Wiksell vinna i den förutsatt att dessa två tar poäng. Men med den rutin och erfarenhet så kan man nog säga att Mats Jonsson/Johnny Johansson är årets segrare i Super Cupen, speciellt då man får räkna bort en deltävling av dom 6.
Cup generalen Robert Johansson/Lars Grip Ljusdals RC som kom till start i en för dom ny bil Mitsubishi EVO 6 , var inte helt nöjda med sin 8 placering totalt, kanske man saknade sin gamla Mazda.
Stor uppmärksamhet drog Ronnie Österberg/Tomas Sangheim Haninge MK till sig i sin Grupp N Skoda Octavia den enda i Sverige, det fanns folk från Skoda fabriken som kommit till Hässleholm för att följa Skodans första start i Sverige.
Resultat 5 första Snapphanerallyt 1/ Mats Thorszelius/Tomas Thorszelius SMK Uppsala Toyota Corolla WRC 2/ Mats Jonsson/Johnny Johansson Forshaga MC Ford Escort WRC 3/ Dick Wiksell/Niklas Fransson SMK Uppsala Subaru Impreza 4/ Eddie Hörbing/Göran Bergsten Degerfors RC Toyota Corolla WRC 5/ Jari Saarinen/Jon Magnusson MSK Kvarnvingarna Ford Escort WRC
Ställningen Super Cupen 4WD 1/ Mats Jonsson Forshaga MC 113 2/ Dick Wiksell SMK Uppsala 104 3/ Eddie Hörbing Degerfors RC 84 4/ Mats Thorszelius SMK Uppsala 82 5/ Jari Saarinen MSK Kvarnvingarna 81
2WD 1/ Jonas Wigren Norrköping MK totalsegrare 2004 med 117 poäng. 2/ Robin sandberg Ryds MK 74 3/ Thomas Thunström Ludvika MS 72

04-08-15 Resultat Snapphanerallyt Hässleholms MK 14 augusti
pdf

04-08-14 Götenerundan Götene MK 14 augusti
pdf

04-08-11 Rallyklassikerna slår rekord
I helgens rallytävling A.R.C-rallyt med start i Almunge på lördag kl 11.00, slår föreningen Rallyklassikerna ett nytt deltagar-rekord för historiska bilar. Med nästan 60 startande i de fem bilklasserna överträffas det gamla rekordet från Ljunby 22 maj. med nästan 10 bilar. Det är framför allt veteran-klassen som bidrar till ökningen bland bilar 1966-1974 och bland dessa återfinns kanske totalsegaren bland fortåkare som P-O Davidsson Borås MK i Volvo 142 och Joakim Alsin, Säffle MK också i Volvo 142. Eller varför inte klassledaren Jan Hagberg från Borås i en Opel Ascona A som utmanas av Upplands-förarna Erik Uppsäll i Saab V4 och Torsten Andersson i Ascona.
Men det kan också bli Tony Jansson, hemmaföraren från Almunge, som trots att han åker i en svagare klass, totalvunnit flera rallyn i år med sin Ford Cortina Lotus. Tony skall ha radio-och TV-mannen Janne Blomqvist som kartläsare, och dom i sin tur utmanas av Magnus Karlsson Östergyllens RC, som med sin Cortina naffsat Tony i hälarna i flera tävlingar i år.
Tävlingen i Almunge blir också unik, då den endast är öppen för dom fem historiska klasserna KRC1, 2 och 3 samt Veteran 1 och 2, och blir första testet för liknande tävlingar 2005. På en mycket kompakt bana, där vissa av sträckorna körs två gånger, och med en gemensam serviceplats kommer det bli lätt för publiken att följa tävlingen. Första bil beräknas vara imål vid 14-tiden.
Först ut startar KRC2 med ovan nämnda Tony, liksom Magnus som favoriter och därefter startar KRC3 med hela 15 deltagare i klassen. Här är Sören Hellqvist, SMK Karlskoga favorit i sin Amazon, klar RM-mästare som han är sedan följande helg i Kvarn. Som vanligt kommer Ola Skoog från Ludvika i PV och Kjell Jansson,Sandviken i Amazon att försöka utmana i täten av "Volvo-klassen" som detta har börjat kallas. Men i klassen finns både Ford Mustang och Opel Rekord Coupe, dessutom gör "Knaggen" Backström från Ludvika comeback i en nybyggd PV Sport.
Tredje startgruppen blir KRC1 med två snabba BMC Cooper i täten, Per-Olof Flogner, SMK Gävle får som vanligt hård konkurrens av Håkan Liedebjer, Västra Östergötlands MK, följt av minst åtta st Saab 2-taktare!! Enda tjejen i tävlingen åker i denna klass med en Simca Aronde och heter Maj Persson från Fagersta.
Efter några minuters startmellanrum kommer det snabbaste gänget i Veteran 2 följt av Veteran 1 med tillsammans över 20 startande, och det är här som vi ser Sveriges snabbast växande klass (Veteran) som i framtiden kommer att visa upp många kända rally-märken från sent 60-tal till tidigt 70-tal.
Saab och Volvo slåss om flest anmälda bilar, just nu 18 av vardera märket!! Vad säjs om 18 Saab 2-takt och V4 mot 18 Volvo PV, Amazon och 140:or!! men segerbilen kan lika väl vara en Opel Ascona eller Lotus Cortina.

04-08-07 Rally Falun 2004
Kom ihåg att anmäla dig senast nu på Måndag den 9 Augusti !!! Rally Falun 2004. Deltävling 7 i Dala Rally Cup 2004 som köres tillsammans med och i direkt anslutning till SM-startfältet i Bilmetrorallyt -04. Banans längd 129 km, varav 26 km utgör SS (3 st). Max 80 startande. 1:a start klockan 14.00. Startavgift 600 kr (betalas tävlingsdagen).
Elektronisk anmälan på : www.abs.nu eller www.resultatservice.com. Anmälan arrangören tillhanda senast den 9 Augusti klockan 18.00. (Detta anmälningsdatum gäller för att bli med i SM-programbladets startlista).
Anmälan utan extra kostnad är också möjlig mellan den 10 - 16 Augusti.
(Dessa anmälningar kommer dock inte med i SM-programbladet).

04-08-07 Thorszelius laddad inför femte deltävlingen i Supercupen
Lördagen den 14 augusti drar Supercupen till Skåne och Hässleholm MK och Snapphanerallyt rallyt för att köra femte deltävlingen i den allt mer populära tävlingen.
Snapphanerallyt som körs för 36:e gången sedan starten 1967 är känd för att arrangera bra rallytävlingar, 2003 arrangerade man deltävling i SM. Mycket danskar lyckas man dra till sig och årets upplaga är inget undantag. man har tillsammans med det Danska Bilsportförbundet och nästa helgs Supercup arrangerat en rallykurs för danska ekipage som skall avsluta kursen med att köra rallyt. Ett uppskattat inslag av Danskarna att få köra på grusvägar tillskillnad från asfalt som är dominerat vägunderlag i grannlandet.
Uppsalabon Mats Thorzelius och fjolårsvinnaren i SuperCupen ( 2003 med namnet Supermästerskapen) kommer till deltävlingen i Hässleholm laddad för att förbättra sin ställning i den allt mer populära Cuptävlingen . 52 poäng och en sjätte plats. Leder Cupen A-förare 4 WD gör den flerfaldige mästaren från Forshaga Mats Jonsson i en Ford endast 5 poäng före Subaruåkaren Dick Wiksell Uppsala trea är fjolårets tvåa i Snapphanerallyt Eddie Hörbing Degerfors.
I 2 WD är det nästan lika spännande i toppen Jonas Wigren Norrköping leder med 87 poäng före Etanol SAAB ekipaget Robin Sandberg Ryds MK 75 poäng.
Läs mer

