<< Till startsidan
 
     


OBS! Här publiceras era pressutskick eller nyhetsbrev. Ja, allt ni vill ska nå ut, vare sig det är klubbinfo, teaminfo eller något annat av intresse. Är det något du vill ha med så maila till: maria@motorsportivarmland.nu

MiV är ju sidan som förmedlar allt NI vill få ut och läsa! Så välkommen att maila in din rapport!

2006

2006
Rally januari + 2006>>


DM premiären i Vännäs inställd, Morjärv kör premiären 13 januari
Efter att Vännäs ställt in DM premiären pga. snöbrist så går Morjärvs MS in som reservarrangör med kort varsel.
Jan-Olof Renberg ÖNBF Rallykommité
06-12-29 Bergslagsrallyt flyttar till 3 mars
Även Bergslagsrallyt tvingas pga den dåliga vintern flytta fram sin tävling. 3 mars är vad som gäller nu. Ännu är det inte bestämt vad som gäller för de anmälda, om de står kvar eller måste anmäla om sig, så vi låter anmälningslistan stå kvar (detsamma gäller för Skutskärsratten)
06-12-28 Per Fridlund - En fighter på väg tillbaka efter den vådliga Gröna Dalen-olyckan!
Den 9:e juli 2005 gjorde Per Fridlund och Mikael Rosén en riktigt otäck avåkning i Gröna Dalenrundan. De for av vägen och och rände rätt in i ett träd som trycktes in i bilen där Per Fridlund satt. Han satt fastklämd och svävade och fick flera gånger andingsuppehåll och under de 45 minuter räddningsarbetet pågick. Publik, funktionärer och räddningstjänsten gjorde en enorm insats och höll Per vid liv. Han flögs sedan till Norge och hans tillstånd var länge kritiskt och han svävade länge mellan liv och död. Han hade bland annat ådragit sig skallskador och en akut bäckenskada. Eftersom hans läge var kritiskt hölls han länge nersövd. Efter ett tag gjorde man en lyckad operation av bäckenet och efter ca en månad var han tillbaka i Sverige igen.

Det tog sedan ca 4 månader innan Per vaknade upp igen och kunde börja sitt mödosamma kämpande tillbaka!

I april i år skrevs han ut från sjukhuset i Karlstad och flyttade till Torsby för rehabilitering. Och idag tränar han för fullt för att lära sig gå igen. Han tränar att gå både med och utan krycka och börjar få tillbaka balansen mer och mer. Även styrkan har börjat återvända, idag är han som en medelsvensson. Innan olyckan hade han ca 7 års styrketräning bakom sig, så ingen ska tro att Per ger sig med den nivån han har nu. Läkarna säger dessutom att en del av hans räddning varit just att han varit så vältränad innan olyckan. Förutom skallskadan och bäckenskadan fick han även en kotförskjutning som kunde ha inneburit total katastrof.

Och att han är så ENVIS och inte ger sig! Även den egenskapen säger läkarna är en del i hans räddning. Sånt här tar långt tid att hämta sig från, ändå gör Per stora och snabba framsteg!
- "För jag ger mig ju aldrig!" säger Per

Nu är Per på KMTI (Karlstads Medicinska Träningsinstitut) och kämpar för fullt för att komma tillbaka.8 januari åker han åter till Torsby på Rehab och blir där till Svenska Rallyt börjar.

Full fart med andra ord!

Många varma kramar och tankar till både Per, hans familj och vänner. Vi är många som glädjs med att det gick så mirakulöst bra för dig!!!!
Kram Maria
06-12-28 Skutskärsratten flyttas till 17 mars
På grund av den milda väderleken flyttas Skutskärsratten från lördagen 13 januari till lördagen den 17 mars!
//Kurt Eliasson, tävlingsledar
06-12-28 Nyårsrundan körs som planerat
Tävlingen Nyårsrundan (som ersätter kanonrundan) kommer att köras som planerat nu på lördag. Det finns tillräckligt vinterföre på vägarna för att genomföra tävlingen.

Första tävlande startar 12.00 Antalet anmälda är i nuläget ca 40. För mer information kantakta oss på kansliet.

Jämtlands Motorklubb
06-12-23 MSR - Midnattssolsrallyt 2007
Så här lagom, precis innan julskinkan har vi öppnat informationen kring Midnattssolsrallyt 2007. Du finner allt på adress www.midnattssolsrallyt.nu.

När allt är under kontroll och internätet har gjort som vi önskar kommer följande adresser att vara möjliga att använda:
www.midnattssolsrallyt.nu (Redan klar)
www.midnattssolsrallyt.com (Kommer inom snart)

Samtidigt får vi önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.
06-12-20 207 S2000 - världspremiär för ny rally-Peugeot!
Peugeot Sport Sverige vann SM-guld i höstas och förfogar över landets mest potenta rallybil, en Peugeot 206 WRC. Ändå har teamet beslutat att bygga nytt till nästa år! Den nya bilen - en Peugeot 207 - byggs enligt de nya Super 2000-reglerna.
- Förutom Peugeot Frankrikes egna testbilar räknar vi med att bli först i
världen med en tävlingsklar bil, säger Gert Blomquist, chef för det smålandsbaserade Peugeot-teamet.

Bilen byggs tillsammans med Peugeots tävlingsavdelning i Frankrike. Redan den 1 januari flyger Gert med mekanikerna Mattias Aronsson och Christian Svensson till Frankrike för att sätta sig in i den nya tekniken och för att färdigställa den svenska bilen tillsammans med sina franska kollegor. Men det blir inget långt besök - redan efter en vecka flyger Gert och Mattias hem igen för att tillbringa en vecka i Jämtland. Då startar den inledande testverksamheten, som sköts av en tio man stark grupp från Frankrike:
- I Jämtland använder vi en testbil från Peugeot Frankrike. Sedan bär det av tillbaka till Frankrike igen för att - med vintererfarenheterna i ryggen - göra färdigt det sista.
- Schemat är ytterst pressat eftersom vi räknar med att hinna köra någon vintertävling här hemma.

Super 2000 är den klass som FIA räknar med ska ersätta dagens WRC-bilar i VM-serien i framtiden.
Bilarna i den nya klassen blir både enklare och billigare. Framför allt räknar stallen med att driftskostnaderna kommer att minska dramatiskt.
- Tekniskt sett kan man jämföra S 2000 med banracingens STCC-bilar, fast med fyrhjulsdrift, säger Gert:
- Det stora är att turbon försvinner i S2000-klassen. Här handlar det om vanliga 2-liters 16-ventils sugmotorer.

Under 2007 kommer Super 2000-bilarna att samköras med dagens fyrhjulsdrivna Grupp N-bilar. Både i VM och i SM. Dessutom får Super 2000 en egen, internationell serie; IRC, Intercontinental Rally Challenge.
-I VM blir Super 2000-bilarna och dagens Grupp N-bilar med turbo-motorer ganska jämförbara. Däremot är det osäkert vad som händer i SM, eftersom Sverige tillåter E85. Det är ett bränsle som ger stora fördelar för bilar med turboladdning.
- Trots det har Peugeot beslutat att bygga en bil och utmana förarna i Grupp N.

De nya bilarna baseras på vanliga produktionsbilar men är i själva verket specialbyggda superekipage. Tack vare att man begränsar tekniken på en rad punkter kommer dock priset per bil att bli betydligt lägre än för dagens WRC-bilar.

Effektmässigt räknar man med att de nya 2-litersmotorerna ska lämna ungefär 280 hästar. Vikten - 1.150 kg - blir lägre än för dagens Grupp N-bilar. Toppfarten blir något lägre än hos dagens WRC-bilar.

Förutom Peugeot har även Toyota, Fiat och VW Super 2000-bilar. Också Skoda har en bil på gång medan Ford uppges - som det heter - ha visat intresse.
Så här ser den ut - den nya Peugeot 207 Super 2000 som får tävlingspremiär i
Sverige i vinter. Bilden visar en av de första bilar som Peugeot i
Frankrike tagit fram.


06-12-19 Vintertestvägarna öppna - Ford Flexifuel test i Rissna 11-12/1
Depå Grande har nu öppnat sina portar för årets vintertestande. Den 11-12 januari är det dags för dig som Ford FlexifuelCup åkare att testa inför premiärtävlingen i Offerdal.

Men www.depagrande.se har öppnat portarna för säsongen, så ALLA är nu hjärtligt välkomna. För bokning och info ring: Pål 070-694 69 00
06-12-15 Sandell provar nya Renaulten
Efter att Patrik Sandell kört hem världsmästartiteln till Renault vill den franska biltillverkaren självklart ta del av Patriks kunskap i utvecklingen av kommande bilmodeller. Sandell blev rallyvärldsmästare i en Renault Clio och är kontrakterad för Renault året ut. Idag var han i Frankrike för att testa Renaults nya tävlingsbil. Testet skedde på en testanläggning utanför Montpellier nära spanska gränsen
- ”Jag har kört 140 km i bilen och är mycket imponerad. Den är lättkörd och påminner om Super 1600-bilen jag kört i år, så det är en riktig racerbil” säger Patrik Sandell.

Bilen ingår i den nya tävlingsklassen R3. Renault är först ut med en bil enligt det nya reglementet, som enligt rykten kommer att räknas som JVM-klass från 2008.
06-12-15 Info Ford Flexifuel Cup inför 2007
Äntligen kan vi nu offentliggöra tävlingskalender och regler inför 2007. Vi beklagar att denna information kommer sent men avstämningar och förhandlingarna med cupens samarbetspartners har tagit längre tid än planerat.
Det blir inga stora förändringar men några nyheter kommer ni att märka. Nu är ändå dom viktigaste pusselbitarna på plats alla förhandlingar är inte avslutade ännu vilket innebär att det kan tillkomma några ytterligare fördelar för Er och det kommer vi i så fall att informera om i Offerdal.

Vi måste också ta tillfället att gratulera Viktor till segern i England. Det var en enastående prestation att i denna starka konkurrens vinna M-sports Europa tävling. Ett stort GRATTIS!!
Nu skall vi inte glömma Joakims och Anders insats. De var mycket goda representanter för svenska Ford Flexifuel Cup och gjorde bra insatser. Det skall bli oerhört spännande att följa Viktors utveckling under nästa år. Nu försvinner inte Viktor utan han kommer att i mån av tid att fortsätta att tävla i Sverige och Ford Flexifuel Cup även nästa år.

Ha nu ett bra slut på året och vi ser fram mot nya spännande kamper inför 2007.

Ford Flexifuel Cup www.topdriver.se
Info om Cupen>>
Reglemente>>
06-12-13 Hög tid att anmäla sig till Ford Flexifuel Cup 2007!
Anmälan ligger nu ute på FordCupens hemsida! Hög tid att anmäla sig alltså. Cupkalendern för 2007 ser ut så här:
13 januari Offerdalingen
24 februari Rally Vännäs
25 februari Rally Vännäs
28 april Krisitanstad
28 juli Ryd
25 augusti Askersund
26 augusti Askersund
20
oktober

Gröna Svenska Rallyt, Karlstad


 

 Mer info på www.topdriver.se
Anmälan: http://www.fordteamrs.se/flexifuel/anmalanflexifuel2007.htm


06-12-13 Oviss framtid för Sjöström Motorsport
Även fast julen snart är här så har Sjöström Motorsport tyvärr inget att rapportera avseende nästkommande säsong. Trots febrilt arbete har inte alla pusselbitar ramlat på rätt plats än och vi måste säga att det ser väldigt trögt ut för att få ihop en sådan stor satsning som ambitionen har varit inför nästa säsong.

I dagsläget kan inte Lars säga något alls hur hans och teamets framtid kommer att se ut. ”Ena stunden känns det som om allt hopp har släckts medan man i nästa stund får lite gnista och att det trots allt, känns som om det finns möjligheter. Men om jag ska vara riktigt ärlig så lutar det nog åt att det inte blir någon körning nästa år”, säger Lars.

Vi återkommer, så fort vi kan, när vi har mer information om Sjöström Motorsport framtida framfart i rallyskogarna.

Vi vill också passa på att önska Er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!
www.sjostrommotorsport.se
06-12-12 Kanonrundan ersätts av Nyårsrundan
Vi måste tyvärr meddela att rallytävlingen Kanon Rundan är vilande i år p g a att vi inte fick låna kronans vägar.

Vi kommer däremot att köra en ny tävling på samma datum. Namnet på den tävlingen är Nyårsrundan och inbjudan finns bland inbjudningarna)
06-12-11 Victor Henriksson säkrade kontrakt med M-Sport - Fords team i Rally VM
Göteborg, Sverige, 11 December, 2006 – Det blev 18-årige svensken Victor Henriksson som i en tuff kamp med de främsta Ford Fiesta Cup-förarna från tio länder vann det åtråvärda priset – ett lärlingsår hos Fords rally-VM-stall M-Sport i England. Fortsätter Victor att imponera på samma vis som han gjort under säsongen kan lärlingsåret på sikt bädda för en VM-karriär.

Victor övertygade främst med sin körning, med sitt fysiska och mentala trim och sin förmåga att klara mediaintervjuer, när den första Europafinalen för Ford Fiesta Cup-åkare avgjordes under två dagar vid M-Sports anläggning i England. Sist men inte minst fick var och en av de 6 finalisterna också ett enskilt samtal med Malcolm Wilson, teamchef för Fords rally-VM-stall, innan segraren kunde utropas.
-Det här känns helt otroligt. Jag har inte riktigt hunnit smälta det ännu. Detta är en dröm jag alltid haft och helt plötsligt så är det verklighet. Allt har gått så otroligt fort, säger en något omtumlad Victor Henriksson.

Under 2007 kommer Victor att få tillfälle att lära sig allt om rallysport på elitnivå då arbetet innebär mängder av tester, uppdrag på VM-tävlingar som att åka shakedown och skjutsa VIP-gäster och journalister till att köra ett flertal sträckor i VM-tävlingarna som förare till Fords däckteam.

Victor tog körkort så sent som i januari. Förra säsongen körde han JTCC (racingklassen direkt under STCC) och debuterade i år i Rally-SM i en Ford Fiesta.

Utöver jobbet som M-sports adept kommer Victor under kommande säsong också hinna med att köra hela SM och Flexifuel Cup
06-12-11 Nuttevalsen ställer in 16 december
Tyvärr måste vi meddela att rallytävlingen Nuttevalsen som skulle gått av stapeln den 16 december måste ställas in p.g.a. det milda vädret.

Jämtlands Motorklubb
06-12-08 Ingen testförare - men komet
Ingen testförarplats hos M-sport nästa år - men däremot vinnare av bemärkelsen som ÅRETS RALLYKOMET 200 I morse kl 07.00 anlände jag till Östersund efter 2 veckors vistelse i England. Första veckan var jag på plats för att heja fram klubb och landslagskompisen Patrik Sandell till JVM-titeln. Och det är bara att Gratulera för det lyckades han med!

Samtidigt som jag var på plats fick jag också möjlighet att besöka lite olika team och genom det knyta en hel del viktiga kontakter inför framtiden.

Direkt på måndagen bar det iväg mot norra England och till M-sport (Fords VMteam). Där mina tester skulle görasDe fyra testerna avverkades mellan tis-ons. Det var fys-test med hinderbana, spinning, rodd mm. Det var presskonferrens med journalister från nio olika länder. Det var ett psykologitest med lite frågor om hur man hanterar stress mm. Samt det sista testet var ju självklart körningen. Det gick kanonbra allting och på testkörningen så hade jag totalt efter alla vändor fjärde tid. Endast tre engelskmän framför.

Vi trodde till 99% att jag skulle bli uttagen till top 5 finalen och få göra intervju med Malcom Wilson (ägare av M-sport Men tyvärr räckte inte det och vi fick istället hurra fram en annan svensk. Viktor Henriksson från Nynäshamn. Som vi även sen fick dela segerglädjen med genom att han vann platsen som testförare där nästa år. Men på vägen hem från Enland ringde Christer från rallysportnews.se och berättade den glädjande nyheten att jag fått bemärkesen som årets rallykomet 2006!

Det är så himla skönt att ta emot detta och det ger verkligen en exra knuff i tillvaron när man jobbar stenhårt för att lyckas i sporten.. Så jag vill tacka alla för all support och för att ni röstat på mig.

www.jockenyman.com
06-12-08 Frykdalens MK luciafirar tyvärr utan Oscar Svedlund
Frykdalens MK får tyvärr lov att ha sitt luciafirande utan Oscar Svedlund. Detta pga att klubben felaktigt gett Oscar fel tid. Oscar är tyvärr uppbokad av annat den rätta tiden och måste därmed avstå sin medverkan.

Frykdalens MK´s luciafirande. Kl 18:30 i Bydegården i Elofsrud, Västra Ämtervik, firar man ändå sitt traditionella luciafirande.

Hjärtligt välkomna
06-12-07 Juniorvärldsmästarna: Målbilden blir verklighet
Imorgon håller FIA, det internationella bilsportförbundet, sin stora prisgala i Monte Carlo. Galan är närmast att betrakta som firmafest för världsstjärnor som Schumacher, Alonso, Loeb och Grönholm. I år får de sällskap av 24-årige Patrik Sandell och hans kartläsare Emil Axelsson, som i söndags blev juniorvärldsmästare i Rally.
. ”Det känns lite konstigt att åka på smokinggala tillsammans med såna namn. Det har nog inte sjunkit in riktigt än att vi är ditbjudna som segrare” säger Patrik Sandell.

Men lite hyllningsträning har de fått de senaste dagarna. Svenska Bilsportförbundet höll mottagning och pressträff för dem i Stockholm i tisdags. När Patrik dagen efter kom hem till Östersund överraskades han av en stor mottagningskommitté på rådhustrappan, med kommunalrådet Jens Nilsson i spetsen.

Och Emil Axelsson, som redan som femåring bestämde sig för att bli kartläsare, vet nog även han vad det handlar om. När han för flera år sedan ombads att rita upp en målbild för rallykarriären valde han:
- ”... att få gå på FIA Prize Giving Gala i Monte Carlo. Om jag någon gång skulle få komma dit, då visste jag att jag hade något riktigt bra” säger Emil Axelsson.
06-12-07 Jämten Joakim Nyman årets rallykomet med fem rösters marginal
Det blev jämten Joakim Nyman som blev årets rallykomet 2006. En omröstning som kunde jämställas med riksdagsvalet tidigare i år. Inget klart för än alla röster hade räknats. Det blev en jämn kamp mellan Patrik Flodin och Nyman, när omröstningen stängdes på RallySportNews såg det ut som Flodin var segraren men eftersom det visade sig så jämt så fick redaktionen gå in i dataoperativ systemet och räkna antal röster och då visade det sig att Joakim Nyman vunnit röstningen med fem rösters marginal till Patrik Flodin.

1894 röster hade avlagts och fördelades enligt följande på dom sex kandidater som en jury röstat fram tidigare:
Joakim Nyman 684 röster
Patrik Flodin 679 röster
Patrik Sandell 297 röster
Viktor Henriksson 126 röster
P-G Andersson 72 röster
Jimmy Joge 36 röster

Joakim Nyman som fyller 24 år fyra dagar före julafton började sin karriär 2002 i Nuttevalsen, 2006 började rallysatsningen ge resultat SM seger i Hässleholm och totalseger i Ford Flexifuel Cup är en del av årets resultat.
- Jag är väldigt glad, och vill tacka alla som röstat fram mig, denna utmärkelse ger en bekräftelse på den satsningen som jag gjort i år uppskattats, säger en glad Joakim i en bil på motorvägen i England på väg till flygplatsen för att flyga hem till Östersund efter tester med M-Sport i veckan. En test som var en av vinsterna i Ford Flexifuel Cup segern tidigare i år.

Joakim Nyman kommer att få mottaga priset i samband jämtländska rallytävlingen Offerdalingen den 13 Januari 2007 i Krokom.
www.rallysportnews.se
06-12-06 Frykdalens MK inbjuder till Luciafirande 8 december med Svedlund
Frykdalens MK inbjuder till sitt årliga Luciafirande. Årets gäst är Oscar Svedlund som kommer att prata lite om sin karriär så här långt.

Det hela äger rum på Bygdegården i Elofsrud, Västra Ämtervik kl. 18:30 på fredag.
Välkommen!
06-12-06 Sverige har fått en ny testförare för Ford/M-Sport
Ford Flexifuel Cup har kört sin cup i länderna; Sverige, Finland, Turkiet, Belgien, Österrike, Norge, Italien, Australien och Kanarieöarna. Tre förare från respektive land som gjort bra ifrån sig i Cupen fick åka till England på ett tvådagars test, där priset var ett heltidjobb under ett år som WRC-testförare åt M-Sport (Ford).

Från Sverige åkte vinnaren i cupen, Jocke Nyman och tvåan i cupen Anders Gullstrand. En rookie valdes ut och det blev Victor Henriksson som blev tredje mannen från Sverige. Under två dagar har killarna genomgått en Mediatest, Fystest, Psyktest och avslutningsvis en körtest. Sex förare gick vidare, varav en Svensk. Den svensk som sen fick ett nytt jobb var ingen mindre än Rookien; Victor Henriksson.

Därmed har han nu ett helt år i England att se fram emot! Stort GRATTIS!
Mer info på www.andersgullstrand.se
06-12-05 Hällefors MK:s Rs "Sångsracet" 9/12 är inställd!
Vi måste tyvärr meddela att Tävlingsledningen har tvingats ta beslutet att ställa in RS-tävlingen "Sångsracet" som var planerad att köras lördagen den 9:e december. Den senaste tidens regnväder har gjort vägarna så vattensjuka att det är omöjligt att genomföra tävlingen.

Nästa RS-tävling HMK arrangerar är Midvintersprinten i februari 2007 och vi hälsar alla förare välkomna då!
Information finns på vår hemsida: http://www.hellefors.se/forening/motor/
Mvh Tävlingsledningen
06-11-23 Rallyföraren Daniel Carlsson lanserar unik världssamling mot rattfylleri
Tre begravningar i veckan kan undvikas om rattfylleriet försvinner från de svenska vägarna. Detta tog Daniel Carlsson, den svenska VM-rallyföraren, fasta på. Han skapade WRADD, World Rally Against Drunk Driving – en kampanj initierad av Daniel där han använder sitt kändisskap för att motverka rattfylleriet. Med rally-VMs 800 miljoner TV-tittare världen över är målgruppen enorm, och i centrum för kampanjen står en genial produkt som Sverige är världsledande på; alkolåset.

16000 förare kör varje dag onyktra på de svenska vägarna. En direkt, tragisk, konsekvens av detta är att 150 människor om året dör i den svenska trafiken, vilket kostar det svenska samhället 8.3 miljarder. Lösningen på problemet heter alkolås, en produkt som föraren av ett fordon måste blåsa i innan fordonet kan startas, och som hindrar föraren från att köra onykter. Enligt Regeringens alkolåsutredning kan 70% av alla dödsfall på grund av rattfylleri undvikas om alla bilar har alkolås installerade. Daniel berättar:
- Jag tröttnade på att läsa om rattfylleriet i somras och funderade på hur jag kan motverka problemet. Som rallyförare är jag van att ta risker, jag vet vad det innebär att krascha en bil – men jag är också tvungen att följa helt vanliga trafikregler som en del av min sport. Slutsatsen blev att jag är rätt person för att tala mot rattfylleri, och sagt och gjort bestämde jag mig för att använda min satsning i rally-VM för att motverka rattfylla.

Sedan sommaren har Daniel lagt tusentals timmar på att läsa på om rattonykterhet och planera den kampanj som nu startar; World Rally Against Drunk Driving. Rally betyder samling, och planen är just att skapa en världssamling mot rattfylleriet. Bakom kampanjen finns redan stöd från organisationer som Svenska Bilsportförbundet, det svenska VM-rallyt och Motorförarnas Helnykterhetsförbund. På dagens presskonferens i Stockholm tecknade Daniel avtal med MHF, en av de organisationer i världen som har mest kunskap på alkolåsområdet, om att vara deras officiella förare och skapa opinion mot rattfylleri i Sverige och världen. Daniels planer slutar dock inte där:
- WRADD ska vara ett prestigelöst projekt som når ut, inte bara i Sverige utan också i världen, där alla ska kunna engagera sig. Jag kommer att dela ut hedersmedlemskap till mina rallyförarkollegor runt om i världen för att de sedan ska skapa opinion med hjälp av WRADD i sina hemländer. Jag har också tagit fram en logotyp som ska fungera som en slags kvalitetsstämpel, där företag kan ta avstånd från rattfylleriet och bli en del av kampanjen. Vi har redan samarbete med TV och tidningar som lovat att rulla kampanjen ute i landet.

I dagsläget är inte kontraktet för 2007 års VM-säsong helt färdigt för Carlsson. Förhandlingar med flera team pågår, men vissa ekonomiska resurser saknas fortfarande. Daniels optimism är dock stor då responsen hittills varit enorm och eftersom Internationella Bilsportförbundet nu bestämt sig för att lyfta trafiksäkerhetsfrågor högt på agendan i rally-VM, något som ökar potentialen för alla inblandade i kampanjen ytterligare.
- Tillsammans ska vi lyfta frågan om rattfylleriet till en helt ny nivå på agendan. Jag vill att alla goda krafter ska samlas i WRADD. Detta är ett projekt som ger alla inblandade parter enormt tillbaka samtidigt som vi jobbar för en god sak, lovar Daniel.

Daniel Carlsson World Rally

06-11-23 Midnattsolsrallyt 2007 med Per Carlsson som entreprenör startar 28 juni
KAK (Kungliga Automobil Klubben) har tecknat ett avtal med Per Carlsson Motorsport Rallytravels som entreprenör för Midnattssolsrallyt 2007. Rallyt kommer att starta i Kristianstad den 28 juni med målgång i Stockholm den 1 juli.

Deltagande bilklasser blir Regularity och Historiska Rallybilar Appendix K besiktigade.
Mer info kommer att läggas ut på vår nya websida www.Midnattssolsrallyt.com . Den nya websidan kommer att vara i gång från mitten av december (när sidan öppnas länkar vi upp den här på MiV).

Per Carlsson
Tel +46 (0)44 70865 Mobil +46 (0)708 802335
info@rallytravels.com www.rallytravels.com
06-11-21 Tom Carlsson har bytt bil
Tom Carlsson har bytt bil för att vara med och konkurrera bättre i den 2-hjulsdrivna trimmade klassen. Nästa år kommer vi att se honom på startlinjen i den bil som PG Andersson rattade i SM i år.
06-11-19 Tommy Vestlund på motordag på Kupolens köpcenter
Tommy Vestlund med sitt Team SLIREJ ställde på lördagen ut sin Mitsubishi Lancer på Kupolen köpcenter. Det var i samband med att Borlänge MK visade ut sina olika sektioner då man firar 60 år som aktiv motorklubb under 2006.

Det var ett väldigt lyckat evenemang där montern var full av besökare under hela lördagen,
man räknar med att Kupolen besöktes av mer än 20 000 personer under lördagen. Normalt brukar man ha 14 500 besökare lördag innan lön, men toppade det med råge under denna lördag. Utöver Tommys Mitsubishi visades 2007 års Porsche Cupbil. Även Simon Reinberth, EM 11:a i ICA-junior kart, presentarades sin satsning i JTCC. Övriga sektioner så som cross, gocart, roadracing och folkrace visade även upp sig för den intresserade publiken.

www.slirej.se
06-11-17 Avbrutet test för Sandell
I onsdags skulle Sandell åka test inför Rally-VM i England, men fläktremmen gick av på första vändan och motorn kuggade över. Motorn är nu på väg till england.

www.patriksandell.com
06-11-14 Thorszelius rallybil på Svenska Bilsportmässan
Nu är det snart dags för årets stora mässhändelse inom motorsporten, Svenska Bilsportmässan. Liksom tidigare år är det på Stockholmsmässan i Älvsjö och mässan pågår 24-26 november.
Vår Mitsubishi kommer att finnas med och står i Yokohamas monter.

www.thorszelius.com
06-11-14 Full aktivitet i Nyman Rally Team!
De närmaste veckorna har teamet haft full verksamhet på alla stadier.
På verkstadsskolan har bilen full ompyssling inför säsongen och vxl-lådan har även den plockats isär. Det var med ett djupt vibrerande andetag jag lite lätt skrattade när jag fick se kopplingen. Inte många meter till på den kopplingen. Tryckplattan hade spruckit och små metalldelar hade slungats runt i kopplingshuset och gjort stora skador..

Men rally handlar ju om att ha lite tur också.=)

Andra delen av teamet, dvs jag och nye Codrivern Pär Almqvist har jobbat stenhårt med design och marknadsföring.

Helgen den 24-26 November är det nämligen Bilsportmässan i Stockholm och vi har fått chansen att gemensamt med team Andreas Sjölander (Gävle) dela monter och profiliera teamen på bästa möjliga sätt.

Efter denna trevliga vistelse i Sthlm återvänder jag hem till Östersund för att packa om och lämnar sen hemorten den 28 Nov med sikte mot England.

Kommer med mer info inför England.

- MISSA INTE FINALEN AV TOPDRIVER 21.00 ikväll- på sportexpressen!

jockenyman.com
06-11-06 13 januari drar Ford Flexifuel Cup 2007 igång
Boka den 13:e januari 2007. Det är då nästa års säsong av Flexifuel cup startar. Deltävling ett kommer att vara en del av rallytävlingen Offerdalingen som kommer att innehålla sex stycken sträckor på totalt ca 80 km. Start och mål är i Krokom som ligger två mil väster om Östersund. Mer info kommer på www.topdriver.se längre fram.
06-11-01 Äntligen vinst för Stoffe
Som ni ser i rubriken så gick det bra i helgen. Vi var och körde Ekratten,sm arrangerades av Asarums MS. Vår sista tävling för säsongen. Och det slutade bra. Vi vann klassen med 8 sekunder före Daniel Hallden. Trea kom Urban Hjärtfors. 22 stycken ekipage startade i klassen. Så vi är helnöjda för bättre kunde det inte gå! Det var skönt att få sluta en såhär strulig säsong med klasseger, vår första som A-förare dessutom! Reportage med lite om sträckorna och bilder kom inom kort.

Stoffeholmbergmotorsport.se
06-11-01 Team Jocke Nyman har tagit världens första mijlövänliga guld i rally
Avslutningen av årets bästa rally cup - Flexifuel cup blev en av de mest spännande avslutningarna ett rally haft. Efter att 4 av 7 sträckor passerats så skillde det inte mer en 0,3 sek mellan mig och Anders Gullstrand från hemmaplan Karlstad.

Fokuserad på en sak gjorde jag och Co-drivern Sören det bästa av situationen och avslutade på bästa möjliga sätt. Med full attack mot mållinjen avgjorde vi tävlingen med 3 sek marginal ner till tvåan Anders Gullstrand/Stina Cebers.

I och med denna fantastiska seger och utöver alla ovärdeliga priser vi fått från cupens alla Sponsorer så har vi nu chansen att åka över till M-sport i England. (Fords WRC TEAM). Där kommer jag att få presentera mig och visa varför just jag är nästa ''Sebastian Loeb''. Så trots att 2006års cup är avklarad så är det långt ifrån lungt i höst/vinter. Men som sagt, det är det helt klart värt...=)

jockenyman.com
06-11-01 Sjöström Motorsport 2006 – säsongen som varit!
Teamet gjorde tävlingsdebut i rally 2002 och har på bara fyra år gått från att vara nybörjare till att nu omnämnas med respekt bland konkurrenterna i den svenska eliten. En långsiktig och målmedveten satsning har gjort att vi är där vi är idag.

Nu är det ju, som alla vet, inte så enkelt att lyckas nå Sverige-eliten i rally, utan det krävs mycket mer än så. Men grunden i det hela och det som vi alltid faller tillbaka på i de stunder när allt inte bara går bra är att vi trots allt gör detta för att det är det roligaste vi vet. Det driver oss att hela tiden utvecklas och hitta nya vägar för att nå våra mål. Vi vet att skillnaden mellan succé och fiasko är hårfin och därför är vi aldrig riktigt nöjda. Det finns alltid saker att förbättra i det stora maskineri som krävs för att driva en satsning av den här storleken.

Efter en övertygande körning under tävlingsåret 2006 så kan Sjöström Motorsport titulera sig svenska juniormästare och silvermedaljörer i ”stora SM”!

Vi ser tillbaka på en säsong där vi verkligen tog klivet in i tätstriden. Man ska ha det där lilla extra flytet för att lyckas fullt ut men de högre makterna har många gånger varit vår motståndare. SM-säsongen började strålande bra med två raka klassvinster men därefter började det gå ”troll i maskineriet”. Det började med en ”rullning” på det första testet inför grussäsongen och med en nyinköpt bil fick vi bryta de tre följande SM-deltävlingar p g a materialfel. Men det var bara att bryta ihop och att komma igen… Så på den sjätte och sista SM- deltävlingen fick vi verkligen bevisa att vi är snabbast när grejerna håller, det blev klassvinst igen! Trots att det känts otroligt tungt under delar av säsongen har vi dock aldrig tvivlat på det vi gör utan vi har hela tiden vetat att det skulle ge utdelning.
”Säsongens mål är uppfyllt - seger i JSM! Efter en klar seger i årets avslutande deltävling så kan vi konstatera att det räckte för att överta förstaplatsen i tabellen. I stora SM fattades det dessvärre två ynka poäng för att det skulle bli en komplett storslam. Trots det så är alla i teamet strålande glada och mer än nöjda”

Efter den lyckosamma tävlingssäsongen 2006 har teamet nu fått ny energi och börjat samlat kraft till vår förhoppningsvis största satsning hittills, säsongen 2007. Det är dock många pusselbitar kvar som måste falla på plats innan ett slutgiltigt besult tas om teamets framtida fortsättning. Men vi vill i alla fall passa på att tacka alla Er som på ett eller annat sätt stöttat oss under den säsong som varit!
06-10-29 Rapport från Gröna Svenska Rallyt i Karlstad
Det är lördagens den 24:e oktober och vi befinner oss i Karlstad. Finaltävling i Ford Flexifuel Cup har precis avgjorts. Vädret har varit i det närmaste perfekt, plus 8° och strålande sol. Tävlingen som heter Gröna Svenska Rallyt var öppen enbart för bilar med etanoldrift. Det var faktiskt världens första rallytävling där enbart etanoldrivna bilar fick delta. Förutom fjorton Ford Fiestor så fanns ett tiotal övriga etanoldrivna bilar på plats. Tävlingen innehöll sju specialsträckor varav nya superspecialsträckan inne på Färjestads Travbana kördes två gånger.

Första sträckan kördes på Färjestads Travbana. Där var det delad sträckseger mellan Jimmy Holmkvist och Anders Gullstrand. Trea var dagens överraskning Lars Näsholm som äntligen fick sin körning att fungera.

Andra sträckan kördes ute på en Kalvholmens motorbana. Här visade Holmkvist återigen sin styrka. Han var 0,3 sekunder före Nyman och Gullstrand ytterligare 1,1 sekund efter. Efter dessa två arenasträckor fortsatte karavanen västerut från stan för att avverka tre ”riktiga” sträckor. SS3 vanns av Gullstrand 1,4 sek före Victor Henriksson och Nyman trea. Fjärde sträckan vanns av Henriksson före Nyman och Gullstrand trea. För att upprätthålla spänningen vanns femte sträckan av Nyman före Henriksson och trea var Patrik Johansson. Efter dessa tre skogssträckor samlades nu teamen vid Färjestads travbana för service innan dom avslutande sträckorna.

Nyman som nu var i ledning visade inga nerver trots att pressen på honom var stor.
- Det går bra, det är lite rullgrus på sträckorna men bara man ligger i spåret så är det inga problem
kommenterade Jocke vid lunchen. Sjätte sträckan kördes ute på I2 område strax utanför Karlstad. Detta var nog sista chansen för Gullstrand att vinna. Han åkning var i det närmaste perfekt och det var bara Nyman som kunde matcha värmlänningen. Gullstrand var snabbast men det skiljde bara 0,2 sek till Nyman. Henriksson var trea slagen med 6,1 sek.
Avslutningsträckan på Färjestads Travbanan förändrade inte resultatet, trots att Gullstrand återigen
visade sin talang. Tvåa var Henriksson och trea var duon Nyman och Forsberg.

Top tre blev således följande:
1. Joakim Nyman/Sören Anttila 19:59.6
2. Anders Gullstrand/Stina Cebers 20:02.2
3. Victor Henriksson/Patrick Henriksson 20:06.1

Ford Flexifuel Cuptabellen>>

06-10-29 Håkan vann Kamasa-Marknadsnatta men Längberg blev ÖÖM-mästare
Eskilstunaföraren Håkan Johansson körde för första gången i dessa trakter och det gav honom en ny erfarenhet. Han hade en ny kartläsare i högerstolen vid namn Tomas Norrstrand och det gav utdelning direkt.
-Det var en fin tävling med luriga och omväxlande vägar men väldigt roliga, sade en mycket glad segerherre efteråt och kartläsaren Tomas nickar instämmande. Deras segermarginal till tvåan Peter Eriksson, Hallsbergs MK blev närmare halvminuten. Trean i den fyrhjulsdrivna klassen Joacim Längberg, Linköpings MS var mest lika glad som segerherren Håkan var.

Anledningen till detta var att han blev mästare i Rally ÖÖM efter några års försök.
- Det satt fint men det var mycket nära att vi blev tvungna att bryta tävlingen då växellådan började bråka på andra sträckan, sade en mycket nöjd Joacim som tillsammans med Henrik Karlsson till slut blev åtta totalt med bara ettans och tvåans växel kvar i sin Mitsubishi.

Den tvåhjulsdrivna Grupp H -klassens förare hade bra fart i Rally ÖÖM-finalen och snabbast av dessa var Flens Tony Karlsson. Han var med sin Volvo 240 trea totalt och segermarginalen i klassen skrevs till fem sekunder före gotlänningen Johan Holmberg i sin Toyota Corolla. Motalaföraren Daniel Damberg var mycket nöjd med sin körning i Marknadsnatta och inte undra på det. Han blev trea i ÖÖM:et efter JOacim Längberg och Joacim Rydin samt att han vann Volvo DM för Östergötland. En som sadlat om från att ha åkt Volvo Original till Grupp H är Ydres Maths Johnson och nu efter några tävlingar i nya bilen börjar det att gå riktigt bra. En fjärdeplats med sin potenta Volvo blev det. Han hade en kamp med Waxholms Roine Larsson som till slut fick ge sig med ett par sekunder. Norrköpingsföraren Joacim Rydin som hade en liten chans att bli ÖÖM-mästare om det gick dåligt för Längberg var inte på hugget denna lördag. Nu blev han sjua i klassen men han behöll sin andraplats i mästerskapet.

Valdemarsviksföraren Niclas Sääw hade bra fart på sin Volvo 240 tävlingen i genom och det resulterade i en klassvinst i B Grupp H med över 20 sekunders marginal till tvåan Anders Adolfsson, Östergyllen RC

Den forne fortåkaren från Gnesta Mk Kurt Nensén kunde inte matcha Katrinehoms Gunnar Fredriksson i Grp H 66-74 utan inrikta sig på andraplatsen denna gång. Segermarginalen blev halvminuten för Gunnar. Dessa två var helt överlägsna i klassen för trean i klassen var över minuten efter Kurt i mål

I den mindre trimmade klassen Grupp N 14-2000 cc bland B-förarna blev det en kamp mellan Mälaröarnas Daniel Emstedt och Ola Parkheden och den vann Seatföraren Daniel knappt.