04-08-07 Resultat Kvarnrundan MSK Kvarnvingarna 7 augusti
pdf

04-08-03 RS-cupen i Stugun
Vill bara påminna om att den sjätte av åtta deltävlingar i RS-cupen är lördagen den 7 augusti. Det är en mycket omtyckt cup, med en stor prispott att dela på och hittills har vi haft 254 starter på 5 deltävlingar. Det är inte för sent att vara med och slåss ännu, för det är 6 av 8 deltävlingar som räknas!
www.mariasmotorsport.com

04-08-02 Ni-AX-rally Killingen 21 augusti ingår i Västra BF's Öppna Volvo Original Cup

04-08-01 Resultat Conny Wass memorial MK Kopparberg 31 juli
pdf

04-08-01 Resultat Kullingstrofén Kullings MS 31 juli
pdf

04-07-30 Ingen extra avgift för efteranmälan till Kvarnrundan
MSK Kvarnvingarna Kvarnrundan 7 augusti
Upplysningar Klubblokalen måndagar 19.00-21.00. tel 0142-16460 Mattias 073-3837003, Stanley 070-5380577

04-07-29 KAK:s 100 års jubileumsrally
1904 noterades Sveriges första officiella biltävling. Tävlingen arrangerades av Svenska automobil klubben nuvarande Kungliga Automobil Klubben (KAK).
Tillsammans med Rasbo MK, Mälaröarnas MK och Automobil Historiska Klubben och samarbete med Stockholms och Upplands Bilsportförbund arrangeras 100-års rally kommande helg, den 30-31juli till åminnelse av det första svenska landsvägsrallyt som ägde rum juni 1904. Då var sträckan Stockholm-Litslena-Uppsala-Stockholm. Tio bilar ställde upp, hälften kom i mål. Totalsnabbast var ingenjör Anton Svensson med tiden 6.08 timmar i en Scania.
Vårt 100 års Jubileumsrally är en tävlingsform som kallas Regularity Rally och är 20 mil långt rally.
Regularity rally innebär att deltagarna kör en bana på ideal tid. Utmed banan finns ett antal kontroller där ekipagen skall vara inom en tiondels sekund från sin idealtid, för att undvika prickbelastning. Tävlingen föregås av en besiktning av ekipagen på fredag eftermiddag vid 15.oo tiden vid Armémuseum i Stockholm. Starten den 31 juli sker i Kungsträdgården från kl. 09.00. Vid 12.oo tiden anländer ekipagen till Uppsala Slott för lunchuppehåll. Målgång vid Koppartälten, Haga Parken, Solna från kl. 15.00. Därefter kommer tävlingsekipagen att defilera genom Stockholm till Kungsträdgården.
På kvällen den 31 juli blir det en middag för tävlingsdeltagarna på Grand Hôtel i Stockholm.
Ett 20-tal bilar från 1930-talet och framåt är anmälda. Fyra nationer är representerade, Frankrike, Norge, Finland o Sverige. Bland de anmälda kan vi hitta bland annat Monty Karlan, Oddvar Moland, Norge med sin Volvo 142 i vilken de vann Historiska Monte Carlo rallyt i år.
Norge i hittar också rallylegenden "Rally Harry" Bengtsson, Lennart Bengtsson, Sverige, i en 56 år gammal VW1200/lim1. Enligt ekipagets förare "Rally Harry" har de tillsammans en ålder av 155 + 56 år, vem slår detta?
En fullstånd anmälarlista finns på KAK:s hemsida www.kakmotorsport.se.

04-07-29 Rally Finland platser kvar
7-8 st platser kvar i bussen som avgår från lindesberg onsdag 4/8 kl.14.30
(info: www.polarresor.com) Johnny 070-6828981

04-07-28 Rally Xplosion på ny bana med bro
Läs mer pdf

04-07-24
Resultat Klarälvsknixen Likenäs MK 24 juli
pdf

04-07-21 Vill du köra Sveriges billigaste? rallytävling!
SMK Eksjö arrangerar årets andra deltävlingen i Energicupen den 14/8. Det är den onotade tävlingen "Lill Eken" som körs med en totaltlängd på ca 96km. Varav 37km på 3 SS där 1 körs 2 gånger. Startavgiften är bara 500 kronor. Passa på att kör en billig och intressant rallytävling i Eksjö.Fullständig inbjudan samt information om Energicupen finns på www.emotorsport.se

04-07-21 Vilda Ryd Racet mot Sverigerekord
När 3 dagar återstår av anmälningstiden så har vi 102 anmälda till Vilda Ryd Racet och det verkar som vi kommer att få ett rekordstort startfält i klass Veteran, hela 21 ekipage är nu anmälda och vi hoppas på fler innan fredag.
Prisbordet börjar ta form och totalsegraren vinner en båt från Ryds Båtar AB. Klassegrarna i klasser med minst 3 startande erhåller 1000kr i segercheck. Två av klasserna kommer att ha 2 Silverstone däck att vinna, alltså 4 Silverstonedäck i prispotten.!
Detta och mycket mer finns på det digra prisbordet den 31 juli i Ryd när årets upplaga av Vilda Ryd Racet körs.

04-07-18 Mats vann planenligt på Ekesberget.
-Det gick helt enligt planerna. Detta konstaterade Mats Jonsson efter sin fjärde seger uppe i Ekshärad sedan introduktionen av Ekesbergsracet i början av nittiotalet.
Efter hård fight om hundradelarna i första åket med Jörgen Edholm som ledare kunde Mats i andra åket ryck ifrån och vinna med 35 hundradelar tillgodo på märkeskollegan Edholm.
-Det är en bra bil han har, det är min gamla, myste Mats efter två svettiga åk i sommarsolen.
Läs mer

04-07-17
Resultat Ekesbergsracet Ekshärads MS 17 juli
pdf

04-07-13 Mats Jonsson mot nytt backrekord?
Spänningen tätnar inför helgens deltävling i Lecab Rally Cup uppe i Ekshärad. Med tre tävlingar kvar i serien är det spänning kvar och kamp om segern i alla klasser. Till råga på det gästas Ekesbergsracet av inte mindre än fyra WRC-bilar som gör upp om totalsegern i backen, när deltävling nummer fem i Lecab Rally Cup körs uppför Ekesberget nu på lördag.
Läs mer

04-07-07 Ekshärads MS serverar SM-startfält på Ekesberget.
Mats Jonsson, Eddie Hörbing och Jörgen Edholm kommer alla till Ekesberget. Startfältet omfattar hittills 66 anmälda med två dagar kvar av den ordinarie anmälningstiden. Och som synes finns både SM-eliten och värmlandsbredden inom rally representerade när Ekesbergsracet återigen körs den 17 juli. Tävlingen ingår också i Lecab Rally Cup som den femte deltävlingen.
Efter ett års ofrivilligt uppehåll tar Ekshärads MS åter upp sin tävling Ekesbergsracet. Som ni kanske minns förra året så satte en timmeravverkning definitivt stopp för allt tävlande, då tävlingsbanan kördes sönder av skogsmaskiner.
Läs mer

04-07-06 RS-cupen
Nu har fyra av RS-cupens åtta deltävlingar varit. På www.mariasmotorsport.com kan ni gå in och se resultaten från helgens två deltävlingar (Hemlingssnurren i Örnsköldsvik och Sommarsvängen i Härnösand). Där finns även den aktuella ställningen för cupen. Bland bilderna finns det lite bilder från de båda tävlingarna.
Men än är det inte för sent att vara med och slåss om pengarna i prispotten. Förra året var det 115.000:- kr i prispotten(se hur pengarna fördelas under reglementet).
Så skynda dig att gå in på hemsidan och se de sista fyra inbjudningarna till cupen!