Av de 169 startande förarna var det 113 som intog målet för egen maskin. De flesta kastade in handduken på grund av avåkningar på de luriga vägarna som bjöds på i Marknadsnatta. Några av de som tvingades bryta var Göran Lindström. Huddinge, Björn Adolfsson, Stockholms BK, Kjell Sandberg Haninge hemmaföraren Mikael Brodd med drivaxelbrott, SMK Östgötas Henrik Gustavsson, avåkning, Mats Lundholm med elfel.

06-10-29 Gullstrand och Cebers tvåa i Fordcupen - med chans att bli testförare i England!
Anders Gullstrand och hans co-driver Stina Cebers gör en enastående insats i årets Ford Flexifuel Cup. Efter flera års erfarenhet i den bakhjuldrivna Volvon, sadlade de i år om och skaffade en liten framhjulsdriven miljövänlig Ford. Omställningen har inte varit lätt och duon har haft en problemfylld inledning på säsongen, eftersom omställningen och körstilarna varit helt olika.

Ford Flexifuel Cup är inte bara en rallytävling där bäste man vinner, det är en skola som ska forma våra framtida topförare i rally. Därför delar juryn ut poäng och gör bedömningar av förarna efter varje tävling. Anders och Stina har sugit åt sig kritiken och råden som svampar och gått från klarhet till klarhet. De sista två tävlingarna innan finalen i Svenska Gröna Rallyt vann de.

Inför avslutningstävlingen i helgen ledde Jocke Nyman cupen med två poäng. Anders och Stina öppnade genom att ta två sträcksegrar och ledde efter tre sträckor. Då blev det tyvärr lite överladdning från Anders sida, så sträcka fyra och fem sladdade de mest hit och dit på vägen och förlorade därmed tid. De samlade ihop sig och tog nya tag och vann sedan de två sista sträckorna, vilket tyvärr inte räckte hela vägen fram till seger. Vinner rallyt gör Joakim Nyman från Jämtland MK, med 2,7 sekunder.

Men ingenting är ännu avgjort. Man får cuppoäng för sträcksegrar och både Nyman och Anders får under rallyt ihop 16 poäng vardera. Det hela avgörs inte förrän juryn har gjort sitt under kvällen.

Spänningen är olidlig och när juryn sagt sitt är det Jocke Nyman som med sina två poäng mer inför tävlingen, vinner Ford Flexifuel Cup 2006. Anders och Stina slutar på en andra plats och trea blir Patrik Johansson, Wäxjö MS.

Priset är i stort sett samma för ettan och tvåan, de får varsin bil, fri start i Svenska Rallyt värd ca 35.000 och en chans att åka till England och bli testförare för Ford. Cupen har körts i flera länder och tre förare från varje land kommer delta i en tävling, där vinnaren vinner en plats som testförare i England. Den tredje från Sverige som får chansen att åka blir årets Rookie, Victor Henriksson som inte ens hade körkort när cupen drog igång.

Vilken av priserna som är värd mest är svårt att säga i dagsläget. Alla tre är i sig ovärdeerliga och totalt ojämförbara.
- "Visst är vi j-kligt glada" säger Anders "det är otroligt kul att både få en start i Svenska Rallyt och få chans att bli testförare. Men det är klart att vi samtidigt är lite besvikna. Det är ju vinna som gäller..."

Med tanke på att segraren Jocke Nyman trots allt har flera års erfarenhet av rally med framhjulsdrivna bilar, har Anders och Stina gjort en strålande insats i den första Ford Flexifuelcupen genom tiderna. Det finns flera fd Volvo förare i cupen och det är helt klart Anders och Stina som ställt om sig fortast.
-"Vi har inte riktigt hunnit smälta allt än" säger en sprudlande glad Stina.

Mer info hittar du på hemsidan: www.andersgullstrand.se

Slutställning Gröna Svenska Rallyt
1. Jocke Nyman, 19:59,5
2. Anders Gullstrand, 20:02,2 + 2,7
3. Victor Henriksson, 20:06,1
4. Patrik Johansson, 20:23,4
5. Peter Lundell, 20:27,1
Officiell resultatlista hittar du: www.swedishrally.com/se,resultat_gsr.html

Topdriver 2006
1. Jocke Nyman
2. Anders Gullstrand
3. Patrik Johansson
Årets Rookie, Victor Henriksson

OBS! Missa inte nästa TV-sända TopDriver, tisdag klockan 21:05 på kanalen SportExpressen
06-10-28 Kruse premiärvann Gröna Svenska Rallyt
Det blev Jonas Kruse och Per Schlegel som vann världens första rallytävling för enbart etanoldrivna bilar – Gröna Svenska Rallyt. Värmlänningen var 8,4 sekunder före närmaste ekipage när bilarna gick i mål på Färjestads travbana i Karlstad.
– Det här gav mersmak. Nu kan det bli SM nästa år och att utnyttja förstapriset, en fri start i Uddeholm Swedish Rally, känns onekligen lockande, konstaterade den gamle mästaren.

29 ekipage kom till start när Svenska Rallyt Sport AB skrev rallyhistoria med Gröna Svenska Rallyt den 28 oktober. Tävlingen, som omfattade 3 mil specialsträckor, avgjordes i Karlstad och dess närhet.

Tävlingen inleddes och avslutades på Färjestadstravet, stadens nya arena för motorsport. Efter att ha testat delar av den superspecial som ska användas i Uddeholm Swedish Rally 8-11 februari 2007, stod Jonas Kruse som slutsegrare före Oscar Svedlund/Björn Nilsson. Trea, och bästa tvåhjulsdrivna ekipage, blev Robin Sandberg/Pecka Svensson.
– Vilken härlig tävling det här var! Upplägget med några korta publiksträckor mitt i stan, blandat med vanliga, hederliga skogssträckor, är helt rätt, tyckte Kruse som såg något ovan ut när han fick ta emot förstapriset.
– Det var ett tag sedan jag vann en tävling – och Uddeholm Swedish Rally har jag inte kört sedan 2001, konstaterade han med ett leende.
Nästa år kommer dock Kruse att tävla betydligt mer än de senaste säsongerna. Han planerar för en SM-satsning och, som sagt, en start i den svenska VM-deltävlingen.
– Efter att ha fått en fri start skulle det kännas fel både mot mig själv och Svenska Rallyt Sport AB att inte utnyttja den.
En fri start i Uddeholm Swedish Rally blir det även för Joakim Nyman, som var snabbast av alla Ford Flexifuel Cup-förare i Gröna Svenska Rallyt.
– Det bästa priset av alla, jublade 22-åringen från Häggenås i Jämtland ikapp med sin kartläsare Sören Anttila.

Nyman vann sin klass i tävlingen i hård kamp med Anders Gullstrand och Viktor Henriksson.
Världspremiären för lagtävling i rallysammanhang slutade med seger för en Värmlandstrio, förarna Peter Zachrisson och Lars Hedqvist samt kartläsaren Jan Svanström.
De vann i konkurrens med två andra ekipage, varav Daniel Carlsson var med och delade på andrapriset tillsammans med lagtävlingens initiativtagare, Ulf Karlsson och Kent-Åke Stenbäck.
– Lars inledde och körde de två första sträckorna. Då kändes det lite konstigt – jag var med i tävlingen men bilen kördes av någon annan, medgav Zachrisson och tillade:
– Men jag anpassade mig och jag tror definitivt på den här idén.

SVENSKA RALLYT

06-10-28 Andraplats för Team NAVO i succépremiär
En andraplats blev resultatet av Team NAVOs framfart i Gröna Svenska Rallyt efter att lag Zachrisson/Hedqvist visat fin form och vunnit klassen 14.5 sekunder före Team NAVO. Konceptet NAVO-rally blev en stor succé med många positiva kommentarer och ett tävlingsmässigt getingbo trots endast tre bilars deltagande.

Dagen var dock relativt problemfri för Team NAVO, även om växellådan krånglade lite på andra genomkörningen av Färjestradstravets sträcka vilket påverkade farten lite. Daniel är överlag nöjd med dagens upplevelser:
- Det var en kul upplevelse med lagtävling. Planeringen före rallyt och spänningen under sträckorna när man står bredvid som åskådare är verkligen en extra ingrediens i tävlingen. Man vill naturligtvis alltid vinna, men jag tycker vi får vara nöjda med resultatet.

Tävlingen inleddes med den nybyggda arenasträckan på Färjestads Travbana på lördagsförmiddagen. Bakom ratten satt då Ulf Karlsson – som även fortsatte på SS2, Kalvholmens Motorstadion. Vid förmiddagens service skiftades sedan förare och Daniel körde de tre skogssträckorna i trakterna runt Värmskog och Borgvik med full attack. Även efter serviceuppehållet på eftermiddagen satt Daniel bakom ratten på sträckan I2-skogen, innan Ulf slutligen tog över och förde ekipaget i mål på andra rundan runt Färjestads Travbana.

Även Ulf nöjd med tävlingsdagen, men framförallt jublar han över tävlingsklassens debut:
- Innan rallyt pratade vi ju om förbättrad ekonomi och möjlighet att dela på engagemanget för förarna. Till listan av positiva saker med lagtävling kan vi nu också lägga att tävlingen blir mindre förutsägbar. En stjärna i teamet, som Daniel, är ingen garanti för att man vinner. Det är samma sak som i racingens 24-timmarslopp där ofta DTM-förare och andra superstjärnor är med. Plötsligt händer något oväntat – och då är ingens insats längre viktigare än någon annan!

För Daniel och Team NAVO går nu verksamheten tillbaka till vardagen, men kanske gör teamet comeback i lagtävlan framöver. Oavsett om så blir fallet så ser det ljust ut för NAVO-klassen – redan finns indikationer på att klassen dyker upp även i framtida rallytävlingar.

Läs mer på www.danielcarlsson.com »

06-10-27 NAVO-teamet laddat för världspremiär
Imorgon, lördag, körs Gröna Svenska Rallyt – världens första tävling i NAVO-rally. NAVO-rally är en ny tävlingsform där rally körs i lag med flera förare som byter av varandra i samma tävlingsekipage. Pionjär och en av tävlingsformens grundare är Daniel Carlsson, känd som svensk toppförare i rally-VM. Idén kommer dock från en samarbetspartner till Daniel, Ulf Karlsson, ägare av ingenjörsföretaget NAVO och andreförare bredvid Daniel i premiärtävlingen.

Ulf Karlsson berättar mer om konceptet NAVO-rally:
- Rally är en sport som kräver mycket engagemang från den aktive. För mig som är aktiv inom affärsvärlden är det naturligt att arbeta i lag. Genom att nu introducera samarbete bland förarna i rallysporten öppnar vi upp för fler deltagare genom att arbetsinsatsen minskar och den ekonomiska bördan kan delas av flera personer.

Förutom Daniel och Ulf ingår Kent-Åke Stenbäck i teamet, den co-driver som Daniel tog SM-guld med -99. Det går inte att ta miste på att teamet när de kommer till start i Gröna Svenska Rallyt, som för övrigt också är världens första etanolbilsrally, är maximalt laddade. Förberedelserna har dock varit lite knackiga, då bilen gått sönder båda gångerna som duon har tränat. Första gången rasade motorn och andra gången var det transmissionen som tröttnade. Daniel är dock positiv:
- Det är ingen fara för vår start och att felen uppstår innan tävling istället för under är ju helt rätt. Nu ser jag bara fram emot att få göra en bra världspremiär med Ulf och sätta motståndarna på plats på lördag... Det ska bli hur kul som helst!

För Ulfs del är lördagens tävling en nypremiär av stora mått. Han har kört rally förr, men senaste tävlingen avverkades år 1982 och det är lätt att anta att lite av rallyformen gått ur kroppen. Under åren har Ulf istället kört racing, vilket kräver en lite annorlunda körstil än rally. Efter de två testerna på folkracebanan i Säffle är Ulf dock tillbaka i rallytrim:
- Det känns riktigt bra efter träningen tycker jag. Jag har hunnit köra en del under Daniels överinseende, och jag tror åtminstone att jag ska kunna se till så vi inte halkar efter för mycket. Jag tror det räcker till att vinna vår klass. Bara att få köra med Daniel ska bli kul och att vi sedan har en bra bil och två världspremiärer gör bara saken ännu roligare, säger Ulf.

Gröna Svenska Rallyt går av stapeln i de värmländska skogarna kring Karlstad och Grums ca kl. 10:00-15:30 lördagen den 28 oktober. För den som vill komma och se NAVO-rally med egna ögon går det bra att bege sig till den nya Karlstad SSS på Färjestads Travbana, Kalvholmens Motorstadion eller I2-området, där sträckor kommer att gå. Med två världspremiärer kan det ju knappast bli annat än historiskt...

Läs mer på www.danielcarlsson.com »
06-10-27 Gröna Svenska Rallyt bjuder på två världspremiärer
I morgon (lördag 28 oktober) avgörs den, världens första rallytävling för enbart etanoldrivna bilar – Gröna Svenska Rallyt. Start och mål är förlagt till Färjestads travbana i Karlstad där tävlingsekipagen blir först med att köra delar av den superspecial som ska invigas under Uddeholm Swedish Rally 8-11 februari 2007.

Gröna Svenska Rallyt avgörs på sju specialsträckor i Karlstad och dess närhet. Start och mål är förlagt till Färjestadstravet, Karlstads nya arena för motorsport.
Totalt har tävlingen lockat ett 30-tal tävlingsekipage – alla med etanol i tankarna på sina bilar.
– Efter att ha miljödiplomerat Svenska Rallyt ville vi gå ett steg vidare och se om vi kunde arrangera en tävling där vi ansträngde oss ytterligare för att bli snällare mot miljön, säger Pär Ekholm, miljöansvarig i arrangerande Svenska Rallyt Sport AB.
Att köra på etanol blir allt populärare bland svenska rallyförare. Miljöaspekten är givetvis en av anledningarna, men det finns ytterligare en orsak.
– Jämfört med bensin får man ut 5-7 hästkrafter mer ur motorn med etanol, säger Daniel Carlsson, succéman i årets upplaga av Uddeholm Svenska Rallyt och en av lördagens förare.
Carlsson deltar i lagtävlingen, också det en världsnyhet. I lagtävlingen kommer flera förare att turas om att köra en gemensam tävlingsbil. Förarbyte ska, och måste, ske i samband med service.
– Syftet med lagtävlingen är att fler ska ges möjlighet att delta, säger initiativtagaren och Daniel Carlsson lagkompis, företagsledaren Ulf Karlsson.
Lagtävlingen avgörs som ett test vilket Svenska Bilsportförbundet står bakom. Pierre Ellisson i SBF-ledningen är mycket entusiastisk inför världspremiären.
– Det här kan revolutionera hela rallysporten och bli hur stort som helst internationellt, säger han.

Tre ekipage är anmälda i lagtävlingen.
Gröna Svenska Rallyt är också finaltävling för Ford Flexifuel Cup, en nationell rallyserie för etanoldrivna Ford Fiesta-bilar. Inför finalen är det stenhårt om segern. På lika många poäng i tabellens topp ståtar nämligen Anders Gullstrand, Kils MK Bil och Joakim Nyman från Jämtlands MK.

Båda kör om chansen att blir testförare för M-Sport, som driver Fords fabrikssatsning i rally-VM, nästa år. Tre svenska förare kommer att få möjligheten att kämpa om den platsen i det test för samtliga Europas Ford Flexifuel Cup-förare som kommer att genomföras i England i början på december.

06-10-26 Populär rally ÖÖM-final
Kamasa-Marknadsnatta i Västra Östergötlands MK:s regi är populär rallytävling bland rallyåkarna eller vad sägs om hela 179 anmälda ekipage till tävlingen.
De som ger ut först i rallyspåret är några debutanter och efter dessa kommer A-förarnas Grupp H klass som innehåller 26 stycken. Först ut i denna digra skara åker Skepptunas Benny Erixon i sin VW Golf. Han kommer att få det hett om öronen av många snabba ekipage i klassen och för nämna några återfinns två fortåkande från Norrköping Roger Ander- sson och Joacim Rydin. Smålänningen Christian Svensson i sin Toyota kan även ställa till det liksom gotlänningen Johan Holmberg. Sedan har vi ett koppel Volvoåkare vid namn Daniel Damberg, Motala, Mats Lundholm, Tjust Robert Forsberg, Bärke med flera som kommer att ratta sina ekipage så snabbt som möjligt genom specialsträckorna i västra delen av Östergötland.

Efter dessa kommer den klass där troligen totalsegraren kommer att finnas i årets Marknadsnatta. Svenske mästaren Jimmy Joge, Motala kommer till start i sin tränings-Ford. Ledaren i mästerskapet Joacim Längberg, Linköping vill säkert vara med i topp. Eller kanske någon av Stockholmsförarna Göran Lindström, Björn Adolfsson och Kjell Sandberg vill sätt käppar i hjulen för östgötaförarna. Förarna får ge sig ut på en bana som innehåller fyra specialsträckor som är beprövade men på några ställen är det nya delar väg som det inte körts tävling på och tävlingsledaren Tommy Andersson är helnöjd med stora antalet anmälda och hoppas på att det blir en utslagsgivande tävling.
06-09-21 Mats Jonsson nöjd med sin insats och segern i Lausitz
Det känns skönt att veta att Mats Jonsson har fått till bilen ordentligt, vilket han bevisade i Tyskland idag. Idag har det gått undan för Mats och co-drivern Johnny Johansson, men inte helt utan problem. Det har varit lite strul med ett bromsok som gick sönder på SS9, vilket gjorde att de kom fel i ett vägbyte och tappade 20 sekunder. Annars har det mer eller mindre varit problemfritt för dem.

Man bad igår om 2 minuter i startmellanrum pga gruset, vilket arrangören tog till sig. Annars har det nog blivit svårkört, säger Mats. Vägarna har varit bra och snabba, förutom SS9 och SS11 som var riktigt dåliga. Speciellt andra gången. Tysken, som var med och tampades i toppen, Matthias Kahle, tappade 8 minuter när han körde in i en betongkant och tappade hjulet. Trots det blir han bäste tysk och vinner det Tyska Mästerskapet 2006!

Kampen har istället stått mellan Mads Östberg, som även han gör ett kanonrally. Mads som gjorde premiär här i Tyskland i fjol i Subarun, ledde även då innan han fick växellådshaveri. I år var det inte växellåda, mekaniksa problem utan Mats Jonsson som efter sjätte sträckan tog över ledningen och behöll den.

Det här var premiär för Mats i Lausitz, en premiär som slutar med guld!

JÄTTEGRATTIS till både Mats och Johhny för enastående insats!

ADMV Lausitz Rallye
1. Mats Jonsson, S, 1:31:55,3
2. Mads Östberg, N, 1:32:05,3 +10,0
3. Kristian Poulsen, DK, 1:34:20,6 +2:25,3
4. Ruben Zeltner, A, 1:36:43,0 +4:47,7
5. Saku Vierimaa, EE,1:37:29,9 +5:34,6
6. Matthias Kahle, D, 1:41:41,6 +9:46,3

Se hela resultatlistan>>
www.matsjonsson.com
06-10-21 Jonsson vann i Tyskland
Mats Jonsson och Johnny Johansson kammade hem segern i finalen i de tyska mästerskapen. De vann ADMV Lausitz Rallye med 10 sekunder före en annan nordman, nämligen Mads Östberg. Trea blir dansken Kristian Poulsen. Bäste hemmaåkare blir Mattias Kahle, som på SS6 tappade åtta minuter. Dessförinnan var han med och jagade i toppen och låg på den sjätte sträckan endast 3,5 sekunder efter då ledande Mads Östberg.

Äntligen har Mats och grabbarna fått bilen att gå som de vill!

Vi återkommer med mer info från Mats och Johnny.

ADMV Lausitz Rallye
1. Mats Jonsson, S, 1:31:55,3
2. Mads Östberg, N, 1:32:05,3 +10,0
3. Kristian Poulsen, DK, 1:34:20,6 +2:25,3
4. Ruben Zeltner, A, 1:36:43,0 +4:47,7
5. Saku Vierimaa, EE,1:37:29,9 +5:34,6
6. Matthias Kahle, D, 1:41:41,6 +9:46,3

Se hela resultatlistan>>
www.matsjonsson.com
06-10-21 Mats Jonsson upp i ledning efter två körda
Mats Jonsson och Johnny Johansson vann den första sträckan idag och var även snabbare än Mads Östberg på SS6. Därmed har de gått upp i ledning av ADMV Lausitz Rallye. Tidigare trea Matthias Kahle tappar åtta minuter på sträckan.

Fem sträckor återstår av rallyt.

Ställningen efter SS6
1. Mats Jonsson, 33:37,6
2. Mads Östberg, 34:04,3 +26,7
3. Kristian Poulsen , 34:45,9 +1:08,3

Resultaten hittar du här>>
www.matsjonsson.com

06-10-20 Jonson imål dag ett som tvåa i tyska ADMV Lausitz
(19:20) Mats Jonsson och Johnny Johansson är imål efter första dagens fyra specialsträckor i Tyska ADMV Lausitz Rallye. Det har gått jättebra och både Mats och Johnny trivs på vägarna. Idag har det varit lite dammigt, så ekipagen hoppas på att få två minuters startmellanrum imorgon.

Dagens etepp påminde nästan om racing i sin vägkarraktär, något som egentligen kanske inte är Mats älsklingsunderlag. Trot det ligger de tvåa efter norrmannen Mads Östberg som har en ledning med endast 5,1 sekunder. Trea ligger tyske mästaren Matthias Kahle, som är 0,9 sekunder efter Mats och Johnny och 6,0 sekunder efter Mads.

I morrn, lovar Mats och Johnny, är det maximum attack som gäller! Då är det vägar som passar Mats, riktiga rallyvägar, så då får Mads känna sig rejält jagad.

Just nu är det dock Mats som jagas, men inte av konkurrerande bilar utan av både tyskt och polskt tv-team. Rally är stort och mycket populärt i tyskland, liksom svenskarna. För 15 år sedan hade vi Johnny i högerstolen åt Jerry Åhlin i det tyska rallyt och man skrattar glatt åt att se att Johnny minsann fortfrande är aktiv på toppnivå.

Resultat efter dagens sträckor>>

www.matsjonsson.com
06-10-20 Marknadsnatta förlänger anmälan
Anmälningstiden förlängd till 21/10 22:00 Därefter ingen efteranmälan.

06-10-20 Färdigrekat i Tyskland och snart start i månlikt landskap!
(14:00) Det är färdigrekat för ADMV Lausitz-Rallye och klockan 15:00 drar rallyt igång. Mats Jonsson och Johnny Johansson är redo för starten och säger att allt fungerar som det ska.
-"Jag har aldrig varit på månen" säger Johnny "men det ser nog ut som här". Rallyt går nämligen på ett område som är ca 3 x 3 mil stort och där man bryter kol. Det är som en stor grusgrop, med kratrar, som mer liknar månen, än Tyskland. Vägarna är gjorda för de lastbilar som transporterar ut kolen.

Men vägarna är fina grusvägar, en del riktigt fina, säger Johnny. I dag är det tre sträckor som körs och de är lite snabbare än morgondagens, som är mer tekniska.

Det är fullt pådrag i Tyskland, en riktig folkfest och ett riktigt rally i stor skala som väntar Mats, Johnny och de andra svenskarna på plats.

Mer info om rallyt: www.rrc-lausitz.de
www.matsjonsson.com
06-10-20 06-10-20 Många svenskar i Tysk rallyfinal
Dussinet svenska rallyförare finns med i Lausitz Rally - årets final i Tyska Rallyserien. Tävlingen avgörs nu i helgen och bland de stora favoriterna i WRC-klassen finns svenske veteranen Mats Jonsson. Tävlingen avgörs i två delar - en internationell del och en nationell. I den internationella delen som omfattar ett 50-tal startande från 10-talet länder återfinns förutom Mats Jonsson också Jönköpingsföraren Hasse Gustavsson i en Clio N3 samt vetlandaföraren Patrik Ottosson som avslutar fältet i sin Lilla Polo Grupp N.

I den nationella tävlingen - som domineras av tyska, svenska och polska förare - startar inte mindre än nio svenska förare. Tävlingen ingår nämligen i Volvo-förarnas egen Europaserie.

Här är Magnus Johansson från Älmhult favorit före bl a unga framtidslöftet Anders Svensson , Ryds MK. En annan ung förare som gjort mycket bra resultat sista tiden är Eskilstuna MK:s Eric Vrena Johansson. Bra till i serien ligger också Mikael Råshult Andersson medan Niklas Lundberg, Wäxjö MS - som gjort väldigt bra resultat i Sverige under året - och Eric Vrena Johansson först på senare tid börjat intressera sig för att tävla utomlands. En som tävlat i Tyskland betydligt oftare är veteranen Morgan Olsson från Vimmerby. Men Morgan har bara kört sporadiskt i Europaserien i år och är för första gången på länge inte med och slåss om slutplaceringarna. Farligaste hotet mot svenskarna utgörs av hemmaförarna Holger Knöbel ochJochen Walther medan trion Andreas Leue, Lasar Kahn och Silvio Mollitor får finna sig i att betraktas som outsiders.

Två förare som startar i trimmade Volvo-bilar, och alltså inte deltar i standardbilsserien, är skånska rallyförarna Thord Johansson och Gary Kajsson. Båda stortrivs på de tuffa grusvägarna i Lausitz-regionen 20 mil sydöst om Berlin och är genom sin breda körstil mycket uppskattade hos publiken. Också Johan Johansson från Fagerhult är med och utmanar hemmförarna i en Grupp H-trimmad Volvo.

Tävlingen är lång. Enbart den nationella delen - som har ett 60-tal startande förare - omfattar sju specialsträckor på sammanlagt 11 ss-mil. Förarna i den internationella delen kör ytterligare fyra specialsträckor - sammanlagt 15 ss-mil. Lausitz Rallye är numer den enda stora rallytävling i Tyskland som avgörs uteslutande på grus.

Volvo Original Nordic West Euro Cup, ställningen inför Lausitz Rallye, Tyskland:
1) Magnus Johansson, Volvo 940, Älmhult, S, 68 p, 2) Niklas Carlson, Arboga, S, d:o, 67, 3) Anders Svensson, Kyrkhult, d:o, S, 64, 4) Fredrik Menck, Motala, 940, d:o, 57, 5) Mikael Andersson, Råshult, S, d:o, 56, 6) Niklas Nibbe Nilsson, Östersund, S, d:o, 52, 7) Håkan Süld, Östhammar, S, 740, 51, 8) Holger Knöbel, Tyskland, d:o, 50.
06-10-18 Final i rally ÖÖM nästa helg
Lördagen den 28 oktober körs finaltävlingen i öppna östgötamästerskapet i rally (Rally ÖÖM) i skogarna i sydvästra Östergötland. Det är Västra Östergötlands MK som står för värdskapet av Kamasa-Marknadsnatta. Organisationskommittén med Tommy Andersson och Sören Andersson i spetsen har jobbat fram en bana som mäter drygt tetton mil varav drygt tre mil utgör specialsträckor fördelade på fyra stycken.

När det återstår några dagar av anmälningstiden var det en bit över hundra anmälda och däribland ledaren i mästerskapet Joakim Längberg som kommer att försöka göra allt för att ta sem segern i ÖÖM:et i år. Han kommer att få hårt motstånd från förare utanför länets gränser liksom inom Östergötland.Tävlingen verkar vara mycket populär för Stockholmsförarna för de är ganska många anmälda.
06-10-17 TV-reklamfilm och ADMV Lausitz-Rallye för Mats Jonsson
I kväll klockan 23:00 går båten för Mats Jonsson och Johnny Johansson till ADMV Lausitz-Rallye. Det är finaltävlingen i det tyska mästerskapet och Mats och Johnny blev nerbjudna även förra året, men tyckte inte fjolårsbilen var tillräckligt konkurrentkraftig. Nu har de, som vi vet från SM-finalen, fått till nya bilen och är båda jättenöjda med den.
- "Ja, nuu går det undan" skrattar Johnny.

Två rallyförare har självmant anmält sig som mekaniker för att få följa med och lära lite om utlandstävlande. Den ena är Andreas Magnusson, som tävlar i samma klass som Mats och Johnny. Den andra är Peogeotföraren i 2wd-otrimmat Jonas Johansson.

ADMV Lausitz-Rallye lockar 118 startande, där vi bland annat har norrmannen Mats Östberg och dansken Kristian Poulsen i WRC-klassen i konkurrens med en av hemmafavoriterna Mathias Kahle. Under torsdagen och fredag förmiddag är det rekognosering och sedan startar man under fredag eftermiddag med fyra specialsträckor. Under lördagen körs sedan sju sträckor till och totalt mäter rallyt ca 16 mil.

Vi har fler svenskar till som startar i Tyskland: Hans Gustavsson, N3, Patrik Ottosson N3, Thord Johansson 2wd-trimmat, Gary Kajsson 2wd-trimmat och Johan Johansson 2wd-trimmat,. Rallyt ingår i Volvo Orginal och där startar , Mikael Andersson, Erik Johansson, Niklas Lundberg, Morgan Olsson, och Anders Svensson.

Reklamfilmen då?
Jo, Mats har sedan tidigt i morse kört sin rallybil, fram och tillbaka, fram och tillbaka på samma avlysta väg. I skrivande stund, kl 17:30, har han hunnit avverka ca 12 mil. Det kommer att bli ett ca 43 sekunder långt reklaminslag på tv för Ernst & Young. Inslaget kommer att visas i samband med nyheterna, så håll ögongen öppna!!! Det är helikoptrar i luften som följer färden och i bilen bytts kameravinklarna hela tiden. Johnny har fått låna ut både overall och högerstol till den kvinnliga produktionsledaren. Och hon stortrivs där på Johnnys plats. Nu gäller det bara att bilens ordinarie betättning hinner till båten och Tyskland!

Mer info om rallyt: www.rrc-lausitz.de/

www.matsjonsson.com
06-10-15 Rapport från Fordflexifuelcup från Rikspokalen i Örebro
Jag sitter nu i Ford Team RS mediabuss och försöker sammanfatta dagens tävling. Det är få stunder i livet som är så spännande som upplösningen av dagens cuptävling. Tänk att väntan på tidrapporteringen från sträckorna kan fängsla en så totalt. Platsen är Örebro och tävlingen heter Rikspokalen. Den arrangeras av SMK Örebro och tävlingen ingår som deltävling i T-klubbarserien i rally samt Ford Flexifuel Cup. Rikspokalen består av fyra delsträckor på grus som låg i skogarna nordost om Örebro. Vädret var klart men i kyligaste laget vilket gjorde att underlaget var lite falskt. Många klagade på att det halt.

Innan start spekulerades det högt om vem som skulle vinna. Gullstrand som vann förra tävlingen lyste med självförtroende under presskonferensen. Andreas Sjölander som alltid åkt bra men ännu ej fått till någon delseger var ordentligt laddad efter Östgötarallyts andra plats. Nu var det återigen överraskningens man Jimmy Holmkvist som öppnade bäst på SS1 före junioren Viktor Henriksson. Gullstrand kom besviken i mål med krokig bakvagn men hade bara tappat 3,6 sekunder. Andra sträckan vanns av Viktor som därigenom gick upp i ledning. Gullstrand körde in som två slagen med ynka 0,1 sek. Tredje sträckan, rallyts svåraste sträcka skördade tyvärr flera offer. Där blev ledaren Viktor kvar efter att ha kört av, Jimmy la sig på sidan och Henrik Karlsson rullade. Snabbast var Gullstrand som därmed gick upp i ledning före Nyman.

Inför fjärde sträckan som var drygt 11 km lång skiljde det 2,9 sekunder mellan Top 3. Frågan var bara ”Vem har dom starkaste tävlingsnerverna? Svaret är ”Alla tre”. Vid målet kunde vi konstatera att det skiljde 0,7 sekunder mellan dessa tre kombattanter.

Detta resulterade att Gullstrand återigen fick med sig en delseger hem till Karlstad, Nyman blev tvåa slagen med 1,7 sek och Sjölander trea ytterligare 1,0 sekund efter.

Trots vinsten var inte värmlänningen nöjd.
- Det har inte gått bra. Jag trodde aldrig att vi skulle vinna idag. Det började med att jag krökte bakvagnen på ettan och sedan fick jag aldrig till det riktigt bra, klagade Gullstrand vid prisutdelningen. I och med segern blev Anders Gullstrand ny ledare i cupen med 136 poäng före Joakim Nyman med samma poäng och trea Patrik Johansson med 127 poäng

Nu är det två veckors vila innan vi träffs igen vid finaltävlingen i Karlstad.
Cuptabellen efter 7 deltävlingar pdf
06-10-15 Gullstrand och Cebers tar sin andra raka cupseger - upp i Cupledning!
Det alltid lika glada ekipaget i Ford FlexiFuelcup gör det ige! De kammar hem sin andra raka cupseger i Ford Flexifuel Cup.

Redan inför deltävlingen var Anders Gullstrand och hans co-driver Stina Cebers rejält taggade och sa att "det här bara ska vi vinna". Sin vana trogen börjar de dock med motgångar. De gör en dikesvisit på första sträckan som krökte bakre hjulaxeln. Därmed får vänster bakhjul en felaktig vinkel. Trots det lyckas de hålla uppe ett rejält tempo och vinner de två kommande sträckorna.
- "Och det som gick så dåligt" skrattar en nästan förvånad Anders, när han kommit i mål
"Och så vinner vi! Det känns verkligen suveränt bra!"

- "Återigen var det rejält tätt i toppen", säger Anders om tävlingen Rikspokalen. Väl i mål skiljde det 1,7 sekunder till tvåan Jocke Nyman och 2,7 sekunder till trean Andreas Sjölander. Det är de här tre som toppar Ford Flexifuelcup. Cupen som även sänds på TV-kanalen SportExpressen som dokusåpan TopDriver.

Anders och Stina som i och med Fords Flexifuelcupen har sadlat om från sin bakhjulsdrivna Volvo Orginal, till den lilla pigga framhjulsdrivna Forden. I början var det onekligen en svår omställning, men Anders tog åt sig av misstagen och lärde sig snabb. Vilket två segrar på raken i cupen onekligen bevisar. I och med segern går de upp i delad ledning, en ledning som de delar med Jocke Nyman.

Slutställning Rikspokalen
1. Anders Gullstrand 16:35,7
2. Jocke Nyman 16:37,4 +1,7
3. Andreas Sjölander 16:38,4 +2,7
4. Patrik Johansson 16:42,5 +6,8
5. Tobbe Westerlund 17:07,7 +32,0

Ford Flexifuel Cup
1. Anders Gullstrand 136 poäng
1. Jocke Nyman 136 poäng
3. Patrik Johansson 127 poäng
4. Andreas Sjölander 126 poäng
5. Viktor Henriksson 115 poäng
Hela tabellen: http://www.fordteamrs.se/flexifuel/orebro/Cupst%E4llning%202006-10-14.pdf

OBS! Missa inte nästa TV-sända TopDriver, tisdag klockan 19:05 på kanalen SportExpressen

www.andersgullstrand.se
06-10-15 Omtag inför Offerdalingen
Rallytävlingen ”Offerdalingen” har under många år arrangerats i december månad och tävlingen har varit uppstarten till vintersäsongen. Många rallyteam har under åren förlagt sin test och vinterpremiär till Jämtland i samband med tävlingen. Årens milda vintrar har tyvärr gjort att det blivit svårare och svårare att erbjuda bra snöunderlag före jul. Problemet har diskuterats inom organisation och styrelsen har nu beslutet att senarelägga tävlingen en månad.
- Det är viktigt för oss att dom tävlande får valuta för sina pengar när dom åker upp till
- Offerdal för att testa däck och bilar inför SM säsongen, menar Christer Persson, Ordföranden i OMK. Därför flyttar vi Offerdalingen till januari istället. Detta innebär att tävlingen den 9 december 2006 ställs in och nytt datum blir 13 januari 2007.

Vinterns tävling kommer att innehålla sex specialsträckor på sammanlagt 75 km SS av bra vägstandard. Start och mål är förlagd till Krokom (20 km nordväst om Östersund). Banan är komprimerad med en serviceplats i anslutning till Start & Mål.
- Tack vare ett gott samarbete med en sponsor har vi äntligen lyckats binda ihop två vägar genom att bygga en broövergång, berättar klubbens alltiallo Pär Nilsson (n´Pe) Arbetet och förberedelserna är i full gång inför vinterns tävling och vi hoppas att detta tas i mot positivt av rallyteamen, avslutar Christer Persson.

06-10-14 Förkylt KM i Bollnäs
Tyvärr så var den tidigare förkylningen från Rally Flygstaden väldig efter hängsen och det blev bara att försöka det bästa i det tuffa motståndet som Elit klassen bjuder på i Hälsingland. Lars Skoglund, Bollnäs som kört betydlig många fler tävlingar sista tiden hade ångan uppe på sin hemma banan och Peter Karlsson, Ljusdals MS som är en riktig fart fantom som låg väldigt nära i tiderna på första och andra omgången gav svar på tal i sista vändan med att sänka sitt bästa med nästan tre sekunder. - Var sjutton hittade han denna tid? Larsa Skoglund som tävlat mycket blev för mycket denna gång när förkylningen tydligen inte hade släppt helt och det blev en tredje plats för mig och Larsa. Jag provade även denna gång Larsa: s Saab i folkrace, men dagens motstånd med erfarna folkrace åkarna gav inget att berätta om då jag blev 13: e i klassen för seniorer. Men jag fick inte i trean som jag ville denna gång – sa PH efter tävlingen.
http://www.voc.se/teamhedberg
06-10-13 KM i Bollnäs på Eriknäsbo
På lördag den 14: e gäller det att vinna säger Per-Henrik som vunnit klassen flera gånger tidigare i Volvo Original Elit på Bollnäs MK: s hemma arena Eriknäsbo.
Jag kommer att ladda minst 100% med min 940 och alla får se upp att jag kan banan bra. Visst har de förstärkt kurvor med asfalt sedan sist, men är jag förbi förkylningen jag hade på Rally Flygstaden senast. Vist är Peter Karlsson, Ljusdals MS vass och lika så hemmaföraren Lars Skoglund, Bollnäs MK och man får aldrig räkna bort Kjell Isberg, Bollnäs MK som kan banan väldigt bra och kan ställa till det i resultatet. Förra året så blev det en tredje plats. Jag ska även dubbla i år med att köra folkrace med Larsa Olhem: s Saab 900 och jag hoppas på samma resultat minst som förra gången jag lånade bilen att jag blev trea då.
Så kom och titta på framfarten denna gång.
http://www.voc.se/teamhedberg
06-10-10 Svenskar imponerade i Vierhouten Pallets Nederland Rally
Anders Karlsson/ Björn Nilsson samt Anders Hedström/ Bo Berglund deltog i helgens Holländska mästerskapet i rally, Vierhouten Pallets Nederland Rally. Endagars rallyt hade rekognosering på förmiddagen och tävling på eftermiddagen som bestod av 98 % asfalt fördelat på 10 ss och 120 km genomförde Karlsson samt Hedström med bravur. Karlsson imponerade med en 5:e plats totalt och 4:a i stora klassen i sin första asfalt tävling någonsin. Medan Hedström sjuk i influensa med hosta och feber lyckades prestera en 8:e plats i grupp N och 18:e totalt, en enorm prestation med de förutsättningarna. Rallyt hade 117 startande ekipage, så en femte och åttondeplats är klart godkänt!
Bilder: http://www.pitreport.nl/
06-10-08 KP Motorsport om Rejmerallyt
Inför sista deltävlingen i Svenska Suzuki Cupen låg Kent Persson och med co-driver Lars Inge Björlin från Säffle MC på en delad andraplats med minsta möjliga marginal upp till totalsegern.