04-07-06
Resultat Brukssprinten MSK Hammaren 4 juli

04-07-06 Belgium Ypres Westhoek FIA EM Rally 2004
I Belgiska Ypres gick i helgen Belgium Ypres Westhoek FIA EM Rally 2004. Det fanns en avdelning för moderna bilar och en avdelning för Historiska, båda ingick i respektive EM-serie.
Två svenska deltagare fanns på plats för att ge sig i kast med de belgiska asfalts och betongvägarna. Nästan 300 km SS för de moderna åkdonen och dryga 200 km SS för Historiska bilarna väntade.
I den moderna tävlingen fick Oscar Svedlund tyvärr ge upp redan på SS2 efter en dikesvisit, men de svenske hade bättre tur i det Historiska eventet.
Finsk/svenska duon Axelsson/Damstedt lyckades med sin Porsche ta en tredje plats totalt i FIA evenemanget, såväl som i klassen efter två dagars intensiv tävling. Detta efter en heroisk reparationsinsats av serviceteamet då växellådan låst sig på ettans växel, vilket troligen var lite för låg växel även för dessa tävlande.

04-07-03 Rallytävlingen TrollSprinten inställd
Rallytävlingen TrollSprinten den 10 Juli är inställd, pga. för få anmälda. Nästa tävling för Katrineholms MK är UNO-X / JubileumsSprinten den 10 Okt. Final i BDS/Bil&Fritid RallyCup.
Välkommna åter då till en riktig rallytävling, 21 km SS på 2SS 2ggr.

04-07-01 Ekesbergsracet är nu NEAFP-tävling
dvs. att den är registrerad till FIA för utländskt deltagande. Nu är det bara att rulla över gränsen för alla åksugna norrmän som vill sladda sig fram på semestern!

04 06 28 Sollefteårundan sjunde deltvälingen i RS-cupen
Sollefteårundan är den sjunde deltvälingen i den populära RS-cupen som går i Mellannorrland och lockar deltagare från Vännas, Ljusdal och hela MNB´s distrikt. Inbjudan finns nu på www.mariasmotorsport.com. Där finns även info om RS-cupen som i helgen kör sin 3:e och 4:e deltävling, Hemlingssnurren och Sommarsvängen.

04-06-24 Vilda Ryd Racet 2004
Nu är den ute, inbjudan till årets Vilda Ryd Race, inbjudan tillsammans med en massa annan information som vi hoppas ska göra det enkelt för er att förgylla lördagen den 31 Juli med en kalastävling i södra Småland. All info finns på vår hemsida www.rydsmk.com

04-06-23 TUSS Tävling i Trollhättan
A-besiktning Hedeängsbanan i Trollhättan Tisdagen den 27 juli Klockan 18.00 Avgift: 150 kr per ekipage.

04-06-23 Inbjudan till RS-cupens avlslutande deltävling,
Inbjudan till RS-cupens avlslutande deltävling, där prispotten brukar uppgå till 100.000 kronor. Gå in på den RS-cupens officiella hemsida, www.mariasmotorsport.com (under knappen RS-cupen), och se vilka regler som gäller för att vara med och slåss om pengarna. Än är det bara två av åtta deltävlingar som varit. De två nästkommande tävlingarna är 3 och 4 juli i Härnösand respektive Örnsöldsvik.

04-06-21
Resultat Massprinten Borlänge MK 20 juni pdf

04-06-21 RS-cupen
RS-cupens deltävling 2, Billhallenracet som arrangerades av SMK Sundsvall är avklarat. På www.mariasmotorsport.com. finns restultatlista därifrån (under tävlingarna) och RS-cupens aktuella tabell finns under knappen med samma namn.
Bilder finns även bland bilderna (drygt 200 st) och det är fina sladdserier och många däckslyft!

04-06-19
Resultat Gröna Dalen-rundan MK Ratten 19 juni pdf

04-06-19 Resultat ALE-Svängen Älvbygdens MK 19 juni pdf

04-06-15 Vem är brutalast och vem är snabbast?
Det är dags för fjärde deltävlingen i Lecab Rally Cup. Nu på lördag den 19 juni arrangerar Motorklubben Ratten i Torsby Gröna Dalen-rundan. Tävlingen körs i det natursköna området Gröna Dalen i Ransbysätter, strax öster om Lysvik. Som en extra krydda på anrättningen i år tar Torsbyklubben till djärva och i det närmaste brutala grepp för att få mer action för publiken.
För fart kommer det att bli. Man har till i år fått tillgång till en bit av den smått legendariska Vargåsensträckan från Svenska Rallyt. Vi snackar givetvis om biten över det beryktade Colins Crest, strax norr om Lövstaholm. För att riktigt elda på åkarna har MK Rattens ordförande utlyst längdhoppstävling över hoppet som fått sitt namn av den vilde skotten Colin McRae. - Det utgår hederspriser med längdmåttet ingraverat till det ekipage som hoppar längst oavsett om de tar sig i mål, berättar Rattenordföranden Per Täppers. Hoppet kommer givetvis att bli en publikmagnet och tävlingsledningen uppmanar publiken att vara ute i god tid.
Läs mer

04-06-14
Resultat Ford Bilforum Rallyt SMK Hedemora 13 juni pdf

04-06-14
Träning för tjejer i Älmhult
Det finns möjlighet att för tjejer att träna 1/8 i Älmhult. Anders Karlsson och Fredrik Erixsson som förare och Anders Martinsson som kartläsare kommer och ger oss tips ideer råd om körning och läsning
För mer info kan man kontakta:
Maritza Persson tele nr 0433/20042 Mobil 070/2808318 mail adress
maritza.persson@telia.com eller hemsida www.maritzasrallyteam.com

04-05-13
Resultat Vara Trä - Hårdingen Vara MK 13 juni pdf

04-05-12 Resultat Mekonomen i Flen-Sprinten 12 juni pdf

04-05-11 A-besiktning för rallybilar i Torsby
A-besiktning av rallybilar dagen före Gröna Dalen rundan dvs fredagen den 18/6 2004 med start från 18.00. Anmälan till Lars-Magnus Persson på telefon 070-655 86 90. Vi kan ta ca 15 bilar. Kostnaden för besiktningen är inte fastställd men ska hållas på självkostnadsnivå.
Per Täppers MK Ratten

04-05-09
Resultat Bilamtrofén Norrköpings MK 9 juni pdf

04-05-08
Tävlingsrapport från KP Motorsport
Tävlingsrapport 5:e deltävlingen i Peugeot Super Cup 2004
Aurskog Höyland Rallyt kördes som 5:e deltävlingen i Peugeot Super Cup. Tävlingen som även ingick i Norska Mästerskapet höll mycket hög klass med snabba och hårda vägar.
Inför tävlingen låg teamet Kent Persson på 2:a plats i cupen med chans till avancering. Redan på första sträckan visade Kent Persson och Christian Andresen cupledaren Erik Nordahl att han skulle få kämpa för att ta ytterligare en deltävlingsseger. Erik var 12 sekunder efter Persson och ytterligare 4 efter Andresen. På 2:a sträckan tog Andresen ytterligare en sträckseger och kunde dryga ut försprånget ytterligare till konkurrenterna. Persson behöll andra platsen med Marcus Foss på 3:dje, bara 1 sekund efter Persson.
Läs mer

04-06-05
Resultat Klappjakten Ydre MK 5 juni pdf

04-06-04 Förslag på SM klasser i rally
Lägger följande förslag till SM klasser inför 2005.
Otrimmade gr N delklasser:
-Otrimmade 2 WD gr N upp till 1800 cc
-Otrimmade 2 WD gr N 1800 - 2500 cc
-Otrimmade 4 WD gr N över 2000 lit
Poängberäknas var klass för sig som i dagsläget. Det måste var 10 startande i varje delklass för att få full poäng. Ex 8-9 startande ger segraren max 8 p....o.s v.
Ur denna grupp med 3 delklasser koras 1 svensk mästare med mest poäng...

Trimmade gr A delklasser:
- Trimmade 4 WD gr A - + WRC 4WD.
- Trimmade 2 WD upp till 2,0 liter
- Trimmade 2 WD över 2,0 liter + WRC 2 WD
+ ev även - Trimmade gr H.
Poängberäknas var för sig som i dagsläget. Det måste var 10 startande i varje delklass för att få full poäng. Ex 8-9 startande ger segraren max 8 p....o.s.v.
Ur denna grupp med 3 alt. 4 delklasser koras 1 svensk mästare med mest poäng...
D.v.s. vi får mer rättvisa klasser men enbart 2 Svenska Mästare.
+ sannolikt tävlingar med "fulla startfält"

Den "nya" klassen är således 2 WD gr A ("trimmade") Dv.s. motorer som ex. har över 2000 cc volym eller turbouppräkning.
Ex Saab 9-3 , Audi och VW 1,8T motorer, Då tänkt även 5 cylindriga motorer för att "nya modeller" ex Volvo S60, V40 (om Volvo nu behagar klassa sina bilar) 5 cyl skall naturligtvis även tillåtas bland 4 WD gr A.
Alla klasser skall tillåta alternativa bränslen såsom ex. etanol.
Rolf Linde Green Rally.

04-06-03 Stort startfält i Ydres RM-rally
På lördag går Ydre MK:s rally Klappjakten, tävlingen ingår som deltävling i Svenska Riksmästerskapen för Grupp H och Klassiska klasserna., Suzuki o Silverstone-Cup samt DM för Södermanland/Västmanland.
Hela 173 var anmälda till tävlingen på onsdagskvällen där Tjejklassen med sina 8 deltagare går ut först i startfältet, en härlig inledning på ett rally med snabba rallytjejer och kvinnlig fägring för våra funktionärer och rallypubliken.
Läs mer

04-06-03 RS-cupsinbjudan
Nu finns RS-cupens 2;e, 3:e och 4;e inbjudningar ute på nätet. Både på klubbarnas respektive hemsidor och under www.mariasmotorsport.com.
Det är närmast Bilhallenracet som går i Sundsvall 19 juni. Därefter är det Hemlingssnurren i Örnsköldsvik 3 juli och Sommarsvängen i Härnösand 4 juli!

04-06-02 35 rallyförare på plats i Norrköping
Den 9 juni kl.18.00 finns 35 rallyförare på plats i Norrköping Sportområdet Himmelstalund för att avgöra årets upplaga av BILAM-Trofén. Förarna kör i 3 klasser, 2WD, Grp N 4WD samt Grp A 4WD. Tävlingen startades 2002 och vid denna tävling finns tidigare vinnare på plats, 2WD Stefan Jonsson i en Seat Ibiza, Jonas Wigren Toyota Corolla, Grp N 4WD Torbjörn Pahlin Mitsubishi Evo 6 samt i Grp A 4WD Eddie Hörbing Toyota Corolla WRC och Mats Jonsson Ford Escort WRC.
Frågan är nu vilka övriga i startfältet som vill vara med för att dela på prispengarna som förarna tävlar om, avgörandet får vi veta på onsdag kväll kl.20.00 när tävlingen avslutas. Förarna finns även på plats tidigare under dagen från kl.12.00 för att bl.a. ge sina sponsorer en provtur runt banan, dock i en annan sträckning än under tävlingen.
Sprintsträckan mäter 1350 m och kan ses i sin helhet från läktarplatserna som finns att tillgå om man är ute i god tid, eftersom stora publikmassor brukar komma till Himmelstalund för att se avgörandet, vilket arrangörerna hoppas på även i år.
Under lördagen och söndagen den 12-13 juni kommer samma sprintsträcka att invaderas av förare som kör Back-SM, då 2:a deltävlingen i Back-SM avgörs i Norrköping.

04-06-02 Dala Rally Cup i Hedemora nästa helg
SMK Hedemora arrangerar Ford Bilforum Rallyt Söndagen den 13 Juni 2004 Tävlingen ingår som en deltävling i Dala Rally Banans totala längd uppgår till ca 30 km, varav ca 5,4 km SS (2 st SS köres 2 ggr). Bägge specialsträckorna består av ca 60-70% asfalt och 30-40% grus. Två SS köres på den nyligen helt iordninggjorda motorbanan (ej i depån). Se bilder på restaureringen på denna länk : http://www.trustphotosite.com/smkhda/
Sträckorna kommer att erbjuda riktig och rejäl bilåkning utan konstigheter. 1:a start klockan 11.00. Startavgift 500 kr (betalas tävlingsdagen). Elektronisk anmälan på adress
www.abs.nu eller på SBF:s blankett. Anmälan skall vara arrangören tillhanda senast den 7 Juni kl. 18 00 på adress: ABS Reklam & Gravyr, Gunnarsvägen 6, 777 51 Smedjebacken.
Upplysningar : Anders : 0225-125 90 eller Inge 0225-71 12 36.

04-06-02 Peugeot Cup: Särskiljning avgjorde!
Det blev jämnt värre när fjärde deltävlingen i Peugeot Original Cup avgjordes i samband med rallytävlingen Byfejden i Horndal. Efter fyra intensiva specialsträckor visade det sig att Lars Sjöström, SMK Hälsinge och Andreas Hovind, Enköpings MK hade använt på sekunden lika lång körtid.
Läs mer

04-05-31 Janne Westlund sprintade snabbast
I en bitvis strålande sol avgjordes den traditionella Structosprinten i Storfors på pingstaftonen. Ett startfält på hela 74 bilar, en förhållandevis bra siffra i dessa tider med sviktande deltagarantal, körde Storfors MK den tredje deltävlingen i Lecab Rally Cup. Publiken radade upp sig mangrant på naturläktaren i anslutning till Storfors Ring och fick se Janne Westlund attackera Ringen brutalast av alla.
Läs mer

04-05-31
Resultat Totalreklapokalen Stenungsunds MS 30 maj pdf

04-05-30
Resultat Byfejden Horndals MK 30 maj pdf

04-05-29
Resultat Structosprinten Storfors MK 29 maj pdf

04-05-28 Bilamtrofen Mästarmöte i rally
9 juni 18.00 går startskotten för Bilamtrofen. Ett mästarmöte i rally som samlar den svenska eliten på Himmelstalundsfältet i Norrköping. I startlistan finns namn som Mats Jonsson, Mats Thorzselius, Eddie Hörbing och Jari Saarinen. I den tvåhjulsdrivna klassen startar bla Stefan Jonsson, PA Sääv, Robin Sandberg och Jonas Wigren. Tävlingen kommer även att sändas på Viasat Sport den 16 juni, produktionen görs av Frame Production.