Sista deltävling kördes med start och mål i Örebro och bestod av totalt fyra specialsträckor. Det var hård kamp om vem som skulle ta totalsegern i cupen direkt på första sträckan. Linus Axman och Kent höll ett tempo som den tredje segeraspiranten, Andreas Israelsson, inte kunde matcha. Kampen fortsatte och inför sista sträckan skilde endast dryga sekunden mellan första och andraplatsen i cupen. Trots att Kent och Lars Inge körde sista sträckan utan problem var Linus snabbare och lyckades därmed ta hem totalsegern.
- Klart vi är besvikna, målsättningen var att ta hem cupen och det har hela säsongen känts som vi har haft förutsättningarna i teamet att klara det. Marginalerna är små och vi har för det mesta lyckats vara på fel sida om dom. Nu är det bara att planera framåt och hoppas att vi kan göra något bra av nästa års säsong, berättar Kent.
Klubbens Hemsida http://www.noramk.com/
Teamets Hemsida http://kpmotorsport.net
06-10-05 Anderslövsrallyt ställs in
Trelleborgs MK ställer tyvärr in sin tävling Anderslövsrallyt pga markägartillståndet/ jakt
06-10-03 Dags för Rally Flygstaden den 7/10
På lördag den 7/10 körs Rally Flygstaden och första start är kl. 11.15. I skrivande stund är det 76 anmälda hittills. Rally Flygstaden har avslutning för två serier i Volvo Original med Sommarserien och All Champion med final för dessa. Man inleder även första tävlingen för Hälsingeserien för säsongen 2007.

SMK Söderhamn önskar Er välkomna.
Team Hedberg nu anmälda till hemmatävlingen Rally Flygstaden 7/10
Nu är det åter dags för Rally Flygstaden, en tävling på asfalt där man kommer att köra totalt 21 km på det hårda underlaget. Till årets tävling så kommer det en ny kartläsare som ska uppta högerstolen och det är Kristin Moberg som ska lotsa Per-Hendrik runt i tre omgångar á 7 km drygt. Normalt så har PH Lena Olhem som bisittare, men nu är hon hemma med ett nyfött barn och hennes bror bisittaren Larsa är upptagen med folkrace denna helg, så Kristin ska få ta hand om färdriktningarna för ekipaget.

Per-Henrik som varit med på alla tidigare Rally flygstaden sedan 2002 och med olika kartläsare/co-drivers gillar den tuffa asfalt tävlingen som är på området och nu ska han absolut försöka vinna i det tuffa motståndet som klassen bjuder på.

Första året 2002 blev det saknaden av bra däck som avgjorde på den röda 240 och det blev en 10 plats. Andra året 2003 blev det premiär tävling med den nybyggda 940 och med oturen framme en trädkramning direkt på andra varvet i förts omgången och en blygsam placering i resultatet. 2004 blev det en fjärde plats med olika inhoppande kartläsare i form av sponsorer som blev skjutsade. Och en tolfte plats blev det 2005 och det med en krånglande växelspak som inte ville släppa till treans växel under de två första omgångarna på 940: n. Så på lördag eftermiddag får vi veta om PH och Kristin har vunnit på Rally Flygstaden.
http://www.voc.se/teamhedberg
06-10-01 Rapport från FordCupen efter Östgötarallyt i Linköping
Två dagars avancerad bilkörning var innehållet i menyn vid SM finalen i rally 2006. Tävlingen som kördes i skogarna söder om Linköping innehöll 10 specialsträckor på sammanlagt 98 km ingick också som deltävling nr 6 i Ford Flexifuel Cup..

Rallyt blev precis vad man drömmer om att en final skall innehålla, stort startfält, fina vägar, fint väder samt mycket publik. Sällan har så mycket folk samlats på torget som under fredagen när samtliga rallybilar presenterades över startrampen. Tretton Fiestor fanns på plats för att kämpa om cuppoängen, varav en nykomling, Jimmy Holmkvist nybliven svenska mästaren i rallycross som nu sadlat om till rally och köpt en ny Fiesta.

Fredagens etapp innehöll fyra sträckor och något överraskande var faktiskt Holmkvist snabbast i början tillsammans med Peter Lundell och Patrik Forsberg. Sträckorna var svårkörda i mörkret och vid etappmålet ledde Patrik Johansson före Viktor Henriksson och Joakim Nyman.

Inför lördagens tävling hade startordningen omseedats efter fredagens resultat vilket innebar att dom fyra snabbaste Fiestorna fick starta i första grupp men dom för- och nackdelar detta innebar. En nackdel var lösgruset på vägbanan som gjorde att det var halt jämfört med förutsättningarna för bilarna längre bak

Vägkaraktären i Östergötland är inte att leka med och den förste som fick kvitto på svårigheterna var ledaren Patrik Johansson. På SS5, dagens första sträcka genade han lite grann och hade oturen att en berghäll fanns i slänten och där slutade dagen med en ordentlig rullning. Nykomlingen Holmkvist var nummer två att bryta med ett bortslaget framhjul.

Snabbaste tiderna presterades i andra startgrupp och där fanns Andreas Sjölander, Anders Gullstrand, Peter Lundell m.fl. Detta gjorde att efter några sträckor så var både Henriksson och Nyman passerade av duon Sjölander-Gullstrand.

Dessa två växlade sedan med att vinna varannan sträcka och inför sista avgörande sträckan ledda Sjölander med 0,6 sek. Sjölander som startade före Gullstrand kunde när han väntade in tiden vid målet på SS10 konstatera att han förlorat tävlingen med 2,4 sekunder. Trea blev Viktor Henriksson slagen med ytterligare 31, 4 sekunder.

Ny ledare i cupen är nu Joakim Nyman med 114 poäng, tvåa Anders Gullstrand 110 poäng och Patrik Johansson på tredje plats med 108 poäng

Inför nästa deltävling som går i Örebro den 14 oktober är ställningen den att cupen att fem förare har möjligheten att vinna. Mer spännande än så kan det inte bli!

Vänliga motorhälsningar från Östergötland
Kalle Bäckwall

Poängfördelning deltävling 6
pdf
Cupen efter deltävling 6 pdf
06-09-29 Viktigt ang startbekräftelse/PM1 Fridaspeicalen
Det verkar som att Startbekräftelse/PM1 till Fridaspecialen inte har kommit till posten i tid…
På www.vmk.nu finns den tillgänglig på nätet (eller direkt här: www.vmk.nu/www/frida/startbekraftelse_06.pdf)
Alla som finns på .resultatdatas anmälningslista är hjärtligt VÄLKOMNA!

06-09-24 Patrik och Maria vann ohotade i Askersund
Patrik Flodin och kartläsaren Maria Andersson kunde vinna ohotad tävlingen efter att SM ledaren Jimmy Joge fck bryta efter en rullning på SS1. Därmed kunde Patrik gå mot seger även om JWRC föraren P-G Andersson gav lite motstånd. P-G och kartisen Jonas blev tvåa 25,6 sekunder efter Flodin. Storfors MK:s Jimmy Olsson bevisade att resultat i SM deltävlingen i Kil tidigare i höst inte var en engångsföretelse med sin tredje plats i Askersund.

Vara MK.s B förare i 2 WD klassen imponerade i sin VW Golf och tog en sjunde plats totalt i rallyt. Rallyt som ingick i Volvo Original Sverigeserien samlade hela 74 deltagare och Magnus Johansson med kartläsaren Jonas Bergman från Älmhult infriade sitt favoritskap och vann VOC A förare.

Rallyt som var genrep inför arrangör klubbens MK RAN SM tävling nästa år samlade hela 179 startande med beröm godkänt av dom deltagande och gav .
06-09-24 Flodins genrepet slutade i seger!
Lite av ett genrep kan man kanske kalla starten i Rejmeknixen. Det var sista tävlingen inför SM-finalen i Östgötarallyt och det slutade med seger för Patrik Flodin och hans co-driver Maria Andersson. Den här tävlingen gick, liksom Östgötarallyt kommer att göra, på arrangörsnoter och trots att Patrik kom i en lånad GrA-Mitsubishi lyckades de alltså kamma hem segern.

De vann inte bara klassen utan var totalsnabbast av de 179 förare som kom till start. Klassen vann de med över minuten för tvåan Göran Lindström. Jimmy Joge som startade i en lånad GrN-bil, tvingades bryta efter SS1 då han rullat.

Det här blev andra segern för Patrik i en trimmad 4-hjulsdriven bil, sedan han kammade hem segern i Rally Falun förra helgen.

Hans egen bil är nu helt iordningställd efter rullningen i Snapphanerallyt och till veckan kommer man att göra en testkörning med den. Sedan är det fokus på SM-finalen 29-30 september.

4wd A-förare
1. Patrik Flodin, Ilsbo MK, 28:46,0
2. Göran Lindström, Huddinge MK, 29:59,5 +1:13,5
3. Lars-Ove 'Biffen'Olsson, Forshaga MC, 30:36,7 +1:50,7

Rejmeknixen Totalt
1. Patrik FLodin, Ilsbo MK, 28:46,0
2. PG Andersson, Årjängs MK, 29:11,6 +25,6
3. Jimmy Olsson, Storfors MK, 29:47,2 +1:01,2

www.patrikflodin.com
06-09-23 Kent Persson tvåa i Rejmeknixen
Näst sista deltävlingen i Suzuki Cupen var Rejmeknixen som kördes i Askersund under lördagen. Inför tävlingen låg Säffle teamet Kent Persson och Lars Inge Björlin på en tredjeplats endast ett fåtal poäng bakom ledaren Andreas Israelsson från Vansbro.

När totalt 40 kilometer av tävlingens totala 50 låg Kent och Calle Trainor från Katrineholm i en hård fight om första platsen. Marginalen till tredjeplatsen var stor efter att Andreas Israelsson rullat på första sträckan och Linus Axman, Norrköping inte lyckats matcha tempot i toppstriden. Kent och Lars Inge valde då att sänka tempot och nöja sig med en andraplats.
- Visst är det trist att ge upp fighten om en seger men vi vågade inte chansa och försöka öka tempot ytterligare. Poängen i cupen totalt är viktigare än en delseger. Totalt sett ligger vi långt före Calle även om han vann den här tävlingen. Nu siktar vi på sista deltävlingen i Nora om två veckor. Det är då det gäller, berättar Kent.

Totalt i cupen klättrade Kent och Lars Inge ytterligare en placering och ligger nu på en andraplats inför den sista deltävlingen, endast en poäng efter ledaren.
kpmotorsport.net
06-09-21 Co-driver stipendiat Maria läser på hemmavägar
26 åriga Maria Andersson i rallysammanhang kartläsare till en av sportens unga talanger Patrik Flodin från Ilsbo. Maria som till helgen får möjlighet att läsa kartan för Patrik i helgens Rejmeknixen som arrangeras av Anderssons hemmaklubb MK RAN Askersund . Maria som haft ett riktigt framgångsrikt år tillsammans med Flodin och är den enda kartläsare som fått Morgan Olssons stipendium. Stipendiet delades ut i samband SM deltävlingen Killingen i år med motiveringen Professionell och satsande tjej i sin roll som co-driver
06-09-20 Oscar Svedlund först att anmäla sig
Gröna Svenska Rallyt har tagit emot sin första anmälan. Först på plan blev Karlstads Oscar Svedlund
och Björn Nilsson som är anmälda i parets vanliga Subaru Impreza STI. Oscar kommer därmed att
platsa i rullorna som den förste som någonsin anmält sig till ett rally som enbart är öppet för rallybilar
som körs på etanol.
– Det är klart att jag anmäler mig när Svenska Rallyt bjuder in till ett miljövänligt arrangemang på
hemmaplan - säger Oscar Svedlund. Vi håller på att mappa om motorn för att den ska gå bra på
etanol och vi ser faktiskt fram emot att vinna några hästkrafter på det - och självklart att vinna rallyt
avslutar han.

Gröna Svenska Rallyt körs lördagen den 28 oktober med start och mål på Färjestadstravet i Karlstad.
För publiken blir det första gången man kan se rally på travbanans inneroval. Lagom till Gröna
Svenska Rallyt är den nybyggda superspecialsträckan klar att premiärköras av de etanoldrivna
rallybilarna. Nästa gång blir det VM-eliten som möts i Uddeholm Swedish Rally.
För publiken ges tillfälle att se etanoldrivna rallybilar i full fart på Färjestadstravet och även på sträckan som körs på I 2-området och på arenan Kalvholmen.
06-09-20 Ånvedh`s tävlingsrapport om EMK-kannan
I lördags 16 sept kördes det rally i Eskilstuna EMK-kannan. 5SS på 27km på fina sörmländska grusvägar med ett 70-tal startande med storfavoriten Mats Thorzelius Uppsala i startlistan.

Vi började bäst med att vinna SS1 och vi var också totalsnabbast på ss3. Vi tappa totalledningen på SS4 till Thorzelius som vi haft från den första sträckan.

Thorzelius vann SS2, SS4 och SS5 och därmed hela tävlingen. GRATTIS!! till MATS.

Vi halkade ner till en 3:je plats totalt till slut efter Mats Thorzelius Uppsala och Johan Rudengren Eskilstuna. Att vi hade en förhållandevis lite dålig tid på ss5 är helt och hållet mitt egna fel. Jag kan inte ens skylla på noterna, för vi kör onotat. Vi vann klassen B-4wd med 54sek, så vi är mkt nöjda med tävlingen och att vi har fått känna lite på SM-åkarna.

Rallyhälsningar Björn Ånvedh/Annette Karlsson, Vänersborgs MK
www.highspeed-racing.com
06-09-19 SM ledaren laddar upp inför finalen i MK RAN:s Rejmeknixen
SM ledaren Jimmy Joge Motala med kartläsaren Mattias Andersson kommer till start i MK RAN:s tävling Rejmeknixen den 23 september, det är inte bara Jimmy som laddar inför SM finalen, även Patrik Flodin med hemmakartläsaren Maria Andersson och Patriks konkurrent i otrimmat 4WD Oscar Svedlund finns också på startlinjen kl 11.00 i Askersund.

Tävlingen har samlat hela 190 anmälda ekipage, förutom Oscar, Patrik och Jimmy finns flera intressanta namn JWRC föraren P-G Andersson, Eddie Hörbing som ångrat sitt beslut att lägga hjälmen på hyllan kommer till start i Ford Focus WRC.

77 Volvo ekipage .
Rejmeknixen som är en deltävling i populära Volvos olika serier har samlat hela 77 ekipage . där Älmhults Magnus Johansson med kartläsaren Jonas Bergman för räknas som favorit i klassen VOC A, med ett varningstecken för Bodens Peter Bäck. I VOC B blir nog Henrik Persson med kartläsaren Joakim Nilssons Kullings MS svårslagen.

1995 arrangerade MK RAN sin första Rejmeknix, två gånger har man varit deltävling i den populära SuperCupen och blev 2005 utsedd till årets SuperCup arrangör. Bara en gång tidigare har man haft fler anmälda än till helgen tävling, Det var 2002 då man också liksom nu var en deltävling i Volvos olika cuper. 2006 års tävling blir också ett genrep för 2007 då man är en deltävling i rally SM.
06-09-18 Rudengren om EMK-kannan och Östgötarallyt
Igår den 16 september kördes EMK kannan i Eskilstuna. 27 km specialsträckor på toppen fina vägar. 70 deltagare var anmälda. Tre favoriter till totalsegern fanns, Mats Thorzelius, Johan Oskarsson och undertecknad. Vi gick ut bäst och ledde med en sekund efter SS 1. På SS 2 var noterna röriga och vi kom bort oss, det har hänt en gång tidigare på tolv år! Vi tappade 7 sekunder till Thorzelius men höll precis Oskarsson bakom oss. På SS 3 tog vi tillbaka 1 sekund igen av Thorzelius och Oskarsson satte näbben i en halmbal som inte var varnad för i noterna. På SS 4 tog åter Thorzelius 5 nya sekunder på oss och på SS 5 tog vi i så mycket vi tordes men fick ändå stryk med 2 sekunder.

Vi är nöjda ändå, Mats Thorzelius ligger på delad första plats i svenska mästerskapen så vi föll med ”flaggan i topp”. Trots att en tävling återstår i rally DM för Södermanland Västmanland är vi klara DM segrare, det är första gången sedan vi började tävla så det känns fint.

I rally SM ligger vi inför den sista deltävlingen på femte plats, det är inte troligt att vi kan förbättra vår placering och inte tappa någon plats heller varför vi har bestämt att inte ställa upp. Den sista tävlingen går i Linköping den 30 september. Nu väntar därför några events för våra sponsorer, därefter skall vi bygga om chassiet på bilen och en ny motor från Custom i Örebro skall monteras i.

Vi tackar för allt intresse ni visat för vårt tävlande, varje månad har vi mellan 200 och 500 besökare på vår hemsida, www.johanrudengren.se

Rallyhälsningar
Johan Rudengren och Christer Johansson
06-09-17 Oscarsson kritisk efter EMK-Kannan
Måste meddela att jag är mycket besviken i dag ang SS3 på EMK Kannan igår. Tävling började hyggligt för oss 2a på både SS1 och SS2. Den tredje sträckan började kanon för oss, ända till slutet, här kommer rysaren:
Vi passerar en delvis skymd kr vä+ accar ur svängen på sladd på högra delen av vägen(som blir naturligt efter en kraftig vänster). Där står en HALMBAL på typ 400-500kg står ca 50-60cm ut på högra delen av vägen och andra halvan av i vägkanten. Farten här var ca 70-80 km/h. Det kanske inte är så lätt att förstå att bilen ”hänger” länge på höger sida framtill nästa sväng. Jag förstår tanken att man ej ska gå in och förstöra vägkanten i nästa svåra höger (”Publiksväng”).

Vi hade startnummer 8, och då var balen hel, när jag sedan gick sträckan efteråt var balen både totalt söndertrasad och flyttad av massor av bilar. Jag skulle vilja jämföra detta med att parkera en bil utan triangel på högra delen av vägen. Det hade varit enkelt att får kvittera och markera de utlagda hindren i våra noter för de aktuella balarna. Det fanns även balar nere i innersvängar i diken, de skulle också varit med i noterna, men är ej lika FARLIGA.

Det tog kraftigt stopp för oss vid kollisionen och co-drivern Fredrik Jensen fick ont i nacken och bilen fick stora skador i plåt och framvagn. Jag vet allt jobb med tävlingar och har all respekt för allt jobb kring det, men kör man på vägen enl noterna ska man ej behöva slå sönder bilen och behöva bryta!

Stort grattis Team Mats Thorselius till Vinsten och Långkvists styrning!

Jag har kört notade rallyn i ca 13-14år, men vad tänkte Ban-Domarn/Sträckchefen med här? Vad tycker notskrivaren om ändringarna?

Jag ser gärna fram emot en förklaring på det och varnade hindret PÅ VÄGEN !!

Rallyhälsningar en mkt besviken
Johan Oscarsson
Mob.070-5752413 Arb 016-166063
06-09-16 Dödsolycka Golden Tulip Rally
Deltävlingen i den norra Europeiska Cupen (samma cup som i South Swedish Rally ingår i) som gick av stapeln i Holland idag fick ett tragiskt slut. Redan på den tredje sträckan råkade ett av ekipagen ut för en olycka. Co-drivern skadades allvarligt och avled. Föraren fördes med ambulans till sjukhuset där man kunde konstatera att han inte hade livshotande skador. Tävlingen avbröts omedelbart. Ingen av de båda svenska ekipagen som fanns på plats var inblandade i olyckan.
06-09-14 100:e jubileum utan en enda brytning!
Pelle Eriksson och hans co-driver Anders Bergström startar på lördag i Finalen i ABS-Rally Cup i Falun. Det blir deras 100:e tävling och det UTAN att dem har brytit en enda!!! Pelle kör en Subaru Impreza och tävlar för SMK Sala.

Lycka till i helgen! Samtidigt efterlyser jag tillsammans med det jubilerande ekipaget fler förare som startat i många tävlingar utan att bryta?!? Eller som har någon annan rolig statistik att bidra med!
www.pelleeriksson.se

06-09-11 Premiär för Ramona
Ramona Karlsson, Falköpings MK, gjorde i helgen premiär i sin nyförskaffade Mitsubishi EVO III Gr.N. Tävlingen var SMK Trollhättans Strömkarlsrallyt och bestod av 4,2 ss-mil fördelat på 8 sträckor. På grund av diverse motor- och elproblem fick inte teamet igång bilen förrän strax innan tävlingen, och därför hann knappt Ramona sitta i den nya bilen innan det var dags för start. I högerstolen hade Ramona med sig Jan Svanström från Säffle.
-De första sträckorna gick lite trevande, jag var ovan med bilen och det tog några sträckor innan jag började känna mig hemma i den. Men efter fjärde sträckan började det lossna, berättar Ramona. Och det visade sig även på tiderna. På följande sträckor satte Ramona och Jan tredje bästa tid totalt i sin Gr.N-Mitsubishi, efter Bengt Thorsell i sin Ford Focus WRC och Håkan Svensson i sin Mitsubishi EVO VI Gr.A. Inte illa av Ramona som bara har knappt sex mils erfarenhet av 4WD-åka! Tidigare har hon kört Saab 99 och Golf i Gr. Ekonomi.

Sjunde och näst sista sträckan gick på Kabelvägen och var knappt en mil lång. -Sträckan gick stabilt och säkert, vi hade ett bra flyt. 3 km innan mål kom jag för snabbt in i en skarp högersväng som jag missbedömde, och vi drev ut med bakvagnen i kanten. Där högg det i, och bilen tippade över på taket med en gång, berättar Ramona. Det var en lindrig rullning och efter lite plåtreparationer siktar Ramona och hennes team på att vara tillbaks snart igen. Incar-film finns på www.ramonamotorsport.com
06-09-11 Johan Oscarsson om Koppartunnan
Körde Kopparpannan i Lördags men det började för dåligt och vi bommade totalt ett fullfartsvägbyte totalt i 2a omgången. Känns som det kostade oss platsen och 4000kr i prispengar.

Första omgången var bilen mkt understyrd på sista delen på Asfalten (ca1km).delv.pga diffarna. Detta justerades bort hyfsat med stötdämparna. Omgång 3 funkade okej, där var ganska klara som 3e tid med 2.01.1

Efteranmäld Mats Jonsson Focus WRC fick 1a tid 1.58.7, 2a tid Bengt Abrahamsson 2.00.0 (imponerande Abris)

Vi slutade sammanlagt (2 omg.) en tondels sek!! efter Staffan Bergdahl Corolla WRC,känns lite tungt , men bara att gratulera. Efter Bilsport Super-Stage körning på fredag gäller EMK-kannan på Lördag mot en Thorselius i storform och numer kan vi ju låna Etanol av varandra!

Tack Tommy Essman för hjälpen i Lördags o David Arbrahamsson i som ställde när jag saknade Co-Driver i Kopparberg
06-09-10 Eddie segerherre i Majpokalen
När Norrköpings MK arrangerade sin deltävling i Rally ÖÖM Majpokalen blev det Eddie Hörbing, Laxå MK som gick segrande ur striden med Jon Magnusson i högerstolen.
- Det har fungerat bra idag och det var en väldigt fin tävling, sade en nöjd segerherre. Trots att jag inte har något vägminne så minns jag att Aspa- sträckan var betydligt bättreidag än sist jag åkte den fortsatte Eddie. Den svåraste konkurrenten idag blev Motalas Jimmy Joge som till Majpokalen lånade en Grupp N Mitsubishi och hängde med bra i tempot. Han tog en sträckseger ifrån Eddies WRC Focus och i mål var de relativt nöjda med att vara tvåa 21,1 sekunder efter. Rally ÖÖM-ledaren Joakim Längberg höll en tredjeplats i tävlingen länge men allt förstördes på sista sträckan då de tvingades att backa vid två till- fällen och tappade över 20 sekunder. Därmed passerade Haningeföraren Kjell Hansson med ett par sekundes marginal. Joacim behåller dock ledningen i ÖÖM:et inför finaltävlingen Marknadsnatta i oktober.

Arrangörsklubbens Roger Andersson visade sin kunnighet och vann den tvåhjulsdrivna klassen före märkeskollegan Per Arne Sääw, Linköping. Båda skulle nu åka hem och ladda inför SM-finalen och Per Arne lovade revansch på Roger. Efter dessa två VW-åkare var det en kamp mellan ett koppel av Volvoförare och här blev det Mats Lundholm som tog tredjeplatsen före Motalas Daniel Damberg och SMK Östgötas Henrik Gustavsson. Fordåkande Joacim Rydin blev sexa efter att i början av Majpokalen haft bromsproblem.

I N2 klassen segrade Fredrik Menck, SMK Motalamed bred marginal. Han tog tävlingen som ett test inför SM-finalen och testade lite däck inför denna tävling. Hans B-förarkollegor från Norrköping i klassen Johan Kindahl och Johan Anderson åkte mycket fort med sina Peugeot 306:or. Kindahl vann med tiotalet sekunder före Andersson men båda två tvålade dit sina kollegor i B Grp H. Där blev det delad seger mellan Valdemarsviks Johan Svensson och Andreas Jonsson, Hallsbergs MK.
06-09-10 Kent Persson tog en ny delseger i SuzukiCupen
Kent Persson, Säffle MC med Co-driver Lars-Inge Björlin, Säffle MC tog i helgen ytterligare en delseger i Svenska Suzuki Cupen. Tävlingen Majpokalen kördes i trakterna av Norrköping och var hemmatävling för cupledaren Linus Axman. Säffle teamet låg hela tävlingen i en sekundfight om ledningen med Calle Trainor, Katrineholms MK. Inför den sista sträckan på 9 kilometer skilde det bara 5 sekunder mellan teamen. De bitvis luriga och svåra vägarna skördade många offer, däribland Calle som gick av vägen och slog i en sten.
- För oss gick sista sträckan hur fint som helst, snabbt och säkert utan misstag. Vi hade lite problem med körningen och noter på de inledande sträckorna men vi hade riktigt fint tempo mot slutet. För oss kunde inte tävlingen slutat bättre, vi tog en seger och flera av våra konkurrenter hade problem, berättar Kent.

Efter att både cupledaren Linus Axman och cuptvåan Viktor Windahl brutit på den andra specialsträckan blev cuptabellen mycket spännande. Nu skiljer det bara 4 poäng mellan pallplatserna när två deltävlingar kvarstår.

Kent och Lars-Inge var även snabbast i klassen A-förare Grupp N <1600cc.

Nästa deltävling är Rejmeknixen som körs i Askersund om två veckor.
Resultatlistahttp://www.motorsportivarmland.nu/Resultat/2006/060909Majpokalen.pdf
Teamets hemsida http://kpmotorsport.net
06-09-07 Glöm inte Lokaracet 16/9
Lokaracet är den tredje och avgörande deltävlingen i Brattlöfscup. Sista anmälningsdagen är 11 september. Mer info hittar du på www.hellefors.se/forening/motor/index.htm. där uppdaterad inbjudan finns. Inbjudan finns även här på MiV>>
06-09-06 Längberg jagad man i Majpokalen
När den fjärde deltävlingen i Rally ÖÖM körs i trakterna kring Norrköping kommer ledaren i mästerskapet Joakim Längberg, Linköpings MS vara en jagad man. Tyvärr missade han poäng i förra deltävlingen men har vunnit de två första och satsar nu på full pott i Majpokalen. Han kommer att få det hett om öronen för Laxås Eddie Hörbing tillsammans med Jon Magnusson i högerstolen vill säkert inte vara tvåa utan helst vara den som åkt snabbast i tävlingen. Vinnaren av förra deltävlingen Mikael Brodd, Västra Östergötlands MK vill säkert vara med liksom Jimmy Joge, SMK Motala i sin träningsbil och hemma- hoppet Niklas Möller. Han har byggt om sin Ford Escort så att den går på etanol.

Bland de trimmade 2 hjulsdrivna ekipagen kommer det säkert att bli en kamp mellan Golfåkande hemmasonen Roger Andersson och Linköpings Per Arne Sääw. De får säkert se upp för ett koppel av Volvoåkare och för att nämna några återfinner vi Mats Lundholm, Tjust, Daniel Damberg, Motala, Magnus Johansson, SMK Östgöta samt Maths Johnson, Ydre Mk. Vi får inte heller glömma bort arrangörsklubbens Joacim Rydin i sin potenta Ford' Escort Kitcar.

I den omtrimmade klassen blir det en kamp om segern mellan två Renaultförare vid namn Fredrik Menck, Motala och Anton Bernats, Strängnäs samt Peugeotåkande Daniel Lundh, Linköping.

De tävlande kommer att mötas av en bana som mäter totalt drygt 13 mil varav ca 34 km utgör specialsträckor. Start och mål är förlagt till Mässhallen i Norrköping där också en central serviceplats kommer att finnas.

06-09-05 Inför Majpokalen 9 september
Norrköpings Motorklubb arrangerar lördagen den 9 september "Majpokalen" en deltävling i rally, ingående i Öppna Östgötamästerskapet 2006.

Över hundra förare fanns med i anmälningslistan när anmälan stängde på måndagen kl.12.00 och samtliga förare kommer att få starta. Start och målplatsen är i anslutning till Mässhallen på Himmelstalund i Norrköping, där även serviceplatsen är belägen utanför Mässhallen, förarna kommer in för service två gånger under tävlingen.

Tävlingen skulle ha arrangerats i början på maj månad men vid det tillfället medgav inte vädret att tävlingen kunde genomföras. Bansträckningen är förlagd runt Norrköping med första sträckan på Himmelstalund och ingen sträcka längre bort en c:a 20 km. Den totala bansträckningen är c:a 14 mil med 37 km körning på specialsträcka.

Första start är redan kl.11.00 och första bil väntas i mål starx efter kl.15.00 vid Mässhallen i Norrköping. Startfältet innehåller förare som Jimmy Joge SMK Motala, Eddie Hörbing Laxå MK, Joakim Längberg Linköpings MS m .fl i den fyrhjulsdrivna klassen, en klass som kör i början på startfältet.

I klass A-förare grp H deltar förare som Roger Andersson Norrköpings MK, Per-Arne Sääw Vä.Östergötlands MK, Daniel Damberg SMK Motala, Joakim Rydin Norrköpings MK,Kjell Fransson Vimmerby MS med flera fortåkare, alla kommer säkert till start för att om möjligt vinna sin klass men det vet vi först på lördag eftermiddag, efter målgång medger tävlingsledare Bo Bergstrand. Kanske är det några utav förarna som tar tillfället iakt att prova på östgötska vägar inför Rally-SM finalen som arrangeras i Östergötland den 29-30 september med start i Linköping.

Norrköpings Motorklubb Tävlingsledningen
06-09-01 Erbjudande till svenskarna under Rally Hedemarken
Rally Hedemarken 2006 önskar alla svenska tävlande välkomna till årets sista deltävling i NM. De erbjuder svenskarna halv startavgift och fri genomkörning till de svenskar som anmäler sig och betalar senast sista anmälningsdag, 12 sept. Inbjudan hittar du bland Inbjudningarna.
Mer info på www.rally-hedemarken.no

06-08-26 Rapport från Fordflexifuel i AM-Tryck Snapphanerally
Joakim Nyman med Emil Axelsson i kartläsarstolen blev dagens segrare när deltävling nr 5
avgjordes i Hässleholm. Tävlingen som också ingick svenska mästerskapet i rally blev den
hittills mest rafflande fight som cupen haft hittills. Att Jämtlänningen Nyman skulle bli tuff
det var klart före start. Han hade för första gången Emil Axelsson i högerstolen och det visade
sig ge effekt. Emil lärde ut lite av knepen som han lärt sig under året som JVM tävlande och
dom kunskaperna förvaltade Joakim på bästa sätt..

Tvåa i tävlingen blev utropstecknet Victor Henriksson lotsad av ”farbror” Patrick Henriksson.
Han var efter fredagens körning enbart några sekunder efter segraren och många undrade hur
han som ung junior skulle klara trycket bakifrån. Victor visade inte det minsta nervositet utan
fortsatte att prestera kanontider och lyckades dessutom vinna två sträckor under lördagen.
Trea ”äntligen” blev Andreas Sjölander med Christer Nygren som codriver. Andreas har under
året tvingats bryta flera tävlingar och han ville nu inget hellre än att komma i mål med en
hygglig placering. Han öppnade på ett snabbt men säkert sätt och körde mycket klokt och
rutinerat genom hela tävlingen och visade dessutom att han har mer kapacitet på SS3 där han
var snabbast.

Mycket bra körde även Mats Adielsson med kartläsaren Bosse Holmstrand. Inför avslutande sträckan
utanför Hässleholm låg dom på fjärde plats endast fem sekunder efter Sjölander. Nu slutade tävlingen
på ett tråkigt sätt. Paret blev kvar inne på sträckan efter en ordentlig rullning. Detta medförde på grund
av säkerhetsskäl att sträckan blev struken och resultatet efter åtta genomförda sträckor blev
slutresultat.

Top fem blev enligt följande
1. Joakim Nyman/Emil Axelsson 49:59,6
2. Viktor Henrikson/Patrick Henriksson 50:33,4
3. Andreas Sjölander/Christer Nygren 50:44,5
4. Anders Gullstrand/Stina Cebers 51:03,5
5. Peter Lundell/Roger Nilsson 51:43,8

Komplett lista pdf

Cupen leds fortfarande av Patrik Johansson 97 poäng före Joakim Nyman 94 poäng och Viktor
Henriksson på tredje plats med 83 poäng.

Nu blir det till att ladda om inför nästa deltävling som går i Norrköping den 29-30 september
Vänliga motorhälsningar från Skåne
Kalle Bäckwall
06-08-23 Patrik eller Patrik?
Nu är det dags att klara ut vilken Patrik som är hetaste aspirant till titeln Top Driver. Många hade hoppats att denna duell skulle avgöras vid förra deltävlingen på Gotland men då tvingades Fredriksson från Fagersta att lämna WO. Detta gav Johansson från Växjö ett litet övertag.

Nu är bägge anmälda plus ytterligare femton FORD ekipage och det skall bli oerhört spännande att få träffa dom inför rallyt. Helgens tävling AM-Tryck Snapphanerally med start och mål i Hässleholm startar på fredag eftermiddag den 25 augusti klockan 17:00 och målgång är beräknad till 15:00 på lördag eftermiddag. Tävlingen är cupens femte deltävling.

Top tre i cupen inför helgens deltävling är följande:
1. Patrik Johansson/Jörgen Lindahl 87 poäng
2. Patrik Fredriksson/Robert Korpelainen 78 poäng
3. Jan Bergetorp/Mats Mattiasson 67 poäng
www.topdriver.se
06-08-21 Ica-Varvloppet ställer in!
Vara MK ställer in sin rallytävling Ica-Varvloppet som skulle gått av stapeln den 2/9-06 i Vara.
Detta sker med anledning av bland annat problem med att få fram personal till tävlingen.
Vi beklagar detta men önskar er välkomna nästa år.
Vänliga hälsningar Organisationskommittén
Nytt datum för Gröna Svenska Rallyt
Gröna Svenska Rallyt är det första rally i Sverige som endast är öppet för etanoldrivna rallybilar. Tävlingen har start och mål vid Färjestads Travbana i Karlstad där även besiktning av tävlingsbilarna kommer att ske. På travbanan körs en superspecialsträcka flera gånger och ett antal sträckor avverkas sedan under några timmar i Karlstad med omgivningar.
Nytt datum för tävlingen är lördagen den 28 oktober 2006 och första start för den kompakta tävlingen är klockan 10.00 med målgång på travbanan klockan 13.30.
I rallyt deltar endast bilar som drivs med etanol E85. En generell dispens från Svenska Bilsportförbundet möjliggör utbytet av bensin mot etanol E85 som bränsle i nationella tävlingar och Svenska Rallyt drar genom Gröna Svenska Rallyt sitt strå till stacken för att visa att bilsporten tar sitt miljöansvar.

Karlstad den 16 augusti 2006
06-08-16 Supercupens deltävling Sommarvalsen förlänger anmälningstiden
SMK Uppsala har beslutat att förlänga anmälningstiden för Sommarvalsen som ingår i Supercupen. Ny anmälningstid är: 20/8 2006.

06-08-10 Brukssvängen inställd
MSK Hammaren tvingas tyvärr ställa in Brukssvängen den 13 augusti pga för få anmälda.

06-08-07 En ändring i rallykalendern för Energicupen!
I Energicupen är det inte är mycket ordning i år vad det gäller tävlingar. Svårt att få ihop kalendern! Kinds meddelar att det tidigare utnämnda datumet, 17/9, inte är aktuellt längre så styrk den tävlingen helt eller skriv att nytt datum är slutet? av oktober.

Återkommer med mer info när vi vet!
06-08-02 Calle Ward siktar på Killingen
Efter rådande omständigheter efter vår krasch i Tjeckien, (kanske inte alla ens har hört om) så har kontakten med Pressen varit dålig.
Jag och Co-driver Per mår efter omständigheterna bra.

Lite kort om tävlingen och krashen:
Vi vann de tre första sträckorna (den tredje med 42 sekunder till tvåan!). På SS4 gick det sämre och olyckan var framme. Det gick inte för fort, utan det var snarare en koncentrationsmiss från min sida. Bilen for utför en ravin och voltade cirka 50 m ner.

Bilen är total havererad och en ny identisk bil har inhandlats för att tävla med i resterande 3 SM deltävlingar. Den nya bilen har plockats isär och blivit total renoverad och diverse ombyggnationer har skett för att passa teamets önskemål.

Dom 2 veckorna i mellan EM deltävlingen i Tjeckien och SM rallyt i Kil har varit tuffa och lider nu mot sitt slut och tävlingen till helgen närmar sig med stormsteg och självklart siktar vi på en topplacering på lördagens tävling. Med ny bil och mycket jädrar anamma ska vi göra det bästa av situationen.

Just nu har vi 2st heltids mekaniker dagtid som jobbar med bilen och allt i mellan 2st till 6st på kvällstid.

Just nu är siktet inställt 110% På SM deltävlingen i Kil till helgen och vi är rejält revansch sugna.

www.calleward.com
06-07-31 Läkarundersökning visade goda resultat för Lindh
Fredrik Lindh var idag på läkarundersökning fem veckor efter avåkningen på Gotland. Under dessa veckor har han inte fått stödja på benet pågrund av att benet ska läka ihop ordentligt. Läkaren meddelade att benet såg mycket bra ut och att Fredrik nu får börja stöda benet igen i den mån det går och inte gör ont. Därmed håller tidschemat för en planerad comeback som teamet har tänkt. - Det var skönt att få ett positivt besked och att benet ser bra ut säger Fredrik efter läkarundersökningen. Nu ska jag rehabträna och bara koncentrera mig på att bli så bra som möjligt igen. Nu känns det lite lustigt för musklerna i benet är inte som dom ska så det kommer bli hårt att komma tillbaka. Men huvudsaken är att allt går enligt planerna och nu är det upp till mig, säger Fredrik.

Nu väntar lite regn enligt smhi så teamet planerar nu att börja jobba med bilen på allvar. Den nya karossen står klar så det ska jobbas nu.

För mer info; se www.fredriklindh.com

06-07-28 Flens MS tvingas ställa in 26 aug
Flens MS rallytävling den 26 Aug, ingående i Sö/Vä Rally-DM, måste tyvärr ställas in pga. trassel med markägare som ångrat sig. Något nytt datum går ej heller att hitta, ej heller alternativa vägar inom rimlig tid.
Tävlingsledningen, Flens MS.
06-07-24 Ludvika MS ställer in LudvikaRushen 20/8 -06!
Efter ett mkt sent beslut från en markägare, om att inte ge tillträde till en del av tilltänkt
vägnät för tävling, har Ludvika MS tvingats ställa in sin och ABS Rallycups deltävling
LudvikaRushen.


Tävlingen skulle ha körts den 20 Augusti.

Nästa deltävling i cupen meddelas inom kort på cupens hemsida: http://enlox.mine.nu/rallycup/


Återstående arrangörer i cupen är Hedemora, Falun, Borlänge och finaltävlingen.
Anmälningslista
06-07-23 Ramona "lånade" Björn Nilsson i Kullingstrofén
torsdags ringde Osborn Eklundh och frågade om jag var sugen på att åka Kullingstrofén och svaret var självklart: JA! Osborn var tvungen att lämna återbud så jag fick hoppa in istället för honom. Trots att tiden var knapp hade jag turen att få tag i en mycket bra och rutinerad kartläsare, Björn Nilsson från Karlstad, som är ord. co-driver åt Oscar Svedlund. Första sträckan tog vi som test eftersom vi hade ändrat höjd och hjulinställningar på bilen en hel del sedan förra tävlingen. Vi var inte helt nöjda, bilen understyrde mycket och var svår att få in i kurvorna. Så efter mål bar det iväg till servicen för ytterligare justeringar.

Efter servicen gick bilen mycket bättre. SS2 som var på drygt 12 km kändes bra, jag vågade lita på bilen mer och kunde köra med mer attack - något som nästan är nödvändigt med Audin för att den skall komma till sin rätt. Sträcktiden låg i ungefär mitten av fältet i A-förare 4WD, något vi var nöjda med då vi mötte mycket snabba ekipage med förare som Mats Jonsson, Dick Wicksell, Bengt Abrahamsson, Andreas Magnusson m.fl.

Sträcka tre var ganska kort, 5,6 km. Den gick okej utan några större missar, men jag kände att jag inte fick så bra flyt i körningen. Sträckan kändes orytmisk och vi var "halvnöjda" när vi kom i mål. Men det var bara att ta nya tag till tävlingens sista och längsta sträcka, som gick på Remmene skjutfält och var 23 km lång.

Efter ytterligare lite finjustering av hjulvinklar bak för att få bukt med understyrningen, bar det iväg till sista sträckan. Bilen gick nu ännu bättre på vägen och den var som en dröm att köra jämfört med första sträckan. Vi fick upp ett bra tempo och det flöt på bra, förutom en smärre växelmiss vid ungefär halva sträckan. När sträckan började närma sig mot sitt slut kändes det att vi hade en bra tid på gång. Ungefär 3 km innan mål sa jag och Björn i kör till varandra "vad gött det här går!" Sekunder efter vårat lilla glädjerop började ironiskt nog motorn gå på 4 cylindrar… Strax efter det tändes oljelampan, varav det bara var att slå av motorn blixtsnabbt och parkera. Kändes riktigt surt att behöva bryta när det gick som bäst… Vi blev klockade på halva sträckan och om vi hade hållit samma tempo ända till slutmål, hade vi blivit total-8 i tävlingen.

Nu arbetar vi stenhårt för att komma till start till SM-deltävlingen i Kil om två veckor. Stort tack till Björn Nilsson för ett snabbt inhopp och bra samarbete!
www.ramonamotorsport.com

06-07-23 Förlängd anmälningstid Rally Killingen
Utländska ekipage samt tävlande i Grupp E och Volvo Original har förlängd anmälningstid fram till fredag 28 juli klockan 18:00.

06-07-19 Tåsjöbacken -06 ställer in
Med domarens medgivande har vi tyvärr tvingats att ställa in Tåsjöbacken, pga. för få anmälda trots förlängd anmälningstid.
06-07-16 Ward inledde stark i Rally Bohemia - får lämna sjukhuset idag
Calle Ward och hans co-driver Per Wiksten
inledde sin asfaltsbut i Rally Bohemia med bravur, de tre första sträckorna vinner de och Calle stortrivdes och säger att det här med asfalt är hans grej. På tredje sträckan fick de problem med växellådan, tvåans växel gick inte i som det skulle. På SS4 kom de till en kurva som nöp och när Calle la i tvåan, var olyckan ett faktum. De rullade nerför en ravin och efter 50 meter tog det stopp mot ett träd. Vilket var tur i oturen, för ravinen fortsatte ca 100 meter till.

Per klarade sig utan skador, men eftersom Calle fick ont i både rygg och huvud, fick han åka ambulanshelikopter till sjukhuset. Där konstaterar man en lindrig hjärnskakning och lättare kompression på ryggen. Han har legat kvar över natten för observation, men lämnar sjukhuset idag.

Patrik Flodin och Maria inledde rallyt med ett växellådsras i starten på första sträckan och låg inför gårdagen på en 26:e plats i klassen. Patrik ägnade gårdagen åt att hitta rätt bromspunkter och de rätta linjerna och fick till mycket fina sträcktider, där han avslutade med en vinst på SS10. De låg inför dagens fyra sträckor på en niondeplats.

Mer info hittar du på www.calleward.com och www.patrikflodin.com
06-07-14 Svart inledning för Flodin - toppen för Ward
Både Patrik Flodin och Calle Ward gör sin asfaltsdebut i helgen i Rally Bohemia. Rallyt inleddes ikväll med en superspecial och där hittar vi Calle Ward och Per Wiksten som snabbaste ekipage i Lilla GrN. En ljus inledning för det värmländska ekipaget med andra ord.

Mindre ljust blev det dock för Patrik och Maria. Igår var de delat snabbaste bil på shakedown. De hade exakt samma tid som den regerande tjeckiska mästaren och allt såg bra ut inför starten idag. Men direkt i starten small en axel till växellådan av, så bilen förlorade drivning både framåt och bakåt. En ynka meter in på superspecialen var allt Patrik och hans co-driver Maria Andersson hann. De tvingades därmed bryta rallyt, men startar givetvis om imrogon igen. De nya superrallyreglerna möjliggör omstart, men ger en strafftid på 5 minuter gentemot snabbaste bil.

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com och www.calleward.com
06-07-11 Inget Ekesbergsrace 2006
Tyvärr har vi en tråkig nyhet att komma med. Vi kommer inte att köra den så populära rallytävlingen Ekesbergsracet i Ekshärad som var planerat den 22/7- 2006.

Orsakerna är många, dels har delar av tävlingsledningen stora arbetsbördor på det privata planet. Samt så har vi ingen arrangör på den så populära festen på kvällen och serveringen på tävlingsdagen. Allt detta har skötts och arrangerats av den lokala hockeyklubben. De har meddelat detta tidigt till oss, men sökt efter andra föreningar som skulle kunna ta över, men har inte hitta några som är villiga att sköta det hela. Så det är bara att inse sin begränsning…

Nu ligger siktet och målsättningen hos alla inblandade redan på 2007 års tävling.

Väl mött då i Ekesberget !!!

Ha nu en underbar sommar alla motosportvänner…

2.000 såg PG vinna Rally sprint-succen i Sorø, Danmark
PG Andersson fick låna en av de Suzukibilar som går i Suzukicupen i Danmark och var dragplåster under Rally sprinten i Sorø i Danmark. Man körde fyra vändor på en ca 5 km lång banan och efter halvtid ledde PG med 3 tiondelar, när tvåan bröt på den näst sista sträckan. PG tog det på sista varvet lite lugnare och showade lite för publiken, men det visade sig att den nya tvåan tog i av kung och fosterland, vilket nästan kostade PG segern. Men, med två tiondelars marginal kammade svensken hem segern i Danmark.

Nedan hittar du den danska pressrealeasen.

Bilder hittar du på www.pgandersson.se

Dansk pressrealese:
Rally sprint-succes i Sorø
Ca. 2000 tilskuere oplevede rallykørernes spændende sekundduel på den provisoriske rally-sprint bane nord for Sorø. Fodboldklubben Freja stod for salg af øl og pølser, og tre gange måtte Freja-folkene ind til Sorø og hente ny forsyning. Imens sørgede rallykørerne for en intens spændende kamp på den 5 km. lange sprintbane. Efter lidt indledne spænding viste den svenske mester, Per-Gunnar Andersson formidabel kørekunst. Men han fik intet foræret. Flere kørere, bl.a. de lokale Jens-Ole Kristiansen pressede konstant svenskeren, som alligevel løb med sejren til sidst.

At de svenske rallykørere er gode på grus, det ved man. Og det var det en storslået oplevelse for de mange tilskuere ved Suzuki Rally Sprintet i Sorø at se den 26 årige svenske VM-mester, Per-Gunnar Andersson drifte sin lille Suzuki Swift rundt på sprintbanen. Netop det 200 meter lange grusstykket, som motorklubben havde ofret ca.10 tkr. på, var med til at gøre banen spændende og underholdende for publikum og de 50 deltagere. -Det er en kanon bane, og vi har aldrig haft det så sjovt, sagde deltagerne. Per-Gunnar Andersson vandt sprintet generelt, men inden han glad kunne køre æresrunde og betræde sejrsskamlens øverste trin, måtte han gennem et mindre mareridt. Netop som han skulle køre ud til dagens træning satte en brændstofdefekt en stopper for hans gule Suzuki med startnummer 1. Mekanikerne kastede sig over og under bilen, og få minutter før første start, snurrede motoren igen lystigt. Uden træning og i en fremmed bil kørte den svenske mester ud til første heat.
-Det går nok, jeg skal nok finde rundt på banen, sagde en optimistisk Per-Gunnar. Og det gjorde han. Men Martin Johansen i sin Opel Corsa S.1600 kørte en kanontid og vandt det første heat med næste fem sekunder til Per-Gunnar på andenpladsen. Herefter kom overraskende den lokale Peugeot-forhandler, Jens-Ole Kristiansen i en Peugeot 306 kit-car. -Jeg havde satset på at blive mellem de fem første, sagde Jens-Ole. -Nu har jeg farten, og skal bare være forsigtig. I andet heat røg en servoslange til styretøjet på Martin Johansens Opel Corsa, og han måtte udgå. -Det var ærgerligt, for det er en sjov bane og den passede lige til mig, sagde en ærgerlig Martin Johansen. Hermed rykkede Per-Gunnar Andersson op på førstepladsen, stadig med Jens-Ole Kristiansen lige efter sig. Ja, faktisk kørte Jens-Ole halvandet sekund hurtigere en svenskeren, så sammenlagt var Jens-Ole nu kun 1/10 sekund efter.

Tredje heat var heatet hvor Per-Gunnar og Jens-Ole kørte lige stærkt. På tredjepladsen kom Jørgen Vej i sin flotte Opel Astra kit-car. Sammenlagt var Opel-køreren næsten et sekund efter Jens-Ole Kristiansen, og der var igen fire sekunder ned til den meget potente Subaru Impreza med Christian Jensen p å fjerdepladsen. Fjerde heat skulle blive katastrofalt for den lokale Jens-Ole Kristiansen. Per-Gunnar Andersson var en smule langsommere på den 5 km. lange strækning, og Jens-Ole satsede. -Jeg kan slå Per-Gunnar, og jeg kan ikke lade være med at prøve, sagde Jens-Ole, der med sine 55 år ikke har glemt sit vinderinstinkt. Under en kraftig nedbremsning til et sving røg forhjulet simpelt hen af Peugeot'en og fortsatte lige ud. -Ok, så vandt Suzuki-køreren, og det var godt for arrangementet, men det var ærgerligt for mig, sagde Jens-Ole Kristiansen efter uheldet. Med en kanontid redde Jørgen Vej andenpladsen med Christian Jensen på tredjepladsen. Ikke alle kom igennem løbet uden skader. Således måtte Suzuki-køreren, Niki Bjerg Larsen udgå af tredje heat efter en afkørsel. -Jeg kom for langt ud i et sving, ramte noget grus og kunne ikke holde vognen, sagde Niki Bjerg
06-07-05 Sandell snabbaste Gr N bil i Rally Xplosion!
I helgen körde Patrik Rally Xplosion i Västerås. Tävlingen kördes på Västerås motorstadion och Patrik var på plats för att träna inför Finnkampen. Under lördagens kval slutade Patrik på en fjärdeplats.
- Det kändes riktigt bra att köra. Känns som om jag fått bra känsla i bilen, säger en nöjd Patrik efter första dagen.

Till söndagens race bytte teamet till asfaltsdäck pga. att det var relativt mycket asfalt på banan och hårdpackat grus. Bilen gjordes också om så den blev så hård som möjligt. Första heatet vann Patrik över Jan-Olov Marklund. Men i det andra heatet blev tyvärr Patrik utslagen utav favoriten och totalsegraren Dick Larsson.

Teamets resultat blev ändå snabbaste Grupp N ekipage.
-Jag är mycket nöjd med helgen. Dick var inte mycket att göra åt. Han kör otroligt bra och har mycket rutin på sådana här typer utav tävlingar, avslutar Patrik.

www.patriksandell.com

06-07-05 Kvällsrallyt i Eskilstuna 30 juni
Omg 1 flöt på hyfsat vi var snabbast här före Pelle Eriksson Subaru (2sek)
Omg 2 Bra flyt tills bensinpumpen stannade efter ett "flyg"(oljud i pumpen hördes efter)
Slog om till pump 2 förlust ca 12sek ? Aj aj
Omg 3 "ställde På"främr hämm.nu bilen styrde in bättre. Superflyt här till halva sträckan BILEN BÖRJADE GÅ SOM EN. ORM =DRIVAXEL TRASIG FRAM(vä). Kvällen var förstörd , vi lutade 3a totalt Pelle segrade grattis. Mattias Tyrbjörn i hö stolen gav mig klart godkänt o vi hade kul

Vi avstår Västerås Explosion nu eftersom bilen står o skäms i garaget & drar o åker Sea Doo RXPi Mälaren utan drivaxlar he he
Gla Sommar/ J.O
06-07-05 Martin Lundquist om helgens tävling Rally Xplosion i Västerås
Martin Lundquist förvaltade förtroendet att få tävla Finnkats testbil på bästa sätt. Redan under lördagens kval visade det sig då att det skulle stå mellan Dick Larsson och Martin Lundquist. När söndagens utslagsstege var framme vid finalen så visade det sig att det var Martin mot Dick...

Martin gjorde en bra start och båda bilarna la upp ett grymt tempo på Malmabanan Efter första varvet gjorde Martin en liten miss, ovan vid dogring växellådan så missade han en nedväxling som innebar att spåret efter den optimala linjen tappades. Besluten att ta ikapp det så genade han en smula för mycket i en kurva och körde punktering på högerframhjul. Martin ville inte riskera bilens drivlina och valde direkt att parkera på innerplan.
- Jag kände direkt att det blev punka, jag var rädd att köra sönder bilen om jag skulle fortsätta och jag hade redan tappat segerchansen så det var dumt att chansa i det läget. Säger en mycket besviken Martin Lundquist
- Jag är mer än nöjd med helgen ändå, visserligen så tycker jag inte om att vara tvåa men Dick har ett otroligt tempo och hans attack i körningen är beundransvärd och han är en värdig vinnare. Avslutar Martin.

Finnkat nöjda med Martins körning och testet av bilen
- Vi la upp en strategi för våra tester och gjorde en setup på bilen som skulle passa banan bra. Martin fick själv vara med och färdigställa bilen och lära sig en hel del om hjulinställningar och fjädring. Att han skulle åka bra förstod vi men att han skulle hantera bilen på det viset och ta sig till final var en fröjd att se och även en kvittens på att vår Evo 6a är av högsta klass.
- Evo 6an har nu fyllt sitt syfte för oss och efter att den sålts ska vi bygga en Evo 9a för fortsatt utvecklingsarbete av våra avgassystem. Martin har ju bestämt sig för att satsa på rally nästa år så det finns säkert risk att han finns med på startlinjen nånstans då. Avslutar PA Wiklund
06-07-04 Gert om Midnattssolsrallyt: - Det var länge sedan vi hade så trevligt!
- Det var länge sedan vi hade så skoj. Visst var det slitsamt och jobbigt. Men vilket enastående intresse. Det stod till och med folk som hejade och viftade utmed transportsträckorna! Rallyveteranen Gert Blomquist och codrivern Lena Lindberg fanns med i startfältet när klassiska Midnattssolsrallyt återuppstod sista veckan i juni. Tävlingen startade i skånska Hörby i början av veckan och avslutades i Östersund under lördagen. Paret slutade femma i klassen och åttonde totalt med sin udda 70-talsbil, en 150-hästars Peugeot 504, som ursprungligen byggdes för afrikanska Safarirallyt.
- Men den fungerade hyfsat bra på svenska grusvägar också. I alla fall mot slutet, sedan vår chefsmekaniker Bosse Bildoktorn Andersson och övriga i teamet bl a fått ordning på bromsarna, skrattar Gert. Som medger att så mycket som man skruvar och mekat den här veckan har man aldrig gjort tidigare.
- Det engelska företag vi hyrt bilen av kommer att få tillbaka en bil som är i bättre skick efter tävlingen än den var, då man kom hit med den på midsommaraftonen...
- Bosse har använt mer än kopparpasta de här dagarna...

Den anrika svenska tävlingen - som nu återuppstod efter 42 år - vanns totalt av upplänningen Tony Jansson i en Lotus-Cortina Grupp H. Gerts internationella klass vanns av Björn Waldegård i en Porsche Carrera. Gert öppnade tävlingen försiktigt men var mer än nöjd med sträcktiderna mot slutet av tävlingen, som totalt bjöd på 18 specialsträckor.
- Det var 25 år sedan jag senast körde en bakhjulsdriven tävlingsbil och 17 år sedan jag körde en tävling utan noter. Så att bli åtta totalt och femma i
klassen är klart godkänt. Och jag kan mycket väl tänka mig en fortsättning...
- Både för egen del - och för Sveriges!
- Intresset är jättestort ute i Europa för den här tävlingsformen. Ocn något mer exotiskt än en vecka på svenska grusvägar upp till Midnattssolens rike
är svårt att tänka sig, kommenterar Gert. Som vill ge 72-årige initiativtagaren och entusiasten Jårs Damberg en stor eloge för att tävlingen blev till och kunde genomföras.
- Det hände massor av kul och otroliga händelser under de här dagarna, men det får vi väl skriva en bok om.
- Att vi över huvud taget kom till slutmålet i Östersund och inte blev kvar på Mittsverige-banan är en av dem. Kopplingen rasade efter två varv - bara en liten remsa av lamellen återstod. Att bilen över huvud taget rörde sig framåt var en gåta. Men man ska ha tur också...

Resultat, Midnattssolsrallyt 2006.
Klass internationella historiska rallybilar: 1) Björn Waldegård, MK Rimo, Porsche Carrera, 1.23.54, 2) Erik Uppsäll, Skepptuna MK, Saab 96, 1.25.27, 3) Markku Taipale, Tapiolan Ua, Ford Escort, 1.25,28, 4) Benny Persson, Ljusdals MK, Opel Ascona, 1.27.25, 5) Gert Blomquist, Vetlanda RRC, Peugeot 504, 1.28,49, 6) Ole Ström, Sibbo AK, Mercedes 280 E, 1.29.01

Rallysprintet i Sorø måtte opgraderes - PG Andersson startar
Når der kommer VM-stjerner, må man have høj status. Grundet deltagelse af den svenske VM-stjerne, Per-Gunnar Andersson og hans internationale status, har arrangørerne af Suzuki Rally Sprintet i Sorø måtte opgradere arrangementet til international status. -Sådan er reglerne, fortæller løbssekretær Tina Frede, som er blevet kontaktet af Dansk Automobil Sports Union. -Vi har fået tildelt denne opgradering fordi vi har lavet et godt og seriøst projekt, som allerede her i opstartfasen er blev rost. Og det er vi selvfølgelig stolte af selv om opgraderingen koster en del penge i afgift, siger Tina Frede.
Da Per-Gunnar Andersson har VM-status skal han også starte som nr. 1 i rallysprintet. Så har arrangørerne givet Jørgen Pilgaard og Nikki Bjerg Larsen fra DASU Rally Challenge henholdsvis nr. 2 og 3, og dermed kommer de tre gule Suzuki Swift biler til køre på sprintbanen samtidig, og publikum få let ved at sammenligne deres fælles kamp for en god placering.

DASU Rally Challenge
DASU Rally Challenge er et treårigt talentudviklings-projekt med det formål at sikre Danmark mindst en fabrikskører i Junior VM-serien i rally, senest i 2008. Det materielle omdrejningspunkt er to knaldgule Suzuki Swift rallybiler, som er stillet til rådighed af Suzuki Bilimport Danmark. Som "coacher" i 2006 har man valgt den erfarne rallykører, Jørgen Pilgaard, Ryomgaard og hans opgave er at indgå i et to-bilsteam med ham selv som førstekører. Efter en grundig udvælgelses-proces er Nikki Bjerg Larsen fra Dianalund udvalgt som en af de unge talenter, man vil satse på. Det 22-årige stortalent fra Dianalund har vist så gode evner bag et rat, at han meget vel kan blive den første danske kører i VM-serien i rally.
Efter planen skal projektets to knaldgule Suzuki Swift'er køre så mange løb som muligt, og derfor stiller både træner, Jørgen Pilgaard og elev, Nikki Bjerg Larsen op i Suzuki Rally Sprint 2006 i Sorø på lørdag, hvor de bl.a. vil blive fulgt af TV2.

Tidsplan d. 1. juli: 10.30: Træning på banen. 12.00: Suzuki Rally Sprint. 17.30: Generel vindere kåres. 19.00: Præmieoverrækkelse.

06-06-26 Martin Lundquist kommer laddad till helgens rallyxplosion i Västerås
Inför helgens rallyxplosion i Västerås har Finnkats Evo 6:a uppdaterats och har bla försetts med ett nytt motorstyrsystem från Tyska EMD och fjädringen har fått ny sättning från Nederländska Reiger.

Bilen är en rullande testbänk för Finnkat
Inför helgen har Evo 6:an även försetts med ett prototyp-avgassystem där testerna går ut på att få en effektivare wastegatestyrning genom att ha ett dubbelt framrör där man jobbar med differenstryck för att evakuera på ett effektivare vis.
- Vi ser det här som en bra möjlighet att prova våra innovationer under tävlingsförhållanden. Att samtidigt låta Martin köra vår bil är vårat sätt att göra vad vi kan för lyfta fram unga lovande förare.Det hoppas jag att även fler tar efter, det är dom unga kanonerna som måste fram i ljuset.
PA Wiklund

06-06-26 Fredrik Lindhs egna ord efter kraschen
Vi kom till Gotland på torsdagen för att kunna testa under fredagen. Allt kändes väldigt bra med bilens inställningar o jag sa hur jag ville ha mina noter till Erik Gustavsson som skulle vara min kartläsare under rallyt. Vi åkte fem repor på testvägen o vi kände att allt flöt på bra.
Vi gjorde sedan en översyn på bilen och besiktade utan problem på fredagskvällen.

Det var en lugn lördagsmorgon med mycket vatten drickande. Det var varmt på Gotland denna helg o för att kunna behålla en hög koncentration genom rallyt drack jag säkert två liter vatten innan start. KL 11.36 startade vi rallyt med transport ut till ss1.
Första sträckan gick ganska bra, det var nytt med Pirellidäcken som visade sig bromsa väldigt bra så innan jag vande mig vid dom så vart det lite tidiga broms punkter i vägbytena. Vid något tillfälle hoppade även tvåans växel ur på ett lite sämre väg parti men bortsett från det o nästan ett "gubbstop" i starten så gick sträckan bra. I målet vart jag lite förvånad då jag bara var 5,8 sek efter snabbaste Ford. (Henrik Karlsson)

Mellan sträckorna sa vi till varandra att vi inte ska öka tempot utan ta bort de misstag som vi gjorde på ss 1. Skulle vi göra en sträcka utan misstag så skulle vi ju närma oss de andra och därmed vara med i toppen. Sträcka 2 gick också väldigt bra, det mesta stämde i körning o mellan mig o kartläsaren var det inga problem. Erik gav mig noterna precis som jag ville ha dom o jag kände mig verkligen lugn o koncentrerad med han i bilen. Ända lilla orosmomentet var att tvåans växel hoppade ur flera gånger på de partierna då vägen var lite hoppig o dålig. Så i bakhuvet fanns det en liten oro över vad som hade hänt, lustigt nog så var det inga problem på de fina partierna av sträckan då allt fungerade klockrent. Vi hade verkligen hittat vårt tempo, bestämd körning, jag började hitta bromspunkterna och körningen var ren som jag säger. Alltså utan några incidenter utan bara ett "gött" flyt.

Vi visste innan start att vi skulle passera service platsen, det var en raka förbi den o sen fram till en kombination av två kurvor. Jag såg "gullabo" stå på höger sida vid servicen sen var allt klart för svängen o jag förbereder vänster svängen. Jag styr in o sen kommer jag bara ihåg att vi glider rakt emot ett stort träd. Sen börjar vi slå runt o jag kommer sen ihåg att vi ligger på sidan och att det börjar brinna i spolarburken. Sen minns jag inte så mycket mer fram till att jag ligger på gräset med massa folk runt omkring mig, Stina Cebers o Anders Gullstrand med mekaniker bland annat. Jag uppfattar ganska tidigt att vi har rullat o att jag har brutit benet men känner mig lugn kanske tack vare att jag har bra folk runt omkring mig, kändes nästan som om dom var mer oroliga än va jag var. När sen ambulansen kommer så gör dom sitt jobb med sprutor o stabiliserar upp benet. Så när de kom så är man ju en patient som vilken annan. Och så känner jag mig egentligen till den dagen jag fick åka hem. Alla var verkligen trevliga på sjukhuset och i skogen och var ett stort stöd under tillfrisknandet. Sjukhusvistelsen och resan hem gick väldigt bra. Jag lämnade sjukhuset för flyg hem KL 9.00 den 21 juni och satt hos min farmor o farfar KL 10.45 i Mjölby. Har hela tiden känt sedan jag låg i skogen på Gotland att jag ville tillbaka till rallybilen o köra igen o den känslan har definitivt inte försvunnit. Jag o Erik har pratat ett par gånger o han är inte avskräckt av händelsen snarare tvärt om.

Nu när jag har sett bilen så kan man ju konstatera att det hade ju varit lättare o komma hem o bara behövt tvätta av den men det är bara att ta nya tag. Som det ser ut nu så är det bara karossen som är dålig. Vissa små grejer behöver också bytas ut men det är inga stora skador utöver karossen som det ser ut nu. Även att jag vill komma tillbaka genast så sätter rehabiliteringen stopp för en snabb comeback. Jag ska vara fullt frisk om tre månader och jag inser att det inte är någon större idé att sätta sig i o köra innan dess, tyvärr. Det är bara att bryta ihop o komma igen som dom säger. O brutit har jag ju redan gjort bokstavligt talat så då är det ju bara att komma igen kvar! Jag ska naturligtvis ut o titta på tävlingar till dess att jag kör själv igen. Man måste ju heja på sina Fordkompisar i SM och även i följande Cup-tävlingar.

Ni kan följa hur det går för mig att komma tillbaka på min nya hemsida. www.fredriklindh.com

Sen avslutar jag med att återigen tacka alla som hört av sig och stöttat på olika sätt. Det värmer o det känns tryggt att vi rally åkare är som en familj när det händer saker i skogen.

Mvh Fredrik Lindh www.fredriklindh.com06-06-26 Patrik Sandell kör Rally Xplosion!
Till helgen kommer Junior VM ledaren Patrik Sandell till start i Rally Xplosion, som de senaste åren har fått bra status i motorsport Sverige. Sandell kommer att köra en Mitsubishi Evo XI.

Tävlingen körs på Västerås motorstadion där de tävlande startar sida vid sida på varsin bana för att därefter göra upp på den 1500 meter långa banan. Tidskvalet körs på lördag och finalerna körs på söndag.
- Det ska bli riktigt roligt att få tävla igen, det här blir en bra genomkörare för mig inför Finnkampen senare i sommar. Jag har alltid gillat att köra ”publik sträckor”, avslutar Patrik.

För mer info om tävlingen: http://www.vms.u.se/
www.patriksandell.com
06-06-22 Hauger, Herrgården, Okseter m.fl redan anmälda till Rally Xplosion
Snabba norrmän redan anmälda ! Nästa helg körs Rally Xplosion / Nordiskt mästarmöte i rally super-special i Västerås. Trots att det är flera dagar kvar att anmäla sig så har redan ett flertal anmälningar kommit in. Norske Tom Erik Hauger i Mazda RX 7 har lockat med flera norrmän. En Mazda RX 7 med dess skönsjungande motor blir något sevärt utöver det vanliga. Att Tom ligger på andra plats i norska backmästerskapet och har uttalat målsättningen

Vinna är det som gäller gillar vi.
Att Tom har lockat med fler Norrmän kör inte saken sämre. Tommy Herrgården i BMW M3 ligger fyra i norska backmästerskapet Jarle Lippert också han i en BMW M3 var snabbaste 2wd och 4:a totalt i Rally Lillehammer. Knut Boberg kommer i sin mycket potenta VW Golf Kit car.

Den svenska eliten skall utmanas !
Och där är i den tvåhjulsdrivna klassen redan anmälda Bl.a vinnaren 2005 Tobias Söderqvist Saab 9-3, Mr Xplosion Lasse Davidsson Renault Kit car, Patrik Sjöberg VW Golf, Ilpo Sällinen Opel, Rickard Åndberg Opel Corsa, Lars Erik och Johan Eriksson Saab m.fl

Ökseter utmanar i fyrhjulsdrivet !
Även i den fyrhjulsdrivna klassen har vi redan nu Peder Ökseter anmäld i en Mitsubishi Evo 6. Peder var två efter Tord Linnerud i Rally Lillehammer och vann nyligen Aurskog Höland Rally. Bland de svenska så finns bland de anmälda bl.a sprint expert nr 1. Dick Larsson Toyota, Årets sprntkomet Björn Persson Ford, Hars-Erik Weng Mitsubishi och Niclas Hägg Toyota.

Sandell letar bil
Telefon går varm hos tävlingsledare Micke Söderberg. JVM-åkaren Patrik Sandel letar fyrhjulsdriven bil. Flera toppåkare har hört av sig väntar med sin anmälan av olika skäl. Några gör som Sandell och letar bil och andra väntar på delar. Vinnaren 2005 Dick Wiksell väntar på läkning av foten.

Spänningen stiger.

Direktkvalificerade förare till Söndagens elimineringsstege.
4 wd
Dick Wiksell Vinnare 2005
Håkan Eriksson Silver 2005
Thomas Kohlberg Brons 2005
Dick Larsson Fjärde plats 2005
Björn Persson Mini Xplosion 2006
Niclas Gustafsson Mini Xplosion 200

Ev Wild card

2wd
Tobias Söderqvist Vinnare 2005
Anders Eriksson Silver 2005
Daniel Nilsson Brons 2005
Thomas Lindén Fjärde plats 2005
Jan-Erik Eriksson Mini Xplosion 2006
Peter Hellström Mini Xplosion 2006

Rally Xplosion i korthet.

Nordiskt mästarmöte i rally super-special !
Full attack-action-spänning-underhållning !
Två förare Sida vid sida , exakt lika villkor
2,5 minuters rally-duell med max attack.
Vinna eller försvinna gäller !
Sveriges enda permanenta Super Special !
Nordiskt mästarmöte !
Två bilklasser !
Två och fyrhjulsdrift (2wd / 4wd)
Två dagars tävling !
På lördagen köres kvalificeringar.
De snabbaste kör söndagens elimineringsstege.
Start med julgran

Träningstillfälle inför Finnkampen Motor !

KÖP BILJETTER REDAN NU !
Redan nu kan publiken köpa helgbiljetter för endast 150 kr på ticnet.se
BOKA IN DEN 1-2 juli för rally fest!
Info och inbjudan vms.u.se
Publikinfo: vasterasturism.se (mälarveckorna)
Förköp: ticnet.se
06-06-21 Premiär för Ramona i 4WD i helgen
Ramona Karlsson, Falköpings MK, kommer den här säsongen att ratta en Audi 90 Quattro i A-förare Nationell Special 4 WD i rally. – Jag har fått förmånen att låna Osborn Eklunds, Swita Transport, bil den här säsongen berättar Ramona. Bilen fraktades hem till garaget i förra veckan och Ramona hann bara testa bilen ett par kilometer innan första tävlingen, "Skilling 500", som gick av stapeln i Värnamo i helgen.

Med en bil med mer än dubbelt så många hästar under huven samt dubbelt så många hjul som driver jämfört med den Gr.E-Golf Ramona har tävlat med tidigare, var siktet inställt på att trycka in hornen långt innanför pannan och lära känna bilen i första hand. Ramona hade med sig en mycket erfaren co-driver; Jan Svanström från Säffle MC, som vanligtvis åker med Peter Zachrisson.
-Jag körde med extra bred marginal, och lät tempot öka efterhand som jag lärde känna bilen berättar Ramona. I mitten av SS3, som var den längsta sträckan på 1,7 mil, hände något med växellådan.
–Det gick inte att få i ettans växel i de flesta tvära kurvorna berättar Ramona. När de sedan kom till servicen upptäcktes varför: ett fäste till växellådan hade släppt och Ramona och Jan tvingades bryta efter SS3. – Tråkigt men sådant som kan hända. Jag såg den här första tävlingen som en träning och jag fick i varje fall några mil och mer tempo i kroppen, berättar Ramona som förbättrade sin tid per kilometer för varje sträcka som gick. - Det är en riktigt kul bil att köra och jag ser verkligen fram emot resten av säsongen.

Kent Persson för Ramona Motorsport
In-carfilm från rallyt finns på www.ramonamotorsport.com

06-06-20 Rallytravels intervjuar från Hörby till Östersund i Midnattsolsrallyt
Per Carslsson och Ola Strömberg från Rallytravels kommer att ge intervjuver, resultat, rally info och pratar med gäster vid startplatser, uppehåll och målgångar från Hörby upp till Östersund. Infot kommer du att hitta på www.midnattssolsrallyt.se
06-06-18 Rapport från Sommarspecialen i Visby
I strålande sommarväder har nu fjärde deltävlingen i FORD Flexifuel Cup avgjorts. Platsen är Visby på Gotland.och tävlingen heter Sommarspecialen. Banan var förlagd till Tofta skjutfält och bestod av två specialsträckor som kördes två gånger.

I cupledarens Patrik Fredrikssons frånvaro bars nu favoritskapet av cuptvåan Patrik Johansson och Joakim Nyman. Dessutom ryktades det att Mats Adielsson var revanschsugen efter vinterns resultat och han ranklades som tävlingens "Dark Horse". Nu var det överraskningen Henrik Karlsson, Ryds MK som öppnade snabbast före Patrik Johansson och Mats Adielsson på tredje plats. Nyman fick inte till det och han var distanserad med 9,5 sekunder av Karlsson.

Mats Adielsson var piggast på den andra sträckan före Karlsson och Bergetorp. Anders Gullstrand som åkte bra på första sträckan tvingades här bryta med trasig drivaxel. Nyman som startade minuten efter hamnade i dammoln och tappade över 30 sekunder. Fredrik Lindh hade här oturen att rulla runt och slog in förarsidan i ett träd så illa att han bröt benet.

Viktor Henriksson med nye kartläsaren Pecka Svensson visade återigen att han har talang som rallyförare. Efter två sträckor låg han på en hedrande femteplats.
Tredje sträckan var Patrik Johansson snabbast, 1,1 sek före Bergetorp och Viktor ytterligare 0,1 sek efter. Inför sista sträckan var det endast 3,1 sek mellan förarna i Top fyra.
Patrik bättrade här sin tid mot SS2 med hela 12, 8 sekunder och vann sträckan före Bergetorp och Karlsson. Därmed avgjorde han striden och fick äntligen köra i mål som slutsegrare.
Patrik Johansson sprudlade av glädje vid målgången på Gotlands motorbana.
- Äntligen var det min tur, allting har fungerat bra idag.

Top fem blev nu följande: Patrik Johanson 23.51,2, Henrik Karlsson 23.53,6, Jan Bergetorp 23.55,0, Mats Adielsson 23.58,3 och Viktor Henriksson 24.03,1.

Cupen leds nu av Patrik Johansson 87 poäng före Patrik Fredriksson och Jan Bergetorp på tredje plats.
Nu blir det semestervila före nästa deltävling, Snapphanerallyt som går i Hässleholm den 25 augusti


Vänliga motorhälsningar från Visby
Kalle Bäckwall www.topdriver.se

06-06-18 Angående olyckan där Fredrik Lindh var inblandad
Mer om olyckan och hur det gick för de inblandade hänvisas till Fredrik Lindh Motorsport´s hemsidan, www.fredriklindh.com
Hälsningar: Jeremias Ericsson, webmaster
06-06-17 WRC-debuten gav en femteplats och rejält med mersmak för Flodin
Patrik Flodin och hans co-driver Maria Andersson är båda relativt nöjda med sin insats i det norska mästerskapet. Debuten i WRC-bilen var menat som en test och träning inför framtiden och det gav även en femteplats i deltävlingen i det norska mästerskapet.

Det är alltid svårt att sätta sig i en ny bil och speciellt i en ny klass. Patrik hade bara några timmars test i ryggen inför starten och är nöjd med sin insats.
- "Körningen har fungerat bra" säger han.
På frågan om han körde för fullt, svarar han och skrattar:
- "Inte på långa vägar. Det fanns mycket, mycket mer att ge!"

Rallyt var svårkört och gick på både hala och snabba vägar. Det gick säkert i 180-200 km/tim mest hela tiden. Då gäller det att man litar och kan bilen fullt ut, för att våga ta ut det där lilla extra. Patrik åkte istället på säkerhet, eftersom han inte ville göra någon dum avåkning i bilen han lånat av Stig-Olov "Stecka" Walfridson. Enda misstaget hade de på en trixig superspecial på SS2. Då bromade Patrik stopp på bilen och det tog säkert 10-15 sekunder innan de kom igång igen. Annars har de kört på i ett relativt högt, men framförallt jämnt tempo, vilket deras sträckplaceringar talar för. De har kommit femma på alla sträckor, förutom SS2 där de fick stopp och på SS4. På SS2 slutade de åtta och på SS4 blev de fjärde bästa bil.