04-05-27 Thorszelius Motorsport: Co-Drivern har ordet
Syd Rallyt i Växjö, 13-15 maj 2004
Efter nästan 3 månaders uppehåll från SM tävlande var det åter dags att packa rallyväskan för avfärd till Växjö och Syd Rallyt. Liksom i Östersund så ingår även denna tävling i EM och SM poäng delas ut för båda etapperna.. Det var således 20 poäng att åka om, mycket viktiga poäng dessutom då det var tätt i SM tabellen. Vi och Thomas Rådström låg i topp på 30 poäng, följda av Mats Jonsson på 26.
Mats och jag åkte ner under onsdagen för anmälan på kvällen och torsdagen tillbringades i bilen för att träna alla sträckorna. Totalt 18 sträckor skulle köras, alla i trakterna av IKEA´s huvudort, Älmhult. Då alla sträckor kördes minst två gånger och vissa tre, så var det egentligen bara sju olika som vi fick träna två gånger om.
Läs mer

04-05-27 RallyInfo
Måste tyvärr meddela att Flens MS Sprintrally den 12/6, EJ kommer att ingå i BDS/Bil&Fritid Rally Cup 2004. (SprintCupen)
Detta pga. avtal som hindrar konkurerande reklamfrågor. Läs mer info på sprintcupens webbsida:
www.racenet.nu/sprintcupen
Dock vill vi gärna tipsa om tävlingen i Flen den 12/6, var en kanontävling förra året med fina härliga riktiga rallyvägar, och att de kommer att köra på minst lika bra vägar i år!
Crister Nystrand

04-05-27 Ydre MK firar med RM-Rally
Den 5 juni är det åter dags för Ydre MK:s rallytävling Klappjakten. Denna gång som en större tävling med RM-status och 250 funktionärer engagerade för att manifestera att klubben fyller 50 år under året. En tävling som klubben har planerat och förberett i dryga året.
I RM ingår bilklasserna Grp. H såväl 2- som 4-hjulsdrivet samt Tjejer, Klassiska och Veteran. Klassiker är bilar som är tillverkade fram till 1965, veteranklassen består av bilar mellan 1966-1974. Klasser som lär locka en hel del nostalgisk publik som längtar efter att få höra och se "djungeltrummor", "hundkojor", "Cortinor", PV och 142:or. Dessutom startar i tävlingen Grp. A och N-bilar av dagens senast mått samt Volvo Original och Klass Grp. E. I tävlingen ingår förutom RM, DM för Södermanland/Västmanland, Suzuki-cup samt Silverstone-cup.
Start o mål för tävlingen är förlagt till Ydreskolan i Österbymo. Sex specialsträckor på sammanlagt 50 kilometer ska köras förlagda till Ydre, Kinda och Vimmerby kommuner. Totalt kommer deltagarna att få köra 210 kilometer. All service är i Österbymo dit de tävlande kommer tillbaka efter sträcka två och fem.
Lyckan för oss är att fått lite allmän väg till vårt förfogande förutom enskilda vägar där vi sedan tidigare har ett bra samarbete med vägsamfälligheterna, säger tävlingsledaren Tomas Johansson.
Alla tillfrågade har varit positiva och verkar se framemot att tävlingen drar fram i full fart framför köksfönstret. Tävlingen innebär ju att det händer något här i våra bygder, säger Tomas som liksom de andra i ledningen för tävlingen räknar med storpublik ute i skogarna med flera bra platser där man kan följa de tävlande under en längre tid. Dessutom kommer det att bli en liten veteranmarknad i Ydre Veteranmotorklubbs regi. Ola Strömberg kommer att vara på plats för att intervjuva bland deltagarna vilket kanske blir den värsta pärsen för en del.

04-05-27 Fotbollslandslaget körde rally i Gimo
Svenska fotbollslandslaget laddade inför EM i Portugal rmed att köra rallybil på Lunda Flygfält.Motorsport4sale var på plats och både fotade och filmade deras framfart på asfalten. Se det 65 bilder rstora reportaget på www.motorsport4sale.com där även filmklipp kommer att komma upp senare under dagen

04-05-26 Ola Strömberg gjorde rallycomeback i ÖMK-sprinten
Det var dubbel comeback när Östhammars MK arrangerade ÖMK-sprinten i söndags. Dels var det comeback för Östhammars Motorklubb som med årets upplaga av ÖMK-sprinten fick en riktig genomkörare inför nästa år då tävlingen ska ingå i Öppna Östra Sprintcupen
Sen var det comeback för Noras rallylegend Ola Strömberg som hade förlorat ett vad nere på Cypern under Rally-VM. Ola körde Sören Källs nya Mitsubishi Evo5 i den fyrhjulsdrivna klassen. Hur det gick för Ola, Östhammars MK och de andra får ni se i ett 42 bilder stort reportage på
www.motorsport4sale.com med bilder från alla tre åken

04-05-25 Nu sprintar vi in Pingsten i Storfors
Nu står pingsten för dörren och därmed även STCC på hemmaplan i Värmland. Men för den som hellre gillar breda sladdar med spektakulära hopp och grussprut så finns det som väl är alternativ till asfalt-nötandet. Detta genom Storfors MK som i helgen kör sin traditionella STRUCTO-sprinten på och kring hemmabanan Storfors Ring.
Hemmaföraren Jimmy Olsson har pressen på sig i Storfors, inte bara från hemmapubliken utan även från ett helt koppel snabba förare. Volvoåkare Olsson har inför denna deltävling presterat full pott i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen och får finna sig i favoritskapet. Men han får det inte lätt.
Läs mer

04-05-24 Oscar Svedlund kör i Kina!
Nu till helgen, lördag-söndag 29-30 maj, tävlar rallyjunioren Oscar Svedlund från Karlstad i Kina. Tillsammans med sin ordinarie andreförare Björn Nilsson kör paret en Mitsubishi Lancer Evolution VIII för ett kinesiskt stall, medan bilen kommer från LHD Rally Team på Nya Zealand.
- Ännu så länge vet jag egentligen inte mer än vi skall köra Rally Beijing i det kinesiska mästerskapet, säger Oscar Svedlund innan han tog planet till den kinesiska huvudstaden Peking. Jag får väl veta mer när jag kommer fram. Men det skall verkligen bli mycket spännande att komma till Kina.
Läs mer

04-05-23
Resultat Uvbergsloppet Bärke MK 23 maj pdf

04-05-23 Subarukamp i Gruvrundan
Det blev en hård kamp om segern i Åtvidabergs MK;s krokiga rallytävling Gruvrundan mellan två Subaruförare. Den som började bäst var Valdemarsviks Mats Lindwall som var 2,6 sekunder före Kjell Hansson, Haninge på inledningssträckan. På den andra var Mats på en sten och trodde sig ha fått punktering men så var inte fallet men tappade tid och förlorade ledningen till Kjell. Sedan släppte inte Kjell någon sträckseger i från på de två avslutande sträckorna.
Läs mer

04-05-23 Mellannorrlands RS-Cup
Så var första deltävlingen i RS-cupen avklarad och över 70 deltagare deltog!
www.mariasmotorsport.com finner du den aktuella ställningen under RS-cupen > Aktuell ställning 2004

04-05-22
Resultat Gruvrundan Åtvidabergs MK 22 maj pdf

04-05-22
Resultat Laxå Knixen Laxå MK 22 maj pdf

04-05-21 Peugeot Original Cup 2004
Två av deltagarna i Peugeot Original Cup fanns på startlistan till Sydsvenska rallyt som gick av stapeln den 13-15/5. För Lars Sjöström, SMK Hälsinge hägrade det SM poäng för juniorer och möjligheten till att komma upp till en tredje plats i J-SM.
Lars har förföljts av otur och problem med bilen men ändock lyckats att få ihop så många poäng i Peugeot Original Cup att han efter tre deltävlingar leder Cupen.
Läs mer

04-05-21 Cupställning m.m. efter Citroën-Sprinten
Bilder och "riktig" resultatlista, samt cupställning efter Citroën-Sprinten, Eskilstuna 20/5, BDS/Bil&Fritid Rally Cup finns att beskåda på SprintCupen webbsida: www.racenet.nu/sprintcupen

04-05-20
Resultat Citroën sprinten Eskilstuna MK 20 maj pdf

04-05-19 TUSS i Kil med A-besiktning
Vi i Kils MK Bil kommer att köra en TUSS(Tävling utan SS) med A-besiktning på måndag den 7/6 med start 17.00 till 20.00. Vi tar emot max 15 bilar. Avgift 150 kr per bil.
Anmälan och tidsbokning till Lars Ahlström på telefon 0554-144 32 eller 070-584 52 72.