Både Patrik och Maria tyckte helgen var en enormt roligt upplevelse som gav rejält med mersmak.
- "Det har varit riktigt, riktigt skoj" säger Patrik och tillägger "inte hade vi tråkigt i bilen...!"
Och Maria kan bara hålla med.

Vann rallyt gjorde Thomas Shie, som också satt i den mest kompetenta bilen i startfältet, en Ford Focus som i fjol införskaffades för 4,5 miljoner norska kronor. Tvåa hittar vi den andra av Scandinavian Performance juniorer, Mads Østberg. Trea blev Anders Grøndal som drog det längsta strået i en tät sekundstrid om tredjeplatsen med Tord Linnerud. Tord fick på sista sträckan ge vika och nöja sig med en fjärdeplats. Femma hittar vi så Patrik och Maria.

Att sluta femma i det här rutinerade sällskapet och i sin absoluta WRC-debut en mycket hedervärd prestation!

Slutställning Trøndelag
1. Thomas Schie 40:30.8
2. Mads Østberg 40:49.2 + 0:18.4
3 Anders Grøndal 40:59.6 + 0:28.8
4. Tord Linnerud 41:02.6 + 0:31.8
5. Patrik Flodin 42:09.1 + 1:38.3
6. Trond Sveinsvoll 42:41.7 + 2:10.9
7. Christian A. Selmer 43:25.3 + 2:54.5
8. Morten Østberg 43:56.3 + 3:25.5

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com där vi följt rallyt sträcka för sträcka
Info och resultat från Rally Trøndelag : http://www.knarallytrondelag.no/tidsplan
06-06-16 Norrmännen utmanar i Rally Xplosion / en vecka kvar att anmäla sig !
Norrmännen på gång !
Den 1-2 Juli 2006 körs Rally Xplosion / Nordiskt mästarmöte i rally super-special i Västerås. Trots att det är över en vecka kvar att anmäla sig så har redan ett flertal anmälningar kommit in. Toppskiktet i sprint i Norge har hört av sig och aviserat sina anmälningar och fler är givetvis välkomna. Den svenska eliten skall utmanas !

Hur tävlar man ?
Tävlingsformen har många namn, duell-rally, parallell-rally eller sprint. Bantypen kallas för ”Super special” när den körs som publiksträcka i Rally VM. Två förare startar samtidigt på två parallella slingor och kör ett varv (ca 750 meter), strax före start & målrakan byter man spår med hjälp av en bro kör sen varv två. Efter växlingen på andra varvet så åker de sen sida vid sida i sista svängen in mot målet. Publiken ser allt och har hela tiden koll på hur det ligger i hetaen. Då körtiden är så kort finns det bara ett läge MAXIMUM ATTACK !.

Två bilklasser !
För att det skall vara enkelt för publiken att förstå så kör vi endast två klasser Två och fyrhjulsdrift (2wd / 4wd).

Två dagars tävling !
På lördagen körs tre kvalificeringsomgångar varav den bästa räknas. De snabbaste kör söndagens elimineringsstege.

Direktkvalificerade förare till Söndagens elimineringsstege.
4 wd
Dick Wiksell Vinnare 2005
Håkan Eriksson Silver 2005
Thomas Kohlberg Brons 2005
Dick Larsson Fjärde plats 2005
Björn Persson Mini Xplosion 2006
Niclas Gustafsson Mini Xplosion 2006
Ev Wild card

2wd
Tobias Söderqvist Vinnare 2005
Anders Eriksson Silver 2005
Daniel Nilsson Brons 2005
Thomas Lindén Fjärde plats 2005
Jan-Erik Eriksson Mini Xplosion 2006
Peter Hellström Mini Xplosion 2006

Flera nyheter 2006 !
Dubbla varv !
För att öka spänningen och underhållningsvärdet ytterligare för både förare och publiken så körs Söndagens elimineringsstege över dubbla varv. Det betyder att vi att både förarna och publiken ser exakt hur de ligger till när halva heatet körts.

Start med ”julgran” !
En annan nyhet för året är att starten sker med en så kallad julgran vilken används i drag-racing. Nu ser både förare och publik hur långt det är klart till start.

Depå för publiken !
Självklart är depån öppen för publiken Här kan publiken se och träffa förarna och se mekanikerna in action ! Rally-cross bilar på Söndagen !
På Söndagen kommer även en extra inbjudningsklass att köras med rally-crossbilar.

Finnkampen motor på plats !
Den 19:e Juli körs första gången landskamp mellan Sveriges och Finlands snabbaste rally, rally-cross och racingstjärnor på Solvalla travbana I Stockholm. Självklart finns Finnkampen motor på plats och du kan köpa biljetter mm. Flera av rallyförarna som är uttagna till Finnkampen kommer att köra Rally Xplosion och sannolikt kommer ett flertal av racingstjärnorna finnas på plats för att se och lära.

Finnkampens träningsläger på TV
Igår kördes ett träningsläger inför Finnkampen vilket kommer att ingå i ett
Införprogram i Tv4 innan Finnkampen motor.
KÖP BILJETTER REDAN NU !
Redan nu kan publiken köpa helgbiljetter för endast 150 kr på ticnet.se
BOKA IN DEN 1-2 juli för rally fest !

Info och inbjudan vms.u.se
Publikinfo: vasterasturism.se (mälarveckorna)
Förköp: ticnet.se
06-06-15 Är Patrik Fredriksson lika snabb på grus?
Efter vintersäsongens tre deltävlingar ligger Patrik Fredriksson, Fagersta i topp före Patrik Johansson från Växjö och Joakim Nyman från Lit i Jämtland. Fredriksson har varit omutlig under vintern men frågan är hur klarar han trycket från konkurrenterna nu när det är grusunderlag. Många av dom övriga Ford förarna har redan hunnit med att köra några tävlingar på grus och dom kommer att vara taggade till tusen för att ge Patrik en match. Själv har Patrik inte hunnit köra bilen på torrt väglag.

Helgens tävling går utanför Visby och det är cupens fjärde deltävling. Samtliga team kommer att vara på plats redan på fredag morgon för att delta i cupens test- och utbildningsdag. Gunnar Barth, Notariet kommer att avslöja sina hemligheter bakom notläsning och Micke från KH Motorsport kommer att hjälpa teamen med att justera in fjädringen för grus. Eftersom det är premiär för Etanol på Gotland så kommer representanter från SEKAB att finnas på plats för att informera om miljöbränslet E85.

www.fordteamrs.se/flexifuel

06-06-12 DM-tecknet redan klart för Simon och Andreas!
När fjärde deltävlingen i Upplands DM avgjordes på lördagen i Skepptuna MK:s regi på vägarna runt Arlanda kunde Simon Löfström och kartläsaren Andreas Olsson triumfera i klassen för tvåhjulsdrivna bilar. I sin Renault Clio Ragnotti var man totaltrea i det 141 ekipage starka startfältet, endast slagna av två stycken fyrhjulsdrivna bilar.

Simon vann klassen sex sekunder före Stefan Trygg och nio sekunder före Magnus Wallén.
I och med segern är nu Simon och Andreas klara DM-mästare för Uppland då närmaste konkurrenten Mikael Åhman körde sönder en drivaxel och därmed hamnade för många poäng efter för att kunna komma i kapp. Én tävling återstår i mästerskapet.

Simon gör sin första säsong som A-förare och lördagens seger tillsammans med DM-tecknet är en av Simon större framgångar. Tidigare hade Simon och Andreas en tredje plats totalt i 2005:års DM, men förstås också ett JSM-brons i rally-SM 2005.

06-06-11 Fortsatt otur för Kent Persson
Oturen fortsatte för Kent Persson, Säffle MC när 5:e deltävlingen i Suzuki Cupen kördes i Skepptuna. Efter att först vunnit tävlingen med fyra sekunder ändrade arrangörerna tiden för tvåan, Linus Axman, så att Kent
istället slutade tvåa.
- Vi gjorde en nästintill prickfri tävling, allt fungerade perfekt och vi stod som segrare i en halvtimma tills att arrangörerna ändrade Linus tid. Vi kan inte göra annat än att anpassa tempot till de tider som finns på tidkorten och enligt dom så var segern vår. Det är bara att gilla läget och vi får nöja oss med andraplatsen men det känns allt annat än bra, berättar Kent besviket.

I och med andraplatsen klättrar teamet ytterligare en placering totalt i cupen till en fjärdeplats. Segern för Linus Axman gav en klar ledning i cupen. Marcus Lindholm och Bo Berglund från Kils MK slutade på en fjärdeplats i tävlingen.

Nästa cuptävling är planerad till den 28 augusti och körs i Flen.

Ramona Karlsson för KP Motorsport http://kpmotorsport.net
06-06-11 Oscar Svedlund tvåa i EM-rallyt i Polen
Oscar Svedlund och hans co-driver Björn Nilsson klättrar idag en placering i den Polska EM-deltävlingen och slutar därmed tvåa. Rally Poland, som rallyt heter, är en deltävling i EM, dessutom kandiderar rallyt för att bli VM-arrangör. Oscar och Björn blev omåttligt populära ifjol, genom att ha en tät kamp med hemmaföraren Krzysztof Holowczyc om förstaplatsen. Krzysztof vann EM 1997 och hade inte bara hemmarally, utan åkte dessutom på sina hemmavägar. Oscar och Björn tvingades ifjol tyvärr bryta på den näst sista sträckan då de fick ett turboras.

När de i år fick en speciell inbjudan att starta i rallyt, tackade de revanschsuget ja till den. Till start kom det totalt 76 startande och i GrN, som är huvudklass i EM, kom det hela 34 ekipage. Totalt var det startande från 17 olika länder och bland de slutade Oscar och Björn alltså på en andraplats och blev därmed också bästa utländska ekipage!

Rallyt har i det stora hela flytit på rikgit bra. Rally Poland är känt för att vara svårkört eftersom vägarna är väldigt mjuka och dessutom både snabba och bitvis extremt smala. Den inledande sträckan igår tappade Oscar och Björn lite tid, eftersom de kom fel i ett vägbyte. Annars har det hela gått i ett både högt och jämnt tempo, både under fredagens och lördagens sträckor.

Inför dagens sex specialsträckor låg svenskarna på en tredjeplats och klättrade under dagen alltså upp en placering och slutade tvåa

Rally Poland Fem i topp
1 Leszek KUZAJ 02:15:23,6
2 Oscar SVEDLUND 02:16:15,1 +51,5
3 Michal SO£OWOW 02:16:49,2 +1:25,6
4 Pawel Dytko 02:19:28,4 +4:04,8
5 Tomasz Czopik 02:19:49,5 +4:25,9

Sträckplaceringarna: 4, 1, 3, 1, 2, 3, 3, 2, 2, 3, 2, 3

Mer info hittar du på www.oscarracing.se där vi följt rallyt sträcka för sträcka.
Resultat hittar du på: http://wyniki-online.pl/startaspx

06-06-10 Oscar Svedlund trea i tät toppstrid i Rally-EM i Polen
Oscar Svedlund och hans co-driver Björn Nilsson ligger på en tredjeplats efter den inledande dagen av Rally Poland. Rally Poland är känt för att vara ett mycket svårkört rally, med väldigt snabba och smala vägar. Årets upplaga utgör inget undantag, men Oscar och Björn trivs på de här vägarna. De har en tät kamp mellan de båda hemmaåkarna Michal Solowow och Lezak Kusaj. Hemmafavoriten och fjolårsvinnaren, Krzysztof Holowcyk, tvingades bryta redan på dagens första sträcka. Då började nämligen hans bil att brinna. Den inledande sträckan ströks även i ett första skede, bland annat pga bilbranden och på otaliga minutfel. Vid dagens slut hade man däremot ångrat det beslutet och sträckan skulle åter räknas.

För Oscar och Björns del har det flutit på nästan helt utan problem. På den inledande sträckan av rallyt kom man fel i ett vägbyte, vilket kostade de viktiga sekunder. Annars har det hela gått mer eller mindre problemfritt. Av dagens sex sträckor har de vunnit två, varit tvåa på en och trea på en. Sträckan man missade vägbytet i gav en fjärdeplats. Man har turats om att inneha de olika topp-3 placeringarna, men vid dagens slut är det dock två polacker i topp. Oscar och Björn ligger på en tredjeplats inför morgondagens avslutande sex sträckor.

Det är 34 startande i klassen och ner till fjärdeplatsen är det ett gap på över en minut.

I morgon kommer Oscar och Björn att öka tempot. Deras tredjeplats idag, innebär att de går ut som tredje bil imorgon. Vilket är idéaliskt, eftersom de två första bilarna då hinner sladda av det värsta lösgruset tills det är Oscar och Björns tur att starta på sträckan.

Rally Poland efter dag 1
1. Michal SO£OWOW, 01:02:45,7
2. Lezak KUSAJ , 01:02:52,6 +6,9
3. Oscar SVEDLUND, 01:03:04,1 +18,4
4. Pawel DYTKO, 01:04:22,2 +1:36,5
5. Maciej LUBIAK, 01:04;52,4 +2:06,8

Sträckplaceringarna för Oscar och Björn: 4, 1, 3, 1, 2, 3

Mer info hittar du på www.oscarracing.se
Rallyts officiella hemsida: http://www.rallyofpoland.pl/indexeng.php3
Resultat hittar du på: http://wyniki-online.pl/startaspx

06-06-10 Rallyt i Ludvika inställt
Rallyt som skulle körts i Ludvika lördagen den 17 i Ludvika är inställt.

06-06-09 Premiär för etanolbilsrally i Sverige
Nu är det dags för ett riktigt miljöbilsrally i Sverige. Svenska Rallyt hakar på trenden med miljöbilar och arrangerar Sveriges första etanolbilsrally. Tävlingen körs lördagen den 16 september med start och mål i Karlstad och går under namnet Gröna Svenska Rallyt. Besiktningen av bilarna sker på fredagskvällen och rallyt startar vid Färjestads Travbana på lördagsförmiddagen den 16 september och följs av en inledande sprintsträcka. Därefter avverkas fyra rallysträckor i Karlstads omgivningar om sammanlagt ca 30 km. Vid tretiden på eftermiddagen är bilarna tillbaka på Färjestads Travbana för målgång, efter ett avslutande sprintprov.

Gröna Svenska Rallyt har fått sitt namn med tanke på det miljövänliga bränslet etanol. Etanolen utvinns ur naturens grödor som vete och sockerrör, samt ur biomassa från energiskog. Det är därför en förnybar energikälla som i längden bidrar till att minska växthuseffekten. Det gröna i Gröna Svenska Rallyt syftar dock inte bara på det miljövänliga i bränslet, utan även på att det är ett arrangemang för sommarhalvåret, till skillnad från Uddeholm Swedish Rally som är det traditionella VM-rallyt i februari varje år.

Dessutom består den gröna tävlingens organisationskommitté av nästa generations chefspersoner i Svenska Rallyt. Tävlingsledare för Gröna Svenska Rallyt är Adam Magnusson, Arvika, som arbetar som serviceplatskoordinator vid Uddeholm Swedish Rally och tävlingssekreterare är Maria Huatorpet, som då arbetar på marknadssidan. Pressansvarig är Jonas Bjällfalk, ackrediteringschef och biträdande presschef vid den "stora tävlingen".

I rallyt deltar endast bilar som drivs med etanol E85. Svenska Bilsportförbundet har utfärdat en generell dispens som möjliggör utbytet av bensin mot etanol E85 som bränsle i nationella tävlingar och Svenska Rallyt drar genom Gröna Svenska Rallyt sitt strå till stacken för att visa att bilsporten tar sitt miljöansvar.

Tävlingsregler och tävlingsinbjudan kommer att finnas tillgängliga på Svenska Rallyts hemsida www.swedishrally.com vid halvårsskiftet, vecka 26.

Karlstad den 9 juni 2006
06-06-09 Oscar Svedlund en av storfavoriterna i Rally-EM
Oscar Svedlund och hans co-driver Björn Nilsson befinner sig just nu i Polen för att än en gång starta i EM-deltävlingen där. Rally Poland körs för 63:e gången och förutom att det är en EM-deltävling, VM-kandiderar man också. Totalt är det 76 startande från 17 olika länder.

I fjol hade Oscar och Björn en mycket tät kamp om första platsen med hemmaföraren Holowczyc. Men när två sträckor återstod tappade de turbotryck och bilen kastade ur sig olja, så svenskarna tvingades bryta. Trots det hyllades de som hjältar i Polen och gjorde sig omåttligt populära. Att de är populära och en av storfavoriterna bland de 34 startande i klassen ser vi på rallyts officiella hemsida där vi kan läsa:

"Kampen kommer i allra högsta grad att stå mellan den Italienska föraren från Fiats fabriksteam, Polens toppförare och sensationen Oscar Svedlund från förra årets rally och Dimitar Iliev som redan har gjort bra i från sig i GrN i år."

Oscar och Björn har varit ute och rekognoserat vägarna, som liksom förra året är mycket snabba, trånga och mjuka. Idag är det shakedown mellan klockan 10-15 och klockan 18:00 är det cermionell start. Sedan körs den första av de 12 sträckorna igång imorgon bitti med första bil ut på vägen 09:20. Det är ett tvådagarsrally med målgång kl 16:44 på söndagen.

Mer info hittar du på www.oscarracing.se
Rallyts officiella hemsida: www.rallyofpoland.pl/indexeng.php3

06-06-05 Patrik Flodin gör WRC-debut i Stecka Walfridsons bil
Patrik Flodin kommer att göra sin tävlingsdebut i en WRC-bil under rally Trøndelag 17 juni. Rally Trøndelag är den fjärde deltävlingen i Norska mästerskapen och där kommer Patrik och Maria att finnas med i startfältet i Stig-Olov "Stecka" Walfridsons WRC-bil.

Patrik ser med både spänning och förväntan fram emot tävlingen i Norge, men först är det test som gäller. Patrik fick under ett vintertest tillsammans med Stecka i vintras prova bilen, men då hann han bara med två vändor i skogen. Under de två vändorna fick dock Patrik rejält med mersmak och han sa efteråt att "det var en enorm upplevelse att få ratta ett sånt kraftpaket". Nu får han alltså låna bilen för att ratta den under en tävling!

Men innan teamet kommer till start den 17 juni i Norge ska de iväg på ett heldagstest för att justera in bilen efter Patriks körstil. Det ger även Patrik en chans att lära sig hur en WRC-bil fungerar. Vilket är helt annorlunda jämförelsevis mot den GrN-Subaru han nu kör, förutom de otaliga inställningsmöjligheterna är bromspunkterna tex helt annorlunda. Patriks co-driver Maria Andersson har däremot hunnit få lite erfarenhet av att läsa noter i en likvärdig bil, senast för några veckor sedan när hon vann Laxåknixen tillsammans med Eddie Hörbing.

Bilens ägare, Stecka Walfridson tror dock inte att det kommer att vara några större problem för Patrik att lära om sig:
-"Hinner han bara köra in sig med bilen, kommer nog "ungtuppen" att vara bland topp 4" tror Stecka.

Anmälningstiden har ännu inte gått ut (Patrik och Maria kommer att anmäla sig under kvällen), men bland de startande kan vi nämna namn som Thomas Shie, Anders Grøndal, Tord Linnerud och Mads Østberg. Mads ingår, liksom Patrik i bröderna Walfridsons och Petter Solbergs rallysatsning Scandinavian Performance

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com
Info om Rally Trøndelag: http://www.knarallytrondelag.no/tidsplan


Kotten gör sig redo för jungrufärden medi en WRC-bil under ett
vintertest i Anttilla i vintars med Stig-Olov "Stecka" Walfridsson

06-06-05 Sunneracet förlänger anmälan till 6/6
Sunneracet förlänger anmälan till sin asfaltstävling till imorgon tisdag 6/6 kl 20:00!
06-06-04 Oscarsson om Klappjakten
Vi besökte och deltog en Deltävling i öppna Östgöta Mästerskapen i Lördags i Kisa I Klappjakten , där deltog 166st förare. Vi slutade 2a totalt men hade en strulig tävling med bl.a Responsproblem och annat, fram till service efter halva tävlingen.

En otäck sak hände oss på ss3 där vi kom till ett vägskäl ej avpärrat dvs, det fanns 2 vägar att välja på !jag valde Fel i farten. Detta fanns ej med noterna heller (var fanns vägvakten och vägbytet i noterna?)
Codrivern Fredrik Jensen skrek att jag skulle vända!!
Vi åkte totalt drygt 300 m på en oavlyst väg!

Segrade gjorde Östgötaföraren Joakim Längberg Linköpings MS Hittade ej heller rätta känslan i körningen, bättre prestatoner har vi gjort. Bilen ska nu Trendab för rutinkontroll sen ser vi fram emot Billamtrofen 14 Juni.

www.oscarssonrally.com

06-06-04 Ny seger för Lindh
Det blev tillslut en enkel klasseger för Fredrik Lindh när Öppna Östgöta Mästerskapet i rally fortsatte med andra deltävlingen i Kisa på lördagen.
4 bilar i klassen var anmälda, Danne Lundh, Andreas Abrahamsson (A förare), Johan Andersson och Fredrik Lindh (B-förare). En Etanol Ford mot tre Peugeot bilar och det började bra på den första av fyra sträckor. Tiondels lika med Johan Andersson som för övrigt kör Fredriks gamla bil. På sträcka två fungerade inte körningen och Fredrik tappade 2 sekunder till Johan. Men på sträcka tre fungerade körningen bra igen trots några riktiga sladdar i början av sträckan. Här gjorde Danne Lundh något för han tappade runt 40 sekunder och Johan slog i en sten så ena bakhjulet stod helt galet. Johan kunde dock ta sig i mål men sekundfighten försvann mellan de bägge förarna. Tvåa efter Fredrik vart nu Andreas Abrahamsson följt av Johan och Daniel.

Andreas vann sin förarklass och Fredrik vann B-förar klassen.
- Det känns riktigt bra att vinna och att vara snabbaste grp N bil, säger Fredrik. Den här nya miljöbilen är ju inte testad på grus så mycket o jag själv är lite rattrostig. Men farten blir bättre o bättre för varje kurva o min kartläsare Jörgen Carlsson är jättebra med sin erfarenhet. Så nu ser jag fram emot Gotland om två veckor där Ford cupen kör en deltävling.

06-06-03 Patrik Sandell vann Structosprinten i en Mitsubishi Gr N
Patrik Sandell och Mike Gustafsson vann Structosprinten i en Mitsubishi grupp N. Micke som äger bilen fick coacha Patrik genom hans första tävling i en fyrhjulsdriven bil.

Tävlingen bestod av en sträcka som var 1,8 km. Sträckan kördes först två gånger och därefter en final för det snabbaste i varje klass. Sträckan som börjar på en skogsbilväg fortsätter in på en folkracebana och därefter in på en trång gokartbana med däck i alla kanter varav man inte kunde gena eller göra för stora misstag i alla hörn och kurvor. Sträckan avslutas åter igen på en skogsbilväg. Första vändan gick väldigt ryckigt och hackigt. Patrik tyckte inte alls att det kändes bra. Det var svårt att hitta rätt tempo och rätt körning.
En fyrhjulsdriven bil måste man vara bestämd med. Man kan inte ändra linje när man väl åker kurvan. De körde på tiden 1:22,26. Andra vändan gick mycket bättre. Patrik och Micke sänkte tiden med 3 sekunder gentemot första vändan. De klev nu upp från en tredje till en första plats. Tiden blev 1:19,48

Final vändan gick bra men med en miss. Patrik och Micke attackerade för fullt och minus den miss de gjorde från övergången från gokartbanan till skogsbilvägen så körde de riktigt bra. Tiden 1:18,57

I slutet utav gokartbanan är det nämligen en vinkel vänster in på skogsbilvägen. Där tappade de lite tid när de körde från asfalten in på grusvägen då de gled ut litegrann och tappade linjen. I mål var de totalt snabbaste bil.
-Detta var riktigt riktigt skoj att köra. Jag fick bra coaching utav Micke här i högerstolen. Det ska bli jättekul att få köra mer fyrhjulsdrivet fram i sommar, avslutar Patrik

www.patriksandell.com
06-06-02 Tudor-Bilam-Trofén med sveska rallyeliten 14 juni
-Norrköpings Motorklubb har åter nöjet att den 14 juni kunna presentera ett starkt startfält med rallyförare både i klassen 2 WD och 4 WD.
-23 förare i 2 WD med bl.a. Jonas Wigren Norrköpings MK som en gång tidigare vunnit en kvällstävling på Himmelstalund, vilket även Pelle Sääw Vä.Östergötlands MK gjort, vi får se hur långt deras fart räck onsdagen den 14:de, för på plats finns andra hungriga förare som Robin Sandberg Ryds MK med sin Saab 9:3,Daniel Damberg SMK Motala Volvo 940, Mikael Stark Ford Escort (svensk mästare Super Nationell rallycross).
-Flera av förarna kommer till start i Grp N bilar men vi tror att de har en ärlig chans på Himmelstalund, förra året kom Patrik Sandell 2:a med sin Grp N bil efter att under eftermiddagens testkörning demolerat bilen ganska kraftigt med mycket slit före start för att kunna delta.
-I klassen 4 WD finns flera tidigare vinnare på plats, Bengt Thorsell Skara MK, Mats Jonsson Forshaga MK och inte minst Eddie Hörbing Laxå MK som vunnit två gånger på Himmelstalund.
Vad kan herrar som Johan Oscarsson SMK Södermanland (vinnare Himmelstalunds-Sprinten i påskhelgen), Dick Larsson Rasbo MK, Dick Wicksell SMK Uppsala hitta på, utöver övriga förare som finns på plats, svaret ges onsdagen den 14:de vid tjugotiden

Norrköpings Motorklubb Tävlingsledningen
06-06-02 EtanolCosworth till Klappjakten
Vi besöker Ydre MK o Klappjakten för första gången och har även fått ett Erbjudande att testa ett nytt däckfabrikat.(som vi inte provat själva än) Den sista tiden har funkat kanon o allt känns nu med bilen vi ser fram emot att testa de Östgötska vägarna Mikael lyrisk efter körningen i Torsdagsrallyt o kör snart igen, men på Lördag kör Johan med Fredrik Jensen som Co-Driver. Ford RS Team Sweden står som anmälare för teamet nu, det passar kanon med Fords nya profil med en ”MiljöRallybil” Känns kul att tävla under Fords flagga. Vi även konstaterat att bilen i stort sett ej drar mer bränsle med E85 Etanol. Bilen funkar kanon som PR-Bil för oss på Motorcentralen FORD och står skyltar i bilhallen ofta på Helgerna

www.oscarssonrally.com

06-06-01 Rally-SM arrangören Kils MK firar på torget i Kil 8 juni
Nu görs ett nytt försök att fira klubbens 50 års dag. Kom till torget i Kil på torsdag 8 juni kl 17.00 och delta i klubbens firande med rallybilar, mc, kaffeservering mm.

Kils MK-Bil satsar stort under födelsedagsåret och är därför en av delarrangörerna i årets RALLY-SM. Lördag den femte augusti går tävlingen av stapeln, med start och mål på Scan-området i Kil.

SM-tävlingen/Killingen är ett samarrangemang mellan Kils MK-Bil och Kils kommun.
- Det känns väldigt bra att vi har kommunen som samarbetspartner med detta arrangemang, säger tävlingsledare Anita Gunnarsson. Banan är satt och den kommer att bli ett äventyr för alla deltagande ekipage. Vidare håller vi på att utbilda funktionärer för att få bästa möjliga status på tävlingen.

Firandet av den 50-åriga föreningen hålls torsdagen 8 juni kl 17.00 på torget i Kil, med tillhörande mingel där man kan träffa flera av dem som startade Kils MK för 50 år sedan, bl a Bo Inge Andersson, Åke Guldbrandsen mfl. Ni kommer att få träffa flerfaldige SM-medaljören Sören Nilsson, klubbens egen Mikael Gustafsson och Anders Gullstrand. Även Kils kommunalråd Jan Wadell samt tävlingsledningen m fl kommer att närvara.

Alla rallyintresserade är hälsas välkomna till torget i Kil torsdagen 8 juni kl 17.00!

06-06-01 På Lördag den 3/6 blir det stor rallyfest i lilla Valla
Rally-DM och Sprintcupen i Valla på Lördag den 3/6
Katrineholms MK arrangerar UNO-X Rallyt, som i år ingår i Rally-DM och BDS/Bil&Fritid RallyCup, som i år förlagt Start&Mål till orten VALLA.

3 sträckor, varar 2 st skall köras 2 gånger, så det blir totalt 5 specialsträckor på ca.29km som skall avverkas i full fart innan segrarna kan koras. Första bil går iväg kl.10, och beräknas vara till slutmålet ca kl 13.20.

I dagsläget blir det över 85 bilar som så smått kommer att invadera den lilla orten Valla, mellan Katrinehom och Flen. Givetvis finns det många kända namn i startlistan då tävlingen ingår 2 stora cuper/serier, där alla de olika klasserna är välfyllda och det är svårt att på förhand plocka ut några segerkandidater.

Arrangörena hoppas också på lite tur med väderguden, som gör att det kan bli en bra tävling under skinande sol, då det från publik/mediahåll är ett mycket stort intresse inför tävlingen.

Så varmt välkomna till Valla den 3 Juni.

Tävlingens webbsida: www.kmk.nu/unox
Motorsporthälsningar Crister Nystrand Katrineholms MK


06-05-30 Bilsport Börsen Rallycup 2006 är här..
För nästan exakt 5 år sedan, i slutet av maj 2001 så presenterades Bilsport Rallycup för rallysverige. Bilsport Rallycup begravdes med buller och bång den 11 februari 2006 och samtidigt så föddes arvtagaren till Sveriges Största rallycup, Bilsport Börsen Rallycup.

Svenska Bilsports Förbundets officiella organ, tidningen Bilsport Börsen har gett namn åt en helt egen rallycup och nu är den här, Bilsport Börsen Rallycup.

4 Deltävlingar med start i Emådalen den 10 Juni, anmälningstiden går ut på fredag, så skynda på.. Rojarundan körs i år på nya vägar i ett nytt område runt Kristdala där det utlovas stenhårda grusvägar.

Nästa deltävling är den numera klassiska Vilda Ryd Racet som avrundar semestern med att locka till sig Sveriges största startfält i en onotad rallytävling år från år, i år på finare vägar än någonsin..

Det var dom två första deltävlingarna, mer info om kommande deltävlingar hittar man på den flång nya hemsidan www.bilsportborsen-rallycup.se

Rallyhälsningar från Bilsport Börsen Rallycup
06-05-28 Längberg vann premiärtävlingen i Rally ÖÖM
Premiärtävlingen i årets upplaga av Rally ÖÖM (öppna östgötamästerskapet i rally) Socknasvängen i Åtvidabergs MK:s rewgi blev en triumf för Linköpings Joakim Längberg och Joel Ardell. Joakim avslutade fjolårets Rally ÖÖM med en totalsegern och börjar årets med att vinna premiärtävlingen trots en del problem.
- Det började med att kopplingen försvann redan vid startbilen och det gjorde att vi tappade cirkus fem sekunder vid varje start, sade en nöjd segerherre efter målgång, De hoppades att det skulle hålla till målet vilket det gjorde.
- En kul tävling med väldigt fina och mycket krokiga vägar och trots avsaknaden av noter fungerade det bra tävlingen i genom, fortsatte han och kartläsaren Joel nickade instämmande. Han var med sin Mitsubishi knappa sexton sekunder före tvåan Grupp H segraren Henrik Gustavsson, SMK Östgöta.

Volvodominans
Bland A-förarna i Grupp H var det en väldig Volvodominans och SMK Östgötas Henrik Gustavsson/Uffe Jönsson rattade sin 240 till seger i klassen vilket var hans första klasseger i A.
- Vilka höjdarvägar och en mycket rolig, tävling var hans kommentar efteråt, Klassergern skrevs till 4,3 sekunder före Motalas Daniel Damberg/Michael Johansson som tappade lite när de kom fatt en konkurrent och passerade denne. Den som bröt dominansen i Volvo var Norrköpings Joacim Rydin som med sin Ford Escort belade tredjeplatsen tre sekunder efter Danne. Efter honom i klasen kom Anders Gustavsson, Motala och Stefan Kemle, Valdemarsvik.

Snabb B-förare
En som verkligen trivs på de krokiga vägar Åtvidabergs MK bjöd var Valdemarsviks Johan Svensson/Magnus Sääw som snuvade många A-förare genom att bli totalfemma i tävlingen och klassegern skrevs till 25 sekunder före Johan Karlsson, Tjust båda i var sin Volvo 240. Tjustföraren blev nia totalt. Friskusen från Katrineholm Gunnar Fredriksson i en Saab V4 i klassen Grp H 66-74 gjorde ingen besviken med sin framfart. En åttonde plats i tävlingen och seger i klassen med nästan minuten före arrangörsklubbens Niklas Hugosson. C-föraren Robert Johnson segradei Grupp H-klassen med sin Volvo och hans tid räckte för att bli elva i tävlingen marginalen till tvåan Fredrik Adolfsson var 17 ,3 sekunder som blev 12:a totalt.

Ydres Maths Johnsson, Ydre MK gjorde en resa på den avslutande sträckan i Socknasvängen och passerade Motalas Peter Karlsson och tog därmed segern i Volvo Original Elit Det blev samma visa i Volvo Original C-förare då Linköpings Andreas Wilzén gjorde samma sak och passerade sin konkurrent Emanuel Karlborg, Motala.
06-05-27 Micke Oscarsson tototalvann i 4wd debuten med Flexifuel Forden
Debuten kunde inte gått bättre, till sista omgången hittade Micke rätt växlar o dragläge, då var det en ganska klar marginal till 2an Pelle Eriksson Sala i Subaru WSTI. Det har tagit tid att hitta rätt inställningar , men nu känns det helrätt med diffarna, mer understyrd i ingångarna, men effektivare . Vi har nog haft lite gammeldax setup där förrut. Trendab har "fått till" Etanolmotorn perfekt.
Nästa tävling blir eventuellt Klappjakten i Ydre 3 Juni för Johan med rutnerade Fredrik Jensen i högerstolen.
www.oscarssonrally.com
06-05-25 Totaltrea och klasseger för Lindh
Efter fyra inställda rallyn under våren var det nu äntligen dags för grus premiär för MSK Kvarnvingarnas Fredrik Lindh. Den nya Ford Fiestan skulle testas i Östergötlands femte RS deltävling.
- Jag ville bara ratta av mig lite på en sprint för att känna på bilen. Sist jag åkte tävling var det ju vinter o vi har ändrat lite på inställningarna på bilen. O dom inställningarna var det inget fel på, ler Fredrik.

En två kilometer lång sträcka skulle köras 3 gånger runt Toverums motorbana utanför Valdermarsvik. Vädret var inte det allra bästa då det under två timmar hade regnat fram till start. Förhållandena var svåra då det var mycket vatten o lera på banan men trots det lyckades Fredrik sätta snabbaste tid i klassen. Banan torkade upp mer o mer o några av de små onödiga missarna från första åket skulle rättas till. Andra åket blev också mycket bättre, hela fyra sekunder snabbare och tredje tid totalt!
- Det gick jäkligt bra! Vi hade någon onödig sladd kanske men i övrigt var det mycket bra. Det är kul när man med en grupp N bil slår värstingtrimmade golfar och Volvos men bilen var helt fantastisk, säger Fredrik.

Inför tredje omgången låg Fredrik 4 sekunder före tvåan i klassen och på en total tredje plats. - Det började regna lite igen så taktiken var att göra ett bra åk utan misstag. Vi var en sekund långsammare än i andra men det räckte till klasseger o en total tredjeplats vilket är mycket roligt, säger en glad Fredrik.

Närmast väntar Östgöta DM i Kisa den 3 juni för Fredrik Lindh motorsport. Då är det ett skogsrally med noter o det är något helt annat en än sprint men grus säsongen kunde inte ha börjat bättre.

Fredrik Lindh Motorsport
06-05-24 Laxåknixen 2006 - tack alla!
Vår tävling blev inte riktigt det vi hade tänkt oss. Efter 3 dygn med regnskurar blev det lite för mjukt i vägarna. Vi vill ändå framföra vårt varma tack till alla som deltog i tävlingen, alla funktionärer, sponsorer och inte minst alla markägare!
Varmt välkomna tillbaka nästa år!
MVH Organisationskomittèn
06-05-23 Premiär för årets Rally ÖÖM i Åtvidaberg
Nu på lördag är det premiär för 2006 års upplaga av öppna östgötamästerskapet i rally (Rally ÖÖM). Premiärarrangör i år är Åtvidabergs MK med sin tävling Socknasvängen. De har jobbat fram en bana är knappt åtta mil totalt varav ca 23 km utgör specialsträckor. En del bitar är nya och i hela området är det riktigt krokigt så det gäller att tungan rätt i mun hela tiden då tävlingen körs utan noter.

Totalt har ett åttiotal förare anmält sig till tävlingen. Det är visserligen lite dåligt men Åtvidabergs MK kör ändå. I den fyrhjulsdrivna klassen är det endast en anmäld och det är Joakim Längberg, Linköpings MS med sin Mitsubishi. Bland de tvåhjulsdrivna ekipagen är det ett helt koppel av duktiga förare som vill vara med i topp och även ge
Joakim en kamp om segern.

Norrköpings Joakim Rydin, SMK Östgötas Magnus Johansson samt Motaladuon Anders Gustavsson och Daniel Damberg. Tjust Mats Lundholm laddade upp för fjorton dagar med SM-rallyt och är rejält sugen att vara med i topp i Socknasvängen. Lite längre ner i startlistan hittar vi Per Arne Sääw, Västra Östergötlands MK dock inte som förare denna gång utan som kartläsare. Han har inte ännu fått motorn men han vill hålla igång och lotsar denna gång arrangörsklubbens Johan Hjalmarsson. Tävlingen innehåller förare från bland annat Lima MS, MK Team Westom vilket visar på att rallyåkarna åker långt för att åka rally.
06-05-23 Bildoktorn rallymerkaniker när Gert och Lena tävlar i Midnattsolsrallyt
- Det ska bli jätteskoj att återuppliva allt igen. Bosse Bildoktorn Andersson tar ett rejält tag om tuben med kopparpasta när han minns alla gamla äventyr med rallykompisen Gert Blomquist. Bosse skruvade åt Gert under fem år - från 1975 fram till 1980. Och när Gert veckan efter midsommar gör come back med en Peugeot 504 Grupp 2 från
mitten av 70-talet i återuppståndna Midnattssolsrallyt, då hakar Bosse på igen.

- Visserligen firar hustrun och jag Silverbröllop när tävlingen startar. Men vi har beslutat skjuta upp firandet till efter målgången i Östersund den 1 juli. För det här är ett äventyr jag absolut inte vill missa!

I slutet av 70-talet återfanns Gert, Bosse, Pelle Smed och alla andra i rallygänget i småländska Sävsjö. Bosse och Gert jobbade på samma företag - Bosse på verkstaden, Gert som säljare. På helgerna tävlade man på hög nivå - körde SM och VM.
- Framför allt minns jag Svenska Rallyt som Gert körde varje vinter. Och
engelska RAC-rallyt 1977 var en riktig höjdare, säger Bosse med ett leende. Och påminner om att allt han som servicechef förfogade över den gången rymdes i en (kraftigt överlastad) kombi.
-Det krävs lite mer för att köra VM i dag än på den tiden.

Bosse tävlade en del själv också. Men medan Gert satsade stort föredrog Bosse mindre och mer lokala tävlingar;
- Ärligt talat var jag bättre som tävlingsmekaniker än som tävlingsförare.
Därmed inte sagt att det var tvärtom med, skrattar Bosse:
- Gert blev ju ändå både svensk och nordisk mästare till sist.

Gert kommer att köra en udda bil - en Peugeot 504 Coupe Grupp II från 1974. Bilen är byggd i England och har bl a körts i Safarirallyt. Just nu renoveras bilen för att vara i perfekt skick när tävlingen startar i skånska Hörby veckan efter midsommar.
- Det kan behövas. Vi startar tisdagen den 27 juni och ska tävla oss genom landet ända upp till Östersund. Sista specialsträckan är en gammal klassiker från 50-talet, Husås-Andviken. Den körs natten mot lördagen.

Codriver i den engelsk-registrerade tävlingsbilen blir Gerts sambo och tidigare codriver, Lena Lindberg.

Räkna med att tävlingen kommer att bli en stor succé. Antalet tävlande är rekordstort och rymmer alla typer av tävlingsbilar från 50, 60 och 70-talet.


Bosse Bildoktorn Andersson och rallyveteranen Gert Blomquist jobbade ihop i
samma rallyteam under 70-talet - Gert körde och Bosse skruvade. I sommar
återuppstår teamet. Då kör Gert en Peugeot 504 Coupe Grupp II från 1974 i
Midnattssolsrallyt, som körs genom Sverige veckan efter midsommar.


06-05-22 Där satt den! KP Motorsport i Låxåknixen
Kent Persson tävlandes för Säffle MC med kartläsaren Mattias Hallqvist tog sin första seger i gruspremiären av Suzuki Cupen som kördes i Laxå. Tidigare under vintersäsongen har teamet haft problem med motorhaveri och några avåkningar men nu verkar dock oturen ha vänt. Men det var ändå inte en helt problemfri tävling:
- Vindrutetorkarna slutade fungera när vi behövde dom som mest, vi körde 5 kilometer utan att knappt se vägen. Men det gick bra ändå, vi tog vår första seger på väldigt länge så nu känns det riktigt bra, berättar en mycket nöjd Kent Persson.

Segermarginalen blev till sist 13,9 sekunder till Linus Axman, Norrköpings MK och trea blev Andreas Israelsson, Vansbro MK knappa sekunden efter Axman. Kent och Mattias klättrar från en total 11:e plats till en delad 5:e efter helgens seger. Leder cupen gör Linus Axman.

Nästa deltävling är Midnattsspecialen som arrangeras av Skepptuna MK den 10:e juni.

Ramona Karlsson för KP MotorsportResulatlista http://www.resultatdata.com/rally/resultat/index.jsp
Teamets hemsida http://kpmotorsport.net

06-05-21 Rallytävlingen Sunneracet 2006
Motorklubben Ratten arrangerar en ny rallytävling på asfalt i centrala Sunne lördagen den 10 juni 2006. Tävlingen består av tre lättkörda ( snabba) specialprov med längd på 7 km. Banan körs två varv vilket innebär att vi erbjuder 14 km fullfarts asfaltåkning. Startplats blir över ramp på Teatertorget i Sunne kl. 11.00 10 juni 2006. Tävlingshögkvarter serviceplats och målgång är placerad vid Ishallen på Brårud. Tävlingen är öppen för utländska deltagare vilket gör att vi hoppas få hit snabba norska ekipage som vill tillbringa en trevlig helg i Sunne.

Idén till tävlingen och framtagandet av bansträckningen kommer från MK Rattens framgångsrika asfaltrallyåkare: Ronny Nilsson och Ove Johanneson från Lysvik samt Lars Hjerpe och Jan Hedlund från Lövstaholm respektive Lövåsen. Dessa personer har tävlat i asfaltrallytävlingar över hela Sverige och har nu tagit med sig sina erfarenheter hem till Sunne för att bjuda på en riktigt bra tävling.

Prova Bilsport
Nytt är även att MK Ratten tar emot 10 ekipage med vanlig "svenssonbil" som kan prova på hur det är att tävla på riktigt. Dessa kommer att åka några utvalda prov av tävlingen.

Information om tävlingen kommer att fås genom MK Rattens hemsida på internet www.xpress.se/mkratten och anmälan kommer att ske genom Resultatdatas hemsida.

06-05-19 Micke Oscarsson gör comeback med Etanol-Cosworth
Mikael som inte kört på ett par år Tävlar i Torsdagsrallyt i Eskilstuna 25 Maj
Det blir premiär för honom i Cossin & 4wd !
Vi är jätte nöjda med hur bilen känns nu, "nya" Diffarna gjorde skillnad & Flexufuel motorn
fungerar Kanon.
Farten i Falck-pokalen är vi nöjda med, då vi åkte jämt med Jompa, i skuggan av Mats Jonsson.
www.oscarssonrally.com

06-05-19 Info Marktjänstsprinten 20/5
morgon den 20/5 körs 3:e deltävlingen av Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup, med Nyköpings FRK som arrangör av Marktjänstsprinten. Tävlingen körs vid Sarpetorpsområdet (strax öster om Björkvik, mellan Katrineholm-Nyköping). Sprintsträckan som är 1,4km körs 3 ggr och innehåller flera luriga partier och ett sevärt lyft. Efter några efteranmälningar lär det bli dryga 40 åkare, med Wallon, "Svinto" och Åndberg som de namnkunnigaste (mest sevärda?) förarna.

Första start är kl.10.00 vid Sarpetorps grustag.
Ställningen i cupen och anm.lista finner du via länk: www.racenet.nu/sprintcupen.

06-05-19 Skeppstedts Motorsport rapporterar
Efter en lång och hård vinter så har äntligen våren och värmen kommit. Grussäsongen är i full gång och det är många tävlingar på gång.

Vintersäsongen blev kort för vår del; Snow Rally i Östersund resulterade i en 9:e plats i klassen. Att tävla i Elit B som vi nu gör kräver ett helt annat tempo och konkurrenterna är många och duktiga.

Vi har nu hunnit med två sommartävlingar och den första gick av stapeln i Älmhult 29 april. Vi åkte dit utan att ha provkört bilen på grus och det var med viss nervositet som Staffan släppte kopplingen på första sträckan. Vi kör till oss en topplacering i klassen och kan konstatera att bilen går otroligt bra och att vi hänger med i toppen när allt stämmer.

Sydrallyt, som gick i helgen, var nästa tävling på programmet och vi presterar topptider på flera sträckor men det är hårt i toppen och vi har inte sekunderna på vår sida den här gången. Sammanfattningsvis kan vi inte vara annat än nöjda med resultaten. Vi ligger på delad tredje plats i Sverigeserien och tempot vi fått upp håller för topplaceringar om allt stämmer.

Vi tackar alla som stöder vår satsning och återkommer när vi kört nästa tävling

(På lediga stunder håller vi på och bygger en ny hemsida också. Titta gärna in och se hur arbetet fortskrider; www.skeppstedtmotorsport.eu )
Nedan hittar du utförligare rapporter:

Sydrallyt 2006
Tredje deltävlingen i Sverigeserien, SSR Sydrallyt, avgjordes i helgen i skogarna runt Vetlanda. Vi var enormt sporrade till nya bra resultat efter den fantastiska insatsen i Silverratten i Älmhult för två veckor sedan. 21 team var anmälda och från tabelltoppen i serien fattades inga av teamen. Vi skulle köra 8 sträckor under fredag och lördag. Totala SS-längden var ca. 16 mil. Efter anmälan och besiktning så följde den vanliga väntan på att få starta. Bilen tittades över och vi fyllde på magarna med vatten och frukt för att vara laddade.
Starten gick från torget i Vetlanda och sen bar det av ut i skogen. Eftersom tävlingen avgjordes tillsammans med stora SM så visste vi att vägarna skulle vara snabba till karaktären. Vi gick in i tävlingen efter att SM-killarna kört de fem första sträckorna.
SS 6; 16 km karaktäristisk smålandsväg med allt man kan önska. Snabba partier med "böljande" kurvor blandat med småkrokiga byvägar. Tiden 9.40,7 är fjärde tid i klassen och vi är 11 sek. efter ledaren.
SS 7 på övningsområdet utanför Eksjö stryks för vår del då vägen blivit i det närmaste okörbar.
SS 8; Eckerdarundan med sina 6,5 km är en klassisk rallysträcka utanför Vetlanda och här kan Staffan vägen utan och innan. Magnus får sej en åktur han sent kommer att glömma. Det går otroligt bra och efter mål säger Staffan att "slår dom det här så har dom fått ta i". Det stämde också. Vi är klassnabbast och har endast en Volvo totalt framför oss i resultatlistan

Inför nattuppehållet ligger vi på andra plats i klassen! Snacka om att det var svårt att sova. Upp i ottan och omstart och vidare transport mot Vimmerby där tävlingens långsträcka skulle avgöras.
SS 9; Efter en dryg timmes transport var vi framme vid sträckan och vi samlas utanför bilarna för en liten pratstund innan start. Finns känslan kvar från gårdagen? 3 mil på fina vägar skulle bli en fin uppvärmning. En bit i på sträckan glider vi ut i en högerkurva och PANG så slår vi i en hög med stora stenar. Farten dämpas inte nämnvärt men det är ändå lite "darrigt" nästföljande kilometrar. Vi kommer i mål på tiden 19.01,6 och det är femte tid i klassen. En sträcka till ska åkas innan vi får åka in till serviceplatsen.
SS 10; En 14,5 km lång sträcka med fantastisk Smålandskaraktär. Här tappar vi lite tid till klassledaren och ligger nu på fjärde plats inför slutspurten

Inne på servicen märker vi att en bult till höger bärarm har lossnat så det kan förklara varför körningen inte stämt till 100%.
SS 11 stryks p g a en olycka med ett tidigare ekipage så det är bara att vända och styra kosan mot SS12.
SS 12; Solshester är en 17,5 km lång sträcka och här har Staffan åkt tidigare skulle det visa sej…… Vi slår till med ännu en topptid! Snabbast i klassen och knappt 4 sek. upp till snabbaste bil i startfältet. Inför sista sträckan ligger vi tre bilar inom 6 sek. och fightas om tredje plats.
SS 13; Denna sträcka har vi kört innan då som SS10. Nu kör vi för avancemang. Tiden förbättras med 8 sek. Vi väntar spänt på att få se vad konkurrenterna har presterat.

Slutresultatet kommer och denna dag är det vi som inte har sekunderna på vår sida. Efter drygt en timmes körning i högt tävlingstempo så hamnar vi på femte plats. Upp till trean skiljer det 2,4 sek! Upp till tvåan var det 11,1 sek. och till ettan drygt 30 sek. (Jämför detta med klasserna i "stora" SM där det skiljer minuter bara mellan ettan och tvåan….) Trots besvikelsen över femteplatsen kan vi glädja oss åt att vi behåller vår tredje plats i denna Sveriges hårdaste rallyserie. Vi tackar Anders och Fredric som skötte servicen på bilen. Ni är en del av framgången också.

Gruspremiär med fart!
Efter århundradets längsta vinter var det i lördags dags för säsongspremiär på grus. Vår insats i Snow Rally i vintras visade att bilen fungerade bra men hur hög är teamets kapacitet jämfört med landets alla snabba grusåkare? Teamet har nästan legat i dvala senaste veckorna så det var med spänd förväntan som vi drog mot Älmhult. Dock sa Staffan; "Så här laddad har jag nog aldrig varit".

I anmälningslistan återfanns hela gänget från Sverigeseriens topp. 25 "hungriga" team skulle göra upp om viktiga poäng i Sveriges tuffaste rallyserie. Efter anmälan och besiktning gick man runt på serviceplatsen och snackade med klasskompisarna. Dom flesta hade inga eller väldigt få mil i bilarna senaste tiden. 12.00 startar Silverratten som i år till 95% bestod av Volvobilar i olika klasser.

Sträcka 1 med sina dryga 10 kilometer gick bra. Inga direkta kriser utan snabbt och kontrollerat. 6.41.1 är fjärde tid i klassen så farten är det inget fel på. In till service och där byts bakdäck och tankas mat och dryck. Nu börjar regnat på allvar och vi får kallt räkna med att det blir "wet race" resten av dagen. Tre sträckor på raken följer nu utan service. SS2 är endast 3 km så man hinner knappt bli varm i kläderna innan man är i mål. 2.11.1 är 8:e tid men det är tiondelar som skiljer och vi har fortfarande tätkänning. Tredje sträckan är knappt 6 kilometer och vi njuter av bilens kapacitet och vägarnas karaktär. 4.02.2 är andra tid i klassen och endast 1 sek. efter klassledaren. Nu återstår två 10 km sträckor och det gäller att köra med förstånd då det blir halare och halare för varje kilometer vi kör.
På SS4 får vi tiden 7.07.9 och det är tredje tid i klassen så inför sista sträckan ligger vi trea i sammandraget och nu ska vi köra första sträckan en gång till nu som SS5. "Ingen överladdning nu utan snabbt och kontrollerat, funderar Staffan högt innan start" Tiden blir 7.03.3 och det är mer än 20 sek. sämre än första gången vi körde. Hur skulle denna tid stå sej i jämförelse med de andra? Vädret hade gjort underlaget halare så alla har sämre tider andra gången. Vår tid är näst snabbaste och vi klämmer oss förbi Anders och P-O upp på andra plats
Vi slår till med en 2:a plats i vår första tävling med bilen på grus! Kan man vara annat än nöjd?

06-05-18 Skynda att anmäla dig till RS-cupen och klassiska Hammarbacken!
Mellannorrlands populära rallycup, RS-cupen startar lördagen den 27 maj. Som vanligt är det Ragundadalens RRC som inleder med sin deltävling Hammarbacken. Klubben kör även en egen tävling under söndagen för den som vill vara med och åka upp för den klassiska SM-backen i Hammarstrand. Cupen brukar ha en hel del pengar i potten, ju mer som är med och åker, ju större prispott!

Sista anmälningsdag är imorgon, fredag den 19 maj, så skynda dig att anmäla dig om du inte redan gjort det.

Mer info på den officiella hemsidan, www.mariasmotorsport.com under knappen RS-cupen. Där hittar du reglemente och inbjudan (finns även här på MiV):
06-05-17 För er som undrat och spekulerat om Tony Berglund Rallyteam
Nu är det dags att bryta tystnaden och berätta för er alla vad som håller på att ta form i vårat garage.
En nybygge minst lika extremt som Amazonen (om inte värre)
Se våran hemsida för bilder och info www.amazonen.se/
06-05-16 Inför rallytävlingen Grahns Bilar-Klappjakten i Kisa 3 juni 2006
Lördagen den 3:e juni invaderas sydöstgötska orten Kisa av rallybilar. På självaste Pingstafton arrangerar Ydre Motorklubb Grahns Bilar-Klappjakten. Klubbens medlemmar har nu börjat få alla bitar på plats inför sommarens stortävling.
Tack vare positiva markägare och sponsorer, mäter den utslagsgivande banan totalt hela 160 kilometer varav 42 kilometer är fördelat på 4 specialsträckor.
-Vi räknar med ett stort och brett startfält, tävlingen ingår i fyra mästerskap, kommenterar rallyts tävlingsledare Nils-Erik Axelsson.

· RM för historiska bilar uppdelat i två klasser.
Här återfinns tvåtaktade Saabar, kutryggade Volvo PV och vassa Ford Cortina Lotus i äldsta klassen för bilar upp till 1965-års modell.
RM klass två gäller bilar tillverkade mellan 1966 och 1974. Populäraste bilar här är Volvo 142 och Saab V4.

· Klassiska och Historiska Rallycupen
I stort sätt samma indelning som RM. Cup som var först ut med att organisera ett mästerskap för äldre rallybilar. Cupen lever fortfarande i alla högsta grad.
I Grahns Bilar-Klappjakten kommer alltså historiska ekipage tävla i två mästerskap samtidigt.

· Öppna Östgöta Mästerskapet
Här tävlar alla nationella och internationell bilklasser enligt ett raffinerat poängsystem. Mästerskapet har sett många olika segrare vad gäller klubbadresser och bilmärken sedan starten 1984. 2005 vann Mats Lindvall SMK Valdemarsvik mästerskapet i en hårt trimmad fyrhjulsdriven Subaru.

· Sverige Serien för Volvo Original Cup
Nationell Cup för Volvos modeller 240, 740 och 940. Bilarna är i princip original men innehåller de bästa bitarna från respektive modellserie. Förarna har alltså väldigt lika förutsättningar, vilket bäddar för mycket högt tempo och häftiga sladdar.

Grahns Bilar-Klappjakten kommer ha start och målplats vid Tolvmannabacken i Kisa.
Här kommer också en central serviceplats byggas upp. Alla bitar som krävs för god service åt team, publik och funktionärer kommer finnas. Det handlar om resultatservice, startramp för intervjuer av förarna och förtäring åt de tusentals människor som väntas besöka rallyt. När Ydre Motorklubb senast arrangerade en rallytävling av samma kaliber (2004) kom 10 000 personer för att på ett eller annat sätt deltaga

06-05-16 Ingen efteranmälningsavgift till Marktjänstsprinten 20 maj!
Tävlingsledningen i Nyköpings FRK, har för Marktjänstsprinten den 20 Maj som ingår i BDS/Bil&Fritid RallyCup, beslutat att slopa efteranmälningsavgiften, och meddelar också att E-anmälan hålls öppen fram till Torsdag kväll den 18/5. Tävlingen har i dagsläget ca 35-40 anmälda och kan ta emot drygt 20 tävlande till. 1 sprintsträcka körs 3 gånger och startavgiften är 350kr. E-anmälan nås via cupwebbsidan: www.racenet.nu/sprintcupen där också fullständig inbjudan och tele finns.
Välkomna hälsar Nyköpings FRK.
06-05-13 Kvällstävling i Himmelstalund 14 juni
-Norrköpings Motorklubb satsar även i år på att arrangera en kvällstävling i rally, på Sportområdet Himmelstalund i Norrköping.
Förare i 2 WD och 4 WD har fått en personlig inbjudan och klubben hoppas att kunna bjuda minst lika bra startfält som tidigare år.
Det är fjärde året klubben arrangerar TUDOR-BILAM-Trofén, tävlingen körs onsdagen den 14 juni med första start kl.18.00.

Förarna kör en SS 3 gånger och två tider räknas för kvalificering till finalkörning, med fem förare i varje bilklass. På eftermiddagen har förarna som vanligt möjlighet att bjuda sponsorer och teammedlemmar på en provtur mellan kl.13.00 - 16.00, ett mycket uppskattat evenemang även det.
Sportområdet bjuder även publiken på många bra platser att se förarnas framfart från start till mål, med ett startmellanrum på c:a 40 sekunder.

Även parkeringsmöjligheterna på Sportområdet är på bekvämt avstånd från sträckan som körs.
Alltså upplagt för rallyfest på Himmelstalund i Norrköping.

Norrköpings Motorklubb organisationskommité
06-05-11 Holjetrofén tillbaka 30 sept
Den populära Holjetrofén gör comeback sedan de haft uppehåll sedan 2001. Så boka in 30 september i kalendern för då kör Olofströms MK sin omtyckta tävling igen.
06-05-10 Mini Xplosion lockar stort startfält
Nu på söndag den 14:e Maj avgörs Mini Xplosion på Västerås Motorstadion. Det betyder parallell-rally i publikvänlig kompakt form. Tävlingen ingår i både 7-Klubbars och den allt populärare Bildelsspecialisten Rallycup och fungerar även som träning chans att åka till sig en plats i den Nordiska Mästarmötet Rally Xplosion den 1-2/ Juli.

Tävlingen körs först i tre omgångar på tid vilka ger resultatet i rally-cupen. Den tredje omgången är också första omgången i cupstegen så då gäller både att åka fort för att få Till en bra tid och även vinna heatet för att få tävla vidare. Fyra platser i Rally Xplosion står som pris, två i två-hjulsdrivet och två i fyrhjulsdrivet. Det är flera långväga gäster som kommer och tränar inför Rally Xplosion vilket kryddar tävlingen rejält.

Över 70tartande kommer till start och bland favoriterna så kan nämnas bl.a
I fyrhjulsdrivet : Dick Larsson Rasbo i Toyota GT 4, Björn Persson Huddinge i ex Mats Jonsson Ford Escort WRC, Kenneth Dahlgren Ford Escort WRC, Roger Enlund Västerås, Subaru Impresa, Pelle Eriksson Sala i en Subaru Impesa, Jari Saarinen Norrköping

I tvåhjulsdrivet har fjolårsvinnaren i Rally Xplosion Tobias Söderqvist.AMF Årsunda i sin SAAB favoritskapet tillsammans med med MR ”sprintrace” Lars ”Ludde” Davidsson Enköping i sin Renault Kit Car och Micke Lundberg Gävle i Golf. De får motstånd av bl.a Niclas Hägg Hälsinge i en Opel Ascona, Fredrik Andersson Ludvika i VW Golf, Ilpo Sällinen Sandviken i Opel Ascona, Rickard Andersson Eskilstuna i Seat Ibiza Roland Wallon Kungsör Volvo 240.

B-föarare med vinstchans !
I fjolårets Rally Xplosion chockade Anders Eriksson MK Rimo i Opel Corsa som då var C-föarare övriga förare genom att vara kvalsnabbast, så räkna med att Söderqvist, Lundberg och Davidsson har med Eriksson som vinstlkandidat. Andra fortåkande b-förae är Daniel Nilsson Köping i VW Golf och Lasse Fältman.Ludvika i Saab 99.
Första Start sker kl 11:00

Vad händer i Rally Xplosion ?

Officiell inbjudan till Nordiska eliten finns på nätet och mer info kommer. Redan nu finns flera förare anmälda och flera biljetter är sålda.
06-05-09 Rally Xplosion - Nordiskt mästarmöte i superspceial 1+2/7
Historik
Västerås MS tog Folkrace till Sverige för 25 år sedan Nu är det dags igen för Västerås att vara föregångare för bilsportsverige. Rallysporten är sedan femtiotalet djupt förankrad hos svenska folket. Utvecklingen i de flesta sporter går mot publikvänligare och kortare tävlingsmoment. Rally sporten måste som bl.a längdskidåkningen anpassas till kompakt format Västerås MS är nu först med en permanent bana för en extremt publikvänlig och TV-anpassad tävlingsform.

Bakgrund
Under slutet av 90-talet började Västerås MS köra lokala parallell-rallyn på sin folk-racebana (Malma banan). Banan var lite bökig och innehöll mycket asfalt men tävlingsformen var uppskattad av såväl förare som publik. Tävlingsformen var mycket publikvänlig och samtidigt synnerligen lämplig när det gällde att vårda såväl våra som förarnas samarbetspartners. En idé om att göra ett större publikanpassat arrangemang av det hela lades fram och det i sin tur ledde fram till ett beslut om att bygga om hela banan så att den förutom folkrace nu skulle vara lämpad för parallellrally med allt vad det innebär.

Sveriges enda permanenta Super-special och Västerås nya arena.
Bygget har pågått flera år med att bygga om Västerås motorstadion till en komplett motorsportanläggning med flera alternativa bansträckningar, en planfri korsning, bättre belysning, TV-anpassat och en arena som kan ta emot 10 000 personer. Västerås motorstadion skall när den är helt färdigbyggd ha ny entré, större depå, flera banor för parallell-rally, rallysprint, rally-cross, folkrace, Radiostyrd bilsport mm

Duell-rally på lika villkor !
I fjol blev den planfria korsningen eller bron som är namnet i dagligt tal klar. Det betyder att från 2005 års Rally Xplosion får förarna tävla på exakt lika villkor och byta spår med hjälp av bron. Västerås har nu Sveriges enda permanenta Super-specialbana.

Hur fungerar Rally Xplosion ?
Tävlingsformen har många namn, duell-rally, parallell-rally eller sprint. Bantypen kallas för ”Super special” när den körs som publiksträcka i Rally VM. Två förare startar sida vid sida på två parallella slingor och kör ett varv (ca 750 meter), strax före start & målrakan byter man spår med hjälp av en bro kör sen varv två.

Efter växlingen på andra varvet så åker de sen sida vid sida i sista svängen in mot målet. Det gör att både publiken och förarna får en mycket bra koll på hur de ligger till. Ytterspåret har en något snabbare karaktär som avslutas med ett par riktigt tekniskt svåra svängar i samband med växlingen till innerspåret. Innerspåret är något krokigare och har bitvis asfalt som underlag. Söndagens tävling körs med en elimineringsstege vilket innebär vinna eller försvinna gäller i varje heat, enkelt och lättförståligt för publiken. Då körtiden är så kort finns det bara ett läge MAXIMUM ATTACK !.

Två bilklasser !
För att det skall vara enkelt för publiken så kör vi med två och fyrhjulsdrift (2wd / 4wd). Det kan låta lite orättvist att en ”standardbil” (Gr N) skall åka mot en trimmad bil (Gr A/ WRC). Erfarenheten visar att skillnaden är marginell och att grupp N bilarna hävdar sig vädigt bra.

Rally Xplosion för sjätte året !
På bilsportmässan 2001 presenterades Rally Xplosion som begrepp förta gången. Närmare 3 000 personer trotsade spöregn för att se både Stig Blomqvist och Björn Waldegård till slut få ge sig mot Mr Xplosion Dick Wiksell. Förarintresset ökar varje år ett flertal kända förare har fått se utslagna lite tidigare än de tänkt sig. Att det blir tuffare och jämnare startfält märks också på avåkningarna som blir fler. Satsningen är hög redan i tidskvalen.

Nordikst Mästarmöte !
Till 2006 tar vi ett steg till och inbjuder våra grannländers förare att utmana. Tomas Kohlberg försökte ifjol men fick till slut ge sig efter ett besök i skyddsmuren. Datumet för årets tävling är valt med omsorg för att passa alla de förare som kör de Svenska, Norska, Danska och Finska mästerskapen.

Två dagars tävling !
För att möta efterfrågan från förarhåll så kommer årets tävling att köras en helg , Lördagen –Söndag den 1-2:a Juli. Under lördagen kommer det att köras tidskval. Startordningen seedas om efter varje kvalomgång så vi kommer hela dagen bjuda publiken på jämna heat och de snabbaste förarna kommer givetvis sist. På söndagen köres elimineringsstege med direktutslagning. Vi har också satsat på ett tidigt Juli-datum för att både förarna och publiken skall njuta av Rally två förhoppningsvis fina sommardagar.

Dubbla varv !
För att öka på spänningen och underhållningsvärdet för både förare och publik så körs söndagen elimineringsheat i årets Rally Xplosion över dubbla varv. Det betyder att när bägge förarna kört ett varv på varje spår,(målgång tidigare år) så kan publiken se exakt hur de ligger till när de går ut på andra varvet.

Workshop inför Finnkampen motor !
Vi har inlett ett samarbete med Finnkampen och tanken är att det dels skall ges möjlighet för publiken att åka med finnkampen-stjärnorna. Det är ju dessutom den bästa möjliga träningen för de förare som har tillgång Till egen rallybil och samtidigt instruera racingförarna hur det går till live.

Carola på kvällen !
Rally Xplosion ingår i Västerås stads Mälarveckor som är fullmatat med aktiviteter. På lördagkvällen spelar Carola och planer finns på att arrangera nån form av Gemensam aktivitet och de som vill kan även passa på att se en Carolakonsert.

Biljetter på Ticnet.se
Redan nu kan man beställa helgbiljetter www.ticnet.se med 90 kr rabatt !
Genrep den 14:e Maj För den som inte kan vänta så körs Mini-Xplosion nu på Söndag den 14:e maj. Mer info kommer imorgon. Mer info på vms.u.se Boka in den 1-2 Juli för fartfest i Västerås !

Välkommen till Västerås Mälarstaden !
06-05-08 Calle Ward i stöten igen!
Calle Ward, det senaste tillskottet I Sveriges Junior landslag har slagit till med en ny sensation, inte nog med att han var snabb i sin JSM debut i den inledande SM deltävlingen. I förra helgens försäsongstävling Silverratten var det dags igen. Vad sägs om inofficiell totaltvåa!

Helgens försäsongstävling Silverratten i Småländska Älmhult blev ett genrep inför nästkommande SM deltävling South Swedish Rally. Calle Ward med team som redan befann sig i Älmhult torsdag kväll för att genomföra tester under fredagen.

Hyrde väg
-Vi hade hyrt en väg på cirka 2 km som vi skulle använda för att delvis komma underfund med grusunderlaget som vi inte kört på sedan i höstas och för att testa ut rätt däck och fjädringsinställningar berättar Calle.
Det finns många inställningsmöjligheter på en modern rallybil som Calles Clio och det kan vara lätt att skruva bort sig, men teamet lyckades få till det riktigt bra med setupen.
-Testet kändes riktigt bra och vi kom snabbt underfund med hur bilen skulle ställas in och vilka däck som gällde, vi körde ungefär tjugo vänder fram och tillbaka fortsätter Calle.

Testet gav resultat!

För att få absolut rätt förutsättningar valde Calle att vara föråkare under tävlingen och han körde utom tävlan, därav den inofficiella andraplatsen totalt och snabbaste Tvåhjulsdriven med 1 minut!
-Vi går ut tidigt i South Swedish Rally, så det ville vi göra nu med, för att få så lika förutsättningar som möjligt, fyller Calle i.

Rally, en lagsport
Svåra beslut att fatta, hård press, taktik, enormt tekniskt kunnande är inget man klarar själv, ja allt måste funka om teamet ska lyckas. Det är därför viktigt att ha rätt manskap i teamet som jobbar kring bilen.
-Vi har att inlett ett nytt samarbete med två nya mekaniker och en tredje fjädringsspecialist, David Walfridsson, vars uppgift är att anpassa bilen till mig och även funka lite som psykolog. Dialogen är ständig, överstyrt, understyr, hård mjuk, ja begreppen är många, ja en hel vetenskap skrattar Calle
06-05-06 Oscar och Björn slutar tvåa i Rally Sørland trots problem
Oscar Svedlund och co-drivern Björn Nilsson slutar tvåa i sin klass GrN i Rally Sørland. Det gör de trots att de hade stora problem med bilen under hela rallyt. Bilen överstryde helt enkelt och man fick inte till problemet under de servicar som rallyt erbjöd.

Trots de här problemen lyckades Oscar och Björn ändå sno åt sig två sträcksegrar av dagens fem avverkade. De slutar på en andraplats i GrN och inte nog med det, de slutar på en mycket hedervärd sjätteplats totalt.

Båda är givetvis nöjda med sina placeringar och Oscar är glad att de for och gjorde den här testtävlingen inför nästa SM-deltävling, Sapa South Swedish Rally.
- "Vi har nu lokaliserat felet, så det kommer att vara åtgärdat till nästa helg" säger Oscar som också lovar att det finns mycket mer att ge!

Resultat Rally Sørland
Fem i topp GrN

1. Martin Stenshorne 59:38.7
2. Oscar Svedlund 60:47.9 +1:09.2
3. Bernt Kollevold 61:16.9 +1:38.2
4. Eivind Steffensen 62:10.6 +2:31.9
5. Robert Opland 63:45.1 +4:06.4

Rally Sørland totalt
1. Thomas Schie 57:19.4
2. Mads Østberg 57:34.1 +0:14.7
3. Tord Linnerud 59:10.2 +1:50.8
4. Trond Sveinsvoll 59:13.2 +1:53.8
5. Martin Stenshorne 59:38.7 +2:19.3
6. Oscar Svedlund 60:47.9 +3:28.5

Officiell resultatlista: http://www.rallysorlandno/resultater2/1
Mer info hittar du på www.oscarracing.se
06-05-04 Ford Flexifuelcup inför Gotland 17 juni
Här kommer lite information inför nästa deltävling som är på Gotland den 17 juni 2006.
Några av er har ställt frågan om att byta bort Gotland mot annat arrangemang. Frågan har diskuterats igen men inget nytt har kommit upp som förändrar situationen. Alla tycker det är olyckligt att behöva ändra ett fastställt tävlingsprogram men när tre av tävlingarna blev inställda/flyttade så är det svårt att hitta en lösning som passar alla. Vi har respekt för att alla har planerat sin verksamhet och kanske också sin semester efter cupprogrammet. Vi hoppas ändå att det inte blir alltför stora besvär för Er.

Som tidigare meddelats så kommer det att finnas möjligheter till testkörning före tävlingen. Detta kommer ske under fredagen den 16:e och detaljer kommer att meddelas senare. Förutom körning så kommer Gunnar Barth att delge oss sina erfarenheter som notskrivare samt codriver. Han kommer att prata om kommunikationerna inne i bilen samt rollspelet utanför tävlingsbilen. Gunnar är alltid rolig att lyssna på med sina egna tolkningar. Det får Ni bara inte missa.

Efter tävlingen bjuder Ford Team RS till fest och där kommer prisutdelning att ske för deltävlingarna 1 - 4. Prisbordet lär vara digert så se till att säkerställa plats i servicebussen så att Ni får med allt hem.

På Gotland bor man lämpligt vis i stugbyn och förhandlingar pågår fortfarande med färjebolaget samt stugbyn och anvisningar för bokning mm kommer att meddelas inom kort.
Det finns två färje alternativ, Nynäshamn alternativt Oskarshamn. Om Ni planerar att åka den 15:e juni så går färjan från Nynäshamn 07:05 alt 16:45. Färjan från Oskarshamn går 10:55 alt 21:15.
Avslutningsvis så bifogar vi några gångbara ord på Gutemålet.

Päiku = flickan, pigan. Används om ogift kvinna.
Sårken = pojkenti migä att
pissa = naug di,
navva di = kör fortare

http://www.fordteamrs.se/flexifuel/index.htm
06-05-04 Thorzelius inför SSR
Här kommer en liten rapport från Thorszelius Motorsport som är fullt uppe i förberedelserna inför sommarsäsongen.
Först en liten tillbakablick till slutet av vintersäsongen som jag inte skrivit om tidigare. Från Östersunds SM tävling, Snowrally 16-17 februari, kan jag rapportera att vi även i denna andra SM deltävling slutade på andraplats efter Patrik Flodin. Tävlingen genomfördes på suveränt vinterväglag och inledningen blev jämn med en liten fördel för Flodin efter första dagen.
Dag två blev betydligt struligare för oss med en läckande växellåda, en bakdiff som krånglade och småproblem hela tiden. Vi gjorde helt enkelt vårt bästa för att hålla mekanikerna sysselsatta hela tiden, så att de inte skulle behöva gå där och frysa. Med facit i hand så blev vi rätt nöjda med andraplatsen i tävlingen och att vi ligger på andraplats i SM tabellen.

Mats var sen till Ludvika för att sätta punkt för vintersäsongen. Denna tävling ingick inte i SM. Jag var själv inte med där och jag tror att det är bäst att Mats själv får berätta hur det gick. Men jag kan avslöja från säkra källor att det pågick en del snöskottning och hårt arbete i Dala skogarna denna dag.

Inför sommarsäsongen har bilen nu gåtts igenom grundligt och Mats har varit ute och testat en del.
I helgen, 29 april, var vi ner till Älmhult och åkte deras tävling, Silverratten. Drygt 4 mil på härliga smålandsvägar blev en bra genomkörare inför Sydsvenska rallyt. Blandat underlag blev det också då början på tävlingen kördes i torrt väder för att sen övergå i regn och snorhala vägar. Tävlingen var framförallt inriktad på Volvo bilar och deras cuper, så vi var endast 13st övriga åkare som var med. Vi slutade på andraplats efter Jimmy Joge, efter att ha åkt jämnt på två sträckor, fått punktering på en, och tagit det lite för försiktigt i halkan på en.

Nu skall det sista finslipas och testas inför nästa drabbning i SM, Sydsvenska Rallyt, 11-13 maj. Tävlingen har i år bytt startplats och går runt Vetlanda. 24 mil sträckor blir något att bita i.

Tomas Thorszelius
Co Driver www.thorszelius.com

06-05-04 Dals MK efterlyser föråkare till 13 maj
Dals MK söker 2 st FÖRÅKARE till DALSLANDSTJUREN den 13 Maj
Ring: Anders Bergqvist 070-9828020
06-05-02 Mitsubishi Motors sponsrar svenskt rallylöfte
Mitsubishi Motors är ny huvudsponsor till rallylöftet Jennie-Lee Hermansson. Sponsoravtalet är en långsiktig satsning till att börja med till och med 2008. - Det känns helt suveränt. Det är ett stort kliv framåt för mina satsningar och kommer helt säkert att innebära ännu fler helt nya möjligheter. Dels sportslig förstås men även när det gäller ytterligare sponsorer, säger Jennie-Lee Hermansson. - Vi är övertygade om att vi satsar på en förare som kan vinna nya framgångar med Mitsubishi, säger Carina Carlsson, PR- och Marknadschef på Mitsubishi Motors.

Jennie-Lee Hermansson är född in i rallyvärlden då båda hennes föräldrar är engagerade i rallysporten. Sin första tävling körde hon 1999. Under 2004 var hon i England och körde Brittiska Mästerskapen, vilket var första året i bil med fyrhjulsdrift. Säsongen slutade med en tredjeplats totalt i Grupp N 4WD. Därutöver har hon flera framstående placeringar, både nationellt och internationellt. Hon har också fått flera utmärkelser: Miss Bilsport 1999, Årets förare 2004 av Nedre Norra Bilsportförbundet och Årets Bilsportkvinna 2005.

Det här är en dröm som har blivit verklighet. Att få köra en sådan här bil och för ett sådant välrenommerat märke i en långsiktig satsning är helt fantastiskt. Med en så bra bil och de andra förutsättningarna på plats finns det egentligen inga gränser. Det ger mig bland annat möjlighet att satsa vidare på att köra WRC i framtiden, säger Jennie-Lee.

Jennie-Lee har uppbackning från ett starkt team med inte minst Kenneth Eriksson som mentor och tränare. Gemma Price är känd från rallyarenorna och hon är hennes co-driver. Nu blir det Mitsubishi Lancer Evolution IX som ska hjälpa henne att nå de uppsatta målen där SM 2007 och en placering bland de tre främsta är ett av dem. Men teamet kommer även att arbeta för att köra Svenska Rallyt och GruppN VM PWRC eller diverse VM-Rallyn 2007.

Genom att ha kvalificerat sig till SMS Challenge och Swedish National Rally Team är Jennie-Lee den enda tjejen i svenska landslaget.

Jennie-Lee är en av våra mest seriöst satsande idrottskvinnor. Hon är en symbol för naturbegåvningen och jag är övertygad om att hon kan lyckas med det hon vill. Förutom att hon är en sportslig förebild är Jennie-Lee också en utmärkt förebild för unga kvinnor. Hon gör medvetna val och arbetar envist mot sina mål på ett mycket begåvat och balanserat sätt, säger Carina Carlsson om valet av förare och fortsätter.

Motorsport är stort och viktig för oss. Vi har många satsningar runt om i världen. Att ha bilar som klarar sådana påfrestningar säger en hel del om dem& Mitsubishi har varit med om stora framgångar i WRC, Dakar och i många andra tävlingssammanhang.