04-05-18 Poängställning i Renault Clio Cup i rally
Anders Karlsson befäste sin ledning i Renault Clio Cup i rally Efter fyra av sju deltävlingar leder värmlänningen Anders Karlsson Renault Clio Cup i rally. Han är tretton poäng före jämten Patrik Sandell och ytterligare tio före norrbottningen Michael Wikström och dalmasen Tommy Vestlund.
Läs mer

04-05-18 Dala Rally Cup 2004 rullar vidare
Efter att ha genomfört 2 av 3 planerade vintertävlingar (Bärke och Grangärde) inställt i Norberg är det nu dags för sommarpremiären för Dala Rally Cup. Nu på Söndag (23/5) avgörs backtävlingen Uvbergsloppet i Smedjebacken i regi av Bärke MK.
Tävlingen genomförs på så sätt att samtliga tävlande kör den 2,3 km långa backen 3 ggr, för att sedan räkna samman de 2 bästa tiderna per tävlande till ett slutresultat.
Vid lottningen av startlistan på måndagkvällen räknades 95 tävlande ekipage in i de 7 förarklasserna (se nedan), vilket innebär att startlistan med några efteranmälningar återigen verkar slutar på dryga 100-talet startande. Det finns alltså fortfarande platser kvar för efteranmälda att delta i tävlingen.
En så kallad A-besiktning kommer att förättas på alla bilar innan start. Första start är alltså nu på Söndag klockan 10.00.
Upplysningar / efteranmälan och ev. återbud : Anders Melin Telefon : 0240-764 57 eller 076-244 77 01

04-05-17 Örsundaracet inställd
Den planerade rallytävlingen, Örsundaracet, 2004-05-31 är INSTÄLLD! Vi får tyvärr lov att meddela att vår planerade rallytävling måste ställas in. Anledningen är att markägaren ställer krav på återställning som vi ej kan tillmötesgå.
Vi har inte planerat någon "ersättnings tävling". Tack för visat intresse. Örsundsbro MK
Organisationskommittén för Örsundaracet

04-05-17 Klassikerna slår rekord i Ljungby
Över 50 anmälda historiska bilar till helgens rally Midsommar-dansen i Ljunby innebär ett nytt deltagar-rekord för föreningen Rallyklassikerna. Dom gamla bilarna står därmed för nästan 1/3-del av startfältet och innehåller mycket intressanta åkare och en stor variation av gamla rallybilar. Och som vanligt kommer de att bjuda publiken på fartfest som i gamla dar, då deras avsaknad av noter på sträckorna brukar bjuda på överraskningar.
Snabbast i vintras och ledare i veteranklassen är Göteborgaren Jan Adielsson i Escort MK1som kommer att bli hårt uppvaktad av Säffles fortåkare Joakim Alsin i Volvo 142 och Borås-åkande Jan Hagberg tävlande med Opel Ascona. Erik Uppsäll från Skepptuna och Ronnie Lindblom, Grangärde som båda åkte fort, fort i Sydrallyt med sina Saab V4:or vill nog också ha sin del av segerpokalerna ibland veteranerna.
Hos klassikerna är nästan alla fortåkare på plats, saknas gör bara K-B Ling i sin spektakulära Opel Rekord, han har ännu inte hämtat sig från muskelskadan i Munkfors i vintras. S-O Jägerstedt, Bo Pettersson och Leif Andersson som leder sin resp. klass kommer i Ljungby verkligen att bli utmanade.
I lilla klassen, klass 1 upp till 1300cc, får ledande Bo Pettersson, Gävle i Saab 2-takt se upp med framför allt Håkan Liedebjer, Mjölby och P-O Flogner, Gävle båda snabba i sina "hundkojor". I denna klass startar hela 8 st Saab 2-takt men innehåller även uddabilen Simca Aronde.
Klass 2 1301-1600cc innehåller denna gång rekordmånga, 9 startande, och frågan är vilka som kan hota Tony "Roten" Jansson från Almunge i Cortina till segern? Blir kanske Leif Andersson, Norberg och Tommy Kanrell, Solna också i Cortinor det största hotet, eller kommer Anderstorps Kenneth Waltersson att vara ordentligt revanchsugen efter att ha varit tvåa två gånger under vårens tävlingar? I denna klass finns också kul bilar som VW1500s och Fiat 1500.
Största klassen blir denna gång klass 3 med hela 15 startande. Ledande Jägerstedt från Eskilstuna i Amazon får se upp med PV-åkarna Arne Bäckström, Haninge och Ola Skoog, Ludvika båda kapabla att utmana till både klasseger och totalseger. Amazon-förarna Tom Axelsson, KAK/Stockholm och Sören Hellqvist, Karlskoga liksom Kjell Jansson, Sandviken vill säkert också vara med i kampen om klassegern.
För den som älskar gamla bilar blir Midsommardansen (en månad tidig) en höjdare, vad säjs om BMC Cooper, Fiat, Ford Mustang, Ford Cortina, Ford Escort, Opel Ascona samt Porsche i kamp med Saab V4:or, Saab 2-takt och ett helt gäng Volvo PV, Amazoner och 140:or.
Veteranfesten börjar i Ljungby strax efter 12.00 och efter 5 sträckor och 45km special vet vi efter 16.00 hur det gått för det rekordstora fältet av historiska bilar. Väl mött i rallyskogen!
Nils Bergquist

04-05-17 Vi saknar etanolrallybilen i TV rutan
Tack för fina reportage från rally SM. Jag tycker både du och Kruse gör mycket fina och intressanta reportage från SM serien... Dock ser vi som initierade och aktiva en liten risk att ni följer enbart de etablerade förarna, bilarna och fabriksteamen. Risken blir att privata team utan mångmiljonsatsning inte deltager i SM p.g.a. utebliven massmedia bevakning. Detta i kombination med dyra startavgifter och långa tävlingar över flera dagar gör att de startande sviker....
Vi är samtidigt fullt medvetna om att det inte är SVT uppgift att tillfredställa sponsorerna men nya koncept inom sporten borde uppmärksammas. Ex. anser vi att vårt eget team med världens första etanoldrivna WRC rally bil borde få något omnämnande i samband med de bevakningar ni gör av rally SM.
Årets "uppstickare" i svensk rallysport Robin Sandberg har inte fått ett ord från er i de TV program som hittills gjorts och då har vi ändå deltagit i alla SM tävlingarna. Ekipaget har ändå plockat SM poäng i 3 deltävlingar...! Dessutom verkar det som vi hela tiden hamnar precis "utanför" den bevakning ni gör. I Östersund visade ni de 5 främsta bilarna i klassen. Robin kom 6:a. I Sydsvenska rallyt visade ni de 4 främsta och Robin kom 5:a på fredagsetappen - men bröt på lördagen på näst sista sträckan p.g.a. drivaxelbrott. Då var han 3:e snabbaste 2WD bil (även om han nu kör i en annan klass i SM) enbart sekunder efter P.G. Andersson och Jimmy Joge.
Vi har förståelse för att ni inte kan bevaka alla i ett halvtimmsprogram. Eftersom många andra massmedia i Sverige uppmärksammat om den "miljövänliga" etanolbilen ser vi det dock som en liten besvikelse inte får något omnämnande av er. Som "hemmaförare" hade det väl kunnat passat in med 30 sekunders om Robin och hans bil i ett annars jättebra halvtimmesprogram från SSR... ! Dessutom är etanolbilen ett stort samtalsämne ute i rallysverige och många saknar den i TV rutan.
Eftersom vår 2WD drivna bil är "slagen" på förhand mot de 4WD i SM klassen, satsar teamet främst på den enormt populära Supercupen. Där ligger Robin 2:a och naturligtvis siktar vi högre. Vår planering är att inte köra nästa SM i Falun eftersom det ligger nära i tid till de återstående viktiga deltävlingarna i Supercupen. I princip kör vi SM för publicitetens skull och för sponsorerna som ser det som en bra feedback.
Vår etanolbil får nu efter den 1 Juli även en sekventionell växellåda klassad (som alla konkurrenter åker med). Robin har hittills använd en helt konventionell synkad växellåda i sin bil...
Nämnas kan att Robin i senaste Supercup tävlingen körde in på 2:a plats med 3 fungerande växlar under hela tävlingen då 3:e och 4:e växeln gick sönder vid starten på första specialsträckan. Totalt endast ca 15 sekunder efter Jimmy Joge ... Något som vi bedömmer som "årets prestation" i Svensk rallysport....
Det är vår förhoppning att ni uppmärksammar denna satsning på "miljöanpassat rally" som enligt kända rallyprofiler kanske är 3-4 år före sin tid. Bl.a. då uttalat av Kalle Grundel som för övrigt gått in som mentor åt Robin. Hela rallysverige tycks i alla fall applådera Robins och etanolbilens framfart.
Med vänlig hälsning
Rolf Linde miljö o rally intresserad medlem i Team Green Rally
Vi fick ett snabbt och mycket trevligt svar från Pelle Thörnberg (frilansjournalist på SVT). Vi kan inte publicera detta utan tillåtelse utan får hoppas det blir något utrymme om Robin och Ronnie framöver i SVT bevakning av rally SM.
Vi rallyvänner hoppas naturligtvis dessa sammandrag från Rally SM kan fortgå under många år och att Förbundet nu på allvar ser över så att SM tävlingarna blir minst lika populärt som Super Cupen. Personligen tycker jag Pelle Thörnberg är en mycket duktig saklig och initierad reporter...och trevlig att lyssna på...