06-05-01 Etanol-Cossin i farten..igen, i Sviestad
Efter att ha haft problem med bränsletillförseln i 1a omgången(+5,7 sek efter hemmasonen Längberg) löpte det på bra i 2a (1,3 sek före J.L) och framförallt tredje omgången, där vi till en kanonkörning, vi var här 3,08 sek före. närmaste. (J.L)

Skiljde tot 1,50 sek i Mål. Totalt tog vi Vinsten pga att Joakim fick maxtid efter otillåten ”gening”.i sista omgången.Lite trist avslutning kanske men men

Vårt sistaåk lever vi länge på, nu laddar till Falckpokalen på Lördag.!!
Nu har lärt oss, mindre än 15 lit så stannar den i Hö svängar, lite knepigt !!
Vi slutade tot 20 sek före Fredrik Carlsson 2WD i Peugeot 8.11 mot 8.3
www.oscarsssonrally.com

06-05-01 B-förare totalsegrade i Linköpings MS rallytävling Sviestadträffen
Totalsegrade gjorde Fredrik Carlsson med kartläsaren Lars Jansson från Östergyllen RC med en Peugeot 205.
Tävlingen ingick som andra deltävlingen i ÖBF RS-serie som kördes i dag på Linköpings Motorstadion med 74 deltagare.

Tävlingen innehöll en sträcka som kördes tre gånger. Fredrik var 0,23 sekunder före tvåan Jörgen Johansson/David Pettersson Westerviks MSK med en Opel Ascona B. På en total 3:e plats kom Göran Andersson /Mikael Johansson Tjust MK Volvo 740.

Snabbaste Volvo original var Rolf Andersson/ Bengt-Olof Stenberg Christinehams MK. Grupp E Elit vanns av Linus Axman/ Markus Harrström

Snabbaste C föraren körde in på en 7 plats totalt och det var Mikael Stark/ Mikael Petersson Tjust MK med en Ford Escort.

Med vänlig hälsning Anders Wing Linköpings MS


Totalsegraren Fredrik Karlsson till vänster med
kartläsaren Lars Jansson Östergyllen RC


06-05-01 Falckpokalen har tvingats gallra bort startande
125 startadne har tagits emot enligt anmälan. Sedan har man tvingats gallra bort de som anmält sig sist (enligt inbjudan).

Normalt avanmäler sig, enligt vår erfarenhet, cirka 10% från en tävling idag så de första 10 - 15 bör ha en hyfsad chans att få åka.

Bortgallringslistan pdf
Övrig info hittar du på www.resultatdata.co

06-05-01 Startskottet går snart för Midnattsolsrallyt
Samling inför Midnattssolsrallyt! Den 4 maj går startskottet för aktiviteterna för årets Midnattssolsrally. Storheter som Erik Carlsson, Carl-Magnus Skogh med flera av våra rallylegender kommer att tillsammans med styrgruppen för Midnattssolsrallyt träffas vid Saabs bilmuseum för att finslipa programmet inför rallyt.

TV kommer att finnas på plats liksom övriga media och chefsfunktionärer.
– Hela Rallysverige talar redan om det efterlängtade rallyt som inte körts sedan 1964 och nu pånyttföds, och det samma år som Svenska Bilsportförbundet firar 70 år, berättar biträdande tävlingschefen Jårs Damberg. Det hela får ses som en uppföljning av Jubileumsrallyt som gick från Göteborg – Stockholm 1986. Då väckte det till liv många av de ”gamla elitchaufförerna” som varit med under glansdagarna på 50 och 60-talen, fortsätter han.

Årets upplaga kommer att köras, som vi hoppas, i ljuvligt sommarväder på vackraste vägarna från Hörby lite kors och tvärs med avslutning i Östersund i midnattssolens tecken.
– Vi förväntar oss att publiktillströmningen blir enorm med tanke på uppmärksamheten från media och vi vet att tusentals åskådare kommer att följa rallyt från start till mål, säger Jårs Damberg.

Tack var edet stora intresset för Midnattssolsrallyt kommer organisationen att erbjuda paketresa med buss som följer rallyt. Kommunerna kommer också att följa arrangemanget och ha egna aktiviteter där rallykaravanen har uppehåll och där tillfälle ges för publiken att få se en del absolut unika bilar som finns i startfältet.
– Vi i organisationen hoppas på att detta är början till en nystart för Midnattssolsrallyt och att alla bilintresserade varje sommar skall kunna få delta eller åtminstone få skåda dessa unika tävlingsekipage, säger Jårs Damberg med ett leende.

Kanske mer än halva publikantalet har aldrig sett hur morföräldrarnas bilar såg ut i verkligheten utan endast på bleknade fotografier. Boka dräför in veckan efter midsommar och följ Midnattssolsrallyt, och turista i Sverige, det kommer att bli en upplevelse utöver det vanliga.

www.midnattssolsrallyt.se
06-04-29 Veteranbilar intog Dynamitbacken
När nätt och jämt den sista snön hunnit smälta så intog ett 50-tal bilar Dynamitbacken i Uddevalla i Krutracet med MK Trophy som arrangör. Man hade valt att köra med bilar från bland annat Klassiska Rally Cupen och Volvo Original. Det blev nu ett brokigt startfält med bilmodeller som nästan ingen sett på en biltävling i Sverige. Totalsnabbast denna gången var Bosse Sundin från Dals MK i en Volvo 142. Inför det sista åket låg han bara på en fjärde plats. Dryga halva sekunden efter klubbkompisen Per-Åke Forsman i en BMW. I det tredje åket förbättrade Forsman sig med en kvarts sekund och såg ut som dagens vinnare. Men för Sundin stämde nu allt och han kunde förbättra sig med en sekund och nu blev han vinnare med 13 hundradelar för Forsman. Christer Nilsson från SMK Trollhättan var närmare halvsekunden efter Forsman. I Volvo Original fanns dagens överlägset säkraste förare. Enar Viktorsson från Uddevalla, tävlande för Stenungsunds MS, var säkerheten själv. Han var snabbast i klassen i alla tre åken och segermarginalen blev till slut dryga sekunden före Tommy Leonardsson från Dals MK och Jan Larsson, Älvbygdens MK. Uno Johansson från arrangörsklubben var flitigt i elden denna dag. Han var med i tre klasser och bäst gick det i KRC II där han vann med sin VW 1500. De två övriga KRC klasserna vanns av Lennart Andersson, KRC I, i en Renault Gordini och i KRC III vann Anders Prick SMK Trollhättan i en Volvo Amazon. Största klassen var Regularity där man kör på ett handikappsystem. Berndt Idh, SMK Helsinge, i en SAAB 96 vann före Hakon Mörner, RHK, i en Volvo Am och Sven Liljeqvist, Alingsås MK, i en Porsche 356. I denna klasen var de äldsta bilarna över 50 år och det fanns många udda bilar. Till exempel så tävlade Lasse Larsson från Hällevadsholms MK med I Renault Alpine.
Göthe Johansson

UDDEVALLA, Rally Krutracet.
Klass Regularity: 1) Berndth Idh, SMK Helsinge, Saab 96, diff. 0.86, 2) Hakon Mörner RHK, Volvo Am, 1.09, 3) Sven Liljeqvist, Alingsås MK, Porsche 356, 1.13, 4) Roger Larsson, Ulricehamns MK, Saab 96, 1.28, 5) Uno Johansson, MK Trophy, BMC Cooper, 1.26.
Klass KRC I: 1) Lennart Andersson, Ludvika MS, Renault Gordini, 30.85, 2) Sam Bernhadsson, Säffle MC, BMW 700, 31.29, 3) Johan Josefsson, Mölndals MK, Saab 96, 32.91, 4) Gunnar Johansson, SMK Trollhättan Saab 96, 33.19, 5) Uno Johansson, MK Trophy, Renault Gordini, 33.65.
Klass KRC II: 1) Uno Johansson, MK Trophy, VW 1500, 30.39, 2) Alf Lönngren, SMK Trollhättan, VW 1500, 38.06.
Klass KRC III: 1) Anders Prick, SMK Trollhättan, Volvo Am, 27.72, 2) Jan Rolfsson, SMK Örebro, Volvo Am, 28.60, 3) Seppo Peltomaa, Fagersta MK, Fiat 2300, 29.97.
Klass Veteran: 1) Bosse Sundin, Dals MK, Volvo 142, 24.97, 2) Per-Åke Forsman, Dals MK, BMW 2002, 25.10, 3) Christer Nilsson, SMK Trollhättan, Opel A, 25.49, 4) Jan Hagberg, Borås MK, Opel A, 25.64, 5) Karl-Erik Grönberg, Dals MK, Opel A, 26.77.
Klass Volvo Original: 1) Enar Viktorsson, Stenungsunds MS, Volvo 242, 26.38, 2) Tommy Leonardsson, Älvbygdens MK, Volvo 242, 27.50, 3) Jan Larsson, Älvbygdens MK, Volvo 244, 27.58, 4) Henry Larsson, Älvbygdens MK, Volvo 240, 27.99, 5) Urban Andersson, Stenungsunds MS, Volvo 940, 28.09.
Klass Ekonomi: 1) Jan Söderman, Älvbygdens MK, VW Golf, 29.64, 2) Sam Norberg, Skövde MK, Ford Sierra, 29.90, 39 Ronnie Engström, MK Team Westom, Saab 99, 31.34, 4) Bertil Andersson, Älvbygdens MK, VW Golf, 32.62.
Bästa Dam: Jessica Hägg, Stenungsunds MS, Volvo 242, 29.39.

06-04-28 Ställningen i Brattlöfs Cup 2006
Ställningen efter 1:a deltävlingen (Midvintersprinten) (de 6 bästa i varje klass)

Klass U
1. Christoffer Nyström Karlstads MCB 15 p
2. Mikael Wiberg Storfors MK 13 p
3. Jimmy Alfredsson SMK Örebro 11 p

Klass 1
1. Joakim Öhman Fagersta MK 15 p
2. Göran Nordigård Malungs MK 13 p
3. Mikael Gustavsson ? 11 p
4. Carola Sandberg Hällefors MK 9 p
5. Mikael Schuster Hällefors MK 8 p
6. Mikael Karlsson Teknis MC 7 p

Klass 2
1. Linus Stenberg Hällefors MK 15 p
2. Mats Jonsson Ydre MK 13 p
3. Rolf Andersson Christinehamns MK 11 p
4. Marcus Nordström Likenäs MK 9 p
5. Mickael Stridh Degerfors RC 8 p
6. Daniel Frykemo Likenäs MK 7 p

Klass 3
1. Gunnar Fredriksson Katrineholms MK 15 p
2. Ove Lundström MK Kopparberg 13 p
3. Lars-Erik Lundström MK Kopparberg 11 p
4. Bert Björlin MK Ratten 9 p

Klass 4
1. Hans Olsson Munkfors MC 15 p
2. Lola Olsson Hällefors MK 13 p
3. Sune Ståhl Hällefors Mk 11 p
4. Pierre Ståhl Hällefors MK 9 p
5. Linus Olsson Karlstads MCB 8 p

Klass 5
1. Robin Bergström Hällefors MK 15 p
2. Tomas Henriksson Hagfors MK 13 p
3. Tobias Pettersson Fredriksbergs MK 11 p
4. Johan Karlsson Fägre MK 9 p
5. Torbjörn Eriksson SMK Karlskoga 8 p
6. Anders Eklund Degerfors RC 7 p

Klass 6
1. Bo Karlsson Hällefors MK 15 p
2. -- -- 13 p
3. -- -- 11 p

Klass 7
1. Janne Gustavsson Teknis MC 15 p
2. Jonas Nordahl Fredriksbergs MK 13 p
3. -- -- 11 p

Nästa tävling i Cupen är Silverrundan den 25/5 2006, som även ingår i T-klubbars mästerskap 2006. Du har väl inte glömt att anmäla dig??
Titta in på vår hemsida där inbjudan finns: http://www.hellefors.se/forening/motor/
VÄLKOMNA !!


06-04-27 Simon och Andreas siktar på topplaceringar i sommar!
Ledning i Upplands DM i rally, en andraplats i JSM och tredje plats i stora SM är vinterns facit för Simon Löfström och co-drivern Andreas Olsson, som nu ser fram emot en minst lika bra sommarsäsong.
- Vintern gick oerhört bra för oss, och vi räknar med att avancera i sammandraget i både JSM och SM i sommar, även om konkurrensen är hård, berättar Simon.

Bilen som de tävlar med, en Renault Clio Ragnotti, har genomgått en grundlig översyn efter vinterns tävlingar och teamet kommer väl förberedda inför sommarsäsongen.
- Vi har bland annat byggt om fjädring och stötdämpare samt bytt ut en del slitdelar i bromsar och växellåda, fortsätter Simon. Det känns skönt att bara behöva byta delar i förebyggande syfte mellan tävlingarna. Det visar att vi ligger rätt i vår underhållsplanering av bilen, menar Simon.

Närmast väntar ett grustest tillsammans med övriga Renault Clio-förare, där Jonas Kruse och Per Carlsson, två kända rallyprofiler, kommer att dela ut nyttiga råd. Testet blir också ett kvitto på att bilen är rätt inställd för grus efter att allt varit nerplockat efter vintern.

Tredje deltävlingen i Upplands DM, Falckpokalen i Eskilstuna, inleder därefter sommarsäsongen första helgen i maj. Därefter kommer årets viktigaste SM-tävling, South Swedish Rally i Vetlanda, helgen efter. Tävlingen blir ett kraftprov med sina nästan 250 km specialsträckor och totalt nästan 100 mil tävling!
- Allt är bara positivt. Vi är med för andra gången i South Swedish Rally och vi ska dra nytta av alla erfarenheter från tävlingen förra året, slutar Simon.
www.zimonrallysport.com
06-04-27 Duntiscupens första deltävling flyttar fram till 17 juni!
Pga den sena våren tvingas arrangören att flytta fram den första deltävlingen i Duntiscupen från 29 april till 17 juni.
06-04-24 "Etanol-Johan & Ludde" premiärsegrarna i Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup!
I ett strålande vårväder arrangerade SMK Sala sin Mineraljakten, som var premiär för året på Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup.
Tävlingen lockade 60 tävlande och massor med publik som fick se hårda och jämna fighter i samtliga klasser, men så är det ofta på korta rallysprintar där ibland hundradelar skiljer segraren från 2:an.

Gladast för dagen var nog segraren i 4WD, Johan Oscarsson från SMK Södermanland, som in sin "miljö-Cosworth WRC" äntligen fick slå sprintspecialisten Dick Larsson Rasbo, i en fight där bägge laddade till max. En kamp som efter 2 körda åk av 3, hade Oscarsson i ledning med endast 15 hundradelar!
Sedan får Oscarsson till ett kanonåk, 2,7 sek före "Dicken" och vinner till slut med 2,95 sek.
Snabbast i 2WD blev Enköpings Lars Davidsson som i sin Renault 19, hade en imponerande jämnhet i alla sina 3 åk där han vinner samtliga knappt men ändå klart före Richard Andersson Eskilstuna i sin Seat. Segermarginalen för "Ludde" skrevs till 4,5 sek.
En snabb tid och tillika total 5:a, gick överraskande till C-föraren Fredrik Kumlin tävlande för Piteå MS i en VW Golf, som då givetvis vann C-2WD med dagens största segermarginal, knappt 8 sek.

Övriga klassegrar gick till Andreas Grip Järbo MK i B-2WD, Janne Lindqvist MSK Kvarnvingarna i A/B-std. samt till Mats Gustavsson Örebro RC i C-std.

Närmast i Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup väntar MiniXplosion och Västerås MS den 14 Maj.

Övrig cupinfo, resultat mm: www.racenet.nu/sprintcupen

Motorsportnews
Crister Nystrand / Sprintcupen 2006


06-04-24 Etanol Cosworth topp i Sala
Kändes kanon i söndags, att kunna att ge Dicken en match o knipa segern före honom. Det var hårt om budet, men sista omgången gick kanon o det räckte till seger. Vi och många med oss åkte slicks idag o det var lite spännande på gruset i 130-140km/h.
www.oscarssonrally.com

06-04-23 Björnar gjorde upp i RS-premiären i Östergötland
Det var Björn Persson, Huddinge MK i sin Ford Escort 4wd och Björn Bäckström, Botkyrka Mk som gjorde om totalsegern i RS-premiären i Östergötland. Efter två omgångar av tre i Skänningeknixen i Västra Östergötlands MK:s regi ledde Bäckström med fyra sekunder med sin lilla smidiga Toyota Starlet före Björns Ford. I den sista omgången fick Persson sin körning att stämma lite bättre och då blev det bättre tider till slut och det ledde till en totalseger i tävlingen 1,2 sekunder före Björn Bäckström som hade några missar i slutomgången.

Escortåkande Persson får dock inte räkna några poäng i RS-serien då inte de fyrhjulsdrivna är inbjudna att tävla om poängen utan nu gick fullpoängaren till Björn Bäck- ström före fortåkande Västeråsföraren Stefan Johansson i sin välljudande Ford Sierra. Denne gjorde en rejäl miss i första omgången och tappade cirka 15 sekunder men sedan åkte han riktigt fort och var snabbare än Botkyrkaföraren men det räckte inte riktigt. Det fattades 5,2 sekunder. Fjolårssegraren Motalaföraren Anders Gustafson ledde efter omgång ett men samtidigt hade bakaxeln gått sönder vilket gjorde att han bröt.

Efter dessa tre i topp var det Smålandsförare som gjorde upp om placeringarna bakom. Bäst av dessa var Johan Gangfors, SMK Eksjö före Jörgen Johansson, Västervik båda i var sin Opel Ascona. Sedan bröts den trenden genom att Göran Lillen Anderson rattade in sin Volvo 740 på sjätteplatsen före Peder Hadarsson. Östgötaförarna var lite ringrostiga och bäste östgöte blev arrangörsklubbens Johan Paulsson som var strax efterPeder i mål.

06-04-20 Vi hoppas på mer fart nu!
Bilen kändes kanon i Norrköping i Lördagsefter att justerat om diffarna massor. Nu hoppas vi kunna utmana bl.a Dicken på Söndag i Sala i Himmelstalund var det lite rostigt men vartefter kom farten, det här verkar kanon nu. Diffarna var nog nyckeln till en hel del(konstigheter), hoppas vi.
"laddad för Falck-Pokalen"
/ Johan Oscarsson Etanol-Cosworth
www.oscarssonrally.com
06-04-20 Hammarbacken inleder RS-cupen 27 maj
RS-cupen drar igång igen och inleds den 27 maj med Hammarbackenn. Sex deltävlingar ingår i RS-cupen, där arrangörerna är Ragundadalens RC, Stuguns MK, MK Nordjämten, Jämtlands MK, Offerdals MK och Sollefteå RRC. RS-cupen brukar ha en hög prispott, man delar ut pengar efter antalet startande, så passa på att anmäl dig redan nu till Hammarbacken (sista anm. dag 19 maj).
För mer info om cupen: www.mariasmotorsport.com
cupinbjudan pdf
06-04-20 Nu drar årets mellansvenska Rally Cup igång!
Nu på Söndag 23/4 kl.11 varvas motorerna upp på Stråmineral:s fabriksområde i Sala, starten för 2006-års Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup skall ta sin början, med SMK Sala som arrangör av sin Mineraljakten som nu lockat runt 60 tävlande till start. Årets rallycup som även delvis samkörs med 7-klubbars-serien, ser ut att bli klart större och bättre cup, och säkert häftigare för publiken när mera tävlande med sina potenta bilar vill vara med och slåss om prispotten, där det i slutänden efter 9 deltävlingar skall fördelas över 40.000kr i de 7 olika tävlingsklasserna.

Alltså skall 9 deltävlingar köras i Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup, en serie som nu är inne på 6:e året och som bara blivit större och bättre för vart år som gått. Hur ser då läget ut inför Mineraljakten på Söndag? SMK Sala har fått ihop en utslagsgivande delvis ny banslinga på ca.1,7km som skall köras 3 gånger på det blandat asfalt/grus.

I 4WD-klassen för givetvis Rasbo:s Dick Larsson bära favoritskapet, "Dicken" vann nere i Norrköping på Påskaftonen, men alltid snabbe sprintåkaren och tillika hemmaföraren Pelle Eriksson vill säkert ha ett ord med i laget. I A-2WD ser det tufft ut, Enköpings Lasse Davidsson, Eskilstunas Richard Andersson i sina potenta framhjulsdrivna bilar lär få hårt motstånd av Kungsörs Roland Wallon och nyblivne A-föraren från Skepptuna som vann B-klassen förra året, Lars Gradin i sina vassa Volvo:s. B-2WD ser ett koppel av snabba killar i fwd-bilar, hemmaåkarna Fredrik Lindelöf, Johan Olsson och Jörgen Jonsson samt Köpings Daniel Nilsson. Dock kommer säkert Nyköpings snabba Volvoåkare Patrik Larsson bli ett tufft motstånd.

Även C-2WD ser några snabba hemmaåkare med bla. Roberth Lundberg och Niklas Andersson som de kanske snabbaste? I den för denna tävling sammanslagna Std.klassen bör nyblivne A-föraren och förra årets B-std.segraren John Wilén från Eskilstuna bli en svår nöt att knäcka, hårdast motstånd blir kanske från Strängnäs Rickard Moberg som också är A-förare. Bland snabba C-förare finns Nyköpings Eric Johansson som också vann sin klass i Norrköping på Påskaftonen, men även Robin Wallon från Kungsör som gärna vill åka i sin fars hjulspår...

Även en utbildningsrallyklass med 2 färska rallyförare finns med, där Gnestas Robin Holmgren redan förra året åkte fort.

Så det blir säkert en actionfylld cup-premiär i Sala nu på Söndag. Väl mött där!

All info finns på cupwebbsidan: www.racenet.nu/sprintcupen

Motorhälsningar
Crister Nystrand BDS/Bil&Fritid RallyCup 2006

06-04-19 Ny tävling på gång i Norrköping
-Norrköpings Motorklubb har en ny tävling på gång för bilar i Norrköping, lördagen den 6 maj.
Tävlingen kommer att köras på grusunderlag med start på asfalt, en sträcka som körs tre gånger.
Nu gäller det tredje deltävlingen i Öppna RS-serien i Östergötland, RS-serien som startar på lördag med första deltävlingen i Skänninge med Vä.Östergötlands MK som arrangör och fortsätter redan den 1 maj i Linköping med deltävling två på Linköpings Motorstadion. Hela serien omfattar tolv tävlingar med sista deltävlingen den 14 oktober. RS-serien har under åren blivit allt populärare och omfattar idag startfält på 75-125 startanade i olika bil/förarklasser. Bilklassen 4 WD ingår inte i serien men brukar av arrangörerna bjudas in vid ett antal tävlingar
Norrköpings Motorklubb Bo Bergstrand
06-04-19 Silverratten tar emot två klasser till pga vårproblemen
Älmhults MK har beslutat att inbjuda till 2 x-tra tävlingsklasser i Silverratten. A-C förare 2 WD och A-C förare 4 WD. P.g.a vårproblem kan vi ta emot max startande 140 st startande inkl. Volvo klasserna.

Startordning, arrangören kommer att seeda de tävlande i respektive klassX-tra klasserna startar sist, efter ordinarie startfält Kör SS-2-SS-5, tävlar ej om totalseger i Silverratten 3 hederspriser kommer att delas ut i varje klass

Tävlingsavgiften är 1000 kronor. Notavgiften är 300 kronor
Avgifterna betalas tävlingsdagen. Övrig information, se ordinarie tävlingsinbjudan.
Anmälan
Anmälan kan göras www.resultatservice.com, eller ske skriftligen på SBF:s blankett . Anmälan skall vara Resultatservice tillhanda senast Lördagen den 22/4 2006, klockan 18:00
På adress:
Resultatservice
Munkarp 2322, 243 91 Höör
Fax 0413-551463
Välkommen
Älmhults MK
www.resultatservice.com/rally/2006/elmhult/silverratten-xtra.pdf
06-04-18 RS-serien drar i gång
Efter den långa och kalla vintern är det äntligen dags för RS-serien i rally i Östergötland att dra igång. Det är Västra Östergötlands MK som står värd för den första deltävlingen Skänningeknixen på lördag. Tävlingen är populär bland förarna för dryga 70 stycken har visat sitt intresse för tävlingen. Den köres med två sträckor som körs
tre gånger och alla räknas.

Fjolårssegraren Anders Gustavsson, SMK Motala kommer att göra allt för att försvara sin seger men kommer att få hårt motstånd. I 2wd-klassen är det Tjustföraren Göran "Lillen" Andersson som förmodligen tillsammans med smålänningarna Peder Hadarsson och Johan Gangfors ge Anders en match. Den ende A-föraren i 4wd- klassen Björn Persson, Huddinge MK lär ställa till problem för dessa 2-hjulsdrivna ekipagen med sin Ford Escort då han i påskhelgen blev tvåa i Norrköpings tävling.

De ekipage som startar först i tävlingen är Volvo Original och här får Motalas Freedrik Menck gälla som favorit bland totalt 28 VOC-ekipage

06-04-15 Dags för 19:e ADAC-mobil_Pegasus-Rallye Sulinger Land i norra Tyskland
Den 5-6 maj i år är går rallyt som är ett asfaltsrally och ett av de bästa rallyna i norra Tyskland. I rallyt ingår: ADAC-Rallye-Masters, German Junior-Cup, Suzuki-Rallye-Cup, Volvo-ORIGINAL-Cup Germany, Volvo-ORIGINAL-Cup Holland, Nordic-West-Euro-Cup (Volvo-Cup from Norway, Sweden, Germany, Holland), Youngtimer-Trophy, Historic-Rallye-Cup och flera andra cuper. Under de senaste åren har de haft tävlande från 8 nationer, många Volvoförare från Norge och Sverige. Förra året var det 99 ekipag som kom till start.

Hittills i år har 30 ekipag anmält sig, bland annat från Holland och Belgien. All information hittar du på
www.msg-sulingen.de (du måste klicka på den gröna rally-skylten och under Downloads hittar du inbjudan. I år erbjuder de även Onlineregistrering). Senaste anmälningsdag är 25 april.

06-04-12 Ändringar i FordFlexifuel Cup
Hoppas allt är bra trots att vädrets makter stoppade gruspremiären. Alla hade vi hoppats på att få stoppa undan långkalsingarna och med t-shirt & shorts åka ner till Skåne för att möta våren. Nu ville tyvärr inte alla detta, Vintern höll sig kvar krampaktigt i södra Sverige och arrangören tvingades mot sin vilja att ställa in tävlingen. Nu med facit i hand så kan vi bara konstatera att Kristianstads MK´s beslut var korrekt. Vägarna är fortfarande dåliga p.g.a. tjällossningen.
Förutom denna störning i tävlingskalendern så har arrangören av Gröna Svenska Rallyt beslutat att flytta tävlingen till den 15 - 16 september. Arrangören Kullings MS hade sedan tidigare också flyttat sin tävling till den 22 Juli.

Allt detta har naturligtvis gjort att vår tajta planering har spruckit och vi har haft ett besvärligt uppdrag att finna lösningar. Nu har vi äntligen lyckats hitta några nya fina tävlingar med tävlingsdatum där mediabussen också är disponibel. Arrangörerna har också lämnat klartecken och hälsar oss med glädje välkommen.

Vi hoppas att ändringarna inte ställer till allt för mycket besvär för Er.

Så här ser nu kalendern ut efter ändringarna:
17 febr Snow Rally Jämtlands MK (SM)
18 febr Snow Rally Jämtlands MK (SM)
11 mars LBC-Ruschen Lima MS (SuperCup)
17 juni Sommarspecialen, Gotlands MK
25 aug Snapphanerallyt, Hässleholms MK (SM)
15-16
sept

Gröna Svenska Rallyt, Svenska Rallyt

29-30 sept Östgötarallyt, Östgötaklubbarna (SM)
21 sept Rikspokalen, SMK Örebro (RM)
     
Det som nu kvarstår är att hitta ett nytt datum för vår egen tävling "Forddagen". Vi återkommer med besked senare.

 

 

 

 


Det som nu kvarstår är att hitta ett nytt datum för vår egen tävling "Forddagen". Vi återkommer med besked senare.

I samband med Gotlandstävlingen kommer en test/utbildningsdag att arrangeras. Där kommer bl.a. Gunnar Barth att hjälpa till att finslipa kommunikationen mellan förare och kartläsare.
Andreas håller också på att förhandla priser med Gotlandsfärjan för att hålla ner kostnaderna så mycket som möjligt. Mer information kommer att ges senare.
www.fordteamrs.se/flexifuel


06-04-12 Gert och Lena gör historisk rally-comeback!
Visserligen har han andra som kör åt sig, nu för tiden. Och visserligen fyller han 60 år senare i år. Men - när klassiska Midnattssolsrallyt återuppstår i i slutet av juni kan stallchefen för Peugeots svenska tävlingsteam - smålänningen Gert Blomguist
- inte hålla sig längre.
Då måste han vara med själv och tävla!

Så nu är en gammal rallyveteran - en Peugeot som bl a gått Safarirallyt - på väg från England till teamets småländska högkvarter. Och Gerts förra codriver - sambon Lena Linberg, 53 - har fått order att leta fram overallen...

Gert började tävla i rally när han var 18 år - samtidigt som Svenska Rallyt till Midnattssolen kördes för sista gången. Bondpojken från Småland lyckades bli både svensk och nordisk mästare innan han la hjälmen på hyllan. Men nu är det ett tag sedan han senast satt bakom ratten i en tävlingsbil.
- Har inte tävlat en meter på 1,5 år. Och när jag senast körde en bakhjulsdriven bil i en tävling utan noter kommer jag inte ens ihåg. Men när
jag läste om Midnattssolsrallyt kände jag att jag helt enkelt var tvungen att göra come back!

Den bil som Gert och Lena ska köra är en i Sverige ovanlig tävlingsbil:
- Det är en Peugeot 504 Coupe Grupp II Safari från början av 70-talet. Inte en av de äldsta i tävlingen, men garanterat en av de häftigaste.

Svenska Rallyt till Midnattssolen är en klassisk tävling och när den nu återuppstår blir det i det gamla långa formatet. Man startar i Hörby i Skåne den 27 juni och går i mål fyra dygn senare - i Östersund!
- På den 150 mil långa vägen mellan Hörby och Östersund ska vi köra 17 specialsträckor på en rad olika platser i landet och övernatta i tre städer; Trollhättan, Uppsala och Söderhamn, berättar Gert.

Sammanlagt två tävlingstyper och nio bilklasser har bjudits in - de yngsta bilarna kommer att vara minst 30 år, men merparten betydligt äldre. Och intresset för att delta i tävlingen har varit enormt. Redan i dag - i början av april - är drygt 100 förare anmälda. Den tveklöst mest kände föraren är Erik ²Karlsson på Taket², som är anmäld i en av Saabs första tävlingsbilar. En annan gammal motorkändis är Rally-Harry Bengtsson och en tredje norske veteranen Monty Karlan. Massor av svenska bilar - tvåtakts-Saabar, Volvo PV och Amazoner - finns med i startlistan. Men också betydligt mer udda bilar. Och så två Peugeot 504. Den ena körs alltså av Gert Blomquist och Lena Lindberg, den andra av norrmännen Bjørn Danilsen och Olav Folke Hauge.

Det är inte bara tävlingsbilarna - och de flesta av förarna - som är antika.
Även tävlingsreglerna är som de var för. Dvs roadbook, noter och andra nymodigheter är bannlysta.
- Vi får en skiss att köra efter. Sedan gäller det att köra med visst
örstånd, ler Gert
- Det gjorde vi alltid förr...

06-04-12 Banan klar - Himmelstalundsprinten påskafton
-Nu är banan helt klar för rallysprinten påskafton på Himmelstalund i Norrköping.
Grusbilarna, väghyvel samt saltbilen har gjort sitt så nu är det bara att avvakta vädrets makter, för att genomföra tävlingen.
-Lite regn är utlovat innan påskafton och vi hoppas verkligen att det nöjer sig med lite för så här bra har aldrig bansträckningen varit meddelar arrangörerna.
Senaste prognosen innehåller lite regn fredag och på påskafton c:a 9 grader varmt och uppehåll så det hoppas vi alla på.
-Startfältet borgar för tuffa fajter i alla klasserna, det gäller att ge järnet för att åka hem någon pokal efter avslutad tävling.
Norrköpings Motorklubb Tävlingsledningen
06-04-10 Igår var nästan 100 anmälda till ADAC Hessen Rallye 21-22 april
Fram till igår var det nästan 100 anmälda ekipage till ADAC Hessen Rallye Vogelsberg. Sista anmäningsdag är 12 april. Många utländska ekipgage är anmälda och bara ett få platser finns nu kvar (110 team är max). Så är du intresserad av att starta, skynda dig.

Om vinnaren av rallyt har en marginal på mer än 27 sekunder, har vinnaren chans att ta en plats i en Peugeot 206 WRC i Italien (se på REAG-Rally-CUP sidan).

Vidare får vinnaren i WRC-klassen och i SUper 1600 på € 2.000 om minst tre bilar startar i respektive klass.
www.rallye-hessen.de
You can contact us by mail: info@rallye-hessen.de

06-04-07 WRC kvar 2007 och ang vitlackad dekalskylt
Nytt officiellt från SBF är:

Gällande WRC inför 2007
Förbundsstyrelsen har efter rekommendation från rallyutskottet beslutat att förlänga tävlandet med WRC-bilar i Rally SM även tillsvidare. Upphörande av SM värdighet för WRC kommer att meddelas senast ett år innan klassen inte kommer att tillåtas i SM.

Reklamregler, RY 4.1
Då frågor har inkommit gällande den vitlackerade (eller motsv.) ytan 50x52cm på framdörrarna avsedd för anbringande av reklam på Standardrallybil, beslutar utskottet efter godkännande från RY Fadder att den inte behöver markeras enligt ovan, dock ska motsvarande yta ha en enhetlig färg.
www.sbf.se

06-04-07 Över 150 ekipage till Himmelstalundssprinten i påsk
Över 150 förare är anmälda till Norrköpings MK:s Himmelstalundssprinten påskafton 15 april med första start kl 10:00.
- Arrangören jobbar nu för högtryck trots den sena våren, för att ställa en väl preparerad bansträckning till förarnas förfogande tävlingsdagen. Vädret har varit ganska skiftande men just nu tyder inget på än att tävlignen kan genomföras på ett bra underlag.

Hela startfältet genomför två körningar och därefter kör dryga halva startfältet finalkörning.

Vinnarna i de olika klasserna kommer att koras vid ca kl 15:00 på påskafton efter en hektisk tävlingsdag för arrangörerna. Området är uppskattat av både förare och publik, då alla kan se hela bansträckningen från start till mål.

Norrköpings MK, Organisationskommitén
06-04-05 Billjettsläpp på ticnet för Rally Xplosion
Nordiskt mästarmöte i rally super-special!
Redan nu kan du köpa biljetter ticnet.se som gäller bägge dagarna med rabatt !
BOKA IN DEN 1-2 juli för rally fest i Västerås !
Full attack-action-spänning-underhållning!
Två förare – sida vid sida , exakt lika villkor
2,5 minuters rally-duell med max attack.
Vinna eller försvinna gäller!
Sveriges enda permanenta Super Special!
Nordiskt mästarmöte!
Förare från Svenska, Norska, Danska och Finska mästerskapen inbjuds att göra upp!
Två bilklasser!
Två och fyrhjulsdrift (2wd / 4wd)
Två dagars tävling!
På lördagen köres kvalificeringar
De snabbaste kör söndagens elimineringsstege.
Träningstillfälle inför Finnkampen Motor !
Info: vms.u.s
vasterasturism.se (västeråsveckorna)
Vi återkommer med mer info.


06-04-04 Kong Christian Race ställs in!
P.g.a. rådande omständigheter med den sena våren känner vi oss tyvärr tvingade att ställa in årets upplaga av Momentum Kong Christian Race.
Det var ett svårt beslut för oss att ta då vi trots allt vill göra en tävling.

Vi hoppas att vi ses nästa år

Organisationskommittén
Momentum Kong Christian Race www.kongen.se

06-03-30 Sommarsprinten hos SMK Uppsala är INTE inställd
Hej som felaktigt meddelats att SMK-Uppsalas sommarsprint är inställd vill jag rätta till detta med att ändast datumet är flyttat,Sprinten kommer att köras den 20/5 dels pga vädret och detta blir det bästa datumet då den ej kolliderar med andra tävlingar. Anmälan kommer att läggas ut under vecka 14.
Hälsningar Åke Lavén vägansvarig SMK-Uppsala.
06-03-28 Rallypremiär i "Hörby Bil-Svängen".
P å söndag är det sydsvensk rallypremiär när SMK Hörby kör första deltävlingen i Södras RS-DM, Hörby Bil-Svängen. Det är sjunde året som SMK Hörby svarar för en deltävling i RS-DM, en tradition som man inte har för avsikt att bryta. Glädjande nog håller intresset i sig även hos rallyåkarna.
- Just nu har vi knappt fyrtio startande, ungefär samma siffra som i fjol, berättar tävlingsledaren Fredrik Nilsson.
- RS-tävlingar som körs enbart på asfalt är inte riktigt lika populära som grusrally, men vi är trots allt nöjda med antalet startande.
Egentligen skulle premiären redan ha varit avklarad, men Trelleborgs MK fick ställa in förra helgens tävling, för mycket snö och is på proven. För Hörby Bil-Svängen ser det bättre ut.
- Alla proven är helt bara och de senaste dagarnas mildväder har gjort gott på snön som ligger vid sidan av, konstaterar Fredrik belåtet.

Helt problemfritt är det dock inte inför helgens premiär
- Vi måste ut med en sopmaskin och ta bort grus på banan, som annars gör det snorhalt för deltagarna. Men det är ett mindre problem jämfört med all snö och is som vi hade så sent som för en vecka sedan.

Att plocka ut någon storfavorit till segern är inte lätt. Istället ser det ut att kunna bli en helt öppen affär. De bägge hemmaåkarna Joacim Kristiansson och Fredrik Gunnarsson är självskrivna segerkandidater. Båda kör Opel, Joacim en vass Corsa medan Fredrik rattar en något större Kadett. En dark horse är Hässleholms Jonas Olsson, som kör en helt ny Ford Fiesta och kan bli en tuff nöt för hörbykillarna att knäcka. Jonas har hållit igång i vinter då han tävlar i TV-rallysåpan Ford Flexifuel Cup och kan bli TV-kändis på kuppen.

Joacim Kristiansson, med Roland Brorsson i högerstolen, vann hela RS-DM i fjol och siktar naturligtvis på att försvara sin plats på RS-tronen. Hårdast motstånd då gav Fredrik Gunnarsson, som inte vill annat än knuffa ner klubbkompisen till andra platsen.
En annan som är duktig på asfalt, är långväga gästen, Björn Bäckström från Botkyrka utanför Stockholm.
- Hans specialbyggda asfalts-Toyota är otroligt vass och kan räcka till seger med lite tur varnar Fredrik och ytterligare en segerkandidat har han i bakfickan.
- Man kan inte räkna bort Ulf Olofsson från Örkelljunga. Han har en seger tidigare och kan mycket väl ta ännu en på söndag, menar Fredrik.