Vi måste försöka få massmedia att "bredda" sin bevakning.
Att ta med någon "ny" intressant förare eller team varje TV sändning vore ju ett sätt att få sponsorerna att vakna och att få mer företag att satsa på vår dyra sport. Då behöver man inte vara bland de 3-4 främst i SM tabellen för att få ett omnämnande. Nu kretsar hela halvtimmen om enbart 7-8 bilar och det blir lite enehanda i längden...
Hoppas Pelle Th. snappade upp den "vinklingen" och han gav ju ett sakligt och positivt svar även om det inte innehöll några löften av förståliga skäl.
Just nu känns det lite segt tycker jag även om vi i Green rally har ett "nytt" koncept med miljöbiten som många företag ser som intressant. Annars hade jag nästan sett det som omöjligt att få ihop pengar till en helårssatsning som vi har nu.
Vi får alla kämpa vidare och jag tycker er och andra siter som bevakar motorsporten gör ett fantastiskt bra jobb och som jag förstår till 90% grundad på ideel verksamhet.
Sedan en liten efterlysning. Vi har missat att spela in sista Super Cup tävlingen i Kristianstad på DVD. Är det någon som har detta och kan ordna en kopia för vi tänkte i slutet på året samla lite "klipp" från de reportage som gjorts av Robin - enbart för internt syfte för att delge årets och kommande sponsorer. Vi satsade t.o.m. en slant på en egen proffsfotograf som var ute och filmade teamet vid starten, service och vissa sträckor.
Rolf Linde

04-05-17 Tätt på given i Rally ÖÖM
Nu är det tätt på given när det gäller Rally ÖÖM. För fjorton dagar sedan kördes den första deltävlingen i Norrköping och nu är det Åtvidabergs MK som står som arrangör för Gruvrundan. Det är sju år sedan som Gruvrundan ingick i mästerskapet men är det dags igen. Tävlingsbanan innehåller fyra specialsträckor på cirka 4 mil och totalt mäter tävlingen ca 10 mil.
Läs mer

04-05-16
Resultat Vänersnurren Dals MK 16 maj pdf

04-05-16
Anders Karlsson tog årets tredje seger i Renault Clio Cup
Anders Karlsson, förarinstruktör från Säffle, fortsätter sin vinstgivande framfart i årets upplaga av Renault Clio Cup i rally. På lördagen vann värmlänningen sin tredje Clio Cup-delttävling för säsongen, South Swedish Rally med start och mål i Växjö. Men inte nog med det, han vann även klassen för otrimmade tvåhjulsdrivna bilar i EM och SM.
- Det gick planenligt, förklarar en nöjd Karlsson som dessutom länge hotade trimmade både tvåhjuls- och fyrhjulsdrivna bilar i South Swedish Rally.
Läs mer

04-05-13 Laxå MK har ändrat till A-besiktning
Många kan inte köra då de inte har bilarna besiktade och för att hjälpa till har Laxå MK beslutat köra en A-besiktning.
Läs mer
www.resultatdata.com/abesiktning.htm

04-05-10 Rallyklassikerna siktar mot EM!
I
nför stundande South Swedish Rally och Sydrallyt kommer ett 20-tal historiska rallybilar att delta som en "tävling i tävlingen" för att lägga grunden till en EM-ansökan kommande år, där tanken är att South Swedish Rally i framtiden även skall ha EM-status för historiska bilar.
Flera EM-tävlingar i Europa har det upplägget på sina arrangemang att först kommer en grupp på 50-60 tal historiska bilar och kort därefter kommer det moderna EM-fältet. Dom historiska ekipagen kommer då även att ha möjlighet att träna och nota banan, liksom dom moderna tävlande. Oftast åker inte dom historiska bilarna hela banan, utan brukar delta på 2/3 av tävlingssträckan.
Genom att försöka lägga tidpunkten till maj tror Rallyklassikerna att möjligheten till EM-status är stor, och när en deltävling ligger i Sverige kommer det även att bli lättare att få fram en svensk Europamästare. Då kan en svensk tävlande börja i Rovaniemi, Finland i januari, fortsätta i South Swedish Rally i maj och även köra Lahti, Finland i augusti och på det sättet inte behöva åka längst ner i Europa 6-8 ggr för att bli Europamästare, utan det behövs kanske bara ett "par" besök söderut för att köra in erfoderliga poäng.
Tony "Roten" Jansson, Almunge i Cortina visade ifjol i Lahti att svenskarna kan konkurrera i framfart, då han totalvann den finska deltävlingen, och även Arne Bäckström, Haninge i PV har visat att han har rätt framfart i dessa sammanhang.
I South Swedish Rally kommande helg deltar ett 20-tal historiska bilar från 1974- och äldre. Denna gång har dom inte tränat och åker ca 2/3-delar av banan för att hålla nere kostnaderna under "försöks-tävlingen". Och för att hålla sig till två dagar kommer de också att ha möjlighet att besikta några timmar innan start. Men dom blir säkert sevärda ändå.
Allt från Ford Mustang, Ford Cortina och Opel Ascona till Saab 2-takt, Saab V4 och Saab 99:a finns med liksom Renault Gordini och Volvo-gänget med PV, Amazon och 140:or. Även en Porsche kommer till start.
Den förväntade storpubliken på uppemot 100.000 åskådare får på detta sätt en inblick i hur en framtida historisk EM-tävling kan se ut.
Nils Bergquist

04-05-10 Peter Zachrissons debut i EVO 7
Säffles nya stjärnskott på rallyhimlen, Peter Zachrisson, har varit till Norge under helgen och kört en sju specialsträckor kort asfaltssprint i Bærum i en lånad Mitsubishi Lancer EVO 7. Sammanlagt deltog nio Stora Grupp N-bilar. Tillsammans med kartläsaren Björn Cristian Jordfald placerade sig paret på en anmärkningsvärt fin andraplats i Stora Grupp N. Distanserad med endast 0.4 sekunder av segraren i klassen. Faktum är att det här är ett sprintrally som tidigare vunnits av både Petter och Henning Solberg.
- Det här var min första tävling i en fyrhjulsdriven rallybil, säger Peter. Det hade nog kunnat sluta med seger i klassen om inte vi råkat ut för en förare precis framför oss, som tyvärr fick problem på SS 6. Vi tappade säkert minst två sekunder på den incidenten, uttrycker Peter med viss besvikelse. Som helhet får vi trots allt vara nöjda med dagens insats och jag vill passa på att tacka bilägaren Per Brynhildsen samt Terje Jordfald, som möjliggjorde min debutstart i en Mitsubishi EVO 7, avslutar Peter!