SMK Hörby skickar sex ekipage i hetluften på söndag. Far och son Bengt och Andreas Bengtsson kan blanda sig i toppstriden i B-klassen, medan Rickard Andersson siktar på seger i B-förarnas Volvoklass.
Hörby Bil-Svängen avgörs på fem olika specialprov, alla på asfalt. Tre av dessa körs inne i Hörby, medan de övriga två avgörs på Räddningsskolan i Revinge.
Första start är klockan 10.00 och framemot 16-tiden ska segraren i Hörby Bil-Svängen 2006 vara korad.

06-03-24 MK Ratten inbjuder alla till ny lekdag på isen lördag 25/3!!!
I sista stund lyckades man få till en drygt 1,4 km lång isbana på Hönsjön, 5 km norr om Torsby.
Nu inbjuder man alla som har något med gummihjul att komma och vara med på en lekdag på sjön! Kl 10:00 startar man lördag 24/3!
VÄLKOMMEN!
06-03-21 Vikingarundan framflyttad, TUSS genomförs
Hej alla rally förare. SMK Östgötas Vikingrundan är flyttad till ett senare datum, men vi kommer att genomföra en TUSS besikning för dom som vill.

Tänk på att ni som skall åka i Norrköpings MKs tävling himmelstalund i påsk och i VÖMKs tävling Skänninge knixen. Dom är bara en B - besikning.
Tussen genomförs Lördagen den 1 April 2006
I Norrköping mellan kl 9,00 – 12,00
Pris 200 kr p,g,a Lokalkostnader
Anmälan på telefon till
Robert Wadér 070 – 313 13 54
Torbjörn Knutsson 070 – 940 12 85
Senast 2006-03-30
Med vänlig hälsning
ÖBFs´Teknikergrupp
06-03-21 Nu drar Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup upp tempot på årets rallyserie!
Ett nytt bra avtal är slutet med Bildelsspecialisten samt Bil&Fritid AB, som åter kliver in som huvudpartner i Sprintcupen.
En öppen rallycup med tävlingar i Södermanland/Västmanland/Mälardalen, som med åren fått större och större uppmärksamhet och startfält, och som nu 2006 blir större och bättre än någonsin. Intresset från tävlande och arrangörer är enormt, hela 12 klubbar var intresserade att köra en deltävling, den slutgiltiga cupen innehåller 9 st deltävlingar 2006, från Sala i Norr till Nyköping i Söder.
I förra årets serie var det 398 starter på de 7 deltävlingarna, men intresset är alltså mycket större från förarhåll inför årets cup, så vi kan med all säkerhet se fram emot hårda och tuffa fighter i de olika deltävlingarna även detta år. Med ett bra avtal, fler deltävlingar och fler startande blir det också en
ejäl prispott att tävla om, för 2006 blir det en prispott på över 40.000kr att tävla om! Så det finns all anledning att köra Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup 2006!

Cupens webbsida har all information: www.racenet.nu/sprintcupen

Tävlingskalender 2006:
23/4 SMK Sala, Mineraljakten
14/5 Västerås MS, MiniXplosion
20/5 Nyköpings FRK, Marktjänstsprinten (Björkvik)
25/5 Eskilstuna MK, Torsdagsrallyt
3/6 Katrineholms MK, UNO-X Sprinten
10/6 Taxinge MK, Rally Taxinge (Nykvarn)
2/9 SMK Nyköping, Gästabudstrofen
23/9 SMK Södermanland, Nybyrundan (Eskilstuna)
14/10 Gnesta MK, Mjölkpallenpokalen.

Prisutdelning & Fest i Eskilstuna den 11 November.
06-03-20 Klassiska Midnattssolsrallyt kommer tillbaka!
Den 27 juni är klassiska Midnattssolsrallyt tillbaka. Rallyt, som vänder sig till historiska bilar t o m årsmodell 1975, har målgången
i Östersund. Precis som 1964, då rallyt gick senast. Årets rally återupptar alltså, som vi hoppas, den klassiska andan från 50- och 60- talet och det är i stort sett samma bilar som deltar.

Starten sker i Hörby 27 juni och efter nattuppehåll i Trollhättan, Uppsala och Söderhamn kommer man till slutmålet i Östersund. Där sker målgång på Stortorget natten mot lördag den 1 juli.

Totalt har man då avverkat ca 1 500 km varav ca 150 km specialsträckor och specialprov, fördelat på 18 st specialsträckor och 3 st specialprov på klassiska rallyvägar utan noter.
– Vi har fått ett fint gensvar från Rallysverige när vi bestämde oss för att arrangera veteranbilsrallyt, säger Jårs Damberg från Rallyklassikerna, en av sex i styrgruppen för Midnattssolsrallyt. Han fortsätter:
– Några dagar innan vi skickade ut den officiella inbjudan i början av mars hade vi drygt 60 st intresseanmälningar.

Drömmen att få arrangera Midnattssolsrallyt igen har funnits länge bland de som kör Klassiska och Historiska Rallybilar.
– Tack vare de hängivna motorklubbarna som finns utmed sträckan kan vi garantera tävlingsmässigt bra och mycket vackra rallyvägar. Vägarna är även mycket utslagsgivande, avslöjar Jårs Damberg vidare.

Midnattssolsrallyt är i år begränsat till 100 st tävlingsbilar och variationen bland dem som anmält sig är stor: Ford Mustang, Volvo P1800, 544 Sport, Amazon Sport, 164 E, BMC Cooper, Datsun 1600 SSS, SAAB Sport, Opel Rekord 6 Coupé, Ford Cortina Lotus, Ford Anglia, Simca Aronde och naturligtvis Porsche 911 och 912.
– Trots att vi inte har marknadsfört rallyt utanför Sveriges gränser, har vi fått flera förfrågningar från utlandet. Det är både finländare och britter som visat intresse, säger Fredrik Lindberg, pressansvarig f ör Midnattssolsrallyt.
– Då rallyt arrangerades på 50- och 60-talet gick man ur husse och såg på rallyt. Mellan 8 000 och 10 000 personer på klassiska rallysträckan mellan Husås-Andviken i Jämtland. Vi vill försöka återskapa den stämning som fanns på den tiden genom att i all profilering använda oss av arkivbilder och även nutida bilder från samma typ av rallytävlingar.


När rallyt startade 1950 var en av grundaren Ernst Nilssons uttalade önskemål att det skulle locka turister till Sverige.
– Det är ingen dum målsättning och man kan ju även som svensk turista i Sverige, avslutar Fredrik Lindberg.

Läs mer om rallyt på hemsidan www.midnattssolsrallyt.se
06-03-19 Problemen förstörde Rally of Portugal för Daniel Carlsson
Det är en mycket besviken Daniel som efter två dagar i Rally of Portugal summerar rallyt. Daniel kom fyra, men glädjs inte alls efter alla de onödiga problem som förstört rallyt för honom och kartläsaren Jonas Andersson.

Början på lördagsetappen blev en mardröm för svenskarna. Då man körde in i service på fredagskvällen hade man bland annat brott på en drivaxel – något som mekanikerna bör kunna fixa på några minuter. Trots att de hade en långservice på sig under kvällen visade det sig på lördagsmorgonen att drivaxelbrottet var kvar. Daniel berättar:
- Jag backade ut och direkt när jag la i ettan hördes missljuden. Mekanikerna var med och förstod ju själva vilket enormt misstag de gjort. Hade de haft huvudet med sig och tagit in bilen igen för att genomföra ett snabbt byte, så skulle vi klarat oss med endast en transportprick och lite tidstillägg. Så blev det dock inte. Det har inte varit någon ordning alls här – dåligt tryck i motorn, inte bästa bränslet och på en sträcka igår hade vi plötsligt inget turbotryck. Problemen har avlöst varandra. Som tur är har vi varit på tå i körningen – annars kunde vi fått stryk av fler förare.

I besvikelsen ser Daniel inte många ljuspunkter varken från Rally Ireland eller Rally of Portugal. I båda tävlingarna har han haft stora tekniska problem och inte haft någon som helst möjlighet att få in flytet. En enda positiv sak finns dock:
- Jag och Jonas har kommit väldigt bra överens och haft roligt tillsammans. Men det är också det enda positiva, det finns inget annat. Nu ska jag bara hem och glömma det här. Sedan Svenska Rallyt har jag varit ganska upptagen och varken hunnit reflektera över tredjeplatsen eller över framtiden. Det ska bli skönt att komma hem och se över läget så att jag kan se framåt sen, avslutar Daniel med en något gladare ton.
www.danielcarlsson.com

06-03-18 Flodin slutar trea i gruspremiären i Rally de Portugal
Rally de Portugal blev inte bara gruspremiären för Patrik och Maria för säsongen. Det blev också premiär på grus med den nya Subarun.

Rally de Portugal har sin bas i turistorten Algarve, men under den första dagen av rallyt igår var det inget turistväder precis. Vädret var regnigt med en massiv dimma, som gjorde att sikten bara var ca 10 meter. Vägarna i sig var mycket hårda och brutala, kantade av vassa stena. De gick på slingrande serpentinvägar kantade med branta stup. Det fuktiga vädret gjorde vägarna såphala, men framförallt var det sikten som gjorde att det aldrig blev någon riktig kamp den första dagen. Ingen av förarna tordes gå för fullt, det handlade mest om att "puttra" runt och köra på säkerhet. Endast hemmaåkaren Armindo Araújo tordes attackera och kunde därmed även få ett rejält försprång till sina konkurrenter.

Efter dag ett hittar vi Patrik och hans co-driver Maria Andersson på en sjätteplats, över tre minuter bakom Araújo. Estländaren Markko Märtin gjorde comeback i en rallybil efter den svåra dödskraschen i England i fjol och låg tvåa. På tredje plats hittade vi ett annat svensk ekipage; Daniel Carlsson och Jonas Andersson (normalt co-driver åt PG Andersson).

Men idag bjöd Portugal på ett bättre väder och attacken sattes in från förarna. Patrik och Marias vann en sträcka, blev tvåa på fyra sträckor och trea på den återstående sträckan. Därmed avancerade de upp till en mycket hedervärd tredjeplats i Rally de Portugal som kandiderar om ett VM-rally.

Patrik är i stort sett nöjd med sin insats i rallyt. Det enda som grämer honom är att han på SS10 slog i en sten. Vilket gjorde att han slog sönder bärarmen och de förlorade 26 sekunder i tid på Janne Tuohino. Efter mål på sträckorna som följde fick de själva försöka justera styrningen på bilen så gott det gick. För bilens styrning fungerade inte alls som den skulle. Trots svåra styrproblem lyckades de ändå få till två andraplaceringar, men det räckte inte för att jaga ikapp finländaren och överta andraplatsen.
- "Hade inte stenen orsakat styrproblemen hade vi nog kunnat överta hans andraplats" säger Patrik och skrattar. "Men så är rally, det gäller att ha marginalerna på sin sida"

Markko Märtin tvingades bryta efter sträcka sju och Daniel Carlsson hade under tre sträckor problem med drivaxeln, vilket gjorde att de rasade ner i tabellen och tappade mycket tid
www.patrikflodin.com

06-03-18 Flodin trea och Daniel fyra i Portual
Patrik Flodin och Daniel Carlsson har långt ifrån haft ett felfritt rally. Redan efter morgonens service frick Daniel problem med drivaxelbrott och tvingades köra på i tre sträckor innan service. Han och Jonas Andersson hade som målsättning att jaga ikapp tvåan och avancera från sin tredjeplats. Men planera grusades direkt. Efter service fick de till bilen och fick då till topptider.

Patrik och Maria Andersson hade flytet uppe direkt på morgonen och fick till en sträckseger även de och topptider. Men på den 10:e sträckan slog de i en sten, så bärarmen blev krokig. Man provade inför SS12 att själva justera hjulinställningen och var osäkra på om det skulle gå. Men det gjorde det och de fick andraplaceringar båda trots problement och kunde därmed säkra tredjeplatsen.

Vann rallyt gjorde hemmaföraren Armindo Araújo med över en minut. Han kunde igår köra på för fullt, när de andra hindades av att inte ha någon sikt i dimman och regnet. Tvåa blev finländaren vi normalt ser i en WRC-bil, Janne Tuohino. Målgång är kl 19:15 svensk tid, så fram tills dess är tiderna preliminära.

Rally de Portugal
1. Armindo Araújo (P), 03:06:14.0
2. Janne Touhino (Fin), 03:07:31.0 +1:17.0
3. Patrik Flodin (S), 03:07:49.6 +1:35.6
4. Daniel Carlsson (S), 03:09:37.7 +3:23.7
5. M. Campos (P), 03:10:15.0 +4:01.0

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com där vi följer rallyt sträcka för sträcka.
Info även på www.danielcarlsson.com

06-03-18 Flodin klättrar, DC drivaxelproblem och tappar
Halva dagen är avklarad och vi kan konstatera att Markko Märtin inte kom till start på SS8. Han tappade över åtta minuter på SS7 och tvingades sedan bryta. Även Daniel Carlsson har haft problem. Redan när han lämnade service på mogonen kom rapporter om att det inte stod rätt till, eftersom DC´s mekar jagade efter bilen ut.

Och mycket riktigt, ett drivaxelbrott sinkade honom på alla dagens sträckor, så kampen han hade tänkt lagt i, gick om intet.

Betydligt bättre har det gått för Patrik och Maria. De har klättrat upp till en tredjeplats efter att vunnit SS8 och blivit tvåa på de två andra.

Nu återstår en omkörning av dagens tre första sträckor innan målgång i Algarve.


5 i topp, SS9
1. Armindo Araújo (P), 02:22:59.1
2. Janne Touhino (Fin), 02:25:38.7 +2:39.6
3. Patrik Flodin (S), 02:25:41.2 2:42.1
4. M. Campos (P), 02:26:50.8 3:51.7
5. Daniel Carlsson (S), 02:28:00.5 5:01.4

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com där vi följer rallyt sträcka för sträcka.
Info även på www.danielcarlsson.com

06-03-17 Daniel har andraplatsen i sikte
Efter första dagen av Rally of Portugal ligger Daniel på tredje plats, 1min 57.4s efter den lokala föraren Armindo Araujo som leder tävlingen. Gott och väl inom räckhåll finns tidigare VM-stjärnan Markko Märtin på andraplatsen, 26.8s före Daniel.

Till skillnad från det vackra vädret som rådde innan rallyt har den första dagen präglats av dåligt väder och oförutsägbara förhållanden. Daniel berättar:
- Det har regnat och varit dimma med svåra och varierande körförhållanden. Dimman flyttar sig väldigt snabbt, så där en förare kör i hyggliga förhållanden kan det vara rena helvetet för en annan förare. Det är därför tiderna kan ha sett lite lustiga ut under dagen. Nu när dagen är slut tittar dock solen fram lite, men det är ju så dags.

Däcken har visat sig bli en fördel för den lokala förmågan Armindo Araujo som leder rallyt. Samtidigt som portugisen naturligtvis gjort en mycket bra körning så har han fördel av att ha egna däck och därmed kunna välja fritt ur däckutbudet. Daniel och de andra inbjudna förarna kör på arrangörens enhetsdäck, vilket innebär att urvalet är betydligt mindre. Dessutom berättar Daniel att bilen understyrt in i kurvorna och överstyrt ut ur dem. Förhoppningsvis är dock de problemen historia till morgondagen:
- Vi ska ändra dämparna och se om vi får lite bättre känsla. Sen ska vi försöka komma bättre underfund med däckvalen och grejer. Vi har inte så mycket att välja på, men det gäller att veta hur mycket vi ska våga skära i däcken, säger Daniel.

Rally handlar dock just om att få allt rätt – och bortsett från dåligt väder och lite tekniskt strul har dagen varit hyggligt problemfri för Daniel och kartläsaren Jonas Andersson. De gjorde en spinn på SS5 och tappade ca 15 sekunder och har haft några svettiga stunder i övrigt, men det ser Daniel ganska lungt på:
- Det är klart att vi haft några moment, men så ska det väl vara i ett sånt här rally?! Vi har Märtin klart inom räckhåll inför morgondagen, vilket vi ska vara ganska nöjda med. Han kör ju sin egen bil medan vi sitter i en bil vi inte alls är vana vid. Vi får försöka ta de 27 sekunderna upp till honom imorgon! Det är vår solklara målsättning.

Imorgon, lördag, avslutas Rally of Portugal med ytterligare sex specialsträckor.

06-03-16 Daniel vill försvara segern i Rally of Portugal 2006
Det är en laddad Daniel som idag kört shakedown och gjort de sista förberedelserna inför VM-kandidatrallyt Rally of Portugal 2006. Han vann tävlingen förra året och vill naturligtvis försvara segern i årets upplaga.

Det klassiska Rally of Portugal körs nuförtiden i Algarve-regionen i södra delen av landet. Daniel, som likt förra året inbjudits av arrangören att delta i tävlingen, kommer att köra en Subaru Impreza grupp N från det italienska teamet Procar. Sträckorna i rallyt går på grus med en sträckning ganska lik 2005 års upplaga. Några småändringar är det dock, och det ganska frikostiga lösgruset på vägen gör att tävlingen kommer att bli svår – inte minst för de tävlande som startar tidigt.
- Det är svårt med strategier på ett tvådagarsrally. Jag får se till att köra så mycket jag orkar helt enkelt utan att göra misstag. Det är inget snack om att de andra kommer att köra fort – det kommer att bli en tuff tävling, säger Daniel.

Bland motståndarna märks namn som Markko Märtin, som gör sin comeback som rallyförare efter den tragiska olyckan förra hösten. Även hemmaföraren Armindo Araujo kommer att bli farlig, liksom finländaren Janne Tuohino och den svenska föraren Patrik Flodin. Tuohino vann idag, torsdag, tävlingens shakedown med tiden 3min28.7s, tätt följd av Daniel 0.6s efter och med Flodin som trea, 0.9s efter Tuohino. Shakedownsträckan kördes på ett 5 km långt vägavsnitt med bitvis ganska dålig väg.

Trots det tuffa motståndet är det bara en sak som gäller för Daniel – att vinna. Han har en tillfällig kartläsare i Jonas Andersson, men de två fick köra in sig förra helgen på Irland och nu vill Daniel försvara sin seger från förra året:
- Jag har bevisat att jag kan vinna här – och nu vill jag göra det igen! Det är seger som räknas för mig, säger Daniel.

Rally of Portugal startar imorgon, fredag, och avslutas på lördagseftermiddagen.

06-03-16 Vikingadansen 26 mars ställs in
Trelleborgs MK har beslutat att ställa in Vikingadansen.
Anledning är väderleken som nu råder med mycket snö.
Detta underlag är inte intressant varken för de tävlande som ekonomiskt genomförbart för arrangören.
Tävlingsledningen http://www.trelleborgsmk.se/

06-03-13 KP Motorsport från LBC-Ruschen
230 team deltog i Lima MS tävling LBC-Ruschen som även var den tredje deltävling i Suzuki Cup.

För Kent Persson, Säffle MC, med co-driver Mattias Hallqvist, Vara MK, var tävlingen i Lima en ny chans för revansch efter en krånglig inledning av säsongen.

Efter en avåkning i förra deltävlingen för två veckor sedan hade teamet jobbat hårt för att hinna få bilen körklar till tävlingen. Möjligheterna till revansch försvann dock snabbt:
- Vi märkte tidigt på första sträckan att något i motorn inte fungerade som det skulle och efter 5 kilometer fick vi slå av på tempot efter att oljetemperaturen började stiga, berättar Kent.

De körde i mål men hade tappat 10 minuter och bröt tävlingen vid målet på sträckan.
- Nu måste vi ha gjort slut på all otur för bra många år framåt! Tråkigt att vi inte kunde få bilen i mål efter allt jobb och all hjälp vi har fått
för att hinna få bilen klar, men det fanns inget vi kunde ha gjort för att förutse att det här skulle hända. Nu kommer vi att satsa stenhårt på att
köra in de poäng vi förlorat under vintern på de resterande tävlingarna, säger Kent.

Tävlingen vanns av Linus Axman, Norrköpings MK. Marcus Lindholm, Kils MK, hade en problemfylld tävling och slutade på 9:e plats.
Ramona Karlsson för KP Motorsport
Teamets Hemsida http://kpmotorsport.net

06-03-12 Daniel kör upp sig till pallplats i struligt Rally Ireland
Daniel tog säsongens andra pallplats i helgens Rally Ireland – en tävling som har haft allt. Ända in på mållinjen bjöd Daniel och kartläsaren Jonas Andersson ofrivilligt på stor show då deras bensinmätare visade fel och gav dem bensinstopp strax före mål – vilket gjorde att de tvingades rulla bilen över linjen.

Redan första dagen var späckad av besvär och dramatik. På andra sträckan fick svenskarna punktering och tvingades stanna för att byta hjul. Då gick mutterdragaren sönder och de båda fick arbeta fyra minuter med fälgkors mitt ute på sträckan. Senare under dagen kom det förrädiska regnet – och snart gick vindrutetorkarna sönder på Mitsubishin. Detta resulterade i att Daniel körde rakt i ett vägbyte och tappade ca 1 minut. Återigen visade dock Daniel och Jonas på god fantasi och istället för att gnälla försedde de var sin torkare med skosnöre och torkade sedan med hjälp av dessa rutorna manuellt på nästa sträcka – som de dessutom körde i mål som trea på!

Dag två började med en tredje och en andra sträcktid. I serviceuppehållet efter andra sträckan gjorde man dock några drastiska förändringar:
- Vi ändrade dämparna, de bottnade ganska mycket under de två första sträckorna. Vi höjde bilen lite och valde däck med hårdare gummi. Då blev det ändring! Det hårdare gummit värmde upp bättre och balansen i hela bilen kom på något vis med höjningen. Körningen började verkligen ge svar i bilen, berättar Daniel.

Ändringen var som sagt omedelbar, och de tre avslutande sträckorna vann Daniel och Jonas i stor stil. Trots tre sträcksegrar höll dock slutet i rallyt ändå på att bli snöpligt. Strax innan målet på sista sträckan började bilen hosta och svenskarna tvingades rulla i mål. Väl i mål gick sedan bilen inte att starta igen. Det visade sig att bensinen var slut, trots att mätaren stod en bit över noll. Problemen löste sig dock till sist och svenskarna tog sig till målrampen, vilket krävdes för att de skulle klassificera sig på tredje plats i rallyt.
- Jag är riktigt nöjd med tredjeplatsen efter denna helgen. Det har hänt många konstiga saker och att vi lyckats köra oss in på pallen känns bra. Vi låg trots allt på 18:e plats efter punkteringen igår, avslutar Daniel

Nu väntar en natts vila innan flyget går vidare till Rally of Portugal som går av stapeln till helgen, den 17-18 mars. Lita på att Daniel kommer laddad även dit!

www.danielcarlsson.com.

06-03-12 Daniel slutar trea i Rally Ireland efter tre sträcksegrar idag
Daniel Carlsson och Jonas Andersson slutar på en total tredje plats i Rally Ireland. Vilket är en enorm uppåkning sedan punkteringen på SS2 igår då de låg på en total 18:e plats och problem med sikten när vindrutetorkarna la av (mer info om igår här>>).

Idag har det flutit på riktigt bra, man var trea på dagens första sträcka, SS7 23,4 sekunder efter snabbaste Machale och sträckan därpå var de 14 sekunder bakom Donnelly. På de tre sista sträckorna är de totalsnabbast (17,5 sek, 22,7 sek respektive 8,3 sek före tvåan på sträckan). Därmed klättrar de upp till pallplats och slutar trea!

Fem i topp; Rally Ireland
1. Donnely, 2:20:35,1
2. Boland, 2:22:32,9 +1:57,8
3. Daniel Carlsson, 2:25:06,7 +2:33,8
4. Atkinson, 2:26:06,0 +5:30,9
5. Elliot, 2:28:35,5 + 8:00,4

Mer info hittar du på www.pgandersson.se>>

06-03-11 Rapport från LBC-ruschen i Lima
Deltävling nr 3 är nu genomförd. Platsen var Lima i Dalarna. Tävlingsförhållanden var i det närmaste perfekta, minus 5 grader, hårda fina vägar med två meter höga snövallar. Tävlingen innehöll 100 km SS fördelat på fem sträckor. Till start kom 18 bilar samt en gäst från Norge som åkte utanför cupen.
På presskonferensen innan start syntes det tydligt att killarna var laddade. Patrik Fredriksson som bar ledartröjan var synligt orolig innan start. Han blev redan innan starten i Östersund utsedd som hare och trycket från alla hungriga cupåkare ökar för varje tävling. Många börjar nu bli varma i kläderna och vill vara med och fajtas om poängen.
På första sträckan visade återigen Patrik Fredriksson att han skulle bli hård att slå. Trots feber vann han sträckan 3,4 sek före Joakim Nyman. Jan Bergetorp som var rejält revansch sugen efter förra tävlingen åkte av och tappade 5 minuter. Därmed var hans möjlighet att vinna bortblåst men valde ändå att fortsätta. Han blev riktigt överraskad vid målet på nästa sträcka när måltiden visade bästa tid.

Nu åkte jag avslappnat och lugnt mitt på vägen, säger Torparn vid målet på SS2.
Tvåa på sträckan var Mats Adielsson före Fredriksson.
Tredje sträckan vanns av Andreas Sjölander, 0,6 sek före Adielsson och Fredriksson återigen trea. Här tappade Joakim Nyman sin medaljchans efter en liten avåkning.
Sjölander vann även SS4 före Fredriksson och Adielsson.
På femte sträckan var det samma trio som var snabbast. Patrik vaknade till lite mot slutet och vann sträckan före Sjölander och Adielssons trea.
- Jag trodde aldrig att det skulle bli seger idag, berättade Patrik vid målgång. Jag har varit så dålig.
Top fem blev nu följande: Patrik Fredriksson 61.46,9, Mats Adielsson 62.07,7, Andreas Sjölander 62.19,7, Joakim Nyman 62.56,2, 5 Peter Johansson 63.07,0.
Cupen leds nu av Patrik Fredriksson 77 poäng, därefter Joakim Nyman och Patrik Johansson båda 55 poäng.

Nu blir det en månads uppehåll innan nästa deltävling. Platsen är då Kristianstad och vi får hoppas att snön tinat bort till dess.
Väl mött i Skåne den 24:e april
Kalle Bäckwall
Resultat FordCupen i Lima>>
Cupen efter tre deltävlingar pdf
FordFlexifuels Hemsid>>

06-03-11 DC och Jonas körde fort tack vare skosnören
Daniel Carlsson har lånat med sig PG´s co-driver Jonas Andersson till Rally Irand, som är en VM-kandidat. Man inledde genom att vara näst snabbaste bil på sträckan, men råkade helt utan synbar anledning ut för en punktering på den andra. Då la dessutom batteriet av i skruvdragaren så bytet av däck kostade dem nästan 4 minuter. De nästkommande sträckorna flöt på bra, en andra och fjärde bästa sträcktid, när motorn till vindrutetorkarna la av under SS5. Man kom fel i ett vägbyte, eftersom sikten var obefintlig i ösregnet och tappade nästan en minut.

Men på dagens sista sträcka, band man fast skosnörerna i varsin vindrutetorkare och lyckades med den enastående bedriften att både hålla sikten klar och ta sig in på en tredjeplats. Man var endast 2 tiondelar bakom tvåan och 24,2 sekunder efter sträcksnabbaste man.

Jonas är ändå nöjd. Man halkade ner från andra till artonde plats pga punkteringen, men ligger nu sexa inför morgondagen.

Sex i topp; Rally Irland dag 1
1. Donnely 1:24:41,8
2. Machale 1:24:55,2 + 13,4
3. Boland 1: 26:06,6 +1:24:,8
4. Atkinson 1:27:59,7 +3:17,9
5. McKinstry 1:29:34,4 +4:52,6
6. Daniel Carlsson 1:30:14,0 5:32,2

Utförligare info hittar du på www.pgandersson.se>>

06-05-10 Daniel vann irländsk shakedown
Helt planenligt gick Daniel Carlsson tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson in och vann shakedown inför Rally Ireland som körs i helgen. Daniel är tillbaka i den Mitsubishi Lancer WRC05 som han körde in på tredjeplats med i Svenska Rallyt och satsar nu stenhårt på ännu ett toppresultat.

Rally Ireland är ett VM-kandidatrally som hoppas få en plats i den ordinarie VM-kalendern från och med år 2007. Shakedown inför rallyt kördes under fredagseftermiddagen på en 2,5 km lång asfalttäckt sträcka norr om huvudorten Sligo på den irländska västkusten. Daniel berättar själv om intrycken:
- Allt kändes bra med bilen. Vägarna här är extremt svåra med smala partier, snabba skiftningar och höga hastigheter – men det kändes ändå som om vi kunde köra kontrollerat med lite marginaler kvar. Förhoppningsvis kan vi ha den känslan även under helgen.

Dagarna innan rallyt har Daniel, förutom rekognosering, också kört tester med Mitsubishi-teamet på de smala, svåra vägarna utanför Sligo. Sträckorna är förutom smala också mycket snabba och innehåller så mycket gupp och lyft att teamet valt att till stor del använda sig av grusinställningar på bilens dämpare. Risken för regn är vid den här årstiden överhängande – och om det börjar regna är asfaltinställningarna, som förutsätter bra fäste, ändå inte särskilt fördelaktiga.

Resultatmässigt har Daniel högt ställda förväntningar – men motståndet kommer att bli tufft. I startfältet finns bland annat Eugene Donelly och Gareth MacHale, två hemmatalanger med stor lokalkännedom. Efter att flera gånger ha visat hur man kör bil både på snö och på grus är dock Daniel otroligt sugen på att göra ett bra asfaltresultat och vi kan räkna med att han kommer göra allt för att stå överst på prispallen i Sligo på söndag kväll.

06-05-10 Rally-FM har passerat halvlek!
Tack vare en ovanligt gynnsam vinter har fem av planerade fem tävlingar genomförts i vinter. Nu återstår endast tre – Rasbo och Skepptuna under våren och Hofors-Horndal i höst.
Skulle även dessa tävlingar genomföras har vi verkligen fått uppleva ett utslagsgivande
mästerskap 2006. Men vilken säsong vi har haft så här långt!
4WD: Ola Carlsson leder med 53 poäng, men bakom sig har han en laddad Niklas Hägg som plockar poäng som blåbär på hösten. Niklas ligger trea med 36 poäng, framför sig har han Magnus Mellqvist som ställt upp tre gånger och vunnit samtliga – han har alltså 39 p. Om han bestämmer sig för att åka vidare i FM gäller det att Ola och Niklas håller i ordentligt.

2WD över 2000 cc: Martin Berglund öppnade starkt, men tekniska problem har åtminstone
tillfälligt satt stopp för framfarten. Martin ligger för närvarande på en 5:e plats med 28 p.
Ovanför i tabellen har han Patrik Westerlund med 29 p, Robert Ferm med 31 p. Tvåan Per-
Arne Ljung jagar Tobias Söderqvist i mästerskapets tuffaste kamp för stunden – Per-Arne har 55 p, bara två efter Tobias. De senaste tävlingarna har de turats om som goda kamrater med att ta förstaplatsen.
2WD upp till 2000cc: Michael Walther går från klarhet till klarhet. En raketkarriär har fört
upp honom till första platsen såväl här som i juniorklassen. Han leder nu 2WD med sina 48 p före Steen Skodborg på 39 p. Trean Andreas Hellberg har också visat att han är kapabel att åka riktigt fort, han har 25 p och har bara kört tre av de fem tävlingarna. Han har helt klart möjlighet att slåss om de absoluta topplaceringarna, så ingenting kan tas för givet där heller.

2WD standard: Med tre förstaplatser ligger Stefan Eriksson på 54 p, tio före tvåan Mikael
Högberg med sina 44 p och tretton före Lars Skoglund, 41 p. Ingemar Thelander ligger och
lurar på fjärdeplatsen med sina 29 p, så att sia om pallplatserna här är en aning riskabelt. De här killarna är så otroligt jämna både körmässigt och materialmässigt, så det ska bli mycket intressant att se hur det utvecklar sig under sommaren.

Barmarksäsongen innebär att fler av de bakhjulsdrivna bilarna kan bli mer
konkurrenskraftiga, så förändringar och klättringar är nog att vänta i tabellerna generellt.
Upplands SGA har varslat att de ska satsa rejält på fina vägar till vårens tävlingar, och
Horndal – Hofors har enligt uppgift en mycket bra tävling på gång. Det vore riktigt skoj om vi skulle kunna erbjuda tre fina sommartävlingar som avslutning på 2006 års förbundsmästerskap, och allt tyder på att det blir så!
SGA-träffen närmar sig, och i samband med den kommer diskussionerna inför FM/DM 2007
att inledas på allvar med Stockholms och Upplands bilsportförbund. I vissa avseenden ligger vi nära varandra med våra respektive reglementen, men på andra sätt inte. Ambitionen från oss samtliga är dock att hitta ett bra system som inte innehåller alltför mycket av kompromisser. Med tävlande från tre distrikt så kommer de ingående tävlingarna att bli bärkraftiga rent ekonomiskt, det har vi redan sett med det lilla samarbete vi hittills haft. Vi återkommer
givetvis så snart vi har ramen för ett nytt reglemente klar.
www.nnbf.w.se

06-03-09 Himmelstalundssprinten på Påskafton för 15:e gången
Lördagen den 15 april (påskafton) arrangerar Norrköpings Motorklubb sin årligen återkommande rallysprint på, Himmelstalund för femtonde gången.

Tävlingen har under åren varit populär bland förarna, många tar tillfället iakt att kanske testa någon ny konstruktion som tillkommit under vintervilan, här ges ju möjlighet för test då tävlingen inte ingår i någon form av serie.
Möjlighet finns också att bjuda eventuella sponsorer en upplevelse i att åka rally, då det är tillåtet att byte "kartläsare".

Sträckan som är 1400 meter körs ett antal gånger och tävlingen avslutas med finalkörningar för ett vist antal förare i varje bil/förarklass, mycket populärt.
För publik är sträckan också perfekt då man ser förarna från start till mål och två bilar är på G hela tiden med ett startmellanrum på c:a 40 sekunder.
Startfälten har under senaste år omfattat c:a 130 förare och tävlingen tar c:a 4,5 timma att genomföra.

Arrangörsklubben hoppas nu på en härlig vårdag påskafton, för att genomföra sitt arrangemang på ett snabbt och bra sätt.
Norrköpings MK
Sievert Lindqvist

06-03-05 WRC och Super 1600 är tillåtna!
2000 € till WRC-vinnaren och 1500 € till vinnaren i Super 1600 om minst tre bilar i varje klass startar!

Eftersom det uppstått lite förvirring bland de startande vad gäller anmälningslistan, därför gör Adace Rallye ett nytt pressutskick. Tävlingen består av två delar som körs på samma bana. Därför har man två anmälninslistor på nätet på nätet.

Om du vill starta i rallyt med en WRC eller Super 1600 ska du använda den här länken:
http://www.rallye-vogelsberg.de/2006/dokumente/nennung_wrc_s1600.pdf

För star i annan klass:
http://www.rallye-vogelsberg.de/2006/dokumente/nennung_wrc_s1600.pdf

Hela pressutskicket:
WRC and Super 1600 are allowed!
2000 € for WRC-winner and 1500 € for Super1600-winner, if a minimum of three cars in each class will enter the Rallye!
After opened the entrylist for our competition, the first entries reached us. Some teams have their problems with the two entryforms on our website. That's why we write a note for it.

After the ban of WRC and Super-1600 cars in the ADAC Rallye Masters we diveded our competition in two parts and so you have to use different entryforms. Both parts of the Rallye will drive the same stages and eyerthing is equal. after the safety cars (000, 00, 0) WRC and Super-1600 will drive first and then the complete field will follow.

If you want to enter the rallye with an WRC or Super-1600 you have to use the linked form:
http://www.rallye-vogelsberg.de/2006/dokumente/nennung_wrc_s1600.pdf

All the others (Group A, N, H, Historic,...) have to use this form:
http://www.rallye-vogelsberg.de/2006/dokumente/nennung.pdf

Regulations, entryform and timetable you will find under:
http://www.rallye-vogelsberg.de/2006/gb/teams.htm.


The complete competition is held on two days (21.-22.04.2006). 140 stage-km (90% tarmac, 10% gravel) and 450 km overall. 9 stages with different lengths between 28 and 10 km. We have only one service area and everything (scrutineering, administrative check, service) will be in this area. Start and finish is in Schlitz, it's a town between Frankfurt and Kassel.


If you are intersted in taking part at one of German's best and oldest Rallies, please inform us as soon as you can for reservating your hotel rooms. We expect more than 120 teams and so all hotel rooms in our region will be occupied.

We offer special conditions for foreign competitors. We help you in booking and solve problems if there are. Further we offer a minimum of two translators for English and French during the complete competition.

Don't hesitate to contact us for more information.

06-03-04 Äntligen höll bilen in i mål; Peter Zachrisson och Jan Svanström fyra i NM
Äntligen fick Peter "Zacke" Zacrisson bilen att hålla ändå in i mål. Zacke rattar under Norska Mästeskapen en GrA Mitsubishi för ett norskt team, med norsk licens och har börjat säsongen med otur. De har tvingats bryta nästan direkt, varenda deltävling. Men den här gången gick bilen som den skulle och Peter säger att det funkat "kanon". Det var kalasvägar och han och co-driver Jan Svanström har avancerat upp från en inledande sjätteplats, till en fjärdeplats. Något som Peter är nöjd med, även om han själv känner att han inte är helt nöjd med körningen än. Han har inte hunnit ställa om sig helt med körning till en kompetent GrA bil, där bromspunkterna inte är de samma som i en Super 1600. Men fjärdeplatsen är helt okej!

10 på topp Numedalsrally (4 av 7 NM-deltävlingar)
1. Thomas Schie/Göran Bergsten, Ford, 1t 1min 10,2sek
2. Mads Østberg/Ragnar Engen, Subaru, +26,6 sek
3. Trond Sveinsvoll/Otto Øvestad, Ford, +1 min 45,7 sek
4. Peter Zachrisson/Jan Svanström, Mitsubishi, +1.55,6
5. Martin Stenshorne/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi, +3.39,4
6. Christian A. Selmer/Nils-Henrik Holmen, Ford, +4.18,3
7. Per Gulbrandsen/Tore Gravermoen, Subaru, +4.50,5
8. Bernt Kollevold/Veronica Engan, Mitsubishi, +5.44,0
9. Robert Opland/Jørgen Nordhagen, Mitsubishi, +6.19,4
10. Jo Inge Bakken/Lars P. Børrud, Mitsubishi, +6.29,1


06-03-01 Vill du köra "19. Mobil-Pegasus-Rallye Sulinger Land"i Tyskland iår?
Datumet för rallyt är 5-6 maj 2006. Tävlingen ingår i den nya German-ADAC-Rallye-Masters, ADAC-Junior-Cup, Suzuki-Rallye-Cup, Youngtimer-Trophy, Volvo-ORIGINAL-Cup Germany, Volvo-ORIGINAL-Cup Holland, Nordic-West-Euro-Cup (Volvo-Cup för Norge, Sverige, Finland, Holland och Tyskland), Historic-Rallye-Cup.

Mer information hittar du på www.msg-sulingen.de och under inbjudan här på MiV.

Under dagen kommer det på msg´s hemsida att dyka upp info om tävlingen, som tidsschema, hotelliste och du kan göra din anmälan online.

Välkommen
Sulingen, Heinfried Leymann