04-05-09 Jimmy totalvann i sin Volvo.
Det brukar för vara en oskriven regel att det är en förare i en fyrhjulsdriven bil som vinner rallyn. Jimmy Olsson tävlande för Storfors MK bevisade i helgen att det finns undantag. Inte för att det saknades fyrkrafsare i tävlingen, tvärtom, det var hela sex stycken till start. Men alla blev ifrånåkta av Jimmy i sin 940-Volvo vid helgens barmarkspremiär i Lecab Rally Cup, Högåsenrallyt.
-Det är en lättkörd bil, menar Jimmy och ler med hela ansiktet efter segern i Degerfors. Jag brukar ha som morot att bli bästa Volvo-åkare, men nu räckte det längre än så. Segern var emellertid inte lättköpt. Per Christensson körde imponerande fort med sin Opel Kadett och gav Jimmy en match om tiondelarna in på mållinjen.
Läs mer

04-05-09 Stig Olov Walfridsson körde hem Majpokalen
Det blev favoriten Stig Olov Walfridsson, MK Ratten som körde hem den första deltävlingen i Rally ÖÖM Majpokalen i Norrköpings MK:s regi. Han fick visserligen stryk på inledningssträckan av totaltvåan Per Åke Ring, SMK Valdemarsvik men sedan var värm- länningen snabbast på de fem sträckorna. Segermarginalen skrevs till slut till 18,9 sekunder över 33 km specialsträcka.
Svenske mästaren hade under fredagen var i trakterna kring Finspåmg och testa däck och fjädring inför sommarsäsongen och testet blev lyckat eftersom han kvitterade ut en totalseger dagen efter.
Läs mer

04-05-08
Resultat Falckpokalen SMK Södermanland 8 maj pdf

04-05-08
Resultat Högåsenrallyt Degerfors RC 8 maj pdf

04-05-05 Rally ÖÖM startar med Majpokalen
Nu inleds rallysäsongen på allvar i Östergötland i och med att Norrköpings MK kör sitt traditionella rally Majpokalen på lördag.
Tävlingen kommer att innehålla tre sträckor som körs två gånger med utgångspunkt från Mässhallarna, Norrköping där start och mål är förlagt. Därifrån ger ett hundratal ekipage ut på tävlingsbanan och storfavorit kommer flerfaldige svenske mästaren Stig-Olov Walfridsson, MK Ratten att vara med sin Grupp N-Mitsubishi.
Läs mer

04-05-04 Högåsenrallyt sladdar in våren
Efter ett flertal Värmländska asfalttävlingar i rally är det äntligen dags att sladda in våren på riktigt med breda uppställ på grus. Det är Degerfors Rallyclub nu på lördag den 8 maj kör deltävling nummer två i Lecab Rally Cup med start och mål i centrala Degerfors vid Stora Valla-hallen.
Klockan 11:01 rullar första bilen ut från Stora Valla för att ge sig i kast med de klassiska specialsträckor i skogarna och på byvägarna runt Degerfors. Det är ett medelstort startfält med 58 deltagare som anmält sitt intresse att köra tävlingen. Sträckningen är kompakt med centralt placerad serviceplats och fyra sträckor med 23 kilometers längd.
Läs mer

04-05-03 Tävlingsrapport från KP Motorsport
KAK Kristiansand arrangerade Rally Sörland som deltävling 4 i Peugeot Super Cup. Tävlingen är känd för att vara mycket tekniskt krävande eftersom underlaget är hårt och snabbt men stenarna och stupen i vägkanten erbjuder ingen plats för misstag. Totalt 24 mil tävling varav 13 mil specialsträcka.
Redan i första svängen fick vi känna på hur lite plats det fanns för misstag. 300 m efter starten på första sträckan gled vi ur idealspår och gled ner i ett 1,5 m djupt dike. Efter ca 3 minuter hade publiken lyft upp vår bil och vi kunde fortsätta utan skador på bilen men helt utan chans att göra anspråk på topplaceringarna. Motivationen att slåss om sträcksegrarna sjönk till en all-time-low nivå.
Läs mer

04-05-02 Resultat Mini-Xplosion i Västerås MS 2 maj pdf

04-05-02 Resultar Galejan-Svängen Kils MK-Bil 2 maj pdf

04-05-02 Galejansvängens 10-årsjubileum avgjordes idag!
Galejansvängens 10-årsjubileum blev en tuff duell mellan Johan Rylander, Trollhättan, och Gunnar Bäck, Bengtsfors. Efter tolv körda specialprov på asfalt skilde bara sex hundradelar de båda åt.
Trots att Rylander kunde ståta med sex sträcksegrar efteråt mot Bäcks fem (varav en delades dem emellan), avgick Toyota Starlet-åkande Bäck med segern.
Man kan dock säga att utan Rylanders plump på den tredje sträckan, då han tappade två och en halv sekund på Bäck, hade segern gått till Trollhättan istället.
Nu blev det en härlig seger för Gunnar Bäck, som deltagit i tävlingen förut men aldrig tidigare vunnit den.
Fyra totalt och snabbast i B-förarnas Gr H/Nat. Special, var Tommy Nilsson, Karlstad.
C-förarnas dito vanns av Saabåkande Ronny Nilsson, MK Ratten, trots fem sekunders tillägg för påkörning av en tunna. Nilssons klubbkamrat Thomas Lindahl blev tvåa i klassen, nio sekunder efter. Här var Kils Michael Rosén lite av favorit efter seger i klassen senast i Karlskogaspecialen, men en dikeskörning och tre påkörda tunnor resulterade i fjärde plats.
Marcus Rutgersson från Nora vann också sin klass trots en påkörd tunna. Klassen var Volvo Original Elit, och Rutgersson körde fyra sekunder snabbare än Carl-Olof Hagberg, Fryksdalens MK. Hade inte Daniel Bergkvist, Säffle, fått fem sekunders tillägg här så hade han vunnit klassen knappt före Rutgersson.
Små marginaler, men tätast var det ändå i Volvo Original C-förare. Andreas Persson, Östmark, segrade med en enda tiondel över Andreas Andersson, Götene.
Slutligen två ganska överlägsna vinnare i sina klasser. Jörgen Nilsson, Kil, 20 sekunder före Stefan Johansson, Säffle i Gr E. Samt Ragnar Jönsson, Forshaga, 11 sekunder snabbare än Peter Nyström, Karlstad.
Sammantaget blev det en trevlig vårdag i Kil för alla motorfantaster med mycket motorljud och däckstjut.
Annika Hagberg

04-05-02 Resultat Sviestadsträffen Linköpings MS 2 maj pdf

04-05-01 Resultat Lilljumbon Falköpings MK 1 maj pdf

04-05-01
Resultat Sviestadsträffen Jubileum Linköpings MS 1 maj pdf

Rallynotiser jan-april 2